Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Yukarıda ki yazıları tek yek okudum ve çıkardığım sonuçlar şöyle:
Burası Toyota severler forumu ve istediğimiz için burdayız.
Araçlarımız kul yapısı ve arıza yapabilir ama diğer markalara göre arıza sayısı oldukça az
Mercedes alım gücü olan Corolla almaz, bu yüzden saçma sapan karşılaştırmalar yapılmaz.
Japonlar da insandır,uzaylı değil ve ayrıca Toyota kar amacı güden, araç üreten ve satan tiraci bir şirkettir.
Forumda hiç bir üyenin Toyota da hissesi yoktur.(Pardon ben borsada işlem yapıyorum ve Toyota hissem var.:) )
Forumumuz Toyota tarafında takip edilmekte ancak forumun Toyota ile organik bağı hayranlıktan öte değildir.
Camry im şirketin de olsa seviyorum. Hilux olmasa zaten şantiye durur.

Vergisi ödeyebilsem Toyota avalon alırdım ve hatta Ferrari alacak param olsa lexus alırdım.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
M.Ali abi dediklerine aynen katiliyorum fakat soyle bir durum var. Bazi arkadaslar "Ben Toyota forumuna girerim istedigim gibi Toyota laf soylerim kimsede bana bisi demez/diyemez." havasinda.
Bence Toyotanin donanim disinda elestirilecek bir yani yok. Donanim iside tamamen dagiticiyla alakalidir.
Sonuc olarak TOYOTA Dunyanin en buyuk otomotiv sirketidir ve Dunyada en cok arac satan sirkettir. Dunyanin neresine giderseniz gidin kime sorarsaniz sorun cogunluk sunu diyecektir "Toyota al kafan rahat olsun."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Dunyanin neresine giderseniz gidin kime sorarsaniz sorun cogunluk sunu diyecektir "Toyota al kafan rahat olsun."

Abi işte bu yüzden gözümüzde büyütüyoruz . Bende toyota aldım kafam rahat kaslın diye ama sorunlarıyla uğraşmaktan yeri geldi kendi işlerimi erteledim . Artık eskisi gibi toyota alanın kafası rahat kalmıyor bu lafı 2000 senesinden önceki toyotalara söylüyorsanız altına imzamı atarım ama 2000 senesinden sonraki araçları bu lafı hak etmiyor bu konuda diğer araçlardan kötüdür iyidir ona yorum yapamam ama benim bildiğim benim aldığım toyota marka araç beni çileden çıkardı . Sat alman aracı al diyen arkadaşlarda merak etmesin en geç 2 seneye aracı değiştirecem alman alırmıyım bilmiyorum ama bir daha toyotanın yanından dahi geçmeyeceğimin garantisini verebilirim .

Birde bu sorun sadece benim araçta olsa şansıma bozuk araç geldi der geçerim ama bu sorun toyotanın bir kaç aracında değil binlerce aracında var ve yere göğe sığdırılamayan toyota bu sorunla ilgili bir arpa boyu ileri gidemediği gibi müşterilerini aptal yerine koymaktan da hiç çekinmedi . Ben size sorarım bu davranış Dünyanın en büyük otomotiv şirketine ve Dünyada en çok araç satan şirkete yakışıyor mu kendiniz cevaplayın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Mahmut kardeşim sözlerinde haklısın lakin benim ve Kadirin demek istediği eleştiri bazen dozunu öyle aşıyorki sanki burası Toyota müşteri hizmetleri bizlerde çalışanlarıyız.Arızaları tabi ki paylaşacağız ki senin de yaptığın bu.Şimdi savunuyor diyeceksinancak bazı gerçekler var.Muğ-Bingöl şantiyemiz de tam 18 tane hilux 2 tane camry ve 3 tane Corolla var.Carmylerden birini ben şirket yöneticilerinden biri olarak kullanıyorum.(Şirket çalışanıyım).Kademeye genelde periodik bakım ve hava filtresi değişimeleri için gidiyoruz.Şantiye de taşeronların kullandığı isuzu dmax-nissan navara ve Mitsubishi l200 ler var.Arıza ve performans çizelgelerine baktığım zaman hilux resmen silip süpürüyor.Kendi aracım olan Corollayı ise sıfır alıp 16 ay sonra sattım ve sadece yağına suyuna baktım.
Toyotanın maliyetleri azaltma adına kaliteden ödün verdiğini kabul ediyorum ancak yine de diğer markalara göre daha iyi.

