Kusura bakmayın gülesim geldi, biraz duygusala kaçmışsınız.
Öncelikle beygir tork ilişkisini öğrenelim. Sizin bahsettiğiniz 90 beygir corollanın torku 190. 132 beygir avensisin ise 160. Bu şu demek oluyor torku fazlaysa araç gaz verirken istekli demektir. Bizim gibi standart kullacılar 2 ile 3000 devir arasında araç kullanır. 90 beygirlik corollada bu devir aralığında 190 torku alıyorken avensiste bir 3000 deviri geçeceksinki 160 torku alabilersin.
Birde Selçuk bey ömrünüzde ne kadar uzun yola çıktınız ? Eğer fazlasıyla çıktıysanız demek istediklerimi çok daha net anlardınız.
Araç düz yolda gayet iyi ama yokuş yukarı durun birde kalkmayı deneyin bakalım arkadaki araca vurmamak için ne kadar çırpınıyorsunuz. El freni ile kalkmak tabiki çözüm ama bu seferde her yerde el freni çek bırak madem öyle yokuş kalkış desteği olabilirdi ve çok güzel olurdu en azından bu sorun çözülürdü. Ve yokuş yukarı kesinlikle vites küçültmek lazım ve gaza bastığınızda tepe yukarı çıkarken emin olunki gaza bastığınızda performans bekleyerek değil sırf tepeyi normal hızla çıkmak istediğinizde sanki arabanın gazı yok oldu hissi veriyor! istediğiniz kadar basın ben kendim istediğim zaman giderim der gibi gidiyor. Bu araçtan ne çok performans beklemek nede yarış havası vermesidir sadece biraz daha mantıklı olup beygiri veya torku yüksek tutulmuş olabilirdir çok daha iyi olurdu olmaması çok kötü anlamına gelmez.
5 yıldır avensis 1.6 valvematic kullanıyorum. motor kasaya göre vasatın altında. fakat alt devirde ekonomi üst devirde performans sunuyor. performans derken kasayı uçurmuyor tabiki
üst deviri yeterli denebilir. başka bir açıdan baktığımızda madem bu motor kasaya hafif kalıyor ozaman neden yakıtı yüksek değil diyorsunuz. performans odaklı bir motor değil çünkü tamamen ekonomi odaklı. ekonomik kullanımda istanbul içinde en yoğun trafikte 8.6 yı geçmedim bu yaz. üstelik aracımda 18 inc 35 ofset replica jantlar olmasına rağmen. ekonomi isteyenler performansı olmasada olur ben konfor ve rahatlık istiyorum diyenler kesinlikle bu aracı almalı.
"avensis chip tuning" konusunda bir yazım vardı. onu tekrar paylaşmak istedim
1.6 valvematic zaten sınırları zorlanıpta üretilen bir motor. 132hp başka hangi markanının kaputunun altında var? arkadaşların dediğin gibi açık hava filtresi, egzoz yada belki daha hafif jantlarla birazcık daha performans alabilirsiniz. sonuçta kasa ağır ve heybetli. 4.5 yıldır edindiğim tecrübeler sonucunda; rampalarda yığılma yaşıyorsanız rampaya girmedem önce 2 vites küçülterek giriniz. hızınıza ve rampanın dikliğini göre vitesiniz 6 da ise 4'e eğer vites 5 te ise 3. vitese alınız. tabiki rampa çıkarken gaz pedelına normalden daha fazla basınız. böylece performans kaybı yaşamazsınız. sollamalarda riske girmemek için sürekli 3. viteste sollama yapın. 3. viteste 130 km civarına çıkabilirsiniz. bu km'ye kadar önünüzdeki aracı rahatça sollayabilirsiniz. süratiniz eğer 60km ye geldiyse ve rahat bir sollama yapmak istiyorsanız kesinlikle 2. vitese alınız. 60km hızla 2. viteste devir saati tam olarak 4000 deviri gösterir ve aracın en verimli devir bandıdır. ben sollamalarda 6000 devire kadar çıkıyorum. (gidişli-gelişli yollarda) diğer durumlarda çok sakin kullanırım shift light beni tam uyracakken ışık yanar yanmaz vitesimi atarım 
Bayram bey ekonomik sürüş denen hadiseyi gerçekleştirirseniz araç "evet ekonomik" diyebilirm. Bunun yanı sıra uzun yolda 6. vitesi ile hız sabitleyicinin ekonomik sürüşe çok büyük katkısı var.
Ayrıca vites küçültülen rampalarda araç ivmelenmiyor sadece hızını korumaya çalışıyor!
