Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27183 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ben bir şey daha eklemek istiyorum;
Tüm sektörlerde olduğu gibi, itibarı, satışı ve potansiyeli yüksen olan markalarda,
tüketiciden gelen bilgiler göz ardı ediliyor. Markanın kalitesi, tasarım ekibi ve arge ekibinin gücüne bağlı olarak yükseliyor/devam ediyor.
Bu hususa, bir kaç yerel satıcı ve ya servisin ciddiyetsizliği eklendiğinde, Toyota'nın Türkiye'deki durumuna dönüşüyor.
Ne kadar görmek istemesek de; Hız sabitleyicinin eklenmemesi, yol sesinin azaltılması için çalışmaların yapılmaması, iç malzemede basit malzeme kullanımı, yağ eksiltme, kullanım anlamında başarısız vites sistemi gibi konular, Toyota'nın gelişitirme anlamında umrunda olmadığı görülüyor.
Daha çok gelir sağlamak amaçlı, bir kaç servisin hilekarlığı da bu işe eklenince, şimdiki duruma geliniyor.
Bilmiyorum bu düşüncelerim doğru mu..... Ne dersiniz?

Bakın memleketimizde hangi markalar müşterisine değer veriyor ve sorunlarına cevap veriyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 230 kere teşekkür etti
  • 234 kere teşekkür edildi
Tartışmaya açık bir konu. + sı ve - si mevcut tüm markaların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ornegin izlemenizi ve mümkünse Markanin yetkilisinin aciklamasini okumanizi tavsiye ederim;

https://www.youtube.com/watch?v=BYY7OfQ4-5A

J: Jeremy asıl sunucu
R: Richard ufak eleman
J: Mercedes S class'ı biliyorsunuz. Üzerinde bir Cruise controll var, aktif cruise control.
(ekranı gösterince) Şimdi burada nasıl çalıştığını gösteren kısa bir videomuz var . (animasyon başlıyor)
Sürüş boyunca bir radar var, radar önünüdeki aracın durduğunu algılıyor ve acil fren ile aracı durduruyor.
R: yani çarpmıyor çok akıllıca değil mi?
J Frene basmanız da gerek yok.
J: (animasyon bittikten sonra) Bir Alman Tv şirketi Mercedes'e gidiyor , "bunu filme almak istiyoruz, gerçekse çok iyi" diyor. Mercedes şirkete "Tamam gelin bizim fabrikaya gösterelim  " Bir deneme yapıp filme alıyorlar. Şimdi ne olduğuna bakalım:
-(araç hareke ederken) Şimdi araç binadan çıkıp sise doğru gidiyor, araç bir şey göremiyor, (hahaha  nasıl çevirebilirim bilmiyorum  )
Almanlar için bişeyler yolunda gitmemiş gibi, çok sıcak oldu burası   
R: Sis kaybolduktan sonra bir tane ince sesli Alman "Efendim, gördüğünüz gibi DURDU  "
Kabaca konuşmalar bu şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 36000
  • Model Yılı: '10
  • 15 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Renault ve VW dikkat çekici BMW, Audi ve Seat geç zaten denk değiller.
Toyota Corolla 2001 1.6 Terra Special
Toyota Corolla 2010 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 27 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
levent bey şikayet vardaki yazılanları okudunuz sanırım. sizin değerlendirmeniz verilen cevaplara göre sanırım. peki verilen cevaplarda ne diyor. "enkısa sürede size dönülecektir." ne dönen var ne ilgilenen...  :olu:
hepimiz birer engelli adayıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
levent bey şikayet vardaki yazılanları okudunuz sanırım. sizin değerlendirmeniz verilen cevaplara göre sanırım. peki verilen cevaplarda ne diyor. "enkısa sürede size dönülecektir." ne dönen var ne ilgilenen...  :olu:

Murat bey

Şikayet var.coma gerek yok bizzat yaşadım toyota ile ilgili sorunu 50 kere aramama rağmen hep biz size döneceğiz cevabı verdiler ama dönen olmadı . Diğer firmaların bu konudaki hassasiyetini bilmiyorum ama toyota bu konuda yerlerde sürünen bir firma müşteri memnuniyeti dedikleri şey sadece lafta kalıyor . En azından ben bir memnuniyet görmedim bu gibi durumları sorun yaşarsanız öğrenebilirsiniz sorun yaşamazsanız hangi marka olursa olsun memnuniyetiniz en üst derecede olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Arıza oranı denildiği zaman ben içinde büyüdüğüm Bostancı Oto Sanayi Sitesi'ne bakarım.

