Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27180 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
Açılan konular zınk diye kilitlenirse insanlar başka yerde yazarlar fikirlerini..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Bu alman, japon, çin, uganda araçlarının birbirleri ile karşılaştırılmasını ne kadar tuhaf ve anlamsız bulsam da,  hadi ben de saçma bir polemik yaratayım bari.

Kediler fareler sadece toyotaya giriyorsa, bu, ülkede otomotiv ve kalite bilincinin yüksek olduğunu gösterir mi?  Yani ülkemizin kedileri bile kaliteli arabadan anlıyor diyebilirmiyiz? Malum, bu hayvanlar kendileri için en güvenli yerde yuvalanır ya...;D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Bu alman, japon, çin, uganda araçlarının birbirleri ile karşılaştırılmasını ne kadar tuhaf ve anlamsız bulsam da,  hadi ben de saçma bir polemik yaratayım bari.

Kediler fareler sadece toyotaya giriyorsa, bu, ülkede otomotiv ve kalite bilincinin yüksek olduğunu gösterir mi?  Yani ülkemizin kedileri bile kaliteli arabadan anlıyor diyebilirmiyiz? Malum, bu hayvanlar kendileri için en güvenli yerde yuvalanır ya...;D

siz evinizin giriş kapısını açmadan içeri girebilir misiniz ?

bir deyim vardır. "fare deliğe sığmamış, bir de kuyruğuna kabak bağlamış."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Alman araclari iyiyse siz gidin toyotalarinizi satin Alman araci alin... Biz toyota kullanmaya devam edecegiz. Ya arkadas araclafiniz kotuyse bu foruma yazarak amaciniz ne ? Bizim de araclarimizi satip ulkece alman araçlarına biemizi mi istiyorsunuz?  Dert yanmaya gerek yok... gidin alman araci alin. Alman forumlarina takilin ... biz toyotalatimizla memnunuz....
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Almanmı tırrt :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Açılan konular zınk diye kilitlenirse insanlar başka yerde yazarlar fikirlerini..
Sizin bakış açınızdan ''konu kilitleniyor'' gerçekte, konu kilitlenmesine sebep olacak tartışma şekilleri sergileniyor. Kısacası; adabı ile tartışıldığı sürece sorun yok, ancak çizgiden çıkılmasında inat ediliyorsa tabii ki de gerekli önlemler alınacaktır. Sonuçta burası umuma açık bir portal. Umarım herkes bu şekilde düşünür ve davranır ve hep beraber, güzel ve faydalı paylaşımlarımız devam eder.
 Sizin ya da kimsenin, direk olarak alınmasını istemem, kişisel tartışmaları, bilgiye dayanmayan kötülemeleri, saygısız ifadeleri, hep birlikte önlemeliyiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Almancılar-Japoncular işine dönmüş ortalık :)

kısmet ve bağdat ilişkiside noktayı koymuş.

Bu da benden gelsin " İmam  ........, cemaat ....... yaparmış."  Bu söz genç modlara, genç modlar rahatsız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Alman araclari iyiyse siz gidin toyotalarinizi satin Alman araci alin... Biz toyota kullanmaya devam edecegiz. Ya arkadas araclafiniz kotuyse bu foruma yazarak amaciniz ne ? Bizim de araclarimizi satip ulkece alman araçlarına biemizi mi istiyorsunuz?  Dert yanmaya gerek yok... gidin alman araci alin. Alman forumlarina takilin ... biz toyotalatimizla memnunuz....
+1
Ahanda aradığım cevap burda mesajları okurken buldum bnm gibi düşüneni :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Benim anlamakta zorlandığım şey şu ki; x marka arabanın verdiği sorunlarda hemen y marka arabanın böyle sorunlar vermediğinden dem vuruluyor ve y marka göklere çıkarılıyor... Halbuki hepsi de kul yapımı ve sorun çıkaracaktır illaki... Y markası da olsa başka tür sorunlar olacaktır...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
araba işi şans işi sanırsam
audiye 1 milyon küfür edenide biliyorum çünkü

"Beni suçlayabilirsiniz, sorun değil: tarih beni aklayacaktır"  Fidel Castro

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ,
TOYOTA'yı sevmeyen gider alman arabası alır biner. Biz bu kendimizi ve arabamızı küçük görme  huyundan vazgeçmediğimiz sürece bir cacık olmaz. Daha õncede bir çok başka arabaya binmiş birisi olarak bu tür bir genellemenin  yalnış olduğunu düşüyorum. Sıkıntısı olan TOYOTA'yı satar kendince daha iyi olanı alır. Kimseye zorla TOYOTA satmıyorlar.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
bu şikayet edenler hiç fransız italyan arabası görmemiş kişiler olmalı.
yada yeterince cep dolunca beğenmeme başlıyor olabilir mi?

ben hala toyotaya mazdaya hondaya sıcak bakıyorum. hiç yolda bırakacakları düşünmüyorum.

sahip olduğumuz opeli düşünüyorum, kapı kilitleri çalışmaz, kumanda bozuk, fan bozuk, klima çalışmaz , şehir içinde basıcı bir araç. adamlar almanya için tasarlamış. bizde öyle yol yok bidefa..
şimdi bende 91 model corolla var. ilk aracım. ilk heves. parada kısıtlı olunca gittim toyota aldım. bir kere pişman ettirmedi. motoru bozuktu alınca. tam 10 bin km bindim. üstelik içinde su kalmadığı halde yine yolda kalmadı. bir kere bile çalışmam demedi. her elektrikli aksamı hala taş gibi.
hevesli olunca sağına soluna biraz yalıtım yaptım eski toyotanın.
sonra babamın arabası olan opelle kaza yapınca kendi toyotamı babama verdim.

99 model opelden indi , 91 model toyota kullanıyor. inanılmaz mutlu :)  her seferinde soruyorum neden satmadın diyorum. satamam bu araba çok güzel diyor :) opel kadar yalıtımlı olmasa bile kullanım rahatlığı ferahlığı babama yetmiş . opelden usanmış meğer. basık gelmiş. bide son zamanda gaz için ayara gitti, olmadı maf sensörü dediler, olmadı nodül attılar , sonra egr çıktı , bide üstüne geciken gaz tepkileri falan derken babamı araba baya sıkmış. sadece benzin pompasına 100 lira para verdi mesela..
bazen opelin pencereleri takılırdı açılmazdı ama sağlam arabaymış. hakkını yemeyelim. ölmedim çıktım içinden.

skodaya bindim , mercedese bindim. hepsi hakkaten gerçek otomobiller. ve benim için hayaller. çünkü yine araba alsam toyota alacam . mecburum. 50 bin para bulmak herkese kolay değil. hele benim gibi iş batırdıysanız. ozaman 2. el bişeyler almalıyım. e tek seçenek japon.. başka marka yok mu dersiniz de, var olan markalar 10 yıl sonra ne durumda bilmezsiniz :)

yani pratik, olabildiğince sorunsuz ve iş görür arabalar. bırakında bir yerini eksik yapsınlar. hep iyisine giideceksek tonla iyiler var. araba aldın mı 20 yaşında bile olsa güven verecek :) bizim toyota severler fazla beklentisi olmayan kişileriz bence ama orta düzey , cebi korur bir araba sevdamız var. bizce doğrusu budur :) iyi beklentisinde durduğumuz nokta toyota. ne üst düzey ne de kötüsü..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Toyota'nın eski modelleri ki bana göre 2000 ve önceleri sağlam ve güzel olabilir. Ona bir itirazım yok. Nitekim, sahibi olduğum 2000 model Corolla'mda hiç bir sorun yaşamamıştım. Ancak 2005 ve 2011 model (yine sıfır aldığım) Corolla'larımda başım dertten bir türlü kurtulmadı.

2005 model olanında (1.6 HB) sürekli ön takım sorunları ile boğuştum. Bir kez cd çalar değişti, birer kere de direksiyon kolonu ve direksiyon kutusu değişti. Ayrıca arka sağ kapının iç kaplaması kabarma nedeni ile değişti.

2011 olanında ise yine ön takım sorunları devam etti. İki kez direksiyon kolonu, bir kez de direksiyon kutusu değişti. Ve şu anda sorunlarım hala devam ediyor. Buna karşılık Toyota Genel merkezine ilettiğim şikayete istinaden arandığımda tarafıma söylenen ifade aynen şuydu; "Toyota bir arazi arabası değildir, asfalt aracıdır. Aracınızı bozuk yollarda kullandığınız için ön takımı bozuyorsunuz..." Devamını dinlemedim. Geri zekalısınız dedim kapattım. Bu sorunun yanı sıra, yağ eksiltme nedeni ile piston ve segmanlar değişti. Cd çalar arızası nedeni ile ünite değişti. Farın bir tanesi buğu yapma nedeni ile değişti. Araca fare girdi, havalandırmanın iç dış sirkülasyon ayarını yapan kapağını kemirdi.

Bütün bu yaşadıklarımı istisna olarak görebilirsiniz belki ama benim sorunlarımdan birini veya birkaçını yaşayan bir çok insan var. Neticede Toyota'ya dünya para verip, sağlamlığına güvenip araçları aldım. Ama bu yaşadıklarımdan sonra kimse bana Toyota sağlam arabadır demesin lütfen. Markayı da araçları da eleştirmeye sonuna kadar hakkımız var. Sonuçta para veriyoruz ve kimse parası ile rezil olmak istemez.

Toyota'da genelde memnun olduğum bir şey varsa, o da müşteri hizmetleridir (bazen öküzleşebiliyorlar, o ayrı). Tüm bu nedenlerden dolayı bundan sonraki aracım büyük ihtimalle Leon olacak kısmetse. Onda sorun yaşarmıyım yaşamazmıyım artık zamanla göreceğiz.

Saygılar herkese...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

ben hala toyotaya mazdaya hondaya sıcak bakıyorum. hiç yolda bırakacakları düşünmüyorum.

Diğerlerini bilmiyorum ama toyota gerçekten yolda bırakmıyor .  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Sevgili arkadaşlarım; Baştan söylemek isterim, arabamı severek kullanıyorum. "Tu kaka" memnun değilim demiyorum !!!

Bu başlığı açarken, gayet iyi duygular ve sadece durumdan (arabadaki sesler) biraz rahatsızlık duyarak açtım.
Konuyu açmamın amacı, yardım ve fikir almaktı.
Olayın durumu anlaşılınca (taş sıkışması) duyduğum rahatsızlığa serzeniş ve alman markaları ile kıyaslama ekledim, ancak her kez patlamış.
Bu tarz patlamaları psikolojik sorun olarak görmüyorum, ancak doğru olarak da kabul etmiyorum.
Satıcı konumundaki bir insan olsa dahi, bu tarz patlamalar yaşanmamalı. (ki ben bu olayı yeni corolla test sürüşümde yaşadım)
Memnuniyetsizlik duyulan konularda her kez tepki gösterebilir. Her kez de bunu farklı yöntemler ve boyutta gösteriyor.
Bazı insanlar (topluluklar) sorunla beraber yaşamayı seçiyor, kabulleniyor ve göz ardı ediyor. Bazı insanlar ise değişik şekilde tepki gösteriyor.
Hayatımda, en kötüsü olarak bilinenden tutun da (örn:Lada), en lüksüne (BMW 735LD) kadar bir çok marka araçlar kullandım. (uzun süreli)
 !!! Ancak bir gerçek var ki, 50 bin TL'ye satılan bir araçtaki eksikler ve olumsuzluklar, 35-40bin TL'ye satılan araçlarda olmayabiliyor.
Tersi olması zaten kabul edilir bir durum, "ne kadar ekmek, o kadar köfte" deriz-geçeriz.
Artı bu eksiklikler ve olumsuzluklar için, markanın müşteri memnuniyeti adına yapMAdıkları da eklenince, benim yaptığım gibi serzenişler ortaya çıkabiliyor.

ECU uygun değil savunmasıyla 8 yıldır çıkan dizel Corolla'larda Hız sabitleyici olmamasına ne diyorsunuz? Bu tarz durumlarda da mı serzeniz etmeyelim. Dünyaca ünlü otomotiv devi Toyota, "elektroniğin babası" olan Japonya gibi ülkede, elektronik beyni uygun hale getiremedi !!

Bir çoğumuz "Toyota ve kedi" fikrasını duymuşuzdur. Bu fikraya göre toyota efsane olmuş anlaşılan. Ancak bu efsaneyi sanırım benim arabamın içine giren fareler bilmiyor. Her aracın içine fare girer diyen arkadaşlar, Google'a bi sorsunlar. Mesela "toyota fare" yazalım bakalım nasıl sonuçlar göreceksiniz, ve de "opel fare" yazalım ne kadar sonuç çıkacak.

Önceki hafta cumartesi, bir arkadaş ile yeni corolla test sürüşüne gittik. Bu arkadaşım da efsane kasa sahibiydi ve sağlam toyota hayranıydı.
Araca bindik, satış danışmanı da yanımızda. Sürüş başladı ve ben yolda giderken arkadaşıma fikirlerimi söyledim, gayet normal bir şekilde.
Eski kasadaki eksikleri kıyaslayarak söyledim. Bir anda satış danışmanı patladı (aynen bu forumdaki bazı arkadaşlar gibi) ve "Siz o halde Toyota almayın" dedi. Biz tabii şaşırdık. Böyle bir söz, asla bir satış danışmanından söylenmemeli.
Bence ancak sözün bittiği yerdeki laflar bunlar. "Siz bunu almayın o zaman", "Siz gidin ordan alın", "Siz gidin o markayı alın"
Konu vites geçişlerine gelince, biz hiç bir marka ismi telafuz etmeden, satış danışmanı DSG'nin kusurlarını okumaya başladı.
DSG<->Multimode arıza oranlamasını yapabilecek bir babayığıt yoktur kanaatimce. Günümüzde multimode aktif olarak kaç marka kullanıyor, arıza oranı ve sebepleri tam olarak nedir bilgisini çok alamazsınız. Aynısı dsg için de geçerli.
Ancak kullanım rahatlığı ve vites geçişleri konusunda her kez bir kıyaslama yapabilir düşüncesindeyim.
İnşallah, MultiMode arızası yaşamayız, ancak yaşayacak olursak, İnşallah "kullanıcı hatası" olarak nitelendirilip mahçup edilmeyiz.

Geçen hafta, bir akrabaya araç bakmak için Citroene gittik. 32bin TL değerindeki aracın arka bagaj kapağındaki deliklerini görünce, bir anda corolla aklıma geldi.

Çok uzun yazdım, kusura bakmayın. Ancak son olarak bir sorum olacak.
Bilinen, benim kabullenmeyip serzeniş ettiğim konulardaki eksikler ve bazı kişilerin kabullendiği bu kusurları Siz Toyota gibi bir firmaya yakıştırabiliyormusunuz? Markanın değeri ve satış fiyatları da ortada, buyrun cevaplayın bakalım.

Toyota sahibi olan, olmayan, seven,sevmeyen, kusur bulan, bulmayan herkeze Esenlikler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Levent bey ,
Sizi son yorumlarınız için tebrik ediyorum...
Avrupa da toyota satış rakamları ve ikinci el satışlarına bakarsanız.. Sadece "toyota sağlam algısı " biz türklerde var; onlar diğer markaları seçiyor.. Burda paylaşımda patlayıp, Toyota'ya söz söyletmeyen arkadaşlar " benim aldığım, bindiğim araç kötü olamaz " yanılgısındalar...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Levent bey ,
Sizi son yorumlarınız için tebrik ediyorum...
Avrupa da toyota satış rakamları ve ikinci el satışlarına bakarsanız.. Sadece "toyota sağlam algısı " biz türklerde var; onlar diğer markaları seçiyor.. Burda paylaşımda patlayıp, Toyota'ya söz söyletmeyen arkadaşlar " benim aldığım, bindiğim araç kötü olamaz " yanılgısındalar...
+1

Aynen abi . Yoksa bizde bindiğimiz aracı eleştirmekten zevk almıyoruz . Bazı arkadaşlar sanki toyota da hissesi varmış gibi toyotayı övüyor anlam veremiyorum . Tamam almışsın kullanıyorsun memnunsun Allah pişman ettirmesin ama sorun yaşayan da bir şey söyledi mi birazcık kendini onun yerine kat öyle yorum yap .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
levent bey ile aynı bayiyi kullandığımızdan ben de kendimce müşteri ilişkilerine dair bir kanaat eklemek istedim. aracımızı satın aldığımız 2005 yılında, toyota bayisinin kapısından içeri girip araçları incelemeye başladığınızda 2013 yılındaki gibi hemen diğer markaların kusurları müşterinin önüne sürülmüyordu. toyota'nın kendine has özellikleri vardı ve o yıllarda gerek motor teknolojisi, gerekse şanzıman ve donanım açısından rakiplerinden ileride ya da en kötü ihtimâlle aynı seviyedeydi.

zaman içerisinde toyota'nın bazı konularda geri kaldığını kabullenemeyen ya da istemeyen pazarlamacılar, ürünleri pazarlama sırasında aşağılık psikolojisine kapılıp, suçluluk duyguları ile hepimizin forumda sık sık tartışmalarına konu olan unsurların arkalarına sığınmaya başladılar. üstelik toyota araçlarında oluşan kronik olarak nitelendirilebilecek aksaklık ya da arızaları, müşterileri enayi yerine koyarak kabullenmekten de kaçıyorlar. örneğin, meşhur "yağ eksiltme" sorununu dile getirdiğimde aldığım cevabı aynen yazıyorum: " mercedes ya da bmw aldığınızda aracın yanında 1 lt motor yağı veriyorlar, biliyor musunuz ?" diğer bir sorum da, şahsen beğenmediğim yeni corolla'nın kapı kolu tasarımı adınaydı. aldığım cevap: "çöldeki 1 milyon km testinden bu kapı kolu başarıyla çıktı, ondan." oysa ki yeni auris'teki kapı kolları avensis'te de görmeye alıştığımız geleneksel toyota kapı koluydu. tasarım mı daha önemli yoksa kullanılan malzeme mi tartışmasına girmedim. bir de yeni bir huyları var, plazadaki bilgisayarlarında bir program yüklü vaziyette hemen incelediğiniz aracın diğer üreticilerdeki muadili ile fiyat, donanım ve teknik özellikler açısından kıyaslama yapabilmeyi sağlıyor. buraya kadar her şey güzel fakat programı incelediğinizde işin içindeki kurnazlığı kolayca anlayabiliyorsunuz (bilinçli müşteriler zaten farkında oluyor). fiyatları karşılaştırırken diğer markaların bütün opsiyon paketlerini, yani kısaca toyota'da çoğu olmayan donanımları da hesaba katıyor, standart donanımları karşılaştırırken işine gelmeyenleri listelemiyor, toyota'nın öne çıkmasını sağlıyor. oysa bu husus, kişinin beklentilerine göre değişebilmektedir.

şimdi düşünülmesi gereken soru şu: bir marka gerçekten iyiyse ve dünya lideri olduğunu iddia ediyorsa araçlarını pazarlarken diğer üreticilerin kusurlarını ön plânda tutup, kendi kusurlarını görmezden gelebilir mi ? bunu yapmaya çalışırsa nasıl bir izlenim yaratır ? ya da mercedes bayisinde herhangi bir aracı incelerken "ama bmw'de şöyle oluyor, alın da görün, beğenmiyorsanız almayın" denildiğine şahit oldunuz mu ?

ikinci sorunun cevabı, aslında "kota" uygulamasında gizli. 80 milyon insanın yaşadığı bir ülkede, toyota gibi geçmişten gelen bir üne sahip markanın "kota" yı doldurması hiç de zor değil. fiyatı ne kadar ederinden yüksek olursa olsun, logoya bakarak araç satın alan (tüm markalar için geçerli) bir kitle mevcut. "nasıl olsa satarız" felsefesiyle müşterilere yaklaşmak, toyota gibi halka mal olmuş bir markaya yakışmıyor. her şey güzel giderken iyi ama ortada bir hata ya da sorunlar zinciri varsa ört bas etmeye çalışmak yerine kabullenip, gerekirse tüketici kitle ile iletişime geçilip, insanların memnuniyetsizliklerini gidermek yiğitliğe yakışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi