Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2008, 12:20:07 »
Bor Power kullandım, aracın sesini dahi azalttı, çalışma konumunu değiştirdi, sessizce çalışmaya başlıyor ve birden hareket eder hale geldi, tavsiye ederim, TGRT Pazarlama 40,00 YTL'ye veriyor.

Bu ürünün verimliliği motorun durumu ile ilgili, acaba motorunuz kaç km.de ?
Şüphe aklın yarısıdır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 27, 2008, 12:20:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 27, 2008, 17:01:10 »
Dün motor ustası ile konuştum.Aracım yağ yakıyor dedim.Faydası olmaz dedim.
tamam faydası derken yağ yakmasını tamamen kesmez demiyorum dedi.
Motorun sürtünen parçaları arasına girdiği zaman motoru biraz rahatlatır.yağ yakmasınıda çok az keser dedi.Bunları düz anlatım ile değil.Motorun parçalarını teker teker anlatarak izah etti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 29, 2008, 23:15:19 »
Bor içeren motor katkıları hakkında milletin deneyimleri o kadar cazip geldiki, nihayet bugün dayanamyıp gidip motor silk aldım,
mobil 10 40 yarı sentetik yağ koydum, filtreyi değiştirdim ve tarif edildiği üzere motor ısındıktan sonra iyice karıştırdığım motor silki ekledim ve düşük devirde yaklaşık 30 dk rolantide bıraktım sonrada kullandım aracı. biraz ara verip 200 km yol yaptım sonra.

biraz ses ve titreşim vardı motorda, onu azaltırmı diye ekledim aslında ama şimdilik bir etkisi olmadı. Motorda herhangi bir sorun yok, zaten hiç yağ yakmıyordu.

otobana çıkıp hız denemesi yaptım. önceden hafif yokuş aşağı en fazla 210 basıyodu. şimdi 212  :lol: rüzgarı hesaba katmak lazım bu hızda, yani bu test çok anlamlı değil.

her zaman çıktığım uzun dik bir yokuş vardı. 4 vites 3000 devirde bu yokuşta araba hızlanmazdı. şimdi çok az da olsa hızlanıyor. ama belirgin değil.

zaten çok şey beklemiyordum aslında,motoru korusun yeter.

uzun araştırmalar sonunda motor silk aldım. birde  bor power var. yerli malı. ancak bazıları henüz Türkiye'de bor cevherinin nano düzeyde parçalanamadığını söylüyor. onların yalancısıyım. bu yüzden 80 ytl verip motor silk aldım.

zaman geçtikçe tecrübelerimi paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Eylül 30, 2008, 00:32:02 »
BorPower sitesinde verilen TÜV raporunu inceledim.

Bu rapora göre Yakıtta % 6.4 tasarruf
Karbondioksit salınımında % 6 azaltma
Karbonmonoksit salınımında %20 azaltma sağlamış.

Yakıtta tasarruf sağlaması, sürtünmenin  azalması neticesinde birim yolu daha az yakıtla gidilmesinden kaynaklanıyor.
Şirketin dediğine göre 100.000 km dayanıyor.

Ve motor silk'in test raporu sonuçları:
yakıtta ortalama tasarruf % 2-7 arasında ( 1500 RPM de % 5-10, 2300 RPM de % 3-5)
Performans artışı % 7-8
Azotoksitlerde (NOx) 1500 RPM de % 13-30 azalma
                             2300 RPM de % 4-15
Bu ürün firmaya göre 150.000 km dayanıyormuş.

MotorSilk 'in testlleri daha detaylı aslında.

Edindiğim izlenime göre ikisi de performans artışı ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Hangisini kullanacağınız artık size kalmış.
Şüphe aklın yarısıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Ekim 01, 2008, 01:49:13 »
arkadaşlar kullandığınız ürünlerin, ürtetici firma kodunu ( adını ) veya resmini ekleyebilirmisiniz lütfen.
bende kullanmak isityorum. 1999  toyota corolla terra  aracım için düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 01, 2008, 02:14:01 »
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Ekim 01, 2008, 02:22:29 »
bu markada bir ürün adı duydunuzmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Ekim 01, 2008, 03:00:01 »
Hangi markada?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ekim 01, 2008, 19:45:22 »
250 km daha yol yaptım,malum bayram tatili, geziyoruz

motor sıcak iken tekrar çalıştırma biraz değişti, her zamankinden daha uzun sürüyor.

