Gönderen Konu: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı  (Okunma sayısı 32645 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı
« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 15:02:21 »
ben auris 2013 dizel aldım, aldığım fiyat yaklaşık 55.000 TL (active skypack manuel)
aynı versiyonun 1.6 benzinlisi yaklaşık 51.000 TL idi diye hatırlıyorum. (active skypack olunca multidrive vites almak zorunda kalıyorsunuz, manueli yok skypack in)

kaç km yaparsam yapayım, sürdüğüm sürece benzinden daha az maliyetim olacağı kesin...

mesela 2 sene sonra satacağım. KABATASLAK hesapla;

55 e aldığımı 50 ye satabiliyorsam, 51 e aldığım benzinliyi de 46 ya satarım. sürdüğüm sürece az yaktığım yanıma kar kalır. fikirlerime katılmayan olabilir ama benim en kestirme düz mantığım bu.

ayrıca katalog verilerine göre; dizel daha az sapar, benzinli daha çok sapar, aradaki fark hesabınızdan daha fazla olacaktır.

sadece dizelin dezavantajı, benzinliye göre sürüş keyfinden biraz mahrum kalıyorsunuz...

+1 Size katılıyorum Mustafa Bey, ben de Auris dizel aldım. 2 el bile olsa dizel dedim.. Yılda yaptığım km  max  15000 km..
Benim arabanın aynı model benzinlisi  1000 -1500 TL daha ucuzdu..O paraya benzinli almam,bir daha da benzinli almayı düşünmüyorum zaten...
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 11, 2013, 15:02:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 11, 2013, 15:13:34 »
  Yorumlarda, tablo için verilen emeği göz ardı etmemek gerekir. Bu çalışmalar geliştirildiğinde belli sonuçlara varılabilir ve bir yerden başlamak gerçekten çok güzel ve faydalı. Bunun üzerinde, hep beraber bakış açıları ortaya koyarak daha gelişmiş bir sonuca varılabilir.

Bu aslında tipik hipotez testi(çift yönlü) konusu. Şöyle ki; 1. hipotez; 1,33lt. motor hacmine sahip, benzinli  Toyota Auris Life ile 1,4Lt. motor hacmine sahip, dizel Toyota Auris Life araç arasında ekonomik yönden anlamlı bir fark yoktur.
 Yani ilk araca ''B'' dersek ve ikini araca ''D'' dersek, H0: B=D
2. hipotez; motor hacmine sahip, benzinli  Toyota Auris Life ile 1,4Lt. motor hacmine sahip, dizel Toyota Auris Life araç arasında ekonomik yönden anlamlı bir fark vardır.
 H1: B≠D

İlk adımı sanırım halettik, farklı fikri olan var ise lütfen söylesin, çünkü test bu hipotezlere göre gerçekleşecek sonuçta.
Bunun akabinde, her iki aracın ekonomik özelliklerini etkileyen diğer faktörleri ortaya koymamız lazım. Aslında bunun için ölçüm gerekir. Zira; dizel araç ile, gerçekten sakin kullanımda 3,5L. değerleri görülebilyor ve emsal benzinli araçlarda bu değer 5,5L. 'nin altına inmiyor. Performanslı kullanımlarda, dizelde 7L. değerleri görüldüğünde, bu performansta benzinlilerin tüketim değeri 10L. 'nin üstünde gerçekleşiyor.
 İşte bunlar benim subjektif gözlemlerim, bunları ölçüp, objektif hale getirmek lazım. Hatta belli oranda ölçüm ile hata payı da azaltılabilir. Ancak yukarıdaki değerler ile emsal benzinli ve dizel araç arasında, belli kullanım şartlarında yakıt tüketim farkı, dizel motorlu araç baz alındığında %50 civarı görünmektedir.
 Bu ölçümlerin net olabilmesi için bu araçların lastik modelleri(energy sınıfı vs. ye göre) ve yakıt aldıkları yerler(sonuçta firmaların yakıtlarına göre menzillerin değiştiği sitemizde paylaşılan bir durum) ortaya konmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 11, 2013, 15:21:59 »
  Yorumlarda, tablo için verilen emeği göz ardı etmemek gerekir. Bu çalışmalar geliştirildiğinde belli sonuçlara varılabilir ve bir yerden başlamak gerçekten çok güzel ve faydalı. Bunun üzerinde, hep beraber bakış açıları ortaya koyarak daha gelişmiş bir sonuca varılabilir.

