Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Astra düşünürsen manuel tavsiye ederim. Active select şanzımanın yakıta olumsuz katkısından çok bahsediliyor. 1.4 start stop cosmo + flexride şasi + 18 jant müthiş birşey ;) yalnız sport versiyonunda direksiyonu bir harika.  Sport'un direksiyon cosmo'da olsa harika olurdu...

Abi tavsiyen için teşekkürler .

Sizin araç dizel mi benzinli mi ? Benzinli ise yakıt durumu nasıl ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Skoda ve VW'ni Türkiye'de distribütörleri aynı değil diye biliyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Skoda ve VW'ni Türkiye'de distribütörleri aynı değil diye biliyorum.

Abi ben aynı diye biliyordum . Boş zamanımda Adana özgene gideceğim bakim . Gerçi daha önce servise bir tanıdıkla aracını götürürken gittim ama baya oldu o zaman baya ilgilenmişlerdi . İnşallah aynı şekilde devam ediyorlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Mustafa Astranın mı ?
Evet abim.Bu arada Skoda'nın distribütörü Yüce Auto'dur o da bir Doğuş Otomotiv kuruluşudur. :)
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Abi tavsiyen için teşekkürler .

Sizin araç dizel mi benzinli mi ? Benzinli ise yakıt durumu nasıl ?
Benim ki benzinli 1.6 115. Atmosferik yani. Şu anda 7.9 litre ortalama tüketimim. Uzun zamandır sıfırlamadım. Uzun yolda 110-120yi geçmeden 5-6 litre arası yakıyor. 1.4 turbonun da aşağı yukarı aynı yaktığını kendim biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Evet abim.Bu arada Skoda'nın distribütörü Yüce Auto'dur o da bir Doğuş Otomotiv kuruluşudur. :)

7.5 lt ortalama fazla imiş neyse bakalım hayırlısı olsun . Ben biraz dengesizim gider burada bahsettiğim araçlarla alakası olmayan bir araçta alabilirim . :)

Ya eskiden ne güzel pc alacağımız zaman gider istediğimiz parçaları alır toplardık . Araçlarda da yapsalar ya bunu . :D Birinin donanımı yeterli olmaz . Biri şanzımandan kaybeder , diğerinin motoru fazla yakar , birinin tipi kayık çıkar .

Bu arada konu yine değişti :(

Benim ki benzinli 1.6 115. Atmosferik yani. Şu anda 7.9 litre ortalama tüketimim. Uzun zamandır sıfırlamadım. Uzun yolda 110-120yi geçmeden 5-6 litre arası yakıyor. 1.4 turbonun da aşağı yukarı aynı yaktığını kendim biliyorum.

Bilgi için teşekkürler abi . Şehir içi o zaman kabaca 10 lt yakıyor . Bu kadar yaktıktan sonrada bir üst segmente bakmak daha mantıklı geliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti

Bilgi için teşekkürler abi . Şehir içi o zaman kabaca 10 lt yakıyor . Bu kadar yaktıktan sonrada bir üst segmente bakmak daha mantıklı geliyor .
Valla şehiriçi anlayışın nasıldır, arabayı nerelerde kullanıyorsun bilmiyorum ama 7.9 litre ortalamayı son 2-3 ayda hiç uzun yola çıkmadan yaptım. İstanbulda yaşamıyorum belki ama sabit hızla da bi yerden bir yere gidemiyorum. Ortalama hızım 35 km ortalama tüketim 7.9 şu anda. Ben çok yaktığını düşünmüyorum yani. Her 1.6 benzinli aracın yaktığı gibi... 9-10 litreyi hiç görmedim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Valla şehiriçi anlayışın nasıldır, arabayı nerelerde kullanıyorsun bilmiyorum ama 7.9 litre ortalamayı son 2-3 ayda hiç uzun yola çıkmadan yaptım. İstanbulda yaşamıyorum belki ama sabit hızla da bir yerden bir yere gidemiyorum. Ortalama hızım 35 km ortalama tüketim 7.9 şu anda. Ben çok yaktığını düşünmüyorum yani. Her 1.6 benzinli aracın yaktığı gibi... 9-10 litreyi hiç görmedim ;)

Aracınız dizelse yinede çok. Şehiriçi 27 km ortalama hız 8.1 ortalama yakıt sizin biraz fazla değil mi ? 1.6 vvt-i benzinli kullanıyorum lpg yok
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
Aracınız dizelse yinede çok. Şehiriçi 27 km ortalama hız 8.1 ortalama yakıt sizin biraz fazla değil mi ? 1.6 vvt-i benzinli kullanıyorum lpg yok
Benzinli araç. Yine de çok mu sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Benzinli araç. Yine de çok mu sizce?

