Gönderen Konu: Yaris III'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar  (Okunma sayısı 18301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris III'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #80 : Ocak 08, 2014, 11:33:36 »
corolladaki şanzıman cvt değilmi triptronik rampada kararsız kararsız gidiyor.rampanın ortasında vites değiştirip sonra 1.vitese manuel geçirdiğim corolladaki şanzımandandandeğilmi bu cvt

Yeni corolla benzinili 1.6 cvt yeni yaris 1.33 cvt yeni avensis 1.8 cvt.  Bunlar benzinli motorlar, dizeller sizin dediğiniz gibi mmt kullanır ve bi performans iddası yoktur, ekonomi amaçlıdır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 08, 2014, 11:33:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Ocak 08, 2014, 15:14:52 »
Arkdaşlar,

Rica ediyorum konu dışına çıkmayalım. Konu yaris kullanıcılarının beğenmediği eksik gördüğü noktalar.

Saygılar.
Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris III\'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #82 : Ocak 18, 2014, 01:05:42 »
Gece sürüşlerinde orta konsolun (vites etrafındaki gözler) karanlık olması, aslında yetersiz iç aydınlatma olarak yazsak da olur. Arkadaşlar yazmışlar hepsini.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2014, 01:09:35
yarisin nesini sevmedim 1 kere aracın içi hiç estetik değil dışıda öyle. (göreceli kavram) aracın arka tarafı fazla sallıyor gibi geldi bana ki yol tutuşu yukarıdaki 3 markanın çok çok çok altında emin olun. tek beğendiğim kısım direksiyonu oldu. ki polo  fiesta corsadaki tokluk yariste yok. polo corsa fiesta yolda giderken b segmentine göre sağlam yere basıyorlar birkere rüzgardan etkilenmemeleri çok hoşuma gitmişti. fiesta dar demişsiniz ancak b segmenti araç sonuçta verdiklerine bakın öncelikle. bagaj isteyen adam gitsin c segmenti alsın. ki oturma pozisyonu olarak bir tek arka koltukta 1.90 üzeri adam kafasını tavana vurur bendede o kadar boy yok zaten. polonun donanımı yetersiz olabilir ancak kimse inkar etmesin polo b segmentinde liderdir öylede kalır donanımı olmasa bile tipi yeterli geliyor çoğu kişiye. corsa ise elektrik arızaları falan olan araba değil. kaç kere bindiniz bilmiyorum ancak benim çevremde çokca var 1.3 cdti dizel modeli 1.4 tam otomatik benzinlisi peynir ekmek gibi satılıyor. ankara istanbul kastamonuda bir hayli fazlaca var. internette bende araştırıyorum hatta 1.3 cdti 95 ve 75 bg'lik motorlarını 5 10 taneden başka sorun yaşayan adam yok forumlarında. çok satan bir araç olduğundanda normaldir yani. ben istanbula işim dolayısıyla sık gelirim 10 polo 10 fiesta 10 corsayı aynı yol üstünde görürsünüz ancak yarisi göremezsiniz. ki parası az değil verdiklerine karşılık.
ayrıca amerikan motorlu bir araç değildir corsadaki :) 1.3 cdti fiat ortak yapım 1.4 ecotech motor zamanında lotusla geliştirilmiş motordur ufak bir bilgi olsun.

komik olmuş  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris III\'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #83 : Ocak 18, 2014, 08:29:23 »
Gece sürüşlerinde orta konsolun (vites etrafındaki gözler) karanlık olması, aslında yetersiz iç aydınlatma olarak yazsak da olur. Arkadaşlar yazmışlar hepsini.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2014, 01:09:35
komik olmuş  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
neresi komik geldi ? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Ocak 18, 2014, 16:01:36 »
Türkiyedeki genel kanı ;

Alman varken japon nedir ? Toyota kadar iğrenç dandik araba görmedim. Her koşulda alman.