Araç düz yolda gayet iyi ama yokuş yukarı durun birde kalkmayı deneyin bakalım arkadaki araca vurmamak için ne kadar çırpınıyorsunuz. El freni ile kalkmak tabiki çözüm ama bu seferde her yerde el freni çek bırak madem öyle yokuş kalkış desteği olabilirdi ve çok güzel olurdu en azından bu sorun çözülürdü. Ve yokuş yukarı kesinlikle vites küçültmek lazım ve gaza bastığınızda tepe yukarı çıkarken emin olunki gaza bastığınızda performans bekleyerek değil sırf tepeyi normal hızla çıkmak istediğinizde sanki arabanın gazı yok oldu hissi veriyor! istediğiniz kadar basın ben kendim istediğim zaman giderim der gibi gidiyor. Bu araçtan ne çok performans beklemek nede yarış havası vermesidir sadece biraz daha mantıklı olup beygiri veya torku yüksek tutulmuş olabilirdir çok daha iyi olurdu olmaması çok kötü anlamına gelmez.
Abdullah bey yazdıklarınıza tecrübe etmiş birisi olarak kelimesi kelimesine katılıyorum.
Bayram bey ekonomik sürüş denen hadiseyi gerçekleştirirseniz araç "evet ekonomik" diyebilirm. Bunun yanı sıra uzun yolda 6. vitesi ile hız sabitleyicinin ekonomik sürüşe çok büyük katkısı var.
Ayrıca vites küçültülen rampalarda araç ivmelenmiyor sadece hızını korumaya çalışıyor!
ivmelenme olmasada hızlanıyor. rampaya göre uygun vites sorunu çözüyor. 3. viteste en dik rampalarda 5kişi ağzına kadar dolu bagajla hızlanabiliyorum. devirim 5000-6000 oluyor. 90kmden 120km ye kadar çıkabiliyorum hızlanarak. aynı durumu 4 viteste yapamazsınız. araca alışmakla alakalı bir durum. rampada geri kaçırmayı bende çok yaşadım ama zamanla araca alıştım. rampada anti patinajı kapıyorum. elektronik el frenini devreye sokuyorum ardından gaza basıp deviri 3000 civarına getirip kalkıyorum. bikere bebek yokuşunda sorun yaşamıştım onun dışında rampalarda kalkerken sorun yaşamadım. bebek rampasınada bir daha takılmak istemem
ivmelenme olmasada hızlanıyor. rampaya göre uygun vites sorunu çözüyor. 3. viteste en dik rampalarda 5kişi ağzına kadar dolu bagajla hızlanabiliyorum. devirim 5000-6000 oluyor. 90kmden 120km ye kadar çıkabiliyorum hızlanarak. aynı durumu 4 viteste yapamazsınız. araca alışmakla alakalı bir durum. rampada geri kaçırmayı bende çok yaşadım ama zamanla araca alıştım. rampada anti patinajı kapıyorum. elektronik el frenini devreye sokuyorum ardından gaza basıp deviri 3000 civarına getirip kalkıyorum. bikere bebek yokuşunda sorun yaşamıştım onun dışında rampalarda kalkerken sorun yaşamadım. bebek rampasınada bir daha takılmak istemem 
Bahadır bey farkındaysanız hep bir çaba, hep bir çaba. Gerek rampalarda gerek kalkışlarda devri ayarla, gazı 3000 devire getir, anti patinajı kapa vs vs. Neden bunları kullanıcı değil satıcının düşünmesi gerekmiyor mu ?
Birde 3. viteste bahsettiğiniz aralıkta motorun nasıl bağırdığını bilirsiniz

Bakın şuanki aracımı övmek için söylemiyorum kesinlikle. Kafam o kadar rahatki. Otomatik dertsiz tasasız. Eşim araç sürüyorsa sorun baştan hallolmuş demektir. En azından benim için.