O zaman normal ben dizel diye düşündüm. Dizel olsaydı bir hayli çok olurdu.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
O zaman normal ben dizel diye düşündüm. Dizel olsaydı bir hayli çok olurdu.
Bence de 115 hp nerdeyse 1500 kg 17 jant bir araç için normal...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Valla şehiriçi anlayışın nasıldır, arabayı nerelerde kullanıyorsun bilmiyorum ama 7.9 litre ortalamayı son 2-3 ayda hiç uzun yola çıkmadan yaptım. İstanbulda yaşamıyorum belki ama sabit hızla da bir yerden bir yere gidemiyorum. Ortalama hızım 35 km ortalama tüketim 7.9 şu anda. Ben çok yaktığını düşünmüyorum yani. Her 1.6 benzinli aracın yaktığı gibi... 9-10 litreyi hiç görmedim ;)
Abi dediğiniz şekildeyse normal . Ben ortalama deyince bir kısmını şehirler arası sandım . Abi zaten bu araçların hepsini almadan önce pc yi sıfırlayıp test sürüşü yapacam en az yakanı en iyi öyle bulurum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
Abi dediğiniz şekildeyse normal . Ben ortalama deyince bir kısmını şehirler arası sandım . Abi zaten bu araçların hepsini almadan önce pc yi sıfırlayıp test sürüşü yapacam en az yakanı en iyi öyle bulurum .
Bir de ne kadar etkiler bilmiyorum ama araç 13000 kmde ve daha ilk bakımına girmedi. 15000 bakımından sonra biraz daha düşer belki... Ben Astra tavsiye ederim ama yeni motorlar gelecek çok uzak değil. 1.6 dizel ve 1.6 SIDI motorlar. Senin için hayırlısı olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Bir de ne kadar etkiler bilmiyorum ama araç 13000 kmde ve daha ilk bakımına girmedi. 15000 bakımından sonra biraz daha düşer belki... Ben Astra tavsiye ederim ama yeni motorlar gelecek çok uzak değil. 1.6 dizel ve 1.6 SIDI motorlar. Senin için hayırlısı olsun...

Sağol abi . 1.6 SIDI motoru bende merak ediyorum . Dizeli bu yakıt fiyatları ile düşünmüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Skoda yüce oto a.ş tarafından ithal edilirken vw doğus otomotiv tarafından ithal edilir. Yani dağıtıcı aynı değil.

Skoda nın satış sonrası hizmetlerde sıkıntıları var onun dışında satış grafiği iyi diyebiliriz.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Son araştırma ve incelemelerimden sonra Leon 1.6 TDI DSG de karar kıldım. Fiyat performans olarak başarılı buluyorum. Arkadaşımda olduğu için çok gözlemleme ve deneme imkanım oldu. Rahatsız olduğum noktalar: Amortisör sisteminin içeriye ses vermesi. Tok bir ses ama sanki biraz rahatsız edici gibi. Ama yine de çok fazla değil. Plastiği yumuşak olanından kulanmışlar ama bazı cisimler dokunduğunda, iz bırakabiliyor.
Fakat onun dışında 1.6 olması, otomatik olması, start stop olması, yağmur, far sensörü olması gibi cezbedici unsurları var. İngiltere'de şu anda kampanyası var. LED far paketi hediye geliyor. Yıl sonuna doğru burada da aynı kampanyanın yapılmasını umuyorum.

Yani kısacası Leon'u tavsiye ediyorum Mahmut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Son araştırma ve incelemelerimden sonra Leon 1.6 TDI DSG de karar kıldım. Fiyat performans olarak başarılı buluyorum. Arkadaşımda olduğu için çok gözlemleme ve deneme imkanım oldu. Rahatsız olduğum noktalar: Amortisör sisteminin içeriye ses vermesi. Tok bir ses ama sanki biraz rahatsız edici gibi. Ama yine de çok fazla değil. Plastiği yumuşak olanından kulanmışlar ama bazı cisimler dokunduğunda, iz bırakabiliyor.
Fakat onun dışında 1.6 olması, otomatik olması, start stop olması, yağmur, far sensörü olması gibi cezbedici unsurları var. İngiltere'de şu anda kampanyası var. LED far paketi hediye geliyor. Yıl sonuna doğru burada da aynı kampanyanın yapılmasını umuyorum.

Yani kısacası Leon'u tavsiye ediyorum Mahmut.

Evet abi leonu bende beğeniyorum . Onada bakacağım özellikle 1.4 tsi yın verileri harika . Yılda kaç km yapıyorsunuz bilmiyorum çok değilse bence 1.4 tsi fr ye de bir bakmanızı tavsiye ederim . VW nin 1.6 dizelleride iyi sadece biraz sesli çalışırlar onun dışında ben bu motorları beğeniyorum ama yakıt fiyatlarının bir birine bu kadar yakın olmasından ve çok aşırı yol yapmadığımdan ben benzinli düşünüyorum . İnşallah pişman olmam . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Benzinliyi bende düşündüm ama eşim de arabayı kullanacağı için otomatik olması gerekiyor. FR da ise otomatik vites seçeneği yok. O nedenle DSG li dizel alacağım kısmetse. Leon'la ilgili olarak dizel olmasına rağmen şu andaki Corolla'mdan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bazen bu araba benzinli mi diye düşünüyorum. Sesi dizele benzemiyor neredeyse (içeriden dinlendiğinde).

Yılda kat ettiğim mesafe 10.000 - 15.000 km civarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Benzinliyi bende düşündüm ama eşim de arabayı kullanacağı için otomatik olması gerekiyor. FR da ise otomatik vites seçeneği yok. O nedenle DSG li dizel alacağım kısmetse. Leon'la ilgili olarak dizel olmasına rağmen şu andaki Corolla'mdan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bazen bu araba benzinli mi diye düşünüyorum. Sesi dizele benzemiyor neredeyse (içeriden dinlendiğinde).

Yılda kat ettiğim mesafe 10.000 - 15.000 km civarı.

Abi amcamda 1.6 tdi passat var. Sesi çok aşırı olmamakla birlikte biraz fazla geldi bana . Ama içinde dediğiniz gibi çok rahatsız edici bir ses yok . Ben genelde aracın dışında olduğumdan dışarıdan duyulan sesi kast ettim .

Hayırlısı olsun abi . Bende otomatik istiyorum ama benim için şart değil leon hoşuma giderse manuele katlanmaya devam . :) Diğer yandan abi octovia ya da bakmanızı tavsiye ederim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Octavia'yı da inceledim. Fena değil o da. Ama beni pek sarmadı. Bir de ikinci eli biraz daha sakat sanki seat a göre. Seat'ınki de pek parlak değil tabi ki.