Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27182 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Rica ederim;

Ancak videoda ki araçta bir Ariza yok, sadece ufak bir mühendislik hatasi :)

Hatırlayan varsa veya arastirirsaniz ayni marka A serisinin lansmaninda yüzlerce basin mensubunun önünde bir A serisi virajda takla attiktan sonra araca ESP ekleyecegini belirtmiş ve yapmisti :)

Yani bunlar hep olan şeyler, Toyotanin belli araçlara cc koymamasini hakli bulduğunu söylemedim aksine bu konuda yaninizdayim, ama bir cc içinde koskoca Toyota söyle boyle denmez, ahdi vefa denilen birşey var.

90larin basinda Türkiye de millet 2 milyon verip 6 ay sira bekleyip Fiat'in sanki hediye edermiş gibi nazli nazli bombos Murat 131   göndermesini beklerken, Japonya'dan fabrika gemi  kaldirip (vakit kaybetmeden yolda montaj icin) Turkiyeye araç gondermis, üstelik 2300l liraya AE92 GL modelini (donanimini ve saglamligini biliyorsunuz dur sanirim? ) Türk halkına sunmuş bu marka.

Simdi kalkip bir cc için vay söyle vay boyle dersek nankörlük olmaz mi sizce de?

Toyotanin 4 vitesli otomatik sanzimanina ne mi derim? Orada burada yolda birakip sizi sanzimanci sanzimanci dolastirmaz derim, gidip bir otomatik sanziman servisine sorun bakalim yilda kaç tane Toyota yapıyorlar?

Elin oglu 8 vites tam otomatik sanzimani zaten Toyota iştiraki olan AİSİN'dan aliyor :D geri kalanlar yok çift kavrama yok Easytronic'lerle cebellesiyor.DSG ,EDC, MULTİTRONİC sanziman sahibi olduğunuzda görüşelim lütfen.

İyi geceler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Toyotanın 4 vitesli tam otomatik şanzımanına ne dersiniz peki? Elin oğlu 8 vitesi uyguladı, A6 gibi yeni nesil araşlar yakıtı kokluyor ve yuksek süratlarde motorun sesini duyamıyorsunuz.
Dunyada 8 vitesi icad eden ve ilk kullanan Toyota degilmiydi? Buarada 4.ECT vites gayet basarili ve sorunsuz ayrica kullanimi cok keyifli CVT'den cok cok daha iyi (bence)

Hatırlayan varsa veya arastirirsaniz ayni marka A serisinin lansmaninda yüzlerce basin mensubunun önünde bir A serisi virajda takla attiktan sonra araca ESP ekleyecegini belirtmiş ve yapmisti :)

Hemde test surusunu Shumi yapmisti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Dunyada 8 vitesi icad eden ve ilk kullanan Toyota degilmiydi? Buarada 4.ECT vites gayet basarili ve sorunsuz ayrica kullanimi cok keyifli CVT'den cok cok daha iyi (bence)
Hemde test surusunu Shumi yapmisti :)
İcad etmesi önemli değil (Lexus bildiğim kadarıyla), icatını uygulaması önemli.
4 otomatik ileri bir Corolla ya bindim, 120'den sonra bariz olarak motorun devirli sesi duyuluyor, o anda kaç yaktığına bakmadım, ama araç sağibi abimiz, yakıtından şikayetçiydi, zaten de 2 yıl b,ndi sonra da sattı.

Levent bey ilk mesajdaki örnekleri rasgele mi seçtiniz?? Dekra'ya göre E12 Kasa maalesef toyota kalitesini yansıtmıyor. Tabi bu veriler neye göre elde ediliyor gerçekten önemli..
Bu arada Auris/Golf6/Jetta kıyaslamasını da eklerseniz ilk sayfaya mutlu oluruz :)
Yakın yılların araç verileri yok malesef. Kendiniz de seçim/kıyaslama yapabilirsiniz. Verdiğim linki tıklayın, sol alt köşeden rastgele bir sınıf ve bir araç seçin
sonra NEXT tıklayın, çıkan sonuç sayafasında sağ alt tarafta, COMPARE yazan butonu tıklayınca, seçilen aracın yanına kıyaslama araçları da seçilebiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

Elin oglu 8 vites tam otomatik sanzimani zaten Toyota iştiraki olan AİSİN'dan aliyor :D geri kalanlar yok çift kavrama yok Easytronic'lerle cebellesiyor.DSG ,EDC, MULTİTRONİC sanziman sahibi olduğunuzda görüşelim lütfen.

