0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında Yarisin aynaları Corolla ve Auris ile aynı. Örnek: garantisi bitmiş aracın ayna mekanizması bozuldu, yetkili sadece mekanizmayı mı değiştirir yoksa komplemi değiştirir? eğer sadece mekanizmayı değiştirirse, bu mekanizmadan alıp denemek gerekiyor, tabii aynanın mekanizma takılan iç yapıları aynı ise.2. seçenek; küçük bir kazada yan aynaları kaybedersek, o taktirde yenilerken elektrikli olandan takıp modül ilavesi yapılabilir.
Toyota Nataş servisle görüştüm ben de şimdi. Mümkün değil uymaz dediler auris aynaları için. Bilemiyorum tabi ne kadar doğru. . Yabancı forumlara bakacağım bir de.. Merak ettim bu işi gerçekten.
Elektrikli kapanan ayna için şöyle bir controller buldum ama tabi nasıl olur bilemiyorum...http://japanese-culture.ocnk.net/product/1289200$ fiyatı var...
Nataş herşeye uymaz olmaz der. Başka servislere de sorun bence.
Demek ki varmış.. 2 yıl Yaris için navigasyonda yoktu. Ama şimdi var.
abi nerede var navigasyon ya da hangi site de
Toyota servislerde Salih.
merhaba,- yaris'in boyasını beğenmiyorum. oturduğum muhitte yaris patlaması olduğunu için, yürüyüş yaparken 4-5 tanesini inceleme fırsatım oldu. hepsinde aynı problem. boyalarda iğne ucu gibi bozulmalar.- yaris'in yan rüzgarlardan bu kadar etkilenmesi kabul edilebilir gibi değil.- yaris'in hıza duyarlı direksiyonu olmaması. 110/120 km ile otobanda giderken kendinizi güvende hissetmiyorsunuz.- yaris'in bu fiyatlarla arka camlarının manuel olması.- yaris'in kapılarında kullanılan plastik kalitesi.şuan aklıma gelenler bunlar.
"Araç hızına duyarlı elektronik kontrollü direksiyon sistemi (EPS)" tüm donanımlarda standart diye biliyorum ama...?
Çağatay bey, hıza duyarlı direksiyon sistemi var mı bilmiyorum. Lakin ben 110-120 km ile giderken araba resmen sanki havada gidiyor gibi uçuyor ve ufak bir direksiyon hareketiyle savrulacak diye korkuyorum. Gayet yumuşak geliyor bana 110-120 km ile giderken.
-Boya gayet güzel hatta alalı 1 seneden fazla oldu hala parıl parıl-Otobanda son hızına kadar aracı zorladım, adeta yola yapışıyor hiçbi problem yaşamadım, direksiyonda gayet stabildi.-Bende cool donanımı var arka camlar standart otomatik ama haklısınız bu fiyata her donanımda standart olmalıydı-Kapılara lafım yok haklısınız.
Onur bey, tabii herkesin görüşü kendine.Ben Ataköyde oturuyorum. Bizim muhitte son 1 yıldır Yaris tüm sokaklarda neredeyse 1 tane mevcut. Yürüyüşe çıktığımda obsesifliğimden kaynaklanan bir durumla Yaris'leri inceliyorum ve durum kendi aracımda gözlemlediğim gibi. Boyalarda yıkamadan kaynaklanan ufacık pütürler görebiliyorum. En iyi yerlerde yıkatsanız dahi bu böyle.- Otobanda en son 140 km gördüm. Araba sanki yerden yükseliyor ve güven vermiyor. Uçuyor gibi. Bana göre kesinlikle direksiyonu bu hızlarda yumuşak kalıyor. Bu hızlarda, Allah göstermesin yan rüzgarlar direksiyona hakim değilseniz sizi savurabilir.
bahsedilen direksiyon problemini bende hiç yaşamadım. çok yüksek hızlarda bile.hatta kendi sınıfında bence en iyi dreksiyon sistemi yaristeancak herhalde plastik malzeme ve izolasyon kalitesi fiyatına göre çok kalitesiz.