0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Toyotanın 4 vitesli tam otomatik şanzımanına ne dersiniz peki? Elin oğlu 8 vitesi uyguladı, A6 gibi yeni nesil araşlar yakıtı kokluyor ve yuksek süratlarde motorun sesini duyamıyorsunuz.
Hatırlayan varsa veya arastirirsaniz ayni marka A serisinin lansmaninda yüzlerce basin mensubunun önünde bir A serisi virajda takla attiktan sonra araca ESP ekleyecegini belirtmiş ve yapmisti
Dunyada 8 vitesi icad eden ve ilk kullanan Toyota degilmiydi? Buarada 4.ECT vites gayet basarili ve sorunsuz ayrica kullanimi cok keyifli CVT'den cok cok daha iyi (bence) Hemde test surusunu Shumi yapmisti
Levent bey ilk mesajdaki örnekleri rasgele mi seçtiniz?? Dekra'ya göre E12 Kasa maalesef toyota kalitesini yansıtmıyor. Tabi bu veriler neye göre elde ediliyor gerçekten önemli..Bu arada Auris/Golf6/Jetta kıyaslamasını da eklerseniz ilk sayfaya mutlu oluruz
Elin oglu 8 vites tam otomatik sanzimani zaten Toyota iştiraki olan AİSİN'dan aliyor geri kalanlar yok çift kavrama yok Easytronic'lerle cebellesiyor.DSG ,EDC, MULTİTRONİC sanziman sahibi olduğunuzda görüşelim lütfen.
Rica ederim;Ancak videoda ki araçta bir Ariza yok, sadece ufak bir mühendislik hatasi Hatırlayan varsa veya arastirirsaniz ayni marka A serisinin lansmaninda yüzlerce basin mensubunun önünde bir A serisi virajda takla attiktan sonra araca ESP ekleyecegini belirtmiş ve yapmisti Yani bunlar hep olan şeyler, Toyotanin belli araçlara cc koymamasini hakli bulduğunu söylemedim aksine bu konuda yaninizdayim, ama bir cc içinde koskoca Toyota söyle boyle denmez, ahdi vefa denilen birşey var.90larin basinda Türkiye de millet 2 milyon verip 6 ay sira bekleyip Fiat'in sanki hediye edermiş gibi nazli nazli bombos Murat 131 göndermesini beklerken, Japonya'dan fabrika gemi kaldirip (vakit kaybetmeden yolda montaj icin) Turkiyeye araç gondermis, üstelik 2300l liraya AE92 GL modelini (donanimini ve saglamligini biliyorsunuz dur sanirim? ) Türk halkına sunmuş bu marka.Simdi kalkip bir cc için vay söyle vay boyle dersek nankörlük olmaz mi sizce de?Toyotanin 4 vitesli otomatik sanzimanina ne mi derim? Orada burada yolda birakip sizi sanzimanci sanzimanci dolastirmaz derim, gidip bir otomatik sanziman servisine sorun bakalim yilda kaç tane Toyota yapıyorlar?Elin oglu 8 vites tam otomatik sanzimani zaten Toyota iştiraki olan AİSİN'dan aliyor geri kalanlar yok çift kavrama yok Easytronic'lerle cebellesiyor.DSG ,EDC, MULTİTRONİC sanziman sahibi olduğunuzda görüşelim lütfen.İyi geceler.
İcad etmesi önemli değil (Lexus bildiğim kadarıyla), icatını uygulaması önemli.4 otomatik ileri bir Corolla ya bindim, 120'den sonra bariz olarak motorun devirli sesi duyuluyor, o anda kaç yaktığına bakmadım, ama araç sağibi abimiz, yakıtından şikayetçiydi, zaten de 2 yıl b,ndi sonra da sattı.Yakın yılların araç verileri yok malesef. Kendiniz de seçim/kıyaslama yapabilirsiniz. Verdiğim linki tıklayın, sol alt köşeden rastgele bir sınıf ve bir araç seçinsonra NEXT tıklayın, çıkan sonuç sayafasında sağ alt tarafta, COMPARE yazan butonu tıklayınca, seçilen aracın yanına kıyaslama araçları da seçilebiliyor.
Abi bu bana ilginç geldi iştiraki olduğun firma 8 ileri otomatik şanzıman üretecek sen araçlarında mm gibi vasat bir şanzımanı kullanacaksın ve o 8 ileri şanzımanı rakiplerine kullandıracaksın .
