Gönderen Konu: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı  (Okunma sayısı 32646 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '14
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinli mi alalım dizel mi alalım işte cevabı
« Yanıtla #100 : Kasım 27, 2014, 16:48:41 »
Benim bu konudaki düşüncem şudur. Şahsi olarak ben bir araca 3-4 yıldan fazla bineceğimi düşünmüyorum. 12 bin tl gibi bir fark var dizelle benzin arasında nerdeyse her firmada. 12 bin tl lik farkı ben yakıtla 4 yılda hiçbir türlü kapatamayacağım için lpg siz benzinliye devam :D

Not: Üstteki cümleler babasının parasıyla arabaya bindiği için lpg kullanan mahzun bir öğrenciye aittir :(
dizel ile her km de benzinliye göre kârdasın. alırken 12 bin pahalı ise satarken de 12 bin fazlasına satılır.

buradaki olay şu bence, alırken 12 bin TL paran fazla fazla cebinde varsa, yani paraya sıkışmadan dizel almaya gücün yetiyorsa dizel mantıklı. yok benzinliye anca yetiyorsa o da güzel:)
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Kasım 27, 2014, 16:48:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Kasım 27, 2014, 16:54:39 »
dizel ile her km de benzinliye göre kârdasın. alırken 12 bin pahalı ise satarken de 12 bin fazlasına satılır.

buradaki olay şu bence, alırken 12 bin TL paran fazla fazla cebinde varsa, yani paraya sıkışmadan dizel almaya gücün yetiyorsa dizel mantıklı. yok benzinliye anca yetiyorsa o da güzel:)
Cebinde 12 bin varsa bile o parayı yakıta verip benzinli araç kullanmanın zevkini yaşamak daha mantklı bence ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Kasım 27, 2014, 18:48:03 »
Cebinde 12 bin varsa bile o parayı yakıta verip benzinli araç kullanmanın zevkini yaşamak daha mantklı bence ;)

Evet cevabı veriyorum: Dizel :) Tabi ülkemiz koşullarında ve fiyatlandırmalarda.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 27, 2014, 18:49:58
Arkadaşlarımız bir çok hesap yapmış herkes kendine göre haklı ancak burada hep kişilerin öncelikleri esas alınmalıdır. Kimisi benzinin yapısını sever, kimisine tork cazip gelir, kimisi de ben hem benzinli hem lpgli kullanırım der. Öncelikler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 15000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Kasım 28, 2014, 10:35:05 »
amaç zevk almaksa benzinli, ekonomiyse dizel, hem zevk hem ekonomi LPG:)

zevkler renkler tartışılmaz, param çok olsa 5000 cc benzinliye binerim ben de
2013 - 2018 AURİS
2018 - ??? VW PASSAT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 6700
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Kasım 28, 2014, 11:04:08 »
Birde işin psikolojik boyutu var :) LPG li Dizel li araç sahipleri az yakıyor vede hani alırken ki çok km yapanlar için ideal alt yapısı ile her yere araba ile gidiyorlar :) Ama biz benzinliler  korkumuza arabamıza lazım olursa biniyoruz :) Buda Psikolojik Tasarruf oluyor.

Bu arada Çalışma için Teşekkürler Aytaç hocam, elinize emeğinize sağlık
Murat abi tespitin dibine vurmuşsun :D Dizel araç alırken açıkçası hiç işin maliyet boyutunu düşünmedim. Dedim ben yakıt ibresine bakarak ömür tüketemem rahat rahat kullanıyım mantıgı wardı :D  Benzinli araç kullanan arkadaşlar yanlış anlam çıkarmanızı istemem bu cümlelerimden sadece benim düşüncem buydu herkesin kararına saygım vardır.. İyi Forumlar:)
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Kasım 28, 2014, 14:56:11 »
bence tabloda şuna göre hesaplama yapılsaydı mantıklı olabilirdi oyüzden eşit bir kıyaslama değil. nedeni şu 1.4 dizel 1.6 benzinli ile aynı vergiye tabi oyüzden ilk seçim buna göre yapılmalıydı. ikinci olarak dizelin parasını amorti etmesi için yılda şu kadar km yapılmalı denmesine de inanmıyorum çünkü yıl içinde yapılan kmden ziyade okadar km yol gezdikten sonra benzinliye oranla elimde kalan fazladan paraya bakarım ki oda bir depo ile kat ettiğim mesafeden ne kadar karım olduğu belli oluyor. şöyleki 1450km yol için nekadar benzin ve nekadar dizel yakarım? cevabı size ne ne anlatmak istediğimi verir. birde elimde fazladan kalan bu parayla gittiğim yerde ekstra ne faaliyetlerim olabilir?