Eskişehirde katıldığım bir kaç toplanmalarda çoğu opeldi arkadaşlarım sebebiyle ve arabamı özellikle götürmedim neler olacağını biliyorum çünkü. Bana sorduklarında ne var diye toyota diyorum sat onu opel al. (içimden neler geçiyorda o sırada neyse  :nija: ) Almancıların tek kabul ettiği japon araç honda neden çünkü onda vtec motoru ve typer gibi bir arabası var olay bu kadar basit.

Ayrıca corsa dediğiniz araç süspansiyonları aşırı sert bir araç aynı astra hb gibi ikisinide kullandım ama yok yani hiçbir zaman toyotanın yumuşak süspansiyonlarına göre rahat değiller. Küçük bir çukurda tak tuk zangır zungur sesler geliyor. Fiesta kullanmadım fakat araçta bulundum konsol dışardan güzel göüküyor ama bana sanki kağıttan yapılmış hissi uyandırdı ki son makyajdan sonra malzeme kalitesinin düşürüldüğü hissi dışarıdan belli oluyor (kişisel görüşümdür). Yarisin tek eksiği çok aşırı yüksek biraz daha alçak yapabilselerdi yol tutuşu ciddi anlamda değişik olabilirdi fakat yol tutuşu tatminkar. Ki şöyle ince bir ayrıntı var 3.5luk eicbach spor yay ile hemen hemen polo kadar alçak bir araç haline geliyor yada biraz daha alçalmış bile olabilir. Birde o şekilde kullansanız olayı anlarsınız. Hiçbiri kötü değil ama alman ve japon farkı çok fazla almana alışan seven japona alışamıyor japonu seven almana alışamıyor sevemiyor (D sınıfı araçlar hariç). Birde alakasız olabilir ama şu durum gerçek japon araçlarda ruh diye bir şey var araca bindiğinizde sizi araç sarıyor bağlıyor kendisiyle bütünleştiriyor diyebilirim. Saygılarımla.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Ocak 18, 2014, 20:07:06 »
Türkiyedeki genel kanı ;

Alman varken japon nedir ? Toyota kadar iğrenç dandik araba görmedim. Her koşulda alman.

Eskişehirde katıldığım bir kaç toplanmalarda çoğu opeldi arkadaşlarım sebebiyle ve arabamı özellikle götürmedim neler olacağını biliyorum çünkü. Bana sorduklarında ne var diye toyota diyorum sat onu opel al. (içimden neler geçiyorda o sırada neyse  :nija: ) Almancıların tek kabul ettiği japon araç honda neden çünkü onda vtec motoru ve typer gibi bir arabası var olay bu kadar basit.

Ayrıca corsa dediğiniz araç süspansiyonları aşırı sert bir araç aynı astra hb gibi ikisinide kullandım ama yok yani hiçbir zaman toyotanın yumuşak süspansiyonlarına göre rahat değiller. Küçük bir çukurda tak tuk zangır zungur sesler geliyor. Fiesta kullanmadım fakat araçta bulundum konsol dışardan güzel göüküyor ama bana sanki kağıttan yapılmış hissi uyandırdı ki son makyajdan sonra malzeme kalitesinin düşürüldüğü hissi dışarıdan belli oluyor (kişisel görüşümdür). Yarisin tek eksiği çok aşırı yüksek biraz daha alçak yapabilselerdi yol tutuşu ciddi anlamda değişik olabilirdi fakat yol tutuşu tatminkar. Ki şöyle ince bir ayrıntı var 3.5luk eicbach spor yay ile hemen hemen polo kadar alçak bir araç haline geliyor yada biraz daha alçalmış bile olabilir. Birde o şekilde kullansanız olayı anlarsınız. Hiçbiri kötü değil ama alman ve japon farkı çok fazla almana alışan seven japona alışamıyor japonu seven almana alışamıyor sevemiyor (D sınıfı araçlar hariç). Birde alakasız olabilir ama şu durum gerçek japon araçlarda ruh diye bir şey var araca bindiğinizde sizi araç sarıyor bağlıyor kendisiyle bütünleştiriyor diyebilirim. Saygılarımla.
ercüment kardeşim yaşın daha genç daha ne arabalara binersin o ayrı mesele. ben çok araba değiştiren birisiyimdir. honda mazda nissan mitsubishi  vw opel ford lada tofaş gibi araçların hepsini kullandım. japon araçları arasında en sevdiğim mitsubishidir oda Türkiye'de değer görmüyor. Ruh var derken ruh her araçta vardır her aracın ruhu farklıdır. konsol sarması bütünleşmesi dersen bunu en iyi yapan alman araçlarıdır aşikar. toyota corolla en çok kullandığım araçtır ama gerçekten efsane kasa bitti corolla gitti. senin profil resmindeki araçtan 2 tane aldım sattım. yol tutuşu olarak efsaneden sonra en iyisiydi sonra 2004 aldım makyajsız kasasından yolda gezinen bir aradır kendileri. istanbula sık gelir giderim otobanda çok yorulurdum. araç 1. sahibinden emekli bir amcadan almıştım 34 bindeydi 2 sene önce :) yüksek hızlarda sol şeridi pek bırakan biri değilimdir. honda civic ise gerçekten ne iyi ne kötü çok arada kalmış bir araba bana göre. vtech muhabbeti harici bir numarası olan bir araba değil. vw golf astra g h kasa ise binmeye doyamadığım araçlardır. sonra passat aldım b 5.5 araba gemi gibi ama kafadan ve arkadan savurması çoktu kronik sorunu zaten. vectra c 1.6 bindim 1.9 cdti motorlusuna bindim sattım skoda superb aldım yani belli bir süre sonra sizin gibi hız değilde sağlam basan araç arıyorsun kendine.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 19, 2014, 02:16:26 »
asıl konuya geri dönüp bir güncelleme yapmak istiyorum arkadaşlar.

Daha önce de belirtilen tavan döşemesinden ses gelme problemini ben de yaşadım. Servise gittim bugün, durumu anlattım, hemen aracı aldılar ve garanti kapsamında 2 saat içinde tavan izolasyonunu yapıp aracı teslim ettiler. Bu tarz ses gelme durumlarında servise gitmeye üşenmemek gerekiyor...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Ocak 19, 2014, 12:57:27 »
asıl konuya geri dönüp bir güncelleme yapmak istiyorum arkadaşlar.

Daha önce de belirtilen tavan döşemesinden ses gelme problemini ben de yaşadım. Servise gittim bugün, durumu anlattım, hemen aracı aldılar ve garanti kapsamında 2 saat içinde tavan izolasyonunu yapıp aracı teslim ettiler. Bu tarz ses gelme durumlarında servise gitmeye üşenmemek gerekiyor...

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Ocak 22, 2014, 22:25:11 »
Yaris düşünen arkadaşlar için bir güncelleme yapmak isterim.

aşşağıdaki maddeler sahibi olduğum 2013 model cool + konfor paketi için geçerlidir.

* Torpido aydınlatma var
* bagaj aydınlatma var.
* yedek anahtar da kumandalı (zaten ikisi de akıllı giriş sistemine sahip)
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • トヨタ オーリス
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 46
  • Model Yılı: '07
  • 29 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Ocak 22, 2014, 23:40:17 »
Türkiyedeki genel kanı ;

Sana fazlasıyla katılıyorum kardeşim.Malesef ki bizim milletimiz gösterişli araçları çok sever(Alman)
Ama malesefki ne kadar fazla donanım koymaya çalışma çabası+ birsürü problem demek(Fransız-Alman)
Gösterişsiz Sade hoş sorunsuz uzun yıllarıdr kendilerini kanıtlamış markalar(Japon)

Evet bir Yaris bir Clio veya Polo kadar gösterişli ve donanımlı olmayabilir ama kesinlikle B segment bir araç için kesinlikle sorunsuz ve sağlam araçtır :)
2007 Toyota Auris Comfort "1ZR-FE"

Xenon+Cruise Control+Far Yıkama

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Ocak 23, 2014, 11:56:40 »

aşşağıdaki maddeler sahibi olduğum 2013 model cool + konfor paketi için geçerlidir.

