0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Astra düşünürsen manuel tavsiye ederim. Active select şanzımanın yakıta olumsuz katkısından çok bahsediliyor. 1.4 start stop cosmo + flexride şasi + 18 jant müthiş birşey yalnız sport versiyonunda direksiyonu bir harika. Sport'un direksiyon cosmo'da olsa harika olurdu...
Skoda ve VW'ni Türkiye'de distribütörleri aynı değil diye biliyorum.
Mustafa Astranın mı ?
Abi tavsiyen için teşekkürler .Sizin araç dizel mi benzinli mi ? Benzinli ise yakıt durumu nasıl ?
Evet abim.Bu arada Skoda'nın distribütörü Yüce Auto'dur o da bir Doğuş Otomotiv kuruluşudur.
Benim ki benzinli 1.6 115. Atmosferik yani. Şu anda 7.9 litre ortalama tüketimim. Uzun zamandır sıfırlamadım. Uzun yolda 110-120yi geçmeden 5-6 litre arası yakıyor. 1.4 turbonun da aşağı yukarı aynı yaktığını kendim biliyorum.
Bilgi için teşekkürler abi . Şehir içi o zaman kabaca 10 lt yakıyor . Bu kadar yaktıktan sonrada bir üst segmente bakmak daha mantıklı geliyor .
Valla şehiriçi anlayışın nasıldır, arabayı nerelerde kullanıyorsun bilmiyorum ama 7.9 litre ortalamayı son 2-3 ayda hiç uzun yola çıkmadan yaptım. İstanbulda yaşamıyorum belki ama sabit hızla da bir yerden bir yere gidemiyorum. Ortalama hızım 35 km ortalama tüketim 7.9 şu anda. Ben çok yaktığını düşünmüyorum yani. Her 1.6 benzinli aracın yaktığı gibi... 9-10 litreyi hiç görmedim
Aracınız dizelse yinede çok. Şehiriçi 27 km ortalama hız 8.1 ortalama yakıt sizin biraz fazla değil mi ? 1.6 vvt-i benzinli kullanıyorum lpg yok
Benzinli araç. Yine de çok mu sizce?
O zaman normal ben dizel diye düşündüm. Dizel olsaydı bir hayli çok olurdu.
Abi dediğiniz şekildeyse normal . Ben ortalama deyince bir kısmını şehirler arası sandım . Abi zaten bu araçların hepsini almadan önce pc yi sıfırlayıp test sürüşü yapacam en az yakanı en iyi öyle bulurum .
Bir de ne kadar etkiler bilmiyorum ama araç 13000 kmde ve daha ilk bakımına girmedi. 15000 bakımından sonra biraz daha düşer belki... Ben Astra tavsiye ederim ama yeni motorlar gelecek çok uzak değil. 1.6 dizel ve 1.6 SIDI motorlar. Senin için hayırlısı olsun...
Son araştırma ve incelemelerimden sonra Leon 1.6 TDI DSG de karar kıldım. Fiyat performans olarak başarılı buluyorum. Arkadaşımda olduğu için çok gözlemleme ve deneme imkanım oldu. Rahatsız olduğum noktalar: Amortisör sisteminin içeriye ses vermesi. Tok bir ses ama sanki biraz rahatsız edici gibi. Ama yine de çok fazla değil. Plastiği yumuşak olanından kulanmışlar ama bazı cisimler dokunduğunda, iz bırakabiliyor. Fakat onun dışında 1.6 olması, otomatik olması, start stop olması, yağmur, far sensörü olması gibi cezbedici unsurları var. İngiltere'de şu anda kampanyası var. LED far paketi hediye geliyor. Yıl sonuna doğru burada da aynı kampanyanın yapılmasını umuyorum. Yani kısacası Leon'u tavsiye ediyorum Mahmut.
Benzinliyi bende düşündüm ama eşim de arabayı kullanacağı için otomatik olması gerekiyor. FR da ise otomatik vites seçeneği yok. O nedenle DSG li dizel alacağım kısmetse. Leon'la ilgili olarak dizel olmasına rağmen şu andaki Corolla'mdan daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Bazen bu araba benzinli mi diye düşünüyorum. Sesi dizele benzemiyor neredeyse (içeriden dinlendiğinde).Yılda kat ettiğim mesafe 10.000 - 15.000 km civarı.