Bu aslında tipik hipotez testi(çift yönlü) konusu. Şöyle ki; 1. hipotez; 1,33lt. motor hacmine sahip, benzinli  Toyota Auris Life ile 1,4Lt. motor hacmine sahip, dizel Toyota Auris Life araç arasında ekonomik yönden anlamlı bir fark yoktur.
 Yani ilk araca ''B'' dersek ve ikini araca ''D'' dersek, H0: B=D
2. hipotez; motor hacmine sahip, benzinli  Toyota Auris Life ile 1,4Lt. motor hacmine sahip, dizel Toyota Auris Life araç arasında ekonomik yönden anlamlı bir fark vardır.
 H1: B≠D

İlk adımı sanırım halettik, farklı fikri olan var ise lütfen söylesin, çünkü test bu hipotezlere göre gerçekleşecek sonuçta.
Bunun akabinde, her iki aracın ekonomik özelliklerini etkileyen diğer faktörleri ortaya koymamız lazım. Aslında bunun için ölçüm gerekir. Zira; dizel araç ile, gerçekten sakin kullanımda 3,5L. değerleri görülebilyor ve emsal benzinli araçlarda bu değer 5,5L. 'nin altına inmiyor. Performanslı kullanımlarda, dizelde 7L. değerleri görüldüğünde, bu performansta benzinlilerin tüketim değeri 10L. 'nin üstünde gerçekleşiyor.
 İşte bunlar benim subjektif gözlemlerim, bunları ölçüp, objektif hale getirmek lazım. Hatta belli oranda ölçüm ile hata payı da azaltılabilir. Ancak yukarıdaki değerler ile emsal benzinli ve dizel araç arasında, belli kullanım şartlarında yakıt tüketim farkı, dizel motorlu araç baz alındığında %50 civarı görünmektedir.
 Bu ölçümlerin net olabilmesi için bu araçların lastik modelleri(energy sınıfı vs. ye göre) ve yakıt aldıkları yerler(sonuçta firmaların yakıtlarına göre menzillerin değiştiği sitemizde paylaşılan bir durum) ortaya konmalı.

+1
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 11, 2013, 15:24:41 »
Kesinkle bu zaten Zefer bey anlatılmak istenen. 10 kuruş az yakacağım diye 10 bin tl fazla vererek dizel alıp senede 10-15 bini gecmeyenler bir kez daha düşünmeli diyoruz. 4 yılda 2500 tl max fazla bir rakam ödemişsiniz muadil bir dizel araca kıyasla. 16 yılda 10 bin tl.. Dizel Benzinli farkı kısaca.. 16 yaşındaki 100 bin km'deki bir dizel tercih edilir mi derseniz ben tercih etmem.

Saygılar

Teşekkürler Engin bey Dizel ikinci eldeki bir araca bırakın 100 bin km 10 bin km bile olsa sıcak bakmadığımı belirteyim. Ancak sıfır olabilir şu an için Skoda Yeti Greenline ve Dacia Duster ile ilgileniyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 250000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 11, 2013, 15:25:12 »
Sanırım km başlığı sizi yanılttı. Km'leri kümülatif takip edip 1 yılda tahmini yapacağınız km'ye bölerseniz kaç yılda amorti edeceğinizi bulursunuz zaten. Başabaş noktası 100bin km aracın toplam yapacağı km diyelim, siz yılda 20bin km yapacaksanız, peşin ödediğiniz farkı taksitle 5 yılda geri alacaksınız demektir. Eğer kredi kullanmışsanız dizel farkının faiz maliyetinin de  buna eklenmesi gerekir. Anlatmak istediğim buydu.

Evet o başlığın yılda yapılan km değilde toplam yapılan km olarak değiştirilmesi gerek...Emeğiniz için teşekkürler...
97 1.6 gli corolla    benzin/lpg  km:250.000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #25 : Aralık 11, 2013, 15:27:46 »
  Açıkçası dizel aracın km. si değil, kimin tarafından, nasıl kullanıldığı asıl önemli olan bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 11, 2013, 15:32:41 »
  Açıkçası dizel aracın km. si değil, kimin tarafından, nasıl kullanıldığı asıl önemli olan bence.

