Gönderen Konu: Yaris III'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar  (Okunma sayısı 18303 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris III'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #100 : Ocak 23, 2014, 16:03:50 »
Pardon Mesut Bey? Tepkinizi anlayamadım? Biz burada Yaris'teki olumsuzlukları eleştiriyoruz? Neden böyle bir tavır içine girdiniz acaba? Eğer yukarıda Engin Bey ile olan diyalogumuzu incelerseniz sanırım durumu daha net anlayacaksınız. Eleştirdiğimiz bir durum var genel olarak, Toyota'da ne yazık ki bir paketi ekleyip, başka bir paketi ekleyememe noktasında saçma bir sıkıntı var. Bunu tartışırken şimdi sizin bu tavrınız benim bu forumun kalitesi ve saygı üslupları konusunda kafamda bir çok soru işareti uyandırdı...

kafanızdaki uyanmış olan soru işaretlerini siz sebep oldunuz o halde  Çağtay bey, çünkü  yorumunuzdaki üslübunuz bende başka şeyler uyandırdı, benim aracım benzinli bak bende de CC var ama sende yok dermiş gibi,  o nedenle ya ortalıkta yanlış anlama var (yorumunuz açık olmadığı için) yada gerçekten bunu kastettiniz çünkü bende bu intibayı bıraktı yorumunuz.

eğer ben yanlış anlamış isem kusuruma bakmayın ancak yorumunuz göz kırpma simileyi ile böyle anlaşılıyor.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ocak 23, 2014, 16:03:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Ocak 23, 2014, 16:16:31 »
kafanızdaki uyanmış olan soru işaretlerini siz sebep oldunuz o halde  Çağtay bey, çünkü  yorumunuzdaki üslübunuz bende başka şeyler uyandırdı, benim aracım benzinli bak bende de CC var ama sende yok dermiş gibi,  o nedenle ya ortalıkta yanlış anlama var (yorumunuz açık olmadığı için) yada gerçekten bunu kastettiniz çünkü bende bu intibayı bıraktı yorumunuz.

eğer ben yanlış anlamış isem kusuruma bakmayın ancak yorumunuz göz kırpma simileyi ile böyle anlaşılıyor.

Mesut Bey "göz kırpma" gibi çocuksu mevzulara takılacaksak bir üstte siz de bir çok göz kırpma işareti yapmışsınız o mesajımdan önce... Rica ederim hiç gerek yok böyle ergen muhabbetlerine. Ben bu foruma bilgilenmek ve eğer elimden gelirse de nacizane kendi bildiklerimi aktarmak amacıyla kaydoldum. Bugüne kadar yazmış olduğum tüm iletileri inceleyiniz, saygısızlık ibaresini geçtim; bir dil bilgisi yanlışı dahi bulduğumda hemen editliyorum yazımı. İnsanız, eğer gözümden kaçmış bir şey varsa da affola. Lakin çocuk muyuz allahaşkına; "sen de CC yok ben de var" üstünden muhabbetler yapacağız? Ben açıkcası şu an böyle bir konunun içine çekilmiş olmaktan son derece rahatsız oldum.

Saygılar.
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ocak 23, 2014, 16:24:44 »
Mesut Bey "göz kırpma" gibi çocuksu mevzulara takılacaksak bir üstte siz de bir çok göz kırpma işareti yapmışsınız o mesajımdan önce... Rica ederim hiç gerek yok böyle ergen muhabbetlerine. Ben bu foruma bilgilenmek ve eğer elimden gelirse de nacizane kendi bildiklerimi aktarmak amacıyla kaydoldum. Bugüne kadar yazmış olduğum tüm iletileri inceleyiniz, saygısızlık ibaresini geçtim; bir dil bilgisi yanlışı dahi bulduğumda hemen editliyorum yazımı. İnsanız, eğer gözümden kaçmış bir şey varsa da affola. Lakin çocuk muyuz allahaşkına; "sen de CC yok ben de var" üstünden muhabbetler yapacağız? Ben açıkcası şu an böyle bir konunun içine çekilmiş olmaktan son derece rahatsız oldum.

Saygılar.

benim göz kırma hareketimin sebebi , araçtaki donanımı bilmeden, ne var ne yok diye yorum yapanlara idi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '12
  • 24 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ocak 23, 2014, 23:49:58 »
Arkadaşlar,

Bir yanlışı düzeltmek istiyorum. Bagaj aydınlatma varmış. Evet sol tarafta. ilk defa zifiri karanlıkta baktım ve farkına vardım. Gercekten çok yetersiz..

Listede gerekli düzeltmeyi yapıyorum.