Abi bu bana ilginç geldi iştiraki olduğun firma 8 ileri otomatik şanzıman üretecek sen araçlarında mm gibi vasat bir şanzımanı kullanacaksın ve o 8 ileri şanzımanı rakiplerine kullandıracaksın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Rica ederim;Ancak videoda ki araçta bir Ariza yok, sadece ufak bir mühendislik hatasi :)
Yani bunlar hep olan şeyler, Toyotanin belli araçlara cc koymamasini hakli bulduğunu söylemedim aksine bu konuda yaninizdayim, ama bir cc içinde koskoca Toyota söyle boyle denmez, ahdi vefa denilen birşey var.
90larin basinda Türkiye de millet 2 milyon verip 6 ay sira bekleyip Fiat'in sanki hediye edermiş gibi nazli nazli bombos Murat 131   göndermesini beklerken, Japonya'dan fabrika gemi  kaldirip (vakit kaybetmeden yolda montaj icin) Turkiyeye araç gondermis, üstelik 2300l liraya AE92 GL modelini (donanimini ve saglamligini biliyorsunuz dur sanirim? ) Türk halkına sunmuş bu marka.
Simdi kalkip bir cc için vay söyle vay boyle dersek nankörlük olmaz mi sizce de?
Toyotanin 4 vitesli otomatik sanzimanina ne mi derim? Orada burada yolda birakip sizi sanzimanci sanzimanci dolastirmaz derim, gidip bir otomatik sanziman servisine sorun bakalim yilda kaç tane Toyota yapıyorlar?
İyi geceler.

Ufuk bey;
Asla "YİĞİDİN HAKKINI YEMEM". 2002-2003 yıllarına kadar bir çok toyota'ya bindim ve efsane kasa kullandım. Sorunsuzluğundan ve efsaneleştiğinden dolayı kendi aracımı (2009) sıfır almadan önce, plazaya gidip incelemedim bile, test sürüşi bile yapmadım, güvenerek aldım.
Ancak ; Konu sadece CC değil. CC olayı esasında işin başlangıcı ancak toyotadan soğumama çok etken olmadı. 2011 yılı kış aylarında aracıma, garajımda, klima kanallarından geçerek ve polen filtresini kemirerek fare girdi, baya şevkim kırıldı. 2012-ocak aylarında bir tatil kasabasına ailece gittik, sabah kalktık, hava -3 falandı. Sürücü kapısını çok dikkatli açmaya çalıştım, ancak contalar yapışmıştı. 1 saat kadar bekledik, sonrasında geç kalacağımızdan dolayı, dikkatli şekilde kapıyı açmaya denedim ancak contaların kaportaya yapışıp orda kalmasını engelleyemedim. Zaten contalar çok az bir çaba ile çıkıyordu. Bunların üstüne, geldik, 1 ay sonra arabaya bir daha fare girince, benim moral tamamen sıfırlandı. 2012 yılı yaz aylarında tatile gittik. Dönüşte araba bir yerde stop etti ve 10 dakika çalışmadı. Motor arıza lambası yandı ve öyle kaldı (yakıt deposunda 1/4 kadar yakıt vardı-opet). Yurtdışında bulunduğum için, toyota destek hattı bana yardımcı olamadı, Allahtan ki 10 dak sonra çalıştı ve yoluma devam ettim. Servise gittim, yakıt pompası arıza vermiş dediler, ama sebebini açıklayamadılar.