Evet haklısınız Hakan bey aslında anlatmak istediğim ve sıcak bakmamaktaki nedenim oydu bu benzinli içinde geçerli ama bilhassa dizellerde turbo nedeni ve kullanım özenini bilemediğimiz için ikinci elde dizel bir araç daha fazla riskli özellikle yüksek kilometrelerde dahada doğrusu belki turbolu araçlarda demeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Aralık 11, 2013, 15:37:28 »
Evet haklısınız Hakan bey aslında anlatmak istediğim ve sıcak bakmamaktaki nedenim oydu bu benzinli içinde geçerli ama bilhassa dizellerde turbo nedeni ve kullanım özenini bilemediğimiz için ikinci elde dizel bir araç daha fazla riskli özellikle yüksek kilometrelerde.
Aslında dizel motorlar, yapıları gereği oldukça dayanıklıdır ancak sizin ve benim gibi, bir çok arkadaşın ortak görüşü, dizel araçların nasıl kullanıldığını bilmemek ya da şirketten çıkma olmasından endişelenmek düşüncesi hakim ve bu doğru da. Henüz kullandığı aracın dizel olduğunu dahi bilmeyenler bile olduktan sonra.
 Diğer yandan; yeni nesil benzinli araçların da teknik işleri artık sanayide, herhangi bir usta tarafından kolayca yapılabilecek gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Aralık 11, 2013, 15:40:03 »
Aslında dizel motorlar, yapıları gereği oldukça dayanıklıdır ancak sizin ve benim gibi, bir çok arkadaşın ortak görüşü, dizel araçların nasıl kullanıldığını bilmemek ya da şirketten çıkma olmasından endişelenmek düşüncesi hakim ve bu doğru da. Henüz kullandığı aracın dizel olduğunu dahi bilmeyenler bile olduktan sonra.
 Diğer yandan; yeni nesil benzinli araçların da teknik işleri artık sanayide, herhangi bir usta tarafından kolayca yapılabilecek gibi değil.
+100  sana katılıyorum Hakan'cım,o yüzden ben son 3 arabamı Toyota Yetkili servisinden aldım,neyi var,daha önce ne yapılmış hepsini gördüm ve aldım..
Evrakları ile beraber,sen benim Aurisi biliyorsun,gördün.. Ben de bilmediğim kimseden dizel/benzinli bir arabayı kaç km'de olursa olsun güvenip alamam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Aralık 11, 2013, 15:58:54 »
+100  sana katılıyorum Hakan'cım,o yüzden ben son 3 arabamı Toyota Yetkili servisinden aldım,neyi var,daha önce ne yapılmış hepsini gördüm ve aldım..
Evrakları ile beraber,sen benim Aurisi biliyorsun,gördün.. Ben de bilmediğim kimseden dizel/benzinli bir arabayı kaç km'de olursa olsun güvenip alamam
Aynen öyle Bülent'ciğim, hep söylerim zaten, araç alırken, araçtan önce sahibine bakmak lazım. Ayrıca genel inanış öyle olmasa da, istatistikler farklı şeyler gösteriyor, sıfır araç alıp sorun yaşanmayacak diye bir şey de yok.
 Maşallah, insanlar aracına güzel baktı mı, ister benzinli, ister dizel olsun, senelerce hizmet edebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Aralık 11, 2013, 16:02:06 »
Kesinkle bu zaten Zefer bey anlatılmak istenen. 10 kuruş az yakacağım diye 10 bin tl fazla vererek dizel alıp senede 10-15 bini gecmeyenler bir kez daha düşünmeli diyoruz. 4 yılda 2500 tl max fazla bir rakam ödemişsiniz muadil bir dizel araca kıyasla. 16 yılda 10 bin tl.. Dizel Benzinli farkı kısaca.. 16 yaşındaki 100 bin km'deki bir dizel tercih edilir mi derseniz ben tercih etmem.

Saygılar

Kesinlikle.
100.000 km de kazanç 10.000 TL yi buluyor. Ama dizel araçlar da zaten 10.000 TL pahalı satılıyor.
Yani 100.000 sonunda 10.000 TL kazanacam diye peşin peşin 10.000 TL vermenin mantığı yok.
Bana göre ayda en az 2000 km yapmayan için dizel araç karlı değil.
Bir başka yön daha var.
Dizel yakıtın fiyatı benzini yakalamak üzere.
Ve 1-2 sene içinde dizel yakıt benzinin fiyatını kesinlikle geçecektir.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 11, 2013, 16:27:10 »
Kesinlikle.
100.000 km de kazanç 10.000 TL yi buluyor. Ama dizel araçlar da zaten 10.000 TL pahalı satılıyor.
Yani 100.000 sonunda 10.000 TL kazanacam diye peşin peşin 10.000 TL vermenin mantığı yok.
Bana göre ayda en az 2000 km yapmayan için dizel araç karlı değil.
Bir başka yön daha var.
Dizel yakıtın fiyatı benzini yakalamak üzere.
Ve 1-2 sene içinde dizel yakıt benzinin fiyatını kesinlikle geçecektir.