Bu arada Alman alacaksan Skoda tercihlerinde olsun bence
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Mahmut bey tekrar gecmis olsun. Sizin karsilastiginiz durumu onlemek icin ureticiler Ar-Ge yaparlar bir modeli piyasa surmeden ama ne kadar ar-ge yapilirsa yapilsin yine boyle istenmeyen durumlarla karisilabiliyor malesef. Sizin yada baska birinin aracinda boyle bir problem cikabilir bu gayet normaldir ama bunu dagitici firmanin telafi etmesi lazim sizi magdur etmeye haklari yok. Sanirim sizin sorununuz Toyota'dan degil dagitici firmadan (sanirim ALJ Tr) kaynaklaniyor. Sizi magdur etmeye kesinlikle haklari yok. Gerci Dogus oto'nun yada diger dagiticilarin ALJ Tr'den pek bir farki oldugunu sanmiyorum.  Ayni durum Ingilterede olsa tum araclari geri cagirirlardi. En basitinden Toyota Ingilterede 5yil garanti verirken Turkiyede 3 yil garanti veriyor.
Malesef ulkemizde sifir diye aldigi araci yillar sonra boyali oldugnu farkeden bir cok magdurlar var.
Tekrar gecmis olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut kardeşim sözlerinde haklısın lakin benim ve Kadirin demek istediği eleştiri bazen dozunu öyle aşıyorki sanki burası Toyota müşteri hizmetleri bizlerde çalışanlarıyız.Arızaları tabi ki paylaşacağız ki senin de yaptığın bu.Şimdi savunuyor diyeceksinancak bazı gerçekler var.Muğ-Bingöl şantiyemiz de tam 18 tane hilux 2 tane camry ve 3 tane Corolla var.Carmylerden birini ben şirket yöneticilerinden biri olarak kullanıyorum.(Şirket çalışanıyım).Kademeye genelde periodik bakım ve hava filtresi değişimeleri için gidiyoruz.Şantiye de taşeronların kullandığı isuzu dmax-nissan navara ve Mitsubishi l200 ler var.Arıza ve performans çizelgelerine baktığım zaman hilux resmen silip süpürüyor.Kendi aracım olan Corollayı ise sıfır alıp 16 ay sonra sattım ve sadece yağına suyuna baktım.
Toyotanın maliyetleri azaltma adına kaliteden ödün verdiğini kabul ediyorum ancak yine de diğer markalara göre daha iyi.

Bu arada Alman alacaksan Skoda tercihlerinde olsun bence

Abi biliyorum bazen eleştiriler dozunu aşıyor ondan bende rahatsız oluyorum buna rağmen bazen gaza gelip bende istemeden aşabiliyorum . Toyotanın hilux ve land cruiser modellerinin sağlamlığı konusunda ise tartışmam iki aracında sağlamlığı konusunda şüphem yok . Ne demişler yiğidi öldür ama hakkını yeme . :)

Süperb konusunda abi 2 sene sonra ne alırım bilmem binek bir araç alırsam şu an için söylüyorum süperb alma olasılığım en yüksek araç . Ama biz sürekli bahçeye de gidip geldiğimizden 2 . el bir suv da alabiliriz tercihimiz bu olursa yine şu an için söylüyorum alma olasılığımız en yüksek araç suzuki grand vitara 1.9 dizel tabi bu iki aracıda daha araştırmadım kronik sorunları v.s. var mı yok mu bilmiyorum araştırma sonucu eğer herhangi bir önemli kronik sorunları yoksa yüksek muhtemel bu iki araçtan birini alacağız . İnşallah hayırlısı ne ise o olur .

