1.6 ınsanın ınanası gelmıo:D bızm esnıtede var 2005 1.4 terra 5.6nın asagısına dusemedı:D
bende 2 yağ değişimi önce bor-pwer koydurmuştum ilk zamanlar aracın sesinde biraz azalma farketmiştim fakat yağ değişimine 2000 km kala motor biraz daha gürültülü çalışmaya başladı.bu arada 6000km civarında yapmışken 0,250lt yağ ilave ettim.9000 km oldu yine bir okadar daha yağı noksanlaşmıştı.10000 de yağ değişimine gittim ve daha once hiç karşılaşmadığım bi manzarayla karşılaştım.motor yağını boşaltırken resmen su gibi akıyordu yağcıda saşırdı helade bu katkı maddesi yağın özelliğini bozuyor arkadaşlar tenekeye boşalan yağ su gibiydi resmen.şimdi ikinci yağın değişim zamanı geldi onceye göre 0,250 daha fazla yağ eksilmesi oldu.Ben tavsiye etmiyorum..
yağ değşimine gittiğiniz zaman yağın su gibi akması normal çünkü yağ ısınmış ve incelmiş oluyor ,bor power koyduktan sonra motorun sesi azaldı diye biraz daha fazla gaza basıp aracı yuksek devirde kullanıyor olabilirmisiniz_? tavsiye etmiyorum demeden önce şunu demelisiniz bence ( aracın bütün bakımları yapıldı debriyaj seti lastikler filtreler periyodik bakımlar vesaire yani motorunuz hiç zorlanmadan gidiyor olmalıki ve hiç bir yerde sızıntı olmadığından emin olduktan sonra bor power tavsiye etmeyebilirsiniz) _? ben de bor power koydurdum basa gaz biniyorum hiç bir problem yok henüz .zaten kutuda yazıyor çaptan düşmemiş motorlar için öneriliyor .
arkadaşlar bende sanayi bakanlığından yazılarını okudum her ikisinin sizin yorumunuza bırakıyorum aman dikkat belgelerin hepsi sahte bilgilerinize
T.C.
SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI NIN
RESMİ SİTESİNDEN YAYIMLANAN NNT VE MOTORSİLK E AİT TOPLATMA VE SATIŞININ YASAKLANDIĞINA DAİR KARAR
İNTERNET LİNKİ AŞAĞIDADIR . İNTERNET ARAMA MOTORUNA YAZINIZ.
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=4443V- ENERJİ NNT BOR POWER
1) 2008/250- NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. adlı firmaya ait tanıtım broşürlerin ve anılan firmanın
www.nnt.com.tr adresli internet sitesinde yer alan “S 250 Gold, Marine, Nanolube, MS 250, MS 600, GBX” adlı ürünlere ilişkin tanıtımlarda yer alan “BORPOWER ® bor elmas tozu (MCDP) ve nanobor´un eşsiz özelliklerinden yararlanarak hareketli motor parçalarındaki Sürtünmeyi yüzey kaplama ve bilye yatağı etkisi ile en az seviyeye indirir. BORPOWER ®’nin etkinliği aktif maddelerinin (MCDP ve nanobor) nanokristal özelliklerinden kaynaklanır. Bu nano parçacıklar NNTnin üstün tecrübe ve birikimi ile benzeri olmayan nano teknolojik yöntemlerle üretilmiştir. BORPOWER ® kati yağlayıcılar sınıfındaki en etkili Nano yağlayıcı katkı maddesidir. Örneğin içerdiği aktif maddelerden biri olan nanobor katı yağlayıcı maddeler arasında en düşük sürtünme değerine sahiptir (…)” şeklindeki ifadeleri ispatlar nitelikteki ‘bilimsel’ çalışmaların gerçeği yansıtmaması dolayısıyla bahsi geçen tanıtımların tüketicileri aldatıcı nitelikte olması gerekçesiyle Ticari Reklam ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’e uygun olmadığına,
Bu durumun, 4077 sayılı Kanun'un 4822 sayılı Kanun'la değişik 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri ve Seramik Malzemeler Ar-Ge Sanayi Tic. A.Ş. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
T.C.
SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI NIN
RESMİ SİTESİNDEN YAYINLANAN TOPLATMA VE SATIŞININ YASAKLANDIĞINA DAİR KARAR
İNTERNET LİNKİ AŞAĞIDADIR .AŞAĞIDAKİ LİNKİ KOPYALAYARAK ADRES ÇUBUĞUNA YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.
http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=47533) 2009/447- Motor Silk Pazarlama Satış Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. 'ye ait
www.motorsilkturkey.com adresli internet sitesindeki “Boron CLS Bond Motor Yağ Katkısı” adlı ürünün tanıtımlarında yer alan; “ Avantajları: İşlem sıcaklıklarında % 30'a varan azaltma sağlar. Yüzey sürtünmesini % 80 azaltır. Yağlama sistemindeki aşınmayı % 90 azaltır. (Timken, Dört Top, Lobut ve Disk Testi) • Yağ değişme süresini en az iki katına çıkartacak şekilde akışkan oksidasyonunu minimize eder. Korozyona % 100 engel olur. Şok yükleri absorbe eder. (Aşırı yüksek EP etkeni) Karbon, vernik ve korozyonu bertaraf eder. Ekonomi: Daha az sürtünmeden dolayı yakıt tasarrufu sağlar. (Hızı 3 – 7 km . arttırır). Sınıf 8 dizel yakıtlarda % 19 tasarruf sağlar ve + 1,5 km daha hızı arttırır. • Daha az istirahat zamanı. Eski motorlarda düşen verimliliği restore eder. Motor ömrünü yeniler ve 2 – 3 kat uzatır. 100 bin mile (150 bin km.) sadece bir defa uygulanır. Yağ değişim süresini iki katına çıkartır. Çevresel: Motor içindeki kurum ve karbon atıklarının temizliğini yapar, verimli çalışmayı sağlayarak ve daha az yakıt tüketimi ile emisyon değerlerini düşürür. Motor Silk formülasyonu, doğaya zararlı olmayan ve doğada biyolojik olarak parçalanabilen bir yapıya sahiptir. Yağ kullanımında azalma sağlar. Enerjinin % 50'si sürtünmede harcanır ve Motor Silk sürtünmeyi % 80 azaltır.” şeklindeki iddiaları ispatlar nitelikte olduğu belirtilerek reklam veren tarafından sunulan çalışmaların “Boron CLS Bond Motor Yağ Katkısı” adlı ürüne ait olmayıp firmaya ait başka ürünlere veya içeriği belli olmayan ürünlere ait raporlar olduğunun anlaşılması ve bu nedenle reklamda yer alan iddiaları kanıtlayıcı nitelikte olmaması, diğer yandan; ürünün içten yanmalı motorlarda ve araçlarda kullanımı ile ilgili performansa etkisi üzerine bulunan birçok raporda değişik parametrelerle ilgili farklı sonuçların bulunması, dolayısıyla ürüne ilişkin iddiaların bilimsel çalışma bağlamında doğrulamasının yapılamaması gerekçeleriyle anılan reklamların tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı olduğuna, dolayısıyla da Ticari Reklâm ve İlanlara İlişkin İlkeler ve Uygulama Esaslarına Dair Yönetmeliğe uygun olmadığına,
Bu durumun, 4077 sayılı Kanunun 16 ncı maddesi hükmüne aykırı olduğuna, reklam veren Motor Silk Pazarlama Satış Otomotiv Sanayi Ticaret Ltd. Şti. hakkında anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir
saygılarımla birde şunu söyleyeyim aman aracınıza üretim yerini görmediğiniz enzini bile koymayınız saygılarımla
ataberk bey nnt tarafından yapılan açıklamayı kopyalıyorum;
Sn. Forum Yöneticileri ve Üyeleri,
Son zamanlarda firmamızla ilgili, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulunun Kararı art niyetli kişiler tarafından kasıtlı olarak sağda solda anlatılmaktadır. Bu konu reklam-rekabet kurumu tarafından 2008 yılında tarafımıza tebliğ edilmiş olup, hemen akabinde gerekli dokümantasyon ile karşı itirazda bulunulmasına rağmen, savunmamız bile alınmadan art niyet ile , nanoteknoloji ve malzeme bilimi ile ilgisi olmayan sözde bilirkişiler tarafından verilen bu karara itirazımıza müteakip, TÜKETİCİNİN VE REKABETİN KORUNMASI Gen.Müd.lüğünde toplantı yapılmış, o zamanki kurum genel müdürü Sn.Özcan PEKTAŞ ile konunun yanlış anlaşıldığı üzerine mutabakata varılmış, ancak reklam unsurlarımızda (broşür-katalog-web) kullandığımız tasarruf oranlarını MIRA ve TUV verileri doğrultusunda beyan etmemizi istemişler ve reklamlarımıza devam etmemiz konusunda olur almışızdır.