Bende T27 avensis aşığıyım gerçekten harika arabalar dış tasarım iç tasarım çizgiler yalıtım rahatlık gerçekten efsane. Yalnız test sürüşüne çıktığımda araçta 4 kişiydik klima sonda çalışıyordu kasiste yavaşladım karakteristik olarak yaptığım 1e atmadan devam etmekti ki orda araç nazladı evet 3200 bandını devirdiği anda araba resmen başka bir mod'a bürünüyor fakat 2500 rpm üstü sürekli bir yakıt tüketimine sahip olan etmenler. Babamda çok istiyor fakat motor bizi korkutuyor ki babamın çok dik yokuşlar dışında 3500 devri gördüğünü hatırlamam birde yüksek hızlarda başka yoktur genel kullanımı 2250-2750 ve bu avensise yetemeyecekmiş gibi geliyor o şekilde de kullandım gidiyor ama altımızdaki e11 1.6 110 hp vvt-i kadar değil. kasa farkı çok büyük benim aracım 1050 kg avensis 1450 ama tork artışı sadece 10 nm avensisi biraz daha zorlayıp 170 nm yapabilselerdi araç biraz daha tatmin edici olurdu. Ayrıca bu kadar yokuş deneyimini duydukça 6000 devirler falan tüketimin katalog verilerine ulaşması biraz zor gibi duruyor yani en azından 5li değerlere sürekli düz yolda 6. vites sabit 110 kmde yapılırsa gidilir onun dışında minimum değer 6.2 6.3 olur gibi geliyor.
Ama hertürlü bu markaya ve böyle bir araca diğer araçların fiyatlarından sonra ben bedava diyorum.
Ama hertürlü bu markaya ve böyle bir araca diğer araçların fiyatlarından sonra ben bedava diyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Performans diyoruz, bilmem ne diyoruz eleştiriyoruz ama fayda maliyet oranı açısından bu segmentteki en iyi araç bence.
Eminim ki genel olarak avensis ten herkes memnundur, bizimkiler biraz özeleştiri veya mükemmeli arayış gibi.
Uzun yolda rampa çıkarken performans düşüklüğünü çok dert etmiyorum. Uygun vites ve yüksek devirle rahatlikla aşılabiliyor. Ama şehir içi dur kalk ortaminda yokuşta durduysaniz kalkmak gerçekten sıkıntılı. Normalde 1500-2000 li devirlerde nazikçe kaldırmak varken yüklenmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da en başta arabaya zarar...
Bir de ben gaz pedalinda bir gecikme hissediyorum sanki. Önceki e12 corollamda gaza dokununca motor aninda tepki verirdi. Gaz teli oldugundan aninda tepki alirdim. Avensiste gaza dokununca sanki 1-2sn. gecikmeli tepki veriyor gibi, malum elektronik kontrol. Henüz buna alisamadim.
Sizlerde de boyle mi? Yoksa benim araçta mi bir enayilik var? Bu sebepten dolayi yokuş kalkışı zor oluyor. Acaba pedal boşluğu mu fazla, ya da el freni cekiliyse onun devreden çıkmasına imkan vermek için bilinçli bir gecikme mi verilmiş çözmüş degilim...
arkadaşlar burada suç toyota'nın değil. Suç saçma sapan vergi sistemi. Dünyanın başka hiç bir ülkesinde 1.6 avensis filan bulamazsınız. Çünkü bu araç 2.0 bir makineye göre daha fazla yakıt harcar ve dünyanın her modern ülkesi daha fazla yakıt harcadığı ve daha fazla CO2 yaydığı için bu motordan daha fazla vergi alır. ancak güzel ülkemde otu boku lüks olarak görüp lüks vergisi koyan devletimiz sayesinde 1.6 motorun üstü lükstür ve aşırı vergiye layıktır. Bu nedenle Türkiye'ye özel 1.6 motorlu BMW 5.20 ve E200 çıkardılar. Bu nedenle aracınızı satmak bana göre çare değil.
Sadece 2,0 motora takılmayın. T25 kasada 2,4 benzinli 5 ileri tam otomatik versiyonuda var. Onu hiç düşünemiyorum.
İngilteredeki Toyota fabrikasında 2.2 D CAT kullandık o hepten kopuk uçurtma.
1:Devletin yakıttan aldığı verdi düşürülecek
2:MTV vergileri motor hacimlerine göre değil CQ emisyonlarına göre belirlenecek
3:Bizde burda birbirimizi yemekten kurtulacagız
1:Devletin yakıttan aldığı verdi düşürülecek
2:MTV vergileri motor hacimlerine göre değil CQ emisyonlarına göre belirlenecek
3:Bizde burda birbirimizi yemekten kurtulacagız

Vay vay vaaayyy.
Bi 1,6 cı pusuya yatmış yavru ceylanı bekliyo.
Sadece 2,0 motora takılmayın. T25 kasada 2,4 benzinli 5 ileri tam otomatik versiyonuda var. Onu hiç düşünemiyorum.
Abi bahsettigin 2.4 motor avensisi alman toyota sitesinin ikinci el pazarında görmüştüm. Bu bahsettiğin motor iki nesil önceki camryde kullanılan motor değilmi 160kusur bg gücünde die hatırlıyorum.