Mahmut bey tekrar gecmis olsun. Sizin karsilastiginiz durumu onlemek icin ureticiler Ar-Ge yaparlar bir modeli piyasa surmeden ama ne kadar ar-ge yapilirsa yapilsin yine boyle istenmeyen durumlarla karisilabiliyor malesef. Sizin yada baska birinin aracinda boyle bir problem cikabilir bu gayet normaldir ama bunu dagitici firmanin telafi etmesi lazim sizi magdur etmeye haklari yok. Sanirim sizin sorununuz Toyota'dan degil dagitici firmadan (sanirim ALJ Tr) kaynaklaniyor. Sizi magdur etmeye kesinlikle haklari yok. Gerci Dogus oto'nun yada diger dagiticilarin ALJ Tr'den pek bir farki oldugunu sanmiyorum.  Ayni durum Ingilterede olsa tum araclari geri cagirirlardi. En basitinden Toyota Ingilterede 5yil garanti verirken Turkiyede 3 yil garanti veriyor.
Malesef ulkemizde sifir diye aldigi araci yillar sonra boyali oldugnu farkeden bir cok magdurlar var.
Tekrar gecmis olsun.

Abi sağol .
Abi beni mağdur edenin dağıtıcı firma olduğunu biliyorum . Sorun konusunda inanın ilk yaşadığım zamanlar toyotaya okadar güveniyordum ki hiç moralimi bozmadım ama ne zaman servisin sorunu çözmek yerine gizlemeye çalıştığını anladım o zaman hem moralim bozulmaya hemde aracımdan soğumaya başladım .
Diğer yandan sorun konusunda ise toyotanın son yıllarda kronik olarak yaşadığı sorun sadece benim sorunum değil . Ondan toyota al kafan rahat kalsın cümlesi artık toyotaya yakışmıyor dedim .

Dediğiniz gibi bu sorun başka bir ülkede olsa araçları geri çağırırlar ama maalesef ülkemizde hakkını aramak isteyeni mahkemede süründürüyorlar .En basit örnekte bu sorunu yaşayan diğer bir çok ülkede piston ve sekmanlara ilaveten motor bloğu da değişiyor ama Türkiye ve Macaristan'da blok değişimine gidilmedi kim bilir blok değişimi de olsa idi benim ve bir çok kişinin aracının sorunu çözülecekti  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Levent bey ,
Sizi son yorumlarınız için tebrik ediyorum...
Avrupa da toyota satış rakamları ve ikinci el satışlarına bakarsanız.. Sadece "toyota sağlam algısı " biz türklerde var; onlar diğer markaları seçiyor.. Burda paylaşımda patlayıp, Toyota'ya söz söyletmeyen arkadaşlar " benim aldığım, bindiğim araç kötü olamaz " yanılgısındalar...
  Mustafa kardeş insanlarımıza haksızlık yapıyorsun. şarköyde belçikada ikinci el araba ticareti yapan bir komşum var, müşterilerinin büyük kısmı afrikalıymış, afrikalıya toyota ver de ne verirsen ver alırlar diyor. almanyada ikinci el arabayla uğraşan bir akrabam var, bu sefer şarköye 2009 Q7 ile geldi, motoru patlak olarak almış komple blok değiştirmiş(tabii çok ucuza almış arabayı). burada 10gün kullandı klima bozuldu istanbula gidip kompresörü değiştirdi içine 2 bin liracık sıkışmış. ben 16 sene ae101 kullandım klimaya gaz dahi konmadı. 98 rav4 ümün de klimasına herhangi bir müdahale olmadı. arabalar çok değişik ürünler kullanan komplike makinelerdir bir makinenin motoruna fare girmesi, frenlerine mıcır girmesi asla kusur olamaz.
 araç'ta aynı apartmanda oturduğumuz doktor akrabam var, 2010 ford mondeo su var iki senedir arka sağ taraftan katır kutur ses geliyormuş servise ve diğer bir tamirciye götürmüş bir arıza yok demişler herhalde onların yanında ses yapmamış. arka tarafa oturdum bozuk yollarda filan bir miktar yol yaptık ve sesi duydum. oradan kuzenimin tamirhanesine gittik arka sağ sustayı söktürdüm ve arıza 1.5-2 cm büyüklüğünde taşın yay ile susta tablasının arasına girmesinden meydana geldiğini gördük. yani bu tip şeyler her ülke arabasının başına gelebilir ispanyol seat a olmaz diye bir şey yok.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Atilla bey,
Ben Avrupa'da , başta Almanya ve diğer ülkelere kongrelere gittim... Ve bol bol gezme ve insanlarla tanıştım... Siz size anlatılanlara inanmayın.. Bence gidip bakın ve sonra fikir sahibi olmanızı tavsiye ederim... Almanya'da şu an VW ve audi satışları çok fazla... Frankfurt'ta bulunduğumda her yer Porsche , audi ve Mercedes ve BMW vardı...
Belçika'da bulunmadım, anlattıklarınıza yorumum yok ancak dediğiniz gibi afrikalılar alıyordur.. Avrupalılar değil..
Verdiğiniz örnekler bence kaydedeğer değil...
İngilterede x3 lere bile fakir insanların suv'u deniyor... Toyota'yı siz düşünün...
Bence yolunuz düşerse gidip görün, fikirleriniz olgunlaşsın derim...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 49 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Atilla bey,
Ben Avrupa'da , başta Almanya ve diğer ülkelere kongrelere gittim... Ve bol bol gezme ve insanlarla tanıştım... Siz size anlatılanlara inanmayın.. Bence gidip bakın ve sonra fikir sahibi olmanızı tavsiye ederim... Almanya'da şu an VW ve audi satışları çok fazla... Frankfurt'ta bulunduğumda her yer Porsche , audi ve Mercedes ve BMW vardı...
Belçika'da bulunmadım, anlattıklarınıza yorumum yok ancak dediğiniz gibi afrikalılar alıyordur.. Avrupalılar değil..
İngilterede x3 lere bile fakir insanların suv'u deniyor... Toyota'yı siz düşünün...