Tüm bunların yanında, sayacaklarım da "tuz biber" oldu ; Yol sesi, sürücü kapısındaki düğmelerde ışık olmaması aynı düğmelerden yol esnasında hava gelmesi (bu da ne kadar iyi yalıtım olduğun gösteriyor), bagaj kapağının tek celsede kapanmaması, zaten de kapakta hidrolik yok bırakınca yaylanıyor yerinden kopacakmış gibi...
Allah'tan ki şimdilik motor yağ yakmıyor ve turboda bir sorun çıkmadı. Multimode zamanla çok dengesizleşti, kalibrasyon yaptırdık şimdi iyi.

Benim toyota hikayem de budur Ufuk bey.
2001 yılında sıfır Seat Cordoba aldım ve 10 yıl bindim. Aynı garajda durdu ve içine fare girmedi. Bizim garajda her nesil araba var (sahin,mazda2011,ford2010,astra2005,sportage2013) ama bir tek benim arabaya fare giriyor. Ben de gittim elektronik fare kovucu aldım ve arabaya binmediğim zaman arabanın üstüne koyuyorum.
Fare konusu;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38812.0

Bir de izlemediyseniz, şu videoyu izlemenizde fayda var.
Jetta versus Corolla Chico Volkswagen

Bu tarz ufak detaylar insanın zamanla canını sıkıyor.
İyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
4 otomatik ileri bir Corolla ya bindim, 120'den sonra bariz olarak motorun devirli sesi duyuluyor, o anda kaç yaktığına bakmadım, ama araç sağibi abimiz, yakıtından şikayetçiydi, zaten de 2 yıl b,ndi sonra da sattı.
Yakın yılların araç verileri yok malesef. Kendiniz de seçim/kıyaslama yapabilirsiniz. Verdiğim linki tıklayın, sol alt köşeden rastgele bir sınıf ve bir araç seçin
sonra NEXT tıklayın, çıkan sonuç sayafasında sağ alt tarafta, COMPARE yazan butonu tıklayınca, seçilen aracın yanına kıyaslama araçları da seçilebiliyor.

Levent bey olmamış!!, neden 0-50km veya 50-100km' seçip Aurise ait verileri görmemizi sağlamıyorsunuz, Aurise ait o veriler mevcut. Konuyu açan siz olduğunuza göre böyle bir veriyi ilk mesaja ekleyip biraz daha objektiflik sağmanız açısından sizden böyle bir şey rica etmiştim.. yoksa Dekra benim de bildiğim, kullandığım takip ettiğim bir sitedir..

ee hadi ben eklim. Alttaki resme göre Auris'i Golf 6 ile iyi kötü eşit saysak bile A3 ile Golf 5 i ezip geçtiğini görebiliriz sanırım. Tabi yine de tekrar etmekte fayda var, bu veriler neye göre elde ediliyor ne kadar güvenilir. Bir önceki kasa Cee'd ile i30 çok yakın kardeş olmasına rağmen dekra'ya göre farklı istatislikler sergiliyorlar mesela(?)

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Abi bu bana ilginç geldi iştiraki olduğun firma 8 ileri otomatik şanzıman üretecek sen araçlarında mm gibi vasat bir şanzımanı kullanacaksın ve o 8 ileri şanzımanı rakiplerine kullandıracaksın .
Hiç sorma Mahmudum :)
Ben de şaşırdım. Keşke 3. dünya ülkesi muamele görmeseydik de kaliteli ve yeni teknoloji arabalar kullansaydık. Lexus fiyatlarına bakıyorum da, fiyat 32000 dolardan başlıyor. Amerika kıtasındaki maaş ve alım gücüne göre, bu para bir şey değil.
Ama 8 vites keyfini de anlatamam dostum. 1500km kadar A6-8 vites kullandım, ne vites değişimini hissediyorsun ne de motor sesini duyuyorsun.
Varsın dünya lideri toyota, 4 v,tesi hala bize kakalasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ufuk bey;
Asla "YİĞİDİN HAKKINI YEMEM". 2002-2003 yıllarına kadar bir çok toyota'ya bindim ve efsane kasa kullandım. Sorunsuzluğundan ve efsaneleştiğinden dolayı kendi aracımı (2009) sıfır almadan önce, plazaya gidip incelemedim bile, test sürüşi bile yapmadım, güvenerek aldım.
Ancak ; Konu sadece CC değil. CC olayı esasında işin başlangıcı ancak toyotadan soğumama çok etken olmadı. 2011 yılı kış aylarında aracıma, garajımda, klima kanallarından geçerek ve polen filtresini kemirerek fare girdi, baya şevkim kırıldı. 2012-ocak aylarında bir tatil kasabasına ailece gittik, sabah kalktık, hava -3 falandı. Sürücü kapısını çok dikkatli açmaya çalıştım, ancak contalar yapışmıştı. 1 saat kadar bekledik, sonrasında geç kalacağımızdan dolayı, dikkatli şekilde kapıyı açmaya denedim ancak contaların kaportaya yapışıp orda kalmasını engelleyemedim. Zaten contalar çok az bir çaba ile çıkıyordu. Bunların üstüne, geldik, 1 ay sonra arabaya bir daha fare girince, benim moral tamamen sıfırlandı. 2012 yılı yaz aylarında tatile gittik. Dönüşte araba bir yerde stop etti ve 10 dakika çalışmadı. Motor arıza lambası yandı ve öyle kaldı (yakıt deposunda 1/4 kadar yakıt vardı-opet). Yurtdışında bulunduğum için, toyota destek hattı bana yardımcı olamadı, Allahtan ki 10 dak sonra çalıştı ve yoluma devam ettim. Servise gittim, yakıt pompası arıza vermiş dediler, ama sebebini açıklayamadılar.

Tüm bunların yanında, sayacaklarım da "tuz biber" oldu ; Yol sesi, sürücü kapısındaki düğmelerde ışık olmaması aynı düğmelerden yol esnasında hava gelmesi (bu da ne kadar iyi yalıtım olduğun gösteriyor), bagaj kapağının tek celsede kapanmaması, zaten de kapakta hidrolik yok bırakınca yaylanıyor yerinden kopacakmış gibi...
Allah'tan ki şimdilik motor yağ yakmıyor ve turboda bir sorun çıkmadı. Multimode zamanla çok dengesizleşti, kalibrasyon yaptırdık şimdi iyi.

Benim toyota hikayem de budur Ufuk bey.
2001 yılında sıfır Seat Cordoba aldım ve 10 yıl bindim. Aynı garajda durdu ve içine fare girmedi. Bizim garajda her nesil araba var (sahin,mazda2011,ford2010,astra2005,sportage2013) ama bir tek benim arabaya fare giriyor. Ben de gittim elektronik fare kovucu aldım ve arabaya binmediğim zaman arabanın üstüne koyuyorum.
Fare konusu;
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38812.0

Bir de izlemediyseniz, şu videoyu izlemenizde fayda var.
Jetta versus Corolla Chico Volkswagen

Bu tarz ufak detaylar insanın zamanla canını sıkıyor.
İyi geceler.

Abi ne desen haklısın bu sorunları bir kaç kişi yaşasa insan hatalı üretim der geçer ama son zamanlarda forumda da görüyoruz sorunlarla ilgili ciddi derecede konu açılıyor son sorunda yeni auristen sürekli değişik bir ses gelmesi .

Diğer yandan o video yu daha öncede izledim biraz değil çok taraflı çekilmiş bir video zaten çekende vw bayisi . Yani corolla o kadar dandik bir araba değil ama abartılacak kadarda sağlam ve sorunsuz değil . Aslında benim için can sıkan tarafı sorun çıkarması değil böyle komplike bir yapı sorun çıkarabilir doğaldır ama bu soruna çözüm bulunamaması müşteriye çözüm üretmek yerine değişik ve abuk subuk bahanelerle normal olduğu söylenmesi can sıkıyor .

Ben de şaşırdım. Keşke 3. dünya ülkesi muamele görmeseydik de kaliteli ve yeni teknoloji arabalar kullansaydık. Lexus fiyatlarına bakıyorum da, fiyat 32000 dolardan başlıyor. Amerika kıtasındaki maaş ve alım gücüne göre, bu para bir şey değil.
Ama 8 vites keyfini de anlatamam dostum. 1500km kadar A6-8 vites kullandım, ne vites değişimini hissediyorsun ne de motor sesini duyuyorsun.