motor soğukken marş süresi değişmedi. daha kolay çalıştığını söyleyemem.titreşim ve ses azalmadı, motor daha çabuk ısınmıyor

motor sıcakken rolantide daha önce hiç duymadığım küçük sesler gelmeye başladı,
motoru kucağamıza almayız inşallah

motorda kalıntıları temizlediğine inanmak istiyorum, ondandır heralde :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Ekim 02, 2008, 23:30:03 »
"borpower" adında adını taşıyan bir ürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Ekim 03, 2008, 00:32:56 »
ABD'de yok boyle bir urun.Duzinelerce yakit katkisi, motor yagi katkisi satiyorlar ama BorPower marka bir urun gormedim henuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #31 : Ekim 04, 2008, 05:10:41 »
arkadaşlar herkese öncelikle merhabalar
aranıza yeni katılmış bulunmaktayım kabul görürseniz
dün forumda bayağı özendirici yazıların ardından bende bugün bir yere gidip bu konuyu biraz araştırdım. tabi sizin gibi katkı maddesi bor power almak için. yetkili arkadaş bir oto firmasının yedek parçacısı. oturup biraz sohbet ettik. işyerini tanırım eski bir esnaf ve okumuş bir abimizdir. olay karalama veya reklam gibi birşey kesinlikle değil.bana verdiği bilgileri aynen size aktarıyorum . bu katkı maddelerinin hepsinde ama hepsinde teflon diye bir madde varmış bildiğimiz tencere değil ama :D neyse bunların temel çalışma prensibi çalıştığı ortamlara mikrometrik kalınlıklarda bu yüzeylere tutunma özelliğiymiş. bu sayede sürtünme ile oluşan boşlukları doldurup sızdırmazlık sağladığı %100 doğruymuş ayrıca ses izolasyonu diğer erezyonlarıda önlediği kabul görmüş.

Şimdiiiiiiiiiiiiiiiiiiii gelelim işin negatif yönlerine bu icadın bir de kötü tarafı var.... diyor bu abimiz.    öncelikle bana gösterdiği farklı farklı 3-4 büyük yağ firmasının ambalaj üzerinde "bu yağ ile birlikte hiçbir katkı maddesi kullanmayın" yazısı vardı bunlar hepimin bildiği kapalı kutu (A) sınıfı yağlar. ve ekliyor yağ firmaların sadece ar-ge lerinin tesisleri bu katkı maddelerini üreten yerlerin komple tesislerinin 6-7 katı büyüklüğünde diyor. ki bu abimiz yurtdışında seminerlere de katılan birisi. katkı maddelerinin üretildiği yerleride görmüş yer olarak söyledi fakat aklımda kalmadı . birde şöyle bir kelime kullandı ki aksini düşünmek biraz garip geldi bana aynen aktarıyorum """"hiçbir firma bir satır yazıyı ürünlerinin üzerine yazmak için bu kadar büyük yatırım yapmaz hiç yazmaz olur biterdi"""""  Neyseeee  aracınız da bu sorunlarla uğraşıyorsanız sizin için o an biçilmiş kaftan . fakat bunu bir şartla yapın diyor. aracınız yaklaşık 8-10 000 km sonra şikayet ettiğiniz yağ sızdırması ses ve tasarruf gibi sorunlardan daha da büyük sorunlarla karşınızda duracak ve sizde buna hazırlıklı olacaksınız mesela motor !!!!!!!!!!   Allah göstermesin seyahat esnasında olmasını istemediğimiz bir durum :(

bunuda teknik olarak şöyle açıklıyor: motordaki her türlü sürtünmeden zamanla bütün sorunların ortaya çıkmasını sağlayan aşınma demiri aşındıyor da plastikimsi bi madde olan teflonu hayli hayli aşındırır diyor. ilk etapta sürücü bunu anlamıyor zamanla sürüş içerisinde de buna alışıyor ve ilk önce yağ süzgecini yavaş yavaş tıkıyor diyor.sonrasını herkes biraz tahmin eder

neyse teknik konularda sorun yaratığını varsayarsak ki anlattığına göre o kadar çok özellikle genç müşterisi kafası iki elinde yaklaşık 1 yıl sonra geri dönmüş ki ona hak vererek ben açıkçası anlattıklarından tırstım. ama açıkça söylüyor vicdanın el veriyorsa, aracını kısa sürede satacaksan , bu sorunların var ve  satışta fiyat dezavantajı olarak görmek istemiyorsan 50 lira  ver ilk yağ değişiminde koy diyor. bu konuda herkes kendi kararını verecek

şahsen fikrimi soracak olursanız benim aracım 98 avensis 2000 motor . yağ değişimi geldi filtreler felan komple değişecek. Maşallah  şiir gibi çalışıyor ustası bile satın almaya çalışıyor benden ama ben aracımı seviyorum. kesinlikle satmayı düşünmüyorum konfor-süspansiyon-görünüm-donanım olarak beni fazlasıyla memnun ediyor senede 10-15 000 km yol yapan birisi olarakta benzin sarfiyatındaki farkı konforumun karşılığı olarak ödediğimi düşünüyorum . yani bu tip bir katkı maddesi kullanarak tasarruf etmeyi pek doğru bulmadım kendi adıma .