Aksi halde iki yıldan bu yana her gün artarak devam eden reklamlarımız neticesinde herhalde şimdiye kadar topyekun şirketimizi kapatırlardı veya trilyonlarca reklam cezası kesilirdi veya böyle bir ceza almış olsak reklamlarımızı durdururduk veya reklamlarımızı döndüren kanallar RTÜK kanalıyla reklamlarımızı yayınlamama kararı alırdı.
Türk insanının başarısını çekemeyen, kompleks sahibi art niyetli insanlar tarafından Sanayi Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'ne yapılan birçok şikayetten hiçbir sonuç çıkmamış ve bu şikayetlerden sadece birinin neticesinde savunmamız alınmadan verilmiş bu yanlış karar, düzeltilmiş ve şirketimiz alnı ak bir biçimde o günden bugüne çalışmalarına devam etmektedir.
Firmamızla ilgili Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Kararının yüzlerce benzeri, iletişim, gıda, sağlık, turizm, enerji, bankacılık ve daha birçok sektörde, bilinen ve tanınan ünlü markalarında yanında devlete ait bazı kuruluşların da yer aldığı birçok firmaya, yaptıkları reklamlar için benzer kararlar verilmiş olup, bunlardan başta Petrol Ofisi A.Ş, BP Petrolleri A.Ş., OPET Petrolcülük A.Ş., Türk Telekomünikasyon A.Ş., AYGAZ A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vestel Elektronik ve Ticaret A.Ş., Pınar Süt Mamulleri Sanayi A.Ş., Sabancı Gıda San. ve Tic. A.Ş. ve Renault Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. gibi bazı ünlü firmalar hakkında da farklı tarihlerde alınan benzer kararları bahsedilen sitede görebilirsiniz. Neticede bu büyük firmalar da tüm Türkiye'nin tanıdığı ve kaliteleleri kanıtlamış firmalar olup, bu yazılanların ürünlerin kötü olduğu yada bu firmaların da sattığı ürünlerin kullanıcılara zarar verdiği anlamına gelmez.
Milli madenimiz Bor'u nanoteknolojiyle işleyerek Askeri savunma sanayiinden tıp alanına varıncaya kadar, katma değeri yüksek uç ürünlere çevirerek, ülkemizin de geleceğine katkı sağlayan ve tamamı yerli sermaye olan firmamıza yönelik başlatılmış bu karalama kampanyasına alet olmamanızı önemle rica ederiz.
Saygılarımızla.
ufak bir araştırma yaptığımda gördüğüm şey büyük küçük forum sitelerine çeşitli nick ve isimlerle üye olan kişiler bor power ve motor silk başlıklı konular, öyle bir konu yoksa konu açarak bor power hakkında aynı yazıları yapıştırıyor..artı olarak yapıştırılan kaynakta belirtilen siteye tıkladığımda sanayi bakanlığı sayfasında öyle bir sayfa bulunmadığı..sanırım güzel bir oyun oynanıyor, ya rakip bir firma satıcısı/satıcıları bor power ve motor silk ürünlerini karalama politikasına başlamış ya da yeni bir ürün gelecek şimdiden bor power yıpratılmaya çalışılıyor, en azından çamur at izi kalsın tarzında bir politika bile yürütülüyor olabilir..bmwteam.net ümraniyegaraj.com, fordclubtr.com tarzında sitelerden gördüğüm kadarıyla durum anlattığım gibi.Ataberk yılmaz bey, sizin de ilk mesajınızı bu konuya, diğer forumlarda da olduğu gibi bor power karalama amaçlı atmanız manidar değil mi ??
ek olarak;
http://www.nnt.com.tr/Sertifikalar.htmlen önemli not: tabii ki kesinlikle bor power satıcısı veya herhangi bir dereceden yakını değilim, bor power üzerinden kesinlikle tek lira kazanmış biri değilim, niyetim gerçeklerin açığa kavuşması
Borpower genel sekreteri Cafer Akın'ı tanırım. Çok beyefendi bir insandır. 2002 yılında bu ürünün önceki versiyonunu üretmişlerdi, bende matbaada kutu tasarımlarını yapmıştım. Öyle üçkağıt yapacak bir adama benzemiyor. Bana iş yaptırdığı halde, gayet beyefendi davranıyordu. Ayrıca Azra Akın'ın amcasıdır

.
Hakkaten bu Ataberk Yilmaz, sadece kopyaladigi bu metni buraya yapistirmak icin uye olmus gibi.
Motor Silk diyor, Bor Power yok. Ikisi de ayni icerige sahip urun.
Bunun arkasinda Bor Power var sanmistim ilk once.Ama link Bor Power'i satan sirketin web sitesine ait.Onlar da sikayetciyse kim bunun arkasindaki?