Tabi tüm bu düşüncelerim sıfır araçlar için gecerli. Bahsedilen fiyat farkları sıfır araçlarda zaten.. ikinci elde bu fiyat farklarını bulmak pek mümkün degil.

ikinci el'de düşük km'de benzinli ile ayni fiyata bir dizel bulursam tabiki tercihim dizelden yana olacaktir.

Bülent bey " +1 Size katılıyorum Mustafa Bey, ben de Auris dizel aldım. 2 el bile olsa dizel dedim.. Yılda yaptığım km  max  15000 km..
Benim arabanın aynı model benzinlisi  1000 -1500 TL daha ucuzdu..O paraya benzinli almam,bir daha da benzinli almayı düşünmüyorum zaten... "
diyor. Esasında durum ortada. 10 bin tl fark 1500 tl'ye inmiş.. O aracı sıfır alan arkadaşın zararını düşünebiliyornusunuz. Sözde kar edecekti. ikinci elde nasılda düşmüş aracın fiyatı.

Şanslı olan ve mantıklı davranan Bülent bey olmuş bu ticarette :)
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #32 : Aralık 11, 2013, 16:31:26 »
 Aradaki farkları doğru hesaplamak lazım arkadaşlar, yanlış hesaplamalar oluyor maalesef.

Dizel yakıtın fiyatı arttığında, piyasada sunulan her ürünün fiyatının artacağını, elinize ulaşan yedek parçaların taşıma maliyetlerinin dahi buna bağlı olduğunu göz ardı etmemek gerekir.

Pertolden dizel yakıt elde etme maliyeti, benzin elde etme maliyetinden düşüktür ve bu iki işlemde, dizel yakıt lehine daha az enerji harcanır. Ancak petrolün tamamı dizel yakıt olarak işlenmez.

Dizel araçlar, benzinli araçlardan daha yüksek üretim maliyetlerine sahiptir, çünkü dizel teknolojisi benzinden daha ileridir. Ayrıca dizel araçların emsal benzinli araçlara kıyasla yalıtımı genelde daha iyidir, araç dışında dizel motorun sesi daha çok duyulurken, otoyol vb kullanımlarda, araç içinde dizel araçlar genelde daha sessizdir(yol, rüzgar, motor) bence.

Bu arada; gerçekten bilimsel araştırma yapmak amaç ise, bunu hep beraber yapmak gerekir, yok, herkes kendi düşüncesinde ısrar etmek istiyor ise zaten bu çalışmanın bir anlamı olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 11, 2013, 16:46:58 »
Tabi tüm bu düşüncelerim sıfır araçlar için gecerli. Bahsedilen fiyat farkları sıfır araçlarda zaten.. ikinci elde bu fiyat farklarını bulmak pek mümkün degil.

+1    Engin Bey zaten bende 2. el araç için söylemiştim ve aynen size de katılıyorum..Daha önce de defalarca  burada aynı muhabbet yapıldı,yanlış anlama da oldu :)
Ben 32500 TL aldım aracımı,  31000 TL civarı 2009 benzinliler vardı,almam dedim,almadım da..Açıkçası kimseye de tavsiye etmem,ekonomik olmuyor bana göre..
"0" araç olursa haklısınız 10000 TL az bir miktar değil,saygı duymak lazım :)  Tercih alanın..
Saygılar herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '04
  • 68 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 11, 2013, 16:53:43 »
Malesef bir sonuca ulaşmak kolay olmuyor yakıt tartışmalarında.
Bunun birçok nedeni var. Teknik bilgi yetersizliği, vs
Ama temel nedenlerinden biri de (belki de birincisi) devletin uyguladığı politika.
Otomobil kullananlar ;
Benzinden lpg ye kaçıyor, lpg ye zam geliyor.
Benzinden dizele kaçıyor, dizele zam geliyor.
Böyle olunca da pahalı yakıt konusunda çözüm diye çırpınıp duruyoruz tabi.
2004 Corolla Terra.
1.6 Manuel Benzinli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #35 : Aralık 11, 2013, 16:55:34 »
+1    Engin Bey zaten bende 2. el araç için söylemiştim ve aynen size de katılıyorum..Daha önce de defalarca  burada aynı muhabbet yapıldı,yanlış anlama da oldu :)
Ben 32500 TL aldım aracımı,  31000 TL civarı 2009 benzinliler vardı,almam dedim,almadım da..Açıkçası kimseye de tavsiye etmem,ekonomik olmuyor bana göre..
"0" araç olursa haklısınız 10000 TL az bir miktar değil,saygı duymak lazım :)  Tercih alanın..
Saygılar herkese...
Katılıyorum, sıfır araçta 10.000Tl. gibi farklar bence karar vermede çok önemli bir belirleyici. Açıkçası bu farklar bana makul de gelmiyor maliyet anlamında. Sanırım Arz-talep dengesinden dolayı bu farklar mevcut. Aynı mantıkla dizel yakıta zam yapılmıyor mu zaten?

