0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Dunyanin neresine giderseniz gidin kime sorarsaniz sorun cogunluk sunu diyecektir "Toyota al kafan rahat olsun."
Mahmut kardeşim sözlerinde haklısın lakin benim ve Kadirin demek istediği eleştiri bazen dozunu öyle aşıyorki sanki burası Toyota müşteri hizmetleri bizlerde çalışanlarıyız.Arızaları tabi ki paylaşacağız ki senin de yaptığın bu.Şimdi savunuyor diyeceksinancak bazı gerçekler var.Muğ-Bingöl şantiyemiz de tam 18 tane hilux 2 tane camry ve 3 tane Corolla var.Carmylerden birini ben şirket yöneticilerinden biri olarak kullanıyorum.(Şirket çalışanıyım).Kademeye genelde periodik bakım ve hava filtresi değişimeleri için gidiyoruz.Şantiye de taşeronların kullandığı isuzu dmax-nissan navara ve Mitsubishi l200 ler var.Arıza ve performans çizelgelerine baktığım zaman hilux resmen silip süpürüyor.Kendi aracım olan Corollayı ise sıfır alıp 16 ay sonra sattım ve sadece yağına suyuna baktım.Toyotanın maliyetleri azaltma adına kaliteden ödün verdiğini kabul ediyorum ancak yine de diğer markalara göre daha iyi.Bu arada Alman alacaksan Skoda tercihlerinde olsun bence
Mahmut bey tekrar gecmis olsun. Sizin karsilastiginiz durumu onlemek icin ureticiler Ar-Ge yaparlar bir modeli piyasa surmeden ama ne kadar ar-ge yapilirsa yapilsin yine boyle istenmeyen durumlarla karisilabiliyor malesef. Sizin yada baska birinin aracinda boyle bir problem cikabilir bu gayet normaldir ama bunu dagitici firmanin telafi etmesi lazim sizi magdur etmeye haklari yok. Sanirim sizin sorununuz Toyota'dan degil dagitici firmadan (sanirim ALJ Tr) kaynaklaniyor. Sizi magdur etmeye kesinlikle haklari yok. Gerci Dogus oto'nun yada diger dagiticilarin ALJ Tr'den pek bir farki oldugunu sanmiyorum. Ayni durum Ingilterede olsa tum araclari geri cagirirlardi. En basitinden Toyota Ingilterede 5yil garanti verirken Turkiyede 3 yil garanti veriyor. Malesef ulkemizde sifir diye aldigi araci yillar sonra boyali oldugnu farkeden bir cok magdurlar var. Tekrar gecmis olsun.
Levent bey , Sizi son yorumlarınız için tebrik ediyorum...Avrupa da toyota satış rakamları ve ikinci el satışlarına bakarsanız.. Sadece "toyota sağlam algısı " biz türklerde var; onlar diğer markaları seçiyor.. Burda paylaşımda patlayıp, Toyota'ya söz söyletmeyen arkadaşlar " benim aldığım, bindiğim araç kötü olamaz " yanılgısındalar...
Atilla bey, Ben Avrupa'da , başta Almanya ve diğer ülkelere kongrelere gittim... Ve bol bol gezme ve insanlarla tanıştım... Siz size anlatılanlara inanmayın.. Bence gidip bakın ve sonra fikir sahibi olmanızı tavsiye ederim... Almanya'da şu an VW ve audi satışları çok fazla... Frankfurt'ta bulunduğumda her yer Porsche , audi ve Mercedes ve BMW vardı... Belçika'da bulunmadım, anlattıklarınıza yorumum yok ancak dediğiniz gibi afrikalılar alıyordur.. Avrupalılar değil.. Verdiğiniz örnekler bence kaydedeğer değil...İngilterede x3 lere bile fakir insanların suv'u deniyor... Toyota'yı siz düşünün...Bence yolunuz düşerse gidip görün, fikirleriniz olgunlaşsın derim...
almanların ne kadar bağnaz milliyetçi olduklarını siz benden iyi bilirsiniz. kızkardeşim amerikaya ilk gidişinde abi amerikada en fazla toyota var dedi. zaten toyota en fazla amerikada satılıyormuş.
Abi ben rakam makam anlamam tecrübelerime dayanarak hareket ederim ondan bir daha toyota almam özellikle binek araçlarının yanına dahi yaklaşmam . Ben aracı geçtim satış sonrasın'da toyota kadar ciddiyetsiz ve ilgilenmeyen bir firma daha görmedim . Yoktur demiyorum ben görmedim . En basit örneği arkadaşım fiat dobloda şanzıman problemi yaşadı servise sorunla ilgili ilk gittiğinde adamlar açıkça söylemişler sorunun nedenini fiat daha tam çözebilmiş değil ama bununla ilgili yetkililer uğraşıyor ve sorunu çözdüğümüzde bize bu sorunla ilgili gelenleri teker teker çağıracağız demişler . Ve öylede oldu arkadaşım şu an aracını zevkle kullanıyor .Sorun ise şanzımanın 1. vitese çok zor geçmesi .Arkadaşlar şimdi toyotayla fiat karşılaştırılır mı demesin ben araçlarını değil satış sonrası hizmeti karşılaştırdım yoksa bir fiatın asla toyota gibi olmayacağını biliyorum .
Hangi veriler ya da feedback ile bu istatistik elde edilmiş ? Hangi bölge yada kitalari kapsiyor ?Biraz soru işaretleri var gibi.Gavura sinirlenip dinden cikilmaz Mahmut, Türkiye de sen ve senin gibi aksilikler yasayan binlerce kullanıci var, önemli olan marka/model/ulke kriterlerinde totale bakmak.Bende bu isin içerisine girmeden önce kagir üzerinde ki verilerle en iyi aracin VW ve Opel olduğu kanaatindeydim, isin derinliğine girdiğimde aslında Japon,dan sasilmayacagini ama her Japon markasi diye bilmem nerede uretilen aracin alinmayacagi kanaatine vardim, hala bu karardayim.