Hangi markanın kaç tane özel ve/veya yetkili servisi var? İş yoğunlukları ne durumda? Kriterlerim budur.

Açıkça söylemek gerekirse şuan Bostancı Oto Sanayi Sitesi'ni;

1- VAG grubu (VW, Audi vs.)
2- BMW grubu (BMW, Range Rover vs.)

Ayakta tutuyor.

Ek bilgi: Sanayideki Alfa Romeo özel servisi sayısı Toyota özel servisi sayısından fazla.

Herkese tavsiyem en yakındaki sanayide aracınızı birinci vitese alıp sanayinin içini turlamanız, fikir sahibi olmanız için gerekli herşey orada.
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ornegin izlemenizi ve mümkünse Markanin yetkilisinin aciklamasini okumanizi tavsiye ederim;

J: Jeremy asıl sunucu
R: Richard ufak eleman
J: Mercedes S class'ı biliyorsunuz. Üzerinde bir Cruise controll var, aktif cruise control.
(ekranı gösterince) Şimdi burada nasıl çalıştığını gösteren kısa bir videomuz var . (animasyon başlıyor)
Sürüş boyunca bir radar var, radar önünüdeki aracın durduğunu algılıyor ve acil fren ile aracı durduruyor.
R: yani çarpmıyor çok akıllıca değil mi?
J Frene basmanız da gerek yok.
J: (animasyon bittikten sonra) Bir Alman Tv şirketi Mercedes'e gidiyor , "bunu filme almak istiyoruz, gerçekse çok iyi" diyor. Mercedes şirkete "Tamam gelin bizim fabrikaya gösterelim  " Bir deneme yapıp filme alıyorlar. Şimdi ne olduğuna bakalım:
-(araç hareke ederken) Şimdi araç binadan çıkıp sise doğru gidiyor, araç bir şey göremiyor, (hahaha  nasıl çevirebilirim bilmiyorum  )
Almanlar için bişeyler yolunda gitmemiş gibi, çok sıcak oldu burası   
R: Sis kaybolduktan sonra bir tane ince sesli Alman "Efendim, gördüğünüz gibi DURDU  "
Kabaca konuşmalar bu şekilde.
Bu ingilizlere guven olmaz. Belkide sistemi acmadilar.
Video guzel buarada :kanka: :kanka:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
yanlis yere yazdim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Sayın forumdaşlar,
Alakasız başka konularda tartışmak yerine, "HANGİSİ İYİ HANGİSİ KÖTÜ" bu konuda tartışalım.
Ben açılış yapıyorum.
Başka konuda tartışmaya başlanılan Japon-Alman kıyaslamasına yanıt yazmak için, aşağıdaki görsellere göre diyorum ki;
"İNSANLAR SUSSUN, RAKAMLAR KONUŞUYOR, GERÇEKLER ORTADA"
Açıklama;
http://www.used-car-report.com/ isimli web sitesinde, araç markalarına göre, arıza oranları istatistiği bulunmaktadır.
Marka/modellere göre kıyaslama da yapılabiliyor.
Aşağıda yayımladığım 2 görselde, Compact class ve Suvs için bir kıyaslama yaptım.
* No relevant defects-Önemsiz kusurlar
* Slight defects - Basit kusurlar
* Considerable defects - Önemli kusurlar

*Not - Ben alman araçların iyi olduğu kıyaslamaları çıkardım.  :D

Oranlara bakarak, hangisi daha iyi, hangisi kötü görelim. Buyrun.  ;)

Rakamlar carpitilmis.