Abi kakalama devri geçti ben toyotayı sorunsuz diye bile bile gidip tercih ettim yaşadığımın 10 da 1 i ni yaşayacağımı almadan önce bilseydim yanına yaklaşmazdım . Zaten iş işten geçti artık değil 8 ileri 80 ileri sunsa ben alıp evimin önüne koymam .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent bey olmamış!!, neden 0-50km veya 50-100km' seçip Aurise ait verileri görmemizi sağlamıyorsunuz, Aurise ait o veriler mevcut. Konuyu açan siz olduğunuza göre böyle bir veriyi ilk mesaja ekleyip biraz daha objektiflik sağmanız açısından sizden böyle bir şey rica etmiştim.. yoksa Dekra benim de bildiğim, kullandığım takip ettiğim bir sitedir..
ee hadi ben eklim. Alttaki resme göre Auris'i Golf 6 ile iyi kötü eşit saysak bile A3 ile Golf 5 i ezip geçtiğini görebiliriz sanırım. Tabi yine de tekrar etmekte fayda var, bu veriler neye göre elde ediliyor ne kadar güvenilir. Bir önceki kasa Cee'd ile i30 çok yakın kardeş olmasına rağmen dekra'ya göre farklı istatislikler sergiliyorlar mesela(?)
Nesi olmamış Samet bey? :)
50-100 verilerine tıklamak hiç aklıma gelmedi. Sizin attığınız görsel eklenmiştir. Veriler oldukça tatmin edici. Bu verielre göre, Auris için toyotayı tebrik etmek gerek. İstitistiklerin doğruluğunu bilmiyorum, ama hangi firma kalkıp o kadar zaman ve çaba harcayacak ve yanlış veriler yayımlayacak, hem firmalar Dekra'yı ne yapar o zaman? Bilemem.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
en iyisi at arabası forum son günlerde karşılaştırmadan geçilmiyor :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Motor dedigin 3000dd'den sonra biraz sesi cikacak :)
Yakit konusuna gelince benim arac Corolla 2.0 benzinli 4.ect oto. yakiti trafikte 9.5-10lt/100km otobanda 6-6.5lt/100km (Bence gayet basarili)

MMT emisyonlari degerleri cok iyi oldugu icin Toyota Avrupa pazarda MMT kullaniyor ( tamamen duygusal yani )

Gercek bu biz 3.Dunya ulkesiyiz. Kendimizi kandirmaya gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

MMT emisyonlari degerleri cok iyi oldugu icin Toyota Avrupa pazarda MMT kullaniyor ( tamamen duygusal yani )

Abi ok tamam diyelim toyota mmt yi emisyon değerleri için kullanıyor . Peki sorunsuzluğu ile ün yapmış bir firmanın emisyon için sorunsuzluğunu bir kenara bırakması ne kadar doğru . Bu arada o 8 ileri şanzımanın da emisyon değerleri bence mmt den daha iyi .

Bizim anlaşamadığımız nokta biz toyota sorunsuz değil diyoruz siz hayır diğer markalara göre sorunsuz diyorsunuz. İşte aslında diğer markalara göre demek ne kadar doğru. Bir ürün ya sorunludur ya sorunsuzdur .

VW veya opel alanların çoğu daha öncede dediğim gibi sorun çıkarma ihtimalini göze alarak alır . Bu ihtimali niye göze alırlar alman araçlarınının bir çoğu donanım , konfor ve yol tutuş konusunda japon araçlarına göre bariz üstünlüğü vardır . Kendimden örnek verim ben aracımı 5 yıl satamayacağım için sorunsuz olmasını istedim ve bunu bildiğim halde toyotayı tercih ettim .

Yakın zamanda benimde yaşadığım yağ yakma sorununu ve bu soruna servisin yaklaşımını biliyoruz burada tekrar tekrar anlatmama gerek yok . Hadi ayda yılda bir olur üretim hatasıdır diyelim buna ki böyle sorunsuzluğu ile ün yapmış bir firmada müşterinin bu soruna tahammül etmemesi doğaldır . Bizler yine tahammül ettik doğaldır dedik servis çözecek dedik ama ne olduğunu hepimiz gördük bir çok kişi şu an mahkemelik .

