0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arakadaşlar, 0 araba alacaklara yardımcı olması açısından benzinli mi almak dizel mi almak daha avantajlı olur sorusuna yapmış olduğum ektekibasit tablonun belki faydası olur diye düşündüm.
tabloyu hazırlayan arkadaş neden araç ömürlerini 1 yıl üzerinden değerlendirmiş ? bugüne kadar gördüğüm en saçma tablo. bunun yerine yıllık yakıt maliyetleri üzerinden aradaki satın alım sırasında oluşan farkın kaç yılda çıkarılabileceğini gösteren bir çalışma olsaydı daha iyi olurdu. yıllık 50 bin km yapan vatandaşa günümüz şartlarında "benzinli al" demek günahtır.
Liste çok başarılı olmuş tebrikler. Tek eksik bakım maliyetleri. Periyodik bakım haricindeki bakım maliyetleri. Ülkemizde mazot kalitesizliğinden dolayı dizel araclarda kilometre yaptıkça ortaya çıkan masraflar hiçte hafife alınacak masraflar değil. Bir mazot popması, turbosu veya enjektörler vs vs. Ayrica ikinci el fiyatlarıda değerlendirmeye alınmalı. Her ne kadar dizel kullanan arkadaşlar araclarını daha yüksek rakamlara satacaklarını düşüncelerde işin aslı malesef öyle değil. 100 bini devirmiş bir dizel araca kolay kolay kimse yanaşmazken bu araç benzinli olduğunda tercih sebebi olabilmektedir.Kendi düşüncem şudur ki ticari kullanım haricinde eger biz dizel binek arac tercih edilcekse senede en az 25-30 bin km yapılmalı ki tüm bu ek maliyetlere ragmen kara geçilebilsin.
Aytaç, tabloya maalesef tam katılamıyorum, çalışma güzel ancak çok yönlü değil bence. Öncelikle karşılaştırman dizel ile benzinli gibi görünse de, gerçekte; Auris 1,33 benzinli ile Auris 1,4 dizel karşılaştırması, bu ayrıma dikkat etmek lazım. Bu araçların alrıkenki fiyat farkına karşı satış fiyat farkları da var. İki aracın sürüş keyiflerinin, dizelin çok daha önde olduğunu düşünüyorum(1,33 benzinliyi hiç kullanmadım), bu düşüncemdeki en önemli etmen de torklarıdır. Gerek sollama, gerek rampa çıkışları arasında bariz farklar olacağı, teknik verilerde görülebilir Dizel bir motorun ekonomiklik potansiyeli benzinliye nazaran çok daha yüksektir. Her iki aracı da en ekonomik şekilde kullandığımızda aralarındaki fark çok açılacaktır. Keza her iki aracı performanslı kullandığımızda da dizel lehine nemli bir fark olacaktır. Dizel aracın bakım maliyeti benzinliye nazaran daha yüksektir ancak günümüz benzinlilerin de artık yabana atmamak gerekir, gerçekten artık benzinli motorlar da oldukça komplike. Zaten benzinli araçlar teknolojik olarak genelde dizelleri takip eder. Bu arada yukarıdaki araçların lastikleri ve yakıtları da karşılaştırılmalı. Yani bağımsız değişkenlerin seçimi ve hesaplanması özen ve detay ister bence. Tabi bu araştırmanın istatistiki açıdan anlamlı olması için. Umarım söylediklerimi yanlış anlamazsın, sadece bu tarz araştırmaların, istatistiki açıdan bakış açısını vermeye çalışıyorum, gerçekten bu araştırmalar sanılanın aksine çok fazla detay içerir.
karşılaştırma yanlış olmuş gibi 1,6 benzinli -1,4 dizel daha doğru olurdu .Niye diyecek olursanız birçok kullanıcı 1,6 benzinli mootr tercih ediyor.Ben şu an sıfır alacak olsam dizel tercih ederim oda ayrı bir durum
auris 1.3 life 800 km yapsın ben avensisimi satıp auris 1.3 alıcam
Şİmdi benim aracım 1.6 Benzinli 4 yılına girdi ve 19000 km de yani yılda 5000 km bile değil bu durumda Dizel'e kıyasla epey avantajlı sanırım.