2013 jd power`a gore VW Toyota`nin ancak yarisi  olabiliyor. En sorunsuz araba da Lexus. Toyota, Honda`dan birazcik daha iyi.
Mercedes Benz bile Toyota`nin gerisinde.
http://www.cars.com/go/advice/Story.jsp?section=buy&story=topDependBrd&subject=most_depend
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Bü tür araştırmalar Dünyanın hangi bölgesinde olduğunuz, kimlere sorduğunuz ve hatta içinde bulunduğunuz sosyopolitik durumlara göre çok değişkenlik gösterir.

Ha evet tabi fikir verir sonuçta ama hiçbirini aşırı ciddiye almanızı tavsiye etmem.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Arıza oranı denildiği zaman ben içinde büyüdüğüm Bostancı Oto Sanayi Sitesi'ne bakarım.

Hangi markanın kaç tane özel ve/veya yetkili servisi var? İş yoğunlukları ne durumda? Kriterlerim budur.

Açıkça söylemek gerekirse şuan Bostancı Oto Sanayi Sitesi'ni;

1- VAG grubu (VW, Audi vs.)
2- BMW grubu (BMW, Range Rover vs.)

Ayakta tutuyor.

Ek bilgi: Sanayideki Alfa Romeo özel servisi sayısı Toyota özel servisi sayısından fazla.

Herkese tavsiyem en yakındaki sanayide aracınızı birinci vitese alıp sanayinin içini turlamanız, fikir sahibi olmanız için gerekli herşey orada.
bostancı sanayide frenci orhan ustanın bitişiğinde toyota özel servisi var ismini unuttum, baktım hep motor yağı değişimi v.s kıvır zıvır içlerle uğraşıyor, biraz muhabbet ettik. abi ben eskiden bmw özel servisiydim işlerimde gayet iyiydi sonradan toyotaya çevirdim bu kıvır zıvır işler olmasa açlıktan öleceğim dedi.
kastamonu eski sanayi sitesinde japon ve kore parçaları satan güven makinanın sahibi toyotadan dert yandı, arkadaşım bunlar parça bozmuyor , parça satışı zayıf dedi.
avrupa firmaları teknolojideki eksikliklerini böyle anket v.s yollarla gideriyorlar. bir defa toyotadaki orada yazılan elektrik elektronik ve aydınlatma arızaları kesinlikle gerçek dışı.mesleğim elektronik olduğundan ilgi alanıma giriyor, bizde şu anda üç toyota var bir tanede 16 sene kullanıp sattığım eder dört daha hiç birinde elektrik veya elektronik hiç bir parçanın bozulduğunu görmedim. bu ülkenin alt yapısıyla ilgili bir şey sony, panasonic, jvc, toshiba gibi dünyanın en iyi markalarına sahipler. almanyada siemens ve yarı elektronik markası bosch var başkada doğru dürüst halen faal marka yok. bazı alman markaları bile japon parçaları kullanıyor. toyotanın ortağının general motor olduğunu ve delco ile densonun temelde aynı şirket bünyesinde olduğunu unutmamak lazım.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
bostancı sanayide frenci orhan ustanın bitişiğinde toyota özel servisi var ismini unuttum, baktım hep motor yağı değişimi v.s kıvır zıvır içlerle uğraşıyor, biraz muhabbet ettik. abi ben eskiden bmw özel servisiydim işlerimde gayet iyiydi sonradan toyotaya çevirdim bu kıvır zıvır işler olmasa açlıktan öleceğim dedi.
kastamonu eski sanayi sitesinde japon ve kore parçaları satan güven makinanın sahibi toyotadan dert yandı, arkadaşım bunlar parça bozmuyor , parça satışı zayıf dedi.
avrupa firmaları teknolojideki eksikliklerini böyle anket v.s yollarla gideriyorlar. bir defa toyotadaki orada yazılan elektrik elektronik ve aydınlatma arızaları kesinlikle gerçek dışı.mesleğim elektronik olduğundan ilgi alanıma giriyor, bizde şu anda üç toyota var bir tanede 16 sene kullanıp sattığım eder dört daha hiç birinde elektrik veya elektronik hiç bir parçanın bozulduğunu görmedim. bu ülkenin alt yapısıyla ilgili bir şey sony, panasonic, jvc, toshiba gibi dünyanın en iyi markalarına sahipler. almanyada siemens ve yarı elektronik markası bosch var başkada doğru dürüst halen faal marka yok. bazı alman markaları bile japon parçaları kullanıyor. toyotanın ortağının general motor olduğunu ve delco ile densonun temelde aynı şirket bünyesinde olduğunu unutmamak lazım.