mustafa bey ancak şöyle bir durum var Avrupa kıtası haricinde japon araçları tüm kıtaların en çok satan markalarından. hatta şöyle bir durum var çok tutulan vw marka araç dünya sıralamasında 3, sırada ve bünyesindeki (seat,skoda,bugatti.audi,porche.....) ancak Toyota yaklaşık 1,6 milyon araç daha fazla satmıştır ve tek marka olarak..ha herşey araç satışıdır derseniz onu anlarım o zaman da bizim ülke için en iyi araçlar fiat ve reno grubu olur. yine vw olmaz.

ancak şöyle bir durum var bizim insanımızın stiline göre Avrupa araçları daha uygun bunu da kabul ederim..donanımı bol oyuncaklı dışardan maskulen ya da estetik duran araçları seviyoruz bu da Avrupa araçlarında bol bol var
yeni auris 1,6 advance multidrive s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Hasan bey,
Benim anlattıklarımı anlamamışsınız... Benim anlattıklarımla sizin anlattıklarınız arasında bir bağ kuramadım.. Birkaç çıkarım yapmışsınız ancak ben sizin dediklerinizi kasdetmedim..
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
bence binek araçlar ile arazi araçlarını (suv, 4x4 ne derseniz artık) karıştırmamak gerekiyor. forumda kimse toyota'nın hilux, rav4, land cruiser gibi modellerinin başarısının karşısında durmuyor. güncel konular ve sıkıntı içeren başlıklar, camry'nin alt sınıfında bulunan, daha çok avrupa ve orta doğu asya ülkelerinde satışı yapılan modellere dahil açılıyor.

bu yüzden afrikalı ya da arabistanlı insanların arazi aracı olarak toyota'yı seçmeleri gayet doğaldır. aynı iklim koşullarında eminim çoğumuz toyota'yı ulaşım aracı olarak tercih ederiz.

aracında sorunla karşılaşıp başlık açanların, serzenişte bulunanların da birer toyota sahibi olduğunu unutmayalım. istisnai durumlar dışında zaten kimse "opel vectra x arızası, bıktım bu araçtan" diye başlık açmıyor (opel vectra gelişi güzel bir örnek). aynı şekilde bu başlıkları açan insanlar, hikâye de yazmıyorlar; yaşadıklarını bizimle paylaşıyorlar. yani içinde kendi yorumları da çoğu zaman olmuyor. insanları kaybetmek, "beğenmiyorsan git y marka araç al da gör", "sen almancısın" diyerek ötekileştirmek kolaydır. önemli olan, hangi marka araç olursa olsun, ortada genel bir şikayet varsa bu hususta kusuru "olur öyle şeyler, kul yapımı bunlar, sorun çıkarmayan araba olmaz" gibi türk usulü cevaplar yerine örgütlenip üretici üzerinde dikkati çekecek bir tepki oluşturmaktır. bu kimi zaman ileti yağmuru olabilir, art arda açılan şikayet telefonları olabilir, örnekler çoğaltılabilir. neticede firmalar, bu araçları para kazanmak için üretiyorlar ve bizler, sorunlar karşısında sessiz kalmaya devam edersek herhangi bir çözüme ulaşacağını ya da iletişim kurulacağını sanmıyorum. abartılı olmayan ve tüm külliyatı genellemeyen tepkiler karşısında para verip aracını satın aldığımız markayı hiçbir çıkarımız olmadığı hâlde korumak ve yazılanları iftira olarak görmek yerine, insanları sakinleştirmeye ya da yardımcı olmaya çalışmak bu forumda yazan üyelerin bir görevi olmalıdır.