Edindiğim bilgileri ve düşüncelerimi sizlere sunmak istedim değerlendirmelerinizde faydalı olduysa ne mutlu bana .
Allah cümlemize kazasız yolculuklar nasip etsin...Amin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 04, 2008, 19:12:29 »
Hosgeldiniz Tayfun Bey :)

Sohbetinizi paylastiginiz icin tesekkur ederiz.
Maksat motoru korumaksa sentetik, ya da yari sentetik motor yagi kullanilabilir.Motor yagi katkisindansa... Dediginiz gibi onca motor yagi ureten sirket (argesiyle ) bilmiyor mu yagini gelistirmeyi?

Kendi adima ben yakit tasarrufu beklentim yok zaten.Kullandigim benzin katkisi da enjektor temizleyici.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #33 : Ekim 09, 2008, 02:41:30 »
bak şimdi Tayfun Bey ürküttünüz beni. Aynen aracınızdan 99 model bi tane de bende var. Dediğiniz gibi her gören pazarlığa oturmaya çalışıyor benimle. Senede 10-15.000km yapıyorum, benzinli, aynı şekillerde çok memnunum ve yakıtı beni hiç üzmüyor. Şu anda 117.000 civarına geldi km'si. Henüz yeni 1500km yaptım bayramda. Ben BorPower ekledim motora, uzun yolda performans ve yakıt tüketimini yazacağım demiştim, yazıyorum, yakıt tüketimi gerçekten etkiledi ailece hepimizi. Tam 1 depoyla gittiğimiz memlekete, aynı hızlarda aynı yüklerde 3/4 depo benzinle gittik. Hemen hemen çeyrek depo farkettik diyebilirim. Bu farkı BowPower sağladı diyoruz çünkü eklediğimiz günden beri faydasına inandık ve gördük. Ama sonuç dediğiniz gibi olacaksa ki Allah korusun, üzüldüm biraz. Motor ustalarına göre faydalı ama eğer varsa zararı zamanla çıkar ortaya. Şu ana kadarki izlenimlerim yarar doğrultusunda...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #34 : Ekim 09, 2008, 23:13:10 »
selim bey öncelikle şunu belirtmek isterim; amacım kimseyi endişelendirmek değil
sadece edindiğim bilgileri paylaşmak istedim. bir de kendime göre mantık yürüterek doğru olanı bulmaya çalışıyorum. kısa vadede gerçekten tasarruf sağlamış olabilir. ya da ne biliim
belki de ben fazla tırsmış ta olabilirim. risk almaktan korkuyor olabilirim.  sonuçta benim zararım dediğim gibi konforumun karşılığı olarak gördüğüm, sizin deyiminizle çeyrek depo benzin.
şöyle bir örnek vereyim ;

inanmayan birisi inanan birisine soruyormuş:

yahu niye uğraşıyorsun namazdır oruçtur zekatttır, sonunda bi parça pamuk, gerisi boş kalmayacakmı? 

inanan da şöyle cevap vermiş :

pekala sen haklıysan benim yaptığım işler boşa gidecek zaten gerisi boş ilerisi de boş olmuş ne var?

amaaaaa ya ben haklıysam .....................

bizim de  çektiğimiz kılıçta kız karşı tarafa çıkarsa papazı elimize vermezlermi diye düşünüyorum.  :wacko:
Allaha emanet olun kazasız yolculuklar inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ekim 10, 2008, 00:10:53 »
merhaba arkadaşlar,
bence bu yağ yada motor katkısı konusunda fazlaca önyargılıyız.

Sürekli olarak çok büyük yağ üreticilerinin niçin bu ürünleri gelişmiş argeleri ile bulamadığını söylüyoruz.
Bence bulsalarda söylemezler,bindikleri dalı kesmiş olurlar çünkü,
petrolü olan ülkelerin 100 km de 1lt yakan motoru icat etmek istemesi gibi bişey olur :lol:

Motora zarar verme riski yok mu derseniz, benim elimde test edecek alet edevat yok. Bunu gidipte rektifiyeci aaamet ustaya değilde test laboratuvarlarına sormak lazım.

Ama dedikleri gibi faydalıysa, yani yağı 10000 km değilde 25000 de değiştirirsem,yağ firmaları heralde fiyatlarını yarıya düşürürler.
yada motoru rektifiye etmeden bir 100.000 km daha kullanmamı sağlarsa gerçekten...O zaman rektifiyeci aaamet ustada pek sevinmez.
Üstüne birde yakıttan tasarruf varsa işin içinde..

Gördüğüm kadarıyla bu katkı sektörünün içinde bi sürü üç kağıtçı var, ama ciddi araştırma yapanlarda var ve önce motora yapışan katkılar, sonra teflon içerenler falan derken şimdi birde bor çıktı. Denedik bakalım ne olacak ... Risk yoksa kazançta yok,

Ha birde, bu sanayideki ustalara bu konularda fazla itibar etmemek lazım, adamlar birden kimyager, yüksek mühendis falan oluyorlar, anlamadıkları konuda atıp tutuyorlar, onların yapacakları iş; kaporta düzeltmek dişli değiştirmek falan filan, gerisi için önce okumak lazım....

Ben makineler üzerine az çok eğitim aldım, sanayide arabamı tamir ettirmek için gittiğim ustaların bazı muhabbetleri kahve muhabbetinde memleketi kurtarma geyiği gibi aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Ekim 10, 2008, 00:30:04 »
Hasan Bey, makinalar uzerine az cok egitim aldim diyorsunuz.Sanayiye niye gidiyorsunuz o zaman? :)  Benim makina uzerine egitimim olsa hicbir tamiriciye bir kurus para vermem. Ilk ehliyetimi 3 (uc) ay once aldim. Yag/filtre degisimini de ilk gecen haftasonu kendim yaptim. Bir dahaki sefere sanzuman yagi, filtre degisimini de insallah kendim yapacagim. Hicbir mekanik egitimim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ekim 10, 2008, 23:18:01 »
 :D
inanın sanayiye gitmeyi bende hiç istemiyorum, ama arabaya bakım yapabilecek alet edevat yok,
garaj kuracak parada yok, napalım mecbur kalıyoruz.
müstakil ev olsa yinede bir yer ayarlayıp garaj yapardım, ufak ufak takım alıp kendi işimi kendim hallederdim.

Hiç bir usta arabalarımıza kendimizden daha çok özen göstermez. Bi yerini yaparken diğer tarafını dağıtıyolar valla

siz olaya hızlı girmişsiniz.haynes manual varsa elinizde önce bi okuyup sonra işe girişmenizi öneririm.Sonuçta kendinize zarar verme ihtimali çok yüksek !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 11, 2008, 00:34:41 »
Hem Haynes serisi Toyota Corolla 1993-2002 kitabini aldim hem de Chilton Corolla 1988-1997 kitabini aldim. O da yetmedi fabrika tamir kitap serisini aldim. Gerci acemi tamircilere yonelik degil ama kendim yapamasam bile bir sorun ciktiginda neyin duzeltilmesi gerektigiyle ilgili bir fikir vermesi acisindan yararli.

Arabayi kaldirmaya bile gerek kalmadi.Uzanmak yetiyor.Hava iyi olduktan sonra acik bir alanda yapilabilir, mutlaka garaj gerekmiyor.Eski yagin akip birikecegi kapatilabilir bir hazne olduktan sonra yere bir damla bile yag damlamiyor.Bir anahtar yetti.Gerci 12-13 liraya  80 kusur parcalik bir alet takimi aldim ama sadece bir anahtar yetiyor.Yag filtresi icin ayrica aldigim anahtari da kullanmama gerek kalmadi, iade ettim.Cunku elle cikarilip takilabiliyor.

Hasan Bey burada 15 dolara da yag/filtre degisimini yapiyorlar ama kendimiz degisitirnce istedigimiz yagi/filtreyi secebiliyoruz.Turkiye'de yag/filtre degisimi pahali oldugu icin bence deger. Yari sentetik yag ve ekstra korumali bir filtre icin toplam 15 dolar verdim, asil yag degistirme suresi yarim saat ya surdu ya surmedi... :)

Ama dediginiz gibi kitap lazim en azindan.Turkce'ye cevrilmis mi acaba? Zannetmiyorum.Sadece Toyota servislerinde vardir herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ekim 12, 2008, 16:54:00 »
Ahmet Bey,
Tabi yağ değişimi en basit işlerden
ancak bir amortisör değişimi yada alt rotil değişimi vb. biraz daha karmaşık işler için bir garaj gerekli bence, garaj olmadan ortalık yerde tamirata girişirseniz bizim millet çok ukaladır hemen başınıza toplanırlar,başlarlar akıl vermeye, apartman garajında bile bu işleri yaptırmazlar:)

Haynes Manual Türkçe değil maalesef,
toyotadan orijinal tamir kitaplarını nasıl aldınız, en basitine bile 300 € istiyolar.... :wacko:

Aslında yağ değişimi çok pahalı değil burada, ama iyi bir yağ alayım derseniz asıl o para ediyor. Filtre 10 $ civarında (yetkili servisten alırsanız)

Neyse, konu dağılıyor,

Motor Silk ile 300 km daha yaptım, yakıt sarfiyatı aynı, motor sesi aynı, daha çabuk ısınmıyor, çekişinde bir fark hissetmiyorum