Ufuk bey;Asla "YİĞİDİN HAKKINI YEMEM". 2002-2003 yıllarına kadar bir çok toyota'ya bindim ve efsane kasa kullandım. Sorunsuzluğundan ve efsaneleştiğinden dolayı kendi aracımı (2009) sıfır almadan önce, plazaya gidip incelemedim bile, test sürüşi bile yapmadım, güvenerek aldım.Ancak ; Konu sadece CC değil. CC olayı esasında işin başlangıcı ancak toyotadan soğumama çok etken olmadı. 2011 yılı kış aylarında aracıma, garajımda, klima kanallarından geçerek ve polen filtresini kemirerek fare girdi, baya şevkim kırıldı. 2012-ocak aylarında bir tatil kasabasına ailece gittik, sabah kalktık, hava -3 falandı. Sürücü kapısını çok dikkatli açmaya çalıştım, ancak contalar yapışmıştı. 1 saat kadar bekledik, sonrasında geç kalacağımızdan dolayı, dikkatli şekilde kapıyı açmaya denedim ancak contaların kaportaya yapışıp orda kalmasını engelleyemedim. Zaten contalar çok az bir çaba ile çıkıyordu. Bunların üstüne, geldik, 1 ay sonra arabaya bir daha fare girince, benim moral tamamen sıfırlandı. 2012 yılı yaz aylarında tatile gittik. Dönüşte araba bir yerde stop etti ve 10 dakika çalışmadı. Motor arıza lambası yandı ve öyle kaldı (yakıt deposunda 1/4 kadar yakıt vardı-opet). Yurtdışında bulunduğum için, toyota destek hattı bana yardımcı olamadı, Allahtan ki 10 dak sonra çalıştı ve yoluma devam ettim. Servise gittim, yakıt pompası arıza vermiş dediler, ama sebebini açıklayamadılar.Tüm bunların yanında, sayacaklarım da "tuz biber" oldu ; Yol sesi, sürücü kapısındaki düğmelerde ışık olmaması aynı düğmelerden yol esnasında hava gelmesi (bu da ne kadar iyi yalıtım olduğun gösteriyor), bagaj kapağının tek celsede kapanmaması, zaten de kapakta hidrolik yok bırakınca yaylanıyor yerinden kopacakmış gibi...Allah'tan ki şimdilik motor yağ yakmıyor ve turboda bir sorun çıkmadı. Multimode zamanla çok dengesizleşti, kalibrasyon yaptırdık şimdi iyi.Benim toyota hikayem de budur Ufuk bey. 2001 yılında sıfır Seat Cordoba aldım ve 10 yıl bindim. Aynı garajda durdu ve içine fare girmedi. Bizim garajda her nesil araba var (sahin,mazda2011,ford2010,astra2005,sportage2013) ama bir tek benim arabaya fare giriyor. Ben de gittim elektronik fare kovucu aldım ve arabaya binmediğim zaman arabanın üstüne koyuyorum.Fare konusu;http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=38812.0Bir de izlemediyseniz, şu videoyu izlemenizde fayda var.Jetta versus Corolla Chico VolkswagenBu tarz ufak detaylar insanın zamanla canını sıkıyor.İyi geceler.
Hiç sorma Mahmudum Ben de şaşırdım. Keşke 3. dünya ülkesi muamele görmeseydik de kaliteli ve yeni teknoloji arabalar kullansaydık. Lexus fiyatlarına bakıyorum da, fiyat 32000 dolardan başlıyor. Amerika kıtasındaki maaş ve alım gücüne göre, bu para bir şey değil.Ama 8 vites keyfini de anlatamam dostum. 1500km kadar A6-8 vites kullandım, ne vites değişimini hissediyorsun ne de motor sesini duyuyorsun.Varsın dünya lideri toyota, 4 v,tesi hala bize kakalasın.
Levent bey olmamış!!, neden 0-50km veya 50-100km' seçip Aurise ait verileri görmemizi sağlamıyorsunuz, Aurise ait o veriler mevcut. Konuyu açan siz olduğunuza göre böyle bir veriyi ilk mesaja ekleyip biraz daha objektiflik sağmanız açısından sizden böyle bir şey rica etmiştim.. yoksa Dekra benim de bildiğim, kullandığım takip ettiğim bir sitedir..ee hadi ben eklim. Alttaki resme göre Auris'i Golf 6 ile iyi kötü eşit saysak bile A3 ile Golf 5 i ezip geçtiğini görebiliriz sanırım. Tabi yine de tekrar etmekte fayda var, bu veriler neye göre elde ediliyor ne kadar güvenilir. Bir önceki kasa Cee'd ile i30 çok yakın kardeş olmasına rağmen dekra'ya göre farklı istatislikler sergiliyorlar mesela(?)