üreticiye karşı tek bilek olup tavırlı bir duruş sergilendiğinde, bazı şeylerin değiştiğini gözlemleyebileceğiz diye düşünüyorum. tabii üretici gerçekten müşterilerinin görüşlerine ve memnuniyetine önem veriyorsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Atilla bey,
almanların ne kadar bağnaz milliyetçi olduklarını siz benden iyi bilirsiniz. kızkardeşim amerikaya ilk gidişinde abi amerikada en fazla toyota var dedi. zaten toyota en fazla amerikada satılıyormuş.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
almanların ne kadar bağnaz milliyetçi olduklarını siz benden iyi bilirsiniz. kızkardeşim amerikaya ilk gidişinde abi amerikada en fazla toyota var dedi. zaten toyota en fazla amerikada satılıyormuş.
+555
Avrupali ureticiler Avrupa kitasi disinda hicbir yere arac satamiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Sayın forumdaşlar,
Alakasız başka konularda tartışmak yerine, "HANGİSİ İYİ HANGİSİ KÖTÜ" bu konuda tartışalım.
Ben açılış yapıyorum.
Başka konuda tartışmaya başlanılan Japon-Alman kıyaslamasına yanıt yazmak için, aşağıdaki görsellere göre diyorum ki;
"İNSANLAR SUSSUN, RAKAMLAR KONUŞUYOR, GERÇEKLER ORTADA"
Açıklama;
http://www.used-car-report.com/ isimli web sitesinde, araç markalarına göre, arıza oranları istatistiği bulunmaktadır.
Marka/modellere göre kıyaslama da yapılabiliyor.
Aşağıda yayımladığım 2 görselde, Compact class ve Suvs için bir kıyaslama yaptım.
* No relevant defects-Önemsiz kusurlar
* Slight defects - Basit kusurlar
* Considerable defects - Önemli kusurlar

*Not - Ben alman araçların iyi olduğu kıyaslamaları çıkardım.  :D

Oranlara bakarak, hangisi daha iyi, hangisi kötü görelim. Buyrun.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar,
Marka modele göre tartışmalarımıza lütfen aşağıdaki konuda devam edelim. Somut rakamlarla ve görsellerle gidelim, tartışalım, hangisi iyi hangisi kötü görelim.

:)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=53633.msg733903;topicseen#msg733903

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Abi ben rakam makam anlamam tecrübelerime dayanarak hareket ederim ondan bir daha toyota almam özellikle binek araçlarının yanına dahi yaklaşmam . Ben aracı geçtim satış sonrasın'da toyota kadar ciddiyetsiz ve ilgilenmeyen bir firma daha görmedim . Yoktur demiyorum ben görmedim . En basit örneği arkadaşım fiat dobloda şanzıman problemi yaşadı servise sorunla ilgili ilk gittiğinde adamlar açıkça söylemişler sorunun nedenini fiat daha tam çözebilmiş değil ama bununla ilgili yetkililer uğraşıyor ve sorunu çözdüğümüzde bize bu sorunla ilgili gelenleri teker teker çağıracağız demişler . Ve öylede oldu arkadaşım şu an aracını zevkle kullanıyor .Sorun ise şanzımanın 1. vitese çok zor geçmesi .

Arkadaşlar şimdi toyotayla fiat karşılaştırılır mı demesin ben araçlarını değil satış sonrası hizmeti karşılaştırdım yoksa bir fiatın asla toyota gibi olmayacağını biliyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
ikinci tabloya gore VW eniyisi hatta Porsche ve Benz'den bile daha iyi  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
vw golf'ün yüzdeleri efsane olmuş sanırım. ilginçtir, megane'ın da en iyilerden biri. (50-100 bin km, seçilebilen en yeni kasa)

bu değerlendirmeler, avrupa'daki yollarda kullanılan araçlar için olsa gerek. buna rağmen, fren sistemi yüzdelerinde haklı olmaları ihtimâli yüksek gibi görünüyor. elektronik aksamdaki yüzdelere ise inanasım gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Hangi veriler ya da feedback ile bu istatistik elde edilmiş ? Hangi bölge yada kitalari kapsiyor ?