Abi bahsettigin 2.4 motor avensisi alman toyota sitesinin ikinci el pazarında görmüştüm. Bu bahsettiğin motor iki nesil önceki camryde kullanılan motor değilmi 160kusur bg gücünde die hatırlıyorum.
Evet Selçuk.
Aynı motor şanzıman.
Bana kalsa 2.0 de eski nesil otomatik yüzünden T25e hafif kalıyor.
Kesinlikle katılıyorum. Performans diyoruz, bilmem ne diyoruz eleştiriyoruz ama fayda maliyet oranı açısından bu segmentteki en iyi araç bence.
Eminim ki genel olarak avensis ten herkes memnundur, bizimkiler biraz özeleştiri veya mükemmeli arayış gibi.
Uzun yolda rampa çıkarken performans düşüklüğünü çok dert etmiyorum. Uygun vites ve yüksek devirle rahatlikla aşılabiliyor. Ama şehir içi dur kalk ortaminda yokuşta durduysaniz kalkmak gerçekten sıkıntılı. Normalde 1500-2000 li devirlerde nazikçe kaldırmak varken yüklenmek zorunda kalıyorsunuz. Bu da en başta arabaya zarar...
Bir de ben gaz pedalinda bir gecikme hissediyorum sanki. Önceki e12 corollamda gaza dokununca motor aninda tepki verirdi. Gaz teli oldugundan aninda tepki alirdim. Avensiste gaza dokununca sanki 1-2sn. gecikmeli tepki veriyor gibi, malum elektronik kontrol. Henüz buna alisamadim.
Sizlerde de boyle mi? Yoksa benim araçta mi bir enayilik var? Bu sebepten dolayi yokuş kalkışı zor oluyor. Acaba pedal boşluğu mu fazla, ya da el freni cekiliyse onun devreden çıkmasına imkan vermek için bilinçli bir gecikme mi verilmiş çözmüş degilim...
Atilla bey bahsettiğiniz gaz tepkisi ve yokuşta aracı kaldırma durumu birçok kullanıcının genel sıkıntısı. Alışmak zaman alabiliyor. Gaza normalden fazla yüklenmek ve TRC'yi zor kalkışlarda iptal etmek gerekiyor.
Ben bu aracın 1.6 110 bg,lik olanını kullanıyorum dediğiniz gibi rampalarda sıkıntılı,taki alışana kadar.arabayı genellikle eşim kullanıyor ve sordugumda hiç problem yaşamadığını söylüyor(kendisi 24 senelik şöför

).sadece rampa çıkarken bayıldığı aşikar bu sorunuda vites düşürüp devir çevirerek aşmak mümkün.daha önceki aracım 1.6 opel astra idi bu araçtan daha kötü idi.rampası çok olan yerlerden uzak durmaya çalışırdım. birazda önceki arabadan alışkanlığımız olmasından hiç problem yaşamıyoruz.aracın konforu rahatlığı bize eksi yönlerini unutturuyor.
Ben bu aracın 1.6 110 bg,lik olanını kullanıyorum dediğiniz gibi rampalarda sıkıntılı,taki alışana kadar.arabayı genellikle eşim kullanıyor ve sordugumda hiç problem yaşamadığını söylüyor(kendisi 24 senelik şöför
).sadece rampa çıkarken bayıldığı aşikar bu sorunuda vites düşürüp devir çevirerek aşmak mümkün.daha önceki aracım 1.6 opel astra idi bu araçtan daha kötü idi.rampası çok olan yerlerden uzak durmaya çalışırdım. birazda önceki arabadan alışkanlığımız olmasından hiç problem yaşamıyoruz.aracın konforu rahatlığı bize eksi yönlerini unutturuyor.
Önemli olanda bu degilmi?
Aracın durumunu bilip öyle kullanmak.
Sonuçta D sınıfı zevkini daha az işletme maliyeti ile yaşıyoruz.
Benimde tek takıntım otomatik vites isterse 120 kmyi geçmesin ama otomatik olsun.
Yani 1,4 dizel MMT Verso veya Avensis e bile razıyım. Onuda huyuna göre kullanır ve müthiş zevk alabilirim.
Rampadada 2 vites düşer en sagdan tın tın giderim.
Zaten eşim ile en çok tartıştıgımız konuda bu otobanda kamyonların bile bizi geçmesi.
Zaten tek sıkıntı rampalar,nerdeyse alalı 1 yıl olacak onun dışında dört dörtlük bir araba.O da olsun ne yapalım.