İcad etmesi önemli değil (Lexus bildiğim kadarıyla), icatını uygulaması önemli.4 otomatik ileri bir Corolla ya bindim, 120'den sonra bariz olarak motorun devirli sesi duyuluyor, o anda kaç yaktığına bakmadım, ama araç sağibi abimiz, yakıtından şikayetçiydi, zaten de 2 yıl b,ndi sonra da sattı.
MMT emisyonlari degerleri cok iyi oldugu icin Toyota Avrupa pazarda MMT kullaniyor ( tamamen duygusal yani )
Merhabalar,Her araba,her marka sorun çıkabilir ama ilgisizlik kabul edilecek gibi değil.Servis ben bu sorunu ilk defa duydum diyor(!) toyota sorunu biz biliyoruz,araştırılıyor diyor.Garip bir iletişimsizlik var durumda.Ee birde ortada sıfır araba almış,dünya para vermiş müşteri var.Doğal olarak araba çıt ses duymak istemiyor.Bu piskolojik maduriyeti nasıl giderecekler ben çok merak ediyorum.Ben müşteri olarak mutsuzum.Umarımm en kısa zamanda bir açıklama yaparlar.
Rica ederim Serdar bey,Avcılar Sonkara gideceğinize şahsım adına sevindim. Fatih ustayı bulun ve sorununuzu anlatın. Aynı Problemden dolayı 16.08.2013 tarihinde ben de giderek kendisiyle görüşmüştüm bu problemle ilgili. Adımı da verebilirsiniz zaten hatırlayacaktır.Servis müdürlerine de konuyu email ile ayrıca bildirdim. Gerekirse servis müdürü Recep bey ile de görüşün. En azından " biz bu problemi ilk defa duyduk" diyemesinler. Ben 2 haftadır kendilerinden yanıt bekliyorum. Daha ne kadar bekleyeceğim bilmiyorum. Dediğiniz gibi bu araçlar kolay alınamıyor. Bir ton para veriyoruz. Pek tabi ki bütün araçlarda buna benzer problemler çıkabilir ama Toyota'nın probleme daha ilgili davranmasını beklerdim. Servise gittikten sonra sonuçlarını da paylaşmanızı bekliyoruz. Teşekkürler.
Levent bey ilginiz ve alakaniz icin cok tesekkur ederim. Ben avcilarda ikamet etmekteyim sonkarla calisiyorum zaten. sali gunu buyuk ihtimalle gidicem. Bu durumu cozecekler cozmezler ise bu isin hukuksal boyutu var kimse kolay para kazanmiyor.tekrar tesekkur ederim iyi gunler diliyorum...
Teşekkürler Erdem bey.Gerçekten ciddi paralar ödenerek bu arabalar alınıyor.Doğal olarak ses duymak istemiyorsunuz.Geçen gün arkadaşlarım ile bir yere giderken yine aynı sesi yaptı,gerçekten utandım.Hatta bir tanesi arabayı almaktan vazgeçti.Toyota'nın bu tür olaylar karşısında daha ilgili ve bilgilendirmesi daha net olmalı.
Sıfır kilometre bir arabada markası ne olursa olsun böyle bir sorun olmamalı diye düşünüyorum.Hele ki söz konusu Toyota ise hiç olmamalı.Kimse kimseyi kandırmasın millet toyotayı sorunsuzluğu için alıyor.Çok üzüldüm umarım ciddi bir şey değildir İlker bey ve sorununuz kısa zamanda çözülür...
Ben bu tür değerlere aldırmam senede kaç kere ne için sanayiye gittiğime bakarım .Toyota ile 1998 senesinde 1997 xli ile tanıştık Nerdeyse 10 yıl rutin km re bakımları hariç hiçbir işlem ekstradan yapılmadı onlarda yağ su ahava fişltresi fren balatası gibi şeyler onlarda normal zaten .Sattığımız da 222 binde idi ve ön takımdan tek bir cıvata dahi değişmemişti. Motoruna anahtar değmemişti .Şu an ki aracım 2005 sol hb alalı 1 yıl oldu ilk aldığımda yağ su filtreleri değiştirdim .Ön takımına şuna buna hepsine baktırdım hepsi sağlamdı .1 ay önce sorun sırf kontrol amaç Sadık ustayı ziyaret ettim baktı abi her şeyi çok güzel sorun yok dedi yola devam .Abi benim en iyi araç çünkü sorun yok .Şu nu da deyim Ford gurubunu alayına bindim birçok da Volksvogen ve Audi kullanıcısı arkadaşım var ve hepsi de elektronik sensör hataları ve garip birçok sıkıntıdan muzdaripler .Birçoğu aslında memnun değiller ama sırf markanın ismi nedeniyle kullanıyorlar .
Sonuçta ne yapıyoruz... Yaksak mı arabaları ...