Bende bir kaç göz kırpayım bari :) yanlış anlaşılsın ama

Bendede panaromik cam tavan var  :islik:

Yahu ne kadar yanlış anlaşılmaya müsayit bir ortam oldugunu daha anlıyamadınızmı bu sanal ortamın. Yüzyüze olsa bu muhabbetler tartışmayacaksınız bile, gülüp geçeceksiniz. Kocaman ve belli bir kültür düzeyine erişmiş insanlarız. Bir eşya ile hava atmak veya attığını zannetmek bizlerin işi değil, olamaz da. Çocukmuyuz yahu.

Lütfen bu anlamsız tartışmalara bir son verelim arkadaşlar.

Yaris III Style CVT 1.33 VVT-i + Görüş paketi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ocak 24, 2014, 02:34:48 »
Benimkisi fun.
sis farida yok yolcu koltuk ayari da yok dokunmatik radyo da yok 4cam otomatikte yok celik jantta yok  dijital klimada yok vsc trc cc zaten hak getire. yok oglu yok. bu kadar yokluga bari lpg olsun dedim bende de lpg var. .......   :) ;)
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Ocak 24, 2014, 02:52:43 »
Ben ilk incelediğimde ve test sürüşüne çıktığımda çok beğenmiştim. Şanzıman , performans verimi, iç dizayn, yol tutuş, genel kalite hissiyatı vs. gibi her konuda incelemem sonucunda şu kanıya vardım. Toyotanın yarisin kasasını güncellemesi bence, yaris severler için bahşedilmiş çok büyük bir ödül. Önceki kasa bana göre çok eksikti, ona kıyasla bu kasada çok fazla eksik yön giderilmiş.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ocak 24, 2014, 10:01:41 »
VSC ile bagaj aydınlatma kablolarını birbirine bağlayan satıcı nelere sebep verdiğini bilmeden yatağında huzur içinde uyuyor, inanın.. :)

Bagaj aydınlatması çok güçlü değil ama var, günümüzde bagaj aydınlatması olmayan otomobil yok sanırım.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #107 : Ocak 24, 2014, 11:29:01 »
VSC ile bagaj aydınlatma kablolarını birbirine bağlayan satıcı nelere sebep verdiğini bilmeden yatağında huzur içinde uyuyor, inanın.. :)

Ciddimisin Tekin bey ? VSC ile bagaj aydinlatma kabloları birbirine mi baglı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #108 : Ocak 24, 2014, 13:44:54 »
teşekkür Çağatay bey. Listede gerekli düzenlemeleri yaptım.

Ne kadar çağ dışı bir durum. iki paket secilemiyor. Bagaj ve torpido aydınlatma gibi basit özellikler pakete dahil edilmiş ve esp istiyorum dediğinde ( benzinli)
 " o zaman bagaj aydinlatmasi alamazsın" deniyor. :) Trajikomik.

:D  Bu yazıya istinaden öyle yazmıştım, tüketicinin kafasının karışmasına bazen eksik bilgiye sahip satış temsilcileri sebep olurken, yeterli araştırma yapmayan tüketicide sorumluluğunu yeterince yerine getirmiyor. O nedenle, araç alındıktan sonra "bana o donanımın olduğu söylenmişti" türünden şikayetler oluşuyor.

Elbette bagaj aydınlatması ile VSC arasında elektrik hattı veya bilgi bağlamında paylaşılan ortak bir şey yoktur. Konfor ve Güvenlik paketleri arasındaki tek ortak parça, aracın aküsüdür.

Forumdaki Bizlerin, yorum yapmadan önce, yanlış anlaşılmamamız ve gereksiz tartışmalara yol açmaya sebebiyet vermememiz için, biraz daha ön araştırmalar yapmamız, yazmaktan ziyade daha çok ve dikkatli okumamız gerekir. Elimizin altındaki yüksek teknolojik ağa sahip araçları daha verimli kullanmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota aşktır...
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '11
  • 17 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Şubat 06, 2014, 16:25:06 »
tekin bey dediklerinize aynen katılıyorum.
ama şurası bir gerçek tüketici ne kadar bilinçli olursa olsun sizce satış temsilcisi arkadaşların ( hepsini kastetmiyorum!) araçlar ve kullanım bilgileri ( örn. m/m şanzıman konusunda ) ne kadar bilgi ve tecrübeleri var sizce? ve bunumüşteriye detaylı şekilde anlatanı görmedim. aracı satıncaya kadar ilgililer sattıktan sonrası ....
kızımın gümüşü
o bizim ailemizin bir ferdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Şubat 07, 2014, 09:54:30 »
şuanda 3 aylık kullanıma bakarak yaşadığım tek sıkındı aynaların otomotik kapanmaması malum istanbul dar sokaklar geçerken camı indirip elimizle kapatıyoz tek sıkıntım bu  :D