Biraz soru işaretleri var gibi.

Abi ben rakam makam anlamam tecrübelerime dayanarak hareket ederim ondan bir daha toyota almam özellikle binek araçlarının yanına dahi yaklaşmam . Ben aracı geçtim satış sonrasın'da toyota kadar ciddiyetsiz ve ilgilenmeyen bir firma daha görmedim . Yoktur demiyorum ben görmedim . En basit örneği arkadaşım fiat dobloda şanzıman problemi yaşadı servise sorunla ilgili ilk gittiğinde adamlar açıkça söylemişler sorunun nedenini fiat daha tam çözebilmiş değil ama bununla ilgili yetkililer uğraşıyor ve sorunu çözdüğümüzde bize bu sorunla ilgili gelenleri teker teker çağıracağız demişler . Ve öylede oldu arkadaşım şu an aracını zevkle kullanıyor .Sorun ise şanzımanın 1. vitese çok zor geçmesi .

Arkadaşlar şimdi toyotayla fiat karşılaştırılır mı demesin ben araçlarını değil satış sonrası hizmeti karşılaştırdım yoksa bir fiatın asla toyota gibi olmayacağını biliyorum .

Gavura sinirlenip dinden cikilmaz Mahmut, Türkiye de sen ve senin gibi aksilikler yasayan binlerce kullanıci var, önemli olan marka/model/ulke kriterlerinde totale bakmak.

Bende bu isin içerisine girmeden önce kagir üzerinde ki verilerle en iyi aracin VW ve Opel olduğu kanaatindeydim, isin derinliğine girdiğimde aslında Japon,dan sasilmayacagini ama her Japon markasi diye bilmem nerede uretilen aracin alinmayacagi kanaatine vardim, hala bu karardayim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Hangi veriler ya da feedback ile bu istatistik elde edilmiş ? Hangi bölge yada kitalari kapsiyor ?

Biraz soru işaretleri var gibi.

Gavura sinirlenip dinden cikilmaz Mahmut, Türkiye de sen ve senin gibi aksilikler yasayan binlerce kullanıci var, önemli olan marka/model/ulke kriterlerinde totale bakmak.

Bende bu isin içerisine girmeden önce kagir üzerinde ki verilerle en iyi aracin VW ve Opel olduğu kanaatindeydim, isin derinliğine girdiğimde aslında Japon,dan sasilmayacagini ama her Japon markasi diye bilmem nerede uretilen aracin alinmayacagi kanaatine vardim, hala bu karardayim.

Abi ben bu saaten sonra toyotanın sorunsuzluk ününü hak etmediğini düşünüyorum diğer markalar ne ise toyota da aynı . Bende kağıt üzerindeki verilere pek inanmam daha çok teorik verilerle seçimlerimi yaparım . Toyotanın da son yıllardaki sorunları ortada. Kul yapısıdır sorun çıkartabilir bunda hem fikiriz ama çıkan sorunu çözmek yerine gizlemeye çalışan bir firmadan da bir daha alışveriş yapmam . Belki bir çok firma böyle bir sorunda aynı şekilde davranacaktı fakat benim toyota alma nedenlerimden biri de satış sonrası hizmetinin diğer markalardan daha iyi olduğunu düşünmemdi fakat sorun yaşayınca diğer markalardan pek farkı olmadığını hatta daha kötü olduğunu gördüm . Bu nedenle de benim toyota almam için sebebim kalmadı kimse toyotayı yol tutuşu için konforu için almaz toyota alanlara sorun neden toyota aldınız diye bir çoğu sorunsuzluğu için aldım der fakat sorunlu olduğunu bilmezler .

Satış sonrası hizmet konusunda benim gittiğim servisin sorunlu olduğunu düşünenler olabilir . Ama inanın servisle alakası yok servisle işimi halledemeyince genel merkezide aradım hep biz sizi arıcağız dediler ama arayan soran olmadı .