örneğin İstanbul ve Trabzon arası gittiğimde dizelle benzinliye oranla daha fazla para kaldı. ee ne oldu?
fazla para=fazla km gezme imkanı yada
fazla para=turistik amaçlı gidenlere fazla aktiviteler için maddi imkan yada
fazla para= servis masrafları için cebimden daha az para çıkması (oda şöyle benzinlide misal, yolda harcayacağım 450tl yerine dizelle 340tl harcarsam elimde kalan 450-340=110tl buda bana serviste 460tl servis ücretinden 460-110=350tl cebimden çıkması demek. bu hesap kaba taslaktır bilgiçlik yapıp o kadar mesafe o kadar tl tutmaz falan yorumlarına girmeye gerek yok)
fazla para=dönüş yolunda yine fazladan cebimde para kalması demek  :tamam:
yani dizel her şekilde kendini amorti eder zaten. birde dizelin zevkini almak için bence de 1.4 motor yeterli değil o konuda haklısınız. fakat ben fazla gezmem garajda durur diyorsanız da dizel almanızın manası yok. gelelim uzun ömür konusuna artık benzinli arabalarda da enjeksiyona geçildiği için dizelden fazla bir fark beklemeyin çünkü onlarda da daha komplike sistemler var daha alengirli. mesela benzinli araçlar artık valf timing yani subap ayarlamasını kendi yapabiliyor ama dizeller hala sade sistem var. eskiden dizel araçlarda ilk kalkışta gaz pedalını tabana yapıştırsanız da kendi kafasına göre hızlanırdı şimdi gazı köklediğinizde açılın uleeennn diye bağırıyor  :lol:
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Kasım 28, 2014, 15:38:03 »
bence tabloda şuna göre hesaplama yapılsaydı mantıklı olabilirdi oyüzden eşit bir kıyaslama değil. nedeni şu 1.4 dizel 1.6 benzinli ile aynı vergiye tabi oyüzden ilk seçim buna göre yapılmalıydı. ikinci olarak dizelin parasını amorti etmesi için yılda şu kadar km yapılmalı denmesine de inanmıyorum çünkü yıl içinde yapılan kmden ziyade okadar km yol gezdikten sonra benzinliye oranla elimde kalan fazladan paraya bakarım ki oda bir depo ile kat ettiğim mesafeden ne kadar karım olduğu belli oluyor. şöyleki 1450km yol için nekadar benzin ve nekadar dizel yakarım? cevabı size ne ne anlatmak istediğimi verir. birde elimde fazladan kalan bu parayla gittiğim yerde ekstra ne faaliyetlerim olabilir?

örneğin İstanbul ve Trabzon arası gittiğimde dizelle benzinliye oranla daha fazla para kaldı. ee ne oldu?
fazla para= servis masrafları için cebimden daha az para çıkması (oda şöyle benzinlide misal, yolda harcayacağım 450tl yerine dizelle 340tl harcarsam elimde kalan 450-340=110tl buda bana serviste 460tl servis ücretinden 460-110=350tl cebimden çıkması demek. bu hesap kaba taslaktır bilgiçlik yapıp o kadar mesafe o kadar tl tutmaz falan yorumlarına girmeye gerek yok)
yani dizel her şekilde kendini amorti eder zaten. birde dizelin zevkini almak için bence de 1.4 motor yeterli değil o konuda haklısınız. fakat ben fazla gezmem garajda durur diyorsanız da dizel almanızın manası yok. gelelim uzun ömür konusuna artık benzinli arabalarda da enjeksiyona geçildiği için dizelden fazla bir fark beklemeyin çünkü onlarda da daha komplike sistemler var daha alengirli. mesela benzinli araçlar artık valf timing yani subap ayarlamasını kendi yapabiliyor ama dizeller hala sade sistem var. eskiden dizel araçlarda ilk kalkışta gaz pedalını tabana yapıştırsanız da kendi kafasına göre hızlanırdı şimdi gazı köklediğinizde açılın uleeennn diye bağırıyor  :lol:

1,33 vvt-i 1.4 d4d ve 1.6 valvematik aynı vergi diliminde yanlış olan bilgiyi düzeltelim diğerlerine lafım yok sizin kendi hesap kitabınız ama ben araba çok yakıyo diye tatili 4 gün yerine 3 gün yapmam mesela veya araba az yakıyo diye 4ü de 5 yapmam  ;)
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Kasım 28, 2014, 17:09:29 »

Dizele fazladan peşin parayı bastırıyorsun, taksitle geri alıyorsun, ayrıca karşılaştırma tablosundaki verileri değiştirerek istediğiniz tip aracı karşılaştırabilirsiniz. Çok ince hesap yapmaya gerek yok. Dizeller aracın fiyatına ve yapılacak km'ye ve elden çıkarma süresine göre kendini amorti ediyor. Ben hesap yaptım dizel araç kendini 80 bin km'de amorti ediyor.Örneğin; 80 bini ben 8 senede yapıyorum 3 sene sonra araba değiştireceğim, nerede kaldı avantajı.. o saatten sonra dizeli 2. el daha fazla paraya satsam bile kurtarmaz..
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 hb corolla d-4d
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Kasım 28, 2014, 17:30:46 »
tabloda belki bütün kriterler gözönüne alınmamış olabilir fakat genel hatlarıyla benzinli dizel arasındaki farkı belirtmiş diyebiliriz. uğraşılıp paylaşılması bile takdir edilir bence.
fakat gerçekten yılda 30 bin ve üzerinde km yapacaksanız dizel almak kesinlikle mantıklı bana göre. 2007 Mart trafiğe çıkışlı aracı 2007 Kasım ayında 13 bin km de 33 bine almıştım ve 2012 Ocakta 172 binde 26 bine satılmıştı. (simdiki fiyatlara göre 30'dan aşağı vermezdim :) ) aradaki 7 bin tl'yi zarar olarak hiç görmedim açıkcası. 160 bin km keyifle kullandım aracımı. dik yokuşlarda 1.6 benzinli arabalardan yol istemek büyük zevkti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Şubat 19, 2016, 21:03:00 »
 elindeki dizel corolla 62.000 TLye verilip ( 19.500 kmde daha) , 1.6 makyajlı auris cvt ( sıfır araç) 72.000 liraya alınır mı peki ? Birisi dizel manuel diğeri cvt otomatik. Birisi sedan birisi hatchback. İkisi de advance paket.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Şubat 19, 2016, 21:30:46 »
Sedan  dan dizelden benzine geçmek büyük değişiklik.
Sifirina neden 72 binlira veriyorsunuz ki daha sifir gibi 62 bin civarina cok temiz auris ler var.Fazlasıyla mevcut
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Şubat 19, 2016, 22:06:18 »
Emeğine sağlık