Bu geldi geçti şimdi son bir kaç gündür muhtemelen çok basit bir sorun ama yeni auris kullanıcılarının bir şikayeti ve servisin bu şikayete yaklaşımını aşağıya alıntılıyorum siz olsanız sorunsuz ve müşteri memnuniyeti iyi bildiğiniz için aldığınız bir arabada bu şekilde sorunlar yaşasanız bu firmaya karşı tepki göstermezmiydiniz. Umarım bu sorun büyümeden çözülür ve kullanıcılar mağdur olmaz .

Merhabalar,

Her araba,her marka sorun çıkabilir ama ilgisizlik kabul edilecek gibi değil.Servis ben bu sorunu ilk defa duydum diyor(!) toyota sorunu biz biliyoruz,araştırılıyor diyor.Garip bir iletişimsizlik var durumda.Ee birde ortada sıfır araba almış,dünya para vermiş müşteri var.Doğal olarak araba çıt ses duymak istemiyor.Bu piskolojik maduriyeti nasıl giderecekler ben çok merak ediyorum.Ben müşteri olarak mutsuzum.Umarımm en kısa zamanda bir açıklama yaparlar.

Rica ederim Serdar bey,

Avcılar Sonkara gideceğinize şahsım adına sevindim. Fatih ustayı bulun ve sorununuzu anlatın. Aynı Problemden dolayı 16.08.2013 tarihinde ben de giderek kendisiyle görüşmüştüm bu problemle ilgili. Adımı da verebilirsiniz zaten hatırlayacaktır.Servis müdürlerine de konuyu email ile ayrıca bildirdim. Gerekirse servis müdürü Recep bey ile de görüşün.  En azından " biz bu problemi ilk defa duyduk" diyemesinler.

Ben 2 haftadır kendilerinden yanıt bekliyorum. Daha ne kadar bekleyeceğim bilmiyorum. Dediğiniz gibi bu araçlar kolay alınamıyor. Bir ton para veriyoruz. Pek tabi ki bütün araçlarda buna benzer problemler çıkabilir ama Toyota'nın probleme daha ilgili davranmasını beklerdim.

Servise gittikten sonra sonuçlarını da paylaşmanızı bekliyoruz. Teşekkürler.

Levent bey ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkur ederim. Ben avcilarda ikamet etmekteyim sonkarla calisiyorum zaten. sali gunu buyuk ihtimalle gidicem. Bu durumu cozecekler cozmezler ise bu isin hukuksal boyutu var kimse kolay para kazanmiyor.tekrar tesekkur ederim iyi gunler diliyorum...

Teşekkürler Erdem bey.

Gerçekten ciddi paralar ödenerek bu arabalar alınıyor.Doğal olarak ses duymak istemiyorsunuz.Geçen gün arkadaşlarım ile bir yere giderken yine aynı sesi yaptı,gerçekten utandım.Hatta bir tanesi arabayı almaktan vazgeçti.Toyota'nın bu tür olaylar karşısında daha ilgili ve bilgilendirmesi daha net olmalı.
Sıfır kilometre bir arabada markası ne olursa olsun böyle bir sorun olmamalı diye düşünüyorum.Hele ki söz konusu Toyota ise hiç olmamalı.Kimse kimseyi kandırmasın millet toyotayı sorunsuzluğu için alıyor.Çok üzüldüm umarım ciddi bir şey değildir İlker bey ve sorununuz kısa zamanda çözülür...

Tüm sorun yaşayan arkadaşlarımız sizinde gördüğünüz gibi sorundan çok servisin soruna yaklaşımından şikayetçi .