Atilla abi toyota parçası satan ve özel serivis sahiplerinin gelecek hakkında kuşkusu olmasın inanın fazla sürmez diğer markalar ne kadar servise gidiyorsa toyotalar da en az onlar kadar gitmeye başlayacaktır . Toyotanın 2000 den önceki üretimleri için dediklerinize katılıyorum ama yeni araçlarında kaliteyi ciddi derecede düşürdü .

Benim 30000 deki aracımın piston ve sekmanlar değişti , turbo değişti , vakum pompası değişti bir karoseri kaldı onuda artık bakacağız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Atilla abi toyota parçası satan ve özel serivis sahiplerinin gelecek hakkında kuşkusu olmasın inanın fazla sürmez diğer markalar ne kadar servise gidiyorsa toyotalar da en az onlar kadar gitmeye başlayacaktır . Toyotanın 2000 den önceki üretimleri için dediklerinize katılıyorum ama yeni araçlarında kaliteyi ciddi derecede düşürdü .

Benim 30000 deki aracımın piston ve sekmanlar değişti , turbo değişti , vakum pompası değişti bir karoseri kaldı onuda artık bakacağız .
Mahmutcuğum senin ve bazı arkadaşlarımızın başına bu tüp hatalar çok geldi. ne desen haklısın yalnız unutmayacağın bu tip hatalar her markada oluyor mesela vw lerde tsi motorlarda 80 bine gelmeden motorun bitme arızası çok  daha fazla, zaten nominal ömürleri 250 bin km 250 yi gören arabaları yok. toyotada ise durum değişik bizde kullanılan segmanlarda yumuşaklık sorunu var bunun çaresi var hemen segmanları değişiyorlar olay bitiyor, aynı durum turbolar içinde geçerli. zaten turbo yapı itibariyle sorunlu bir yapı, profesyonel dizel motorlu otobüs gibi araçlarda, arazi arabalarında turbo kullanmıyorlar atmosferik ve yüksek hacimli motorlar kullanılıyor. turboların ömrünü azaltan hem hatalı üretim hemde kullanım hataları. öncelikle motora fazla yağ koymayacaksın hatta 100 gr eksik koy, yoldan gelince hemen kontak kapatmayıp 1-2 dakika çalıştırıp stop edeceksin. vw deki amotor arızaları ise yapısal, yeni motor koysan bile zorlarsan yine aynı arıza oluyor. sonuçta araba çekicinin üstünde servise gidiyor bizde ise sürüş konforundaki azalmadan kendin arabanı kullanarak servise gidiyorsun. şunu da belirteyim  küçük hacimli dizellerde en sorunsuz motor 1.3 fiat-gm multijet.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmutcuğum senin ve bazı arkadaşlarımızın başına bu tüp hatalar çok geldi. ne desen haklısın yalnız unutmayacağın bu tip hatalar her markada oluyor mesela vw lerde tsi motorlarda 80 bine gelmeden motorun bitme arızası çok  daha fazla, zaten nominal ömürleri 250 bin km 250 yi gören arabaları yok. toyotada ise durum değişik bizde kullanılan segmanlarda yumuşaklık sorunu var bunun çaresi var hemen segmanları değişiyorlar olay bitiyor, aynı durum turbolar içinde geçerli. zaten turbo yapı itibariyle sorunlu bir yapı, profesyonel dizel motorlu otobüs gibi araçlarda, arazi arabalarında turbo kullanmıyorlar atmosferik ve yüksek hacimli motorlar kullanılıyor. turboların ömrünü azaltan hem hatalı üretim hemde kullanım hataları. öncelikle motora fazla yağ koymayacaksın hatta 100 gr eksik koy, yoldan gelince hemen kontak kapatmayıp 1-2 dakika çalıştırıp stop edeceksin. vw deki amotor arızaları ise yapısal, yeni motor koysan bile zorlarsan yine aynı arıza oluyor. sonuçta araba çekicinin üstünde servise gidiyor bizde ise sürüş konforundaki azalmadan kendin arabanı kullanarak servise gidiyorsun. şunu da belirteyim  küçük hacimli dizellerde en sorunsuz motor 1.3 fiat-gm multijet.

