0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu yazdıklarınızı bir yere yazın yaklaşık 6 ay sonra tekrar gözden geçiririz.
Avensis'e 1.6 dizel gelir belki?Öyle bir geyik geziyor ortalıkta.
*valvematic: iyi*Avensis:iyi*valvematic+avensis (>3500d/dk): iyi*valvematic+avensis (<3500d/dk):kötü*valvematic+avensis (yokuşta kalkış/hızlanma):facia
Bence tartışmaya gerek yok . D sınıfı bir araç 150-160 bg den aşağı olmaması lazım . Performans istiyorsanız en az 180 bg olması lazım ki avensis bundan çok uzak . 2.0 ları da var ama fiyatlar malum ona o kadar para vereceğime daha güçlü 1.6 turbo motor alıp hem daha az vergi ödeyip hem daha güçlü ve donanımlı araç almak daha mantıklı .Özetle ben önzellikle japon araçlarının Türkiye pazarını ciddiye aldıklarını düşünmüyorum toplamda japon firmalarına baktığımızda d sınıfı 1.6 araçları sayılı varsa da böyle avensis gibi atmosferik oda kullanırken pek tat vermiyor . Avrupa da üretilen araçlara baktığımızda adamlar bırakın d sınıfını e sınıfında bile 1.6 turbo motor sunmaya başladılar . Kimi ömrü kısa sorunlu diyebilir bu motorlara ama ülkemiz şartlarında güçlü arabaya binmek istiyorsak en mantıklısı bu .Fiyatlara bakmadım ama 2.0 avensis tahminim 100000 tl civarında . Şu an mercedes c 180 ni 100000-110000 tl gibi bir rakama almak varken kimse avensise 100000 tl vermez . Üstelik mercedesin yıllık mtv side avensisten çok daha uygun .
Beygirden ziyade tork yüksek olmalıki işe yarasın...
Yasin bey dediğinize katılıyorum. Zaten 150 bg lik bir motorun torku D sınıfı bir aracı rahat yürütebilecek bir seviyededir.
Beybir ve tork tamamen farklı şeyler. Eski aracım avensis 132 beygirdi ama 160 torktu. Aslına bakarsanız beygiri fena sayılmaz. Buna mukabil düşük hacimli bir dizelin torku bile en az 200 seviyelerinde oluyorki buda düşük hızlarda ve rampalarda ivmelenmeyi artırıyor. Biz standart kullanıcılara da bu lazım.Beygir atların ayakları, tork ise o ayakları atma hızı. Ayağın çok olmuş atacak hızın yoksa neye yarar
Merso E serisine 1,6 benzinli seçeneği koydu hp si de bu aralardaydı sanırım... Devir ekonomi devri özellikle TR de vergi dezavantajı olduğu için şirketlerin tutumu ve durumları belli..
sahibinden.com da 5,2 cherokee jeep var 18 000tl ye almayanı dövüyorlar..