Malesef bir sonuca ulaşmak kolay olmuyor yakıt tartışmalarında.
Bunun birçok nedeni var. Teknik bilgi yetersizliği, vs
Ama temel nedenlerinden biri de (belki de birincisi) devletin uyguladığı politika.
Otomobil kullananlar ;
Benzinden lpg ye kaçıyor, lpg ye zam geliyor.
Benzinden dizele kaçıyor, dizele zam geliyor.
Böyle olunca da pahalı yakıt konusunda çözüm diye çırpınıp duruyoruz tabi.
İşte tam bu, kesinlikle aynı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 11, 2013, 17:05:06 »
Ne yaparsak yapalım ülkemizdeki vergi sistemini de dikkate alırsak hem araç alırken hem yakıt alırken bizi sömürüyorlar. Ona rağmen araba sevdamızdan vazgeçmiyoruz.
Ondan sonra da oturup benzinli mi-dizel mi kafa yormak zorunda kalıyoruz. Kimine göre biri kimine göre diğeri cazip geliyor. Bizim gibi insanları başka ülkede bulamazlar.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 11, 2013, 19:05:29 »
Liste çok başarılı olmuş tebrikler. Tek eksik bakım maliyetleri. Periyodik bakım haricindeki bakım maliyetleri. Ülkemizde mazot kalitesizliğinden dolayı dizel araclarda kilometre yaptıkça ortaya çıkan masraflar hiçte hafife alınacak masraflar değil. Bir mazot popması, turbosu veya enjektörler vs vs.

Ayrica ikinci el fiyatlarıda değerlendirmeye alınmalı. Her ne kadar dizel kullanan arkadaşlar araclarını daha yüksek rakamlara satacaklarını düşüncelerde işin aslı malesef öyle değil. 100 bini devirmiş bir dizel araca kolay kolay kimse yanaşmazken bu araç benzinli olduğunda tercih sebebi olabilmektedir.

Kendi düşüncem şudur ki ticari kullanım haricinde eger biz dizel binek arac tercih edilcekse senede en az 25-30 bin km yapılmalı ki tüm bu ek maliyetlere ragmen kara geçilebilsin.
müthiş bir yorum... binek aracı çok kilometre yapacağım diye dizel alırsın 100 150.000km de dizel aracı kim ne yapsın kaldı ki memlekette dizel yakıt satıldığına inanmıyorum (az buçuk kamyon tecrübemizden yola çıkarak..)
aslında dizel yakıt ticarinin yakıtı olması gerekirken ticari araçlar bile dizelden kaçmaya başladıkları bir dönemdeyiz.  nerde yaşıyoruz yahu araba almak sıkıntı değil  yakıt sıkıntı..
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 11, 2013, 19:26:18 »
1.33benzinli  ile 1.4 dizeli karsilastirmak bana mantikli gelmedi.. 1.4 ile 1.6 karsilastirilabilir. Mevcut fiyat listesine gore de 1.6 benzin ile 1.4 dizel arasinda ucurum bir fark yok toyotada, baska markalarda olabilir.

Su fiyat listesine gore arac alacak olsam yine dusunmeden dizel alirdim herhalde..

http://turkiye.toyota.com.tr/middle/fiyatl_aksesuar.html
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1410 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Aralık 11, 2013, 19:46:53 »
Merhabalar
Bende bir iki cümle iave etmek isterim.Öncelikle benzinlinin konforu ve problemsizliğini dizelde bulamazsınız.Ayrıca ikinci elde 100.000 km ötesi biraz sıkıntılı gibi geliyor dizel.Karşılaştırma tablosu bence gayet başarılı.Yapanın emeğine sağlık.Kısaca nacizane fikrim yılda 10-15 bin km yol yapan bir aile için dizel yada lpg bence anlmasız.Sadece benim fikrim tabiki.
Keyifli sürüşler dilerim.
Sadece V-POWER - Anti LPG