Bu arada yazdıklarımdan kırılan umarım yoktur burada saygı ve sevgi kuralları içinde tartışıyoruz eğer birbirimizi kıracak incitecek isek bu tartışmayı hiç yapmayalım elin ürettiği araba için bir birimizi üzmektense sorunları görmezden gelmeyi ve herkesin seçimini kendisine bırakmayı tercih ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ben bu tür değerlere aldırmam senede kaç kere ne için sanayiye gittiğime bakarım .Toyota ile 1998 senesinde 1997 xli ile tanıştık Nerdeyse 10 yıl rutin km re bakımları hariç hiçbir işlem ekstradan yapılmadı onlarda yağ su ahava fişltresi fren balatası gibi şeyler onlarda normal zaten .Sattığımız da 222 binde idi ve ön takımdan tek bir cıvata dahi değişmemişti. Motoruna anahtar değmemişti .Şu an ki aracım 2005 sol hb alalı 1 yıl oldu ilk aldığımda yağ su filtreleri değiştirdim .Ön takımına şuna buna hepsine baktırdım hepsi sağlamdı .1 ay önce sorun sırf kontrol amaç Sadık ustayı ziyaret ettim baktı abi her şeyi çok güzel sorun yok dedi yola devam .Abi benim en iyi araç çünkü sorun yok .Şu nu da deyim Ford gurubunu alayına bindim birçok da Volksvogen ve Audi kullanıcısı arkadaşım var ve hepsi de elektronik sensör hataları ve garip birçok sıkıntıdan muzdaripler .Birçoğu aslında memnun değiller ama sırf markanın ismi nedeniyle kullanıyorlar .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ben bu tür değerlere aldırmam senede kaç kere ne için sanayiye gittiğime bakarım .Toyota ile 1998 senesinde 1997 xli ile tanıştık Nerdeyse 10 yıl rutin km re bakımları hariç hiçbir işlem ekstradan yapılmadı onlarda yağ su ahava fişltresi fren balatası gibi şeyler onlarda normal zaten .Sattığımız da 222 binde idi ve ön takımdan tek bir cıvata dahi değişmemişti. Motoruna anahtar değmemişti .Şu an ki aracım 2005 sol hb alalı 1 yıl oldu ilk aldığımda yağ su filtreleri değiştirdim .Ön takımına şuna buna hepsine baktırdım hepsi sağlamdı .1 ay önce sorun sırf kontrol amaç Sadık ustayı ziyaret ettim baktı abi her şeyi çok güzel sorun yok dedi yola devam .Abi benim en iyi araç çünkü sorun yok .Şu nu da deyim Ford gurubunu alayına bindim birçok da Volksvogen ve Audi kullanıcısı arkadaşım var ve hepsi de elektronik sensör hataları ve garip birçok sıkıntıdan muzdaripler .Birçoğu aslında memnun değiller ama sırf markanın ismi nedeniyle kullanıyorlar .

Abi biz zaten yeni toyotalardan bahsediyoruz dediğiniz modellerde hem fikiriz gerçi e12 de direksiyon kutusu problemi yaşayan çok oldu ama senin şansına sana sorunsuzu denk gelmiş . Umarım sorunsuz en önemlisi kazasız belasız kullanmaya devam edersiniz .

Bu arada abi ben tüm yorumlarımı bu değerlere bakarak değil forumdan arkadaşlarımızın aktardıkları bilgilere ve kendi tecrübelerime dayanarak yaptım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Bazen, insanlar araçlardan gelen sesleri önemsemiyorlar. Örneğin eniştemde 2006 model Corolla HB var. Ben o zamanlarda 2005 Corolla'nın ön takımı ile uğraşırken enişteme "Senin aracında da aynı sorun var sanki, istersen baktır" demiştim. Ama o, bende o sorun yok diyordu. Aracın garantisi bittikten sonra ön takım için o zamanlar 3000 tl civarı bir masrafa katlanmıştı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
herkes kendi bildiği hikâyesini anlatmaya devam ettikçe ne tartışma biter, ne de sorun yaşayan arkadaşların sorunu çözülür. şu anda ae 101 kodlu araç satılmadığı ve en son satıldığı zaman doğan çocuklar liseye gittiği için bu aracın hepimizin bildiği sorunsuzluğu üzerinden genellemeler yaparak olaya yaklaşmak çok yanlış (kimse de memnuniyetsizlik dile getirmez).

elimizde garanti süresi yeni dolmuş, dolmak üzere olan ya da yeni piyasaya sürülmüş araçların sahiplerini ilgilendiren ciddi meseleler var. bunun dışındaki sorunların çoğu bireysel yaklaşımlarla bile çözülebilen ufak hatalardır (e12'deki emniyet kemeri tokası, fren sisteminden gelen ses, klima üstündeki kapağın işlevini yitirmesi vb.).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Sonuçta ne yapıyoruz... Yaksak mı arabaları  :D...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sonuçta ne yapıyoruz... Yaksak mı arabaları  :D...