*aynaların otomotik kapanmaması
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Şubat 07, 2014, 10:24:59 »
şuanda 3 aylık kullanıma bakarak yaşadığım tek sıkındı aynaların otomotik kapanmaması malum istanbul dar sokaklar geçerken camı indirip elimizle kapatıyoz tek sıkıntım bu  :D

*aynaların otomotik kapanmaması

Delirmemek elde değil inanın. Aracın fiyatı 50 bin tl olmus toplasan 1000 tl tutmayacak donanımlar aracta eksik. Halbuki eklese o kadar dolu olacak ki araç, satışlarına kesinlikle yansıyacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Şubat 07, 2014, 10:26:43 »
Delirmemek elde değil inanın. Aracın fiyatı 50 bin tl olmus toplasan 1000 tl tutmayacak donanımlar aracta eksik. Halbuki eklese o kadar dolu olacak ki araç, satışlarına kesinlikle yansıyacak.

Şu otomatik katlanır ayna modülleri bizim yarisler için de var mı acaba?
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Şubat 07, 2014, 10:27:35 »
kesinlikle engin bey olsa süper olurdu acaba modülü varmı aynanın sonradan taktırmak için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
« Yanıtla #114 : Şubat 07, 2014, 10:30:03 »
kesinlikle engin bey olsa süper olurdu acaba modülü varmı aynanın sonradan taktırmak için

Emin olmamakla beraber takılıyor. Forumda bu konu ile ilgili veri oldukça var. Aurise taktiranda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Şubat 07, 2014, 10:50:41 »
şimdi aradım toyotayı malesef corolla ve auris için varmıs yaris için yokmuş zaten dedi bikaç ay içinde bazı güncellemeler olcakmış donanımlarda opsiyonel olarak eğer ozamanda gelmezse hiç olmaz çünkü yeni kasa çıkalı bayağı oldu diyor  :(

ayrıca fiyat aldım corolla ve auris e 294 tl herşey dahil fiyatıymış bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #116 : Şubat 07, 2014, 11:03:40 »
Aynaların, içerden düğme ile açılıp kapatılma özelliği var ise, uzaktan kumanda ile kilitler açıldığında aynalarında açılıp kapatılabilmesi için modül ekleniyor.

Öncelikle aynaların elektrikli açılıp kapanabilenle değişmesi gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Şubat 07, 2014, 11:06:52 »
şimdi aradım toyotayı malesef corolla ve auris için varmıs yaris için yokmuş zaten dedi bikaç ay içinde bazı güncellemeler olcakmış donanımlarda opsiyonel olarak eğer ozamanda gelmezse hiç olmaz çünkü yeni kasa çıkalı bayağı oldu diyor  :(

ayrıca fiyat aldım corolla ve auris e 294 tl herşey dahil fiyatıymış bilginize

Bu kötü oldu... Fiyat da makulmüş aslında :/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • HYBRID
  • 34 kere teşekkür etti
Ynt: Yaris III\'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #118 : Şubat 07, 2014, 11:14:05 »
Aynaların, içerden düğme ile açılıp kapatılma özelliği var ise, uzaktan kumanda ile kilitler açıldığında aynalarında açılıp kapatılabilmesi için modül ekleniyor.

Öncelikle aynaların elektrikli açılıp kapanabilenle değişmesi gerekiyor.

tekin abi öle bi parçası varmı acaba yarisin  :D öle bayağı tuzlu olur 300 modul en az 600 700 aynalar olsa en iyimser haliyle  :(

Mesaj Birleştirildi: Şubat 07, 2014, 11:14:46
bu arada cümleten hayırlı cumalar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Yaris III\'de Beğenmediğiniz ve Eksik Gördüğünüz Noktalar
« Yanıtla #119 : Şubat 07, 2014, 11:41:13 »
tekin abi öle bi parçası varmı acaba yarisin  :D öle bayağı tuzlu olur 300 modul en az 600 700 aynalar olsa en iyimser haliyle  :(

Aslında Yarisin aynaları Corolla ve Auris ile aynı. Örnek: garantisi bitmiş aracın ayna mekanizması bozuldu, yetkili sadece mekanizmayı mı değiştirir yoksa komplemi değiştirir? eğer sadece mekanizmayı değiştirirse, bu mekanizmadan alıp denemek gerekiyor, tabii aynanın mekanizma takılan iç yapıları aynı ise.

2. seçenek; küçük bir kazada yan aynaları kaybedersek, o taktirde yenilerken elektrikli olandan takıp modül ilavesi yapılabilir.