* Torpido aydınlatma var
* bagaj aydınlatma var.

teşekkür Çağatay bey. Listede gerekli düzenlemeleri yaptım.

Ne kadar çağ dışı bir durum. iki paket secilemiyor. Bagaj ve torpido aydınlatma gibi basit özellikler pakete dahil edilmiş ve esp istiyorum dediğinde ( benzinli)
 " o zaman bagaj aydinlatmasi alamazsın" deniyor. :) Trajikomik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Ocak 23, 2014, 12:01:47 »

Ne kadar çağ dışı bir durum. iki paket secilemiyor. Bagaj ve torpido aydınlatma gibi basit özellikler pakete dahil edilmiş ve esp istiyorum dediğinde ( benzinli)

Sormayın valla... şu iki paketi bir arada sunmamak sanırım bir Türkiye'de var... ya da sonradan ekleme yapmama durumları... Çünkü yurtdışında sonradan panoramik cam yapılabilyor mesela diye biliyorum ücreti karşılığında. Bizde ise bir CC için bile 50 tane takla attırıyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ocak 23, 2014, 12:29:33 »

Vay be. VSC ile bagaj aydınlatması ikisi birden olamıyormuş.  :D  Çok şey istiyorsunuz tabi adamlar napsın. :D
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Ocak 23, 2014, 12:44:42 »
Vay be. VSC ile bagaj aydınlatması ikisi birden olamıyormuş.  :D  Çok şey istiyorsunuz tabi adamlar napsın. :D

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ocak 23, 2014, 13:15:42 »
Fun cvt de bagajda isik var. sol camurluk ustunde. yeterliligi tartisilir ama isik var.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Ocak 23, 2014, 14:52:08 »

* Torpido aydınlatma var
* bagaj aydınlatma var.

bagaj aydınlatma hepsinde var, torpido dizel fun da yok ama , ben bagajdaki aydınlatma tek noktadan olduğu ve yetersiz kaldığı için kendim sağlı sollu led ile güçlendirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ocak 23, 2014, 14:53:07 »

+1

bende VSC var bagaj aydınlatmada var  ;) ;) ;) ;)  TRC de var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Ocak 23, 2014, 15:02:39 »
bende VSC var bagaj aydınlatmada var  ;) ;) ;) ;)  TRC de var

sanırım sizde de CC yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Ocak 23, 2014, 15:49:08 »
sanırım sizde de CC yok ;)

neolmuş CC yoksa :D ben başka birşeyi belirtmek istedim ama anlayana,  Bagaj aydınlatması donanıma göre değişmiyor bilmem anlatabildimmi !

:rofl:  :rofl:  :rofl:   :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  CC ye takan biri değilim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ocak 23, 2014, 15:53:12 »
neolmuş CC yoksa :D ben başka birşeyi belirtmek istedim ama anlayana,  Bagaj aydınlatması donanıma göre değişmiyor bilmem anlatabildimmi !

:rofl:  :rofl:  :rofl:   :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  :rofl:  CC ye takan biri değilim

Pardon Mesut Bey? Tepkinizi anlayamadım? Biz burada Yaris'teki olumsuzlukları eleştiriyoruz? Neden böyle bir tavır içine girdiniz acaba? Eğer yukarıda Engin Bey ile olan diyalogumuzu incelerseniz sanırım durumu daha net anlayacaksınız. Eleştirdiğimiz bir durum var genel olarak, Toyota'da ne yazık ki bir paketi ekleyip, başka bir paketi ekleyememe noktasında saçma bir sıkıntı var. Bunu tartışırken şimdi sizin bu tavrınız benim bu forumun kalitesi ve saygı üslupları konusunda kafamda bir çok soru işareti uyandırdı...