Bir ara yakmayı değilde bir uçurumdan aşağı bırakmayı düşünmedim desem yalan olur .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '06
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
  Arkadaşlar, neden sevdiğiniz ya da benimsediğiniz bir şeyi överken, diğerini yerme gereği duyuyorsunuz? Buna gerek yok. Burada övülen şeylerin de kusurları var, yerilen şeylerin de güzel tarafları. Mühendislikte izlenecek tek bir yol yoktur her zaman. Farklı yollar izlenebilir ve bu gelişmeyi sağlar, bu farklı yolların da birbirine göre üstünlükleri ve zayıflıkları olabilir.
 Bu arada şu terimsel ayrımı da yapmakta fayda var. Sağlamlık,  Dayanıklılık ve Güvenlik farklı şeylerdir. Sağlam araç güvenli olmayabilir. Dayanıklılık ile ise bunların direk hiç bir ilgisi yoktur.

Asıl konumuza dönersek.
Ör: Çift kavramalı aktarma şanzıman sistemini artık bir çok marka tercih ediyor, teknolojik olarak gerçekten iyi bir şanzıman. Dayanıklılık sorunları yaşayanlar duymamın yanında hiç sorun yaşamamış olanlar da mevcut.
 8 ileri şanzımanı ilk kullanan Toyota oldu ve bunu herhalde ilk duyuran sitelerden birisi bizdik.

Araçlar artık salt dayanıklılık hedefleri ile üretilmemekte bence. Hatta araç sıfır olarak satılırken kar marjları düşük tutulabilmekte. Aracın ömrü boyunca firma için getiri oluşturacağı düşünülmekte günümüz ticari yaklaşımlarında. Yani ae92 ya da 101 'in 20-30 yıl dim dik ayakta durması nasıl normal ise, bugün, bu kadar uzun süreler hizmet etmesi istenen araçlara gerek yoktur. Bunun ticari sebebinin yanında çevresel kısıtlamalar yönünden de etkileri vardır. Ör: daha bir kaç sene öncesinin iyi sayılabilecek egzoz emisyon değerleri bugün kabul edilebilir seviyelerden uzaktır. Aynı gelişme, belki sıkışarak ancak daha düşük değerlere doğru devam edecektir.
 Yine araçların üretimi esnasında kullanılan enerji miktarı da hesaplanması gereken bir değerdir.

Mühendislik konusunda Alman'ları tartışmak bana çok rasyonel gelmiyor(tabi ki de her şey tartışılabilir ve tartışılmalıdır ancak, bilgi ve tez ile ve hedef konu seçilerek fakat yayılarak değil.) keza Japon'ların üretim teknikleri konusunda dünyaya kazandırmış olduklarını da öyle. Bunları basite indirgemek, iki kelime ile yok saymak ironik oluyor.

Son bir örnek: VW Golf'ü ilk çıkardığında önemli bir cesaret örneği gösterdi ve bir segment yarattı, bunu takdir etmemek anlamsız olur. Toyota, Corolla ile dünyanın en çok satan modelini oluşturduğunda bir yol haritası çizdi ve toplamda 40 mil. adet satış rakamını geçti, bunu hafife almanın anlamsız olacağı gibi.

Bu arada bazı arkadaşların yazdıklarını iyi analiz etmek lazım, örneğin ana şikayet konuları araçlarında oluşan arızalar değil, bu durum karşısında firmanın gösterdiği tutum. Sektör için nasıl ki Iso/TS16949 gibi standartlar bir zorunluluk ise, Iso 100002 gibi standartlar da, bu kapasitelerde piyasada bulunan firmalar için zorunlu hale getirilmeli bence.