Abi biliyorum vw konusunda motorların sorunlu olduğunu zaten 1.4 160 bg bir motorun ömrü ne kadar olabilir ki bir de üstüne hatalı veya hor kullanım oldu mu dediğiniz gibi 80000 de motor gidiyor . Ama dizelleri Allah var güzel motorlar .
Toyotaya gelirsek abi benim sorunum sekman ve piston değişimi olmasına rağmen çözülemedi ve üstüne servisten artık biz yapacağımızı yaptık cevabı alınca toyotaya olan hayranlığım ve güvenim yok oldu yerini antipati aldı . Tavsiyelerin konsun da abi dediklerinizi zaten uyguluyorum bir daha hatırlattığınız için teşekkür ederim . Umarım toyota da artık bu tür sorunlar çıkmazda ben haksız çıkarım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Bu videoya nasıl bir yorum beklersiniz?
Sanki tüm markalarda otomatik fren sistemli araç var da, hepsi kusursuz çalışıyor da, sisli havada, insan gözünün göremeyeceği ortamda
bir robotun çalışmasını nasıl beklersiniz.
Madem ki bu videoyu bulmuşsunuz, bir de sisli ortamda kusursuz şekilde otomatik fren yapabilen bir aracın videosunu bulun da görelim.
Her halde, otomatik fren sistemli ECU yapabilmek için toyota arge uzmanları çok zaman harcadı ve bundan olsa gerek dizel motorlara hız sabitleyici yapma zamanları olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
Niye hala tartışıyoruz ? Zevkler renkler tartışılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Bu videoya nasıl bir yorum beklersiniz?
Sanki tüm markalarda otomatik fren sistemli araç var da, hepsi kusursuz çalışıyor da, sisli havada, insan gözünün göremeyeceği ortamda
bir robotun çalışmasını nasıl beklersiniz.

Otomobillerde kullanılan robotik sensörler ve sistemler insan duyularının yetersiz kaldığı durumlarda çalışmak üzere geliştiriliyorlar, insan gözünün göremeyeceği bir ortamda adaptif hız sabitleyici çalışmayacaksa neden "adaptif" olsun ki? Herhangi bir cruise control de gözümüzün gördüğü her ortamda gayet iş görür o zaman, yanlışmıyım?

Her halde, otomatik fren sistemli ECU yapabilmek için toyota arge uzmanları çok zaman harcadı ve bundan olsa gerek dizel motorlara hız sabitleyici yapma zamanları olmadı.

Normal bir Türk vatandaşı olarak sizin de beklentiniz normal, 50-60bin TL vereyim, dizel olsun, otomatik de olsun, hız sabitleyici olsun, üstelik hiç de sorun çıkartmasın? Ne kadar ucuz elektronik o kadar sorun demektir, bunu öğrenemedik maalesef.

Madem ki bu videoyu bulmuşsunuz, bir de sisli ortamda kusursuz şekilde otomatik fren yapabilen bir aracın videosunu bulun da görelim.

Değil sisli ortamlarda 1 santimetre görüş mesafesinde cisim tespiti yapabilen radar sistemleri mevcut (örneğin; gemiler, sisli havalarda kenara çekip bekliyorlar mı? ya da uçaklar bulutların arasında 900km/h ile giderken yörünge değişimi için karşısına bir F-16 çıkmasını mı bekleyecek?) sistemin hatalı olduğunu firma bile kabullenmişken siz neden böyle bir saldırıya geçtiniz onu anlayamadım.