Sercan bey bende dediğiniz şeyi yeni okudum yağın su gibi akma konusunu işe yaramıyo vs şeyler açıkçası 2 senedir yağ değiştirmedim bor koymadan önce ne yağ bukadar uzun süreli dayanıyodu ne bukadar performanslı oluyodu nede yakıt tüketimi bukadar düşüyodu adamlar testlerini yapmışlar lütfen koyduğum link sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz...
http://www.nnt.com.tr/Knowhow.html
Hakkaten bu Ataberk Yilmaz, sadece kopyaladigi bu metni buraya yapistirmak icin uye olmus gibi.
Motor Silk diyor, Bor Power yok. Ikisi de ayni icerige sahip urun.
Bunun arkasinda Bor Power var sanmistim ilk once.Ama link Bor Power'i satan sirketin web sitesine ait.Onlar da sikayetciyse kim bunun arkasindaki?
abi ilk kopyaladığı link bor power hakkında olan link, NNT falan yazan
ozaman sanayii bakanlığının arşivi orda site güncelleme yapmış arkadaşlar bu tarz şeylerle insanların araçlarıyla oynuyorlar milli servet felan diyorlar iide milli duyguları kullanarak hareket ediyorlar biride eko 66 diyor vallah billahla milleti tuzağa düşürüyorlar
bey efendilik başka birşey belgeleri varsa göstersinler bana kendilerinin hazırladıkları belgeleri değil bulgaristandan alınan belgeleri değil türkiyeden alınan belgeleri getirsinler birde şu benim aracın motorunun parasını ödesinler ii çalışmalar dilerim sizlerde dikkatli olun allah hepinizi muhafaza eylesin bu güneşi balçıkla sıvayanlardan uzak olun ben den tavsiye üretim yerini bilmediğiniz ve görmediğiniz ürünü aracınıza koymayın izmirden sevgilerrr.
cnnc tezgahlarında kulanılan yağı motorun içine koyuyorsunuz bayrampaşada koca varili alıyorlar 30 tl ye artık kaç litre yağıyorlarsa kutularınıda bak bir arkadaş diyorya bn yaptım diye kendileride kırklarelinde maşrapayla dolduruyorlar ne olduğu belirsiz ürünleride yakıt katkısı diye çıkarmışlar solvent var içlerinde milletin enjektörleri cayırcayır yanıyor hee birde ben şikayette bulundum kendilerini ispat edecek mercide yok koca borusana verdim arabamı adamlar bana birde güldü milyarlık arabaya biniyorsun abi dediler motor yağından başka birşey koymayın dediler castroldan şaşmayın kardeşim bırakın bormuş mormuş vatanını seven bor kullansın milleti uytsunlar askeriyeye verseler ya göreyim onları vatandaşı kandırmak kolay ayıp garibanın bir arabası var borç harç almış birde motor yapmasın insanlar arabalarına kendileri beni ii tanırlar mahkemeliğiz zaten şimdiden ii çalışmalar
cnnc tezgahlarında kulanılan yağı motorun içine koyuyorsunuz bayrampaşada koca varili alıyorlar 30 tl ye artık kaç litre yağıyorlarsa kutularınıda bak bir arkadaş diyorya bn yaptım diye kendileride kırklarelinde maşrapayla dolduruyorlar ne olduğu belirsiz ürünleride yakıt katkısı diye çıkarmışlar solvent var içlerinde milletin enjektörleri cayırcayır yanıyor hee birde ben şikayette bulundum kendilerini ispat edecek mercide yok koca borusana verdim arabamı adamlar bana birde güldü milyarlık arabaya biniyorsun abi dediler motor yağından başka birşey koymayın dediler castroldan şaşmayın kardeşim bırakın bormuş mormuş vatanını seven bor kullansın milleti uytsunlar askeriyeye verseler ya göreyim onları vatandaşı kandırmak kolay ayıp garibanın bir arabası var borç harç almış birde motor yapmasın insanlar arabalarına kendileri beni ii tanırlar mahkemeliğiz zaten şimdiden ii çalışmalar
Askeriye için, benzin no problem. Bakım da no problem. Şoför olarak yaptım askerliği Gölcük'te. 2.7lt v6 4x4 jeep cherokee, Bir depo ile zar zor İstanbul. Yıllardır da kullanılıyor.
Ataberk Bey, Türkçe yazım kurallarına biraz daha dikkat edebilir misiniz lütfen? Yazdıklarınızı okurken yorulduğumu hissettim
Büyük harf kullanımından dolayı silinmiştir...
ataberk bey neden üye oldunuz foruma ?