Bu arada bahsettiğiniz sistemin dünyadaki en gelişmiş örneğini Toyota Lexus markasında, Audi yıllardır A8'de zaten kullanıyor, videolar da aşağıda, iyi seyirler :)

2011 Audi A8: The radar-guided cruise control in action on a foggy Autobahn

2013 Lexus LS - Safety Concept

2013 Lexus LS - Advanced PCS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Otomobillerde kullanılan robotik sensörler ve sistemler insan duyularının yetersiz kaldığı durumlarda çalışmak üzere geliştiriliyorlar, insan gözünün göremeyeceği bir ortamda adaptif hız sabitleyici çalışmayacaksa neden "adaptif" olsun ki? Herhangi bir cruise control de gözümüzün gördüğü her ortamda gayet iş görür o zaman, yanlışmıyım?
Normal bir Türk vatandaşı olarak sizin de beklentiniz normal, 50-60bin TL vereyim, dizel olsun, otomatik de olsun, hız sabitleyici olsun, üstelik hiç de sorun çıkartmasın? Ne kadar ucuz elektronik o kadar sorun demektir, bunu öğrenemedik maalesef.
Değil sisli ortamlarda 1 santimetre görüş mesafesinde cisim tespiti yapabilen radar sistemleri mevcut (örneğin; gemiler, sisli havalarda kenara çekip bekliyorlar mı? ya da uçaklar bulutların arasında 900km/h ile giderken yörünge değişimi için karşısına bir F-16 çıkmasını mı bekleyecek?) sistemin hatalı olduğunu firma bile kabullenmişken siz neden böyle bir saldırıya geçtiniz onu anlayamadım.
Bu arada bahsettiğiniz sistemin dünyadaki en gelişmiş örneğini Toyota Lexus markasında, Audi yıllardır A8'de zaten kullanıyor, videolar da aşağıda, iyi seyirler :)
Ufuk bey, Videolar için teşekkürler.
Bakmak istediğiniz açıdan bakıyorsunuz. Daha önce yayımladığınız mercedes videosundaki araçta bir hata/arıza olabilir.
Ancak Sizin son verdiğiniz videoların ikisinde consept görüntüleri var. Audi olan videoda, mercedesteki videodaki ortam ile alakası yok. Mercedesin videosunda, hem güçlü ışık var, hem kapalı alanda hem de daha yoğun sis var.

Toyotanın inat edipte dizel motorlarda eklemediği hız sabitleyici konusuna, reel bakmıyorsunuz. Daha ucuz olan benzinli 1.33 corolla'da cc var, dizellerde yok. Ben 1985 yılından beri, elektronik devre ve ileri düzey sanayı ve ev elektroniği ile uğraşıyorum. Tüm bunlar bi yana, elektronikten anlamasm dahi, "HADİ ORDAN TOYOTA, elektroniğin memleketindesin ve bunu başarmıyorsun." derim.
O çok küçümsediğimiz İtalyanların FİAT'larında bile, 1.3cc 75hp dizel motorlarında hız sabitleyici var. Ve fiyatlar 50 değil, 33 cıvarında.
Toyotanın 4 vitesli tam otomatik şanzımanına ne dersiniz peki? Elin oğlu 8 vitesi uyguladı, A6 gibi yeni nesil araşlar yakıtı kokluyor ve yuksek süratlarde motorun sesini duyamıyorsunuz.
İyi haftasonları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Levent bey ilk mesajdaki örnekleri rasgele mi seçtiniz?? Dekra'ya göre E12 Kasa maalesef toyota kalitesini yansıtmıyor. Tabi bu veriler neye göre elde ediliyor gerçekten önemli..

Bu arada Auris/Golf6/Jetta kıyaslamasını da eklerseniz ilk sayfaya mutlu oluruz :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS