Gönderen Konu: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi  (Okunma sayısı 34092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« Yanıtla #100 : Ekim 11, 2013, 12:04:20 »
Olaya farkli bi bakis acisi..

Avensis 1,6 kullananlarin hepsi arabayi lpg de kullaniyor. Kullansinlar bakalim benzinde yine bu motor bu kasaya az geliyor diyeceklermi ? 

Hem az yaksin hemde konforlu olsun guvenli olsun her biseyi tam olsun diyen adam gitsin sifir merso e 250 alsin.. Hem 2.2 cc hem 4,1 lt ortalama dizel yakiti var...

Ha mersoda alamiyosak elimizdekinin kiymetini bilip kotulemek yerine degerini bilelim bence...

Avensis arabami satmaya kalksam :-\
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Ekim 11, 2013, 12:04:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #101 : Ekim 11, 2013, 12:07:34 »
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...

Bi atasozu derki..

Ne kadar ekmek o kadar kofte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Ekim 11, 2013, 13:40:41 »
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore...
Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...
Bi atasozu derki..
Sanirim herseyi ozetliyor bu atasozu. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Ekim 11, 2013, 13:51:02 »
Kerem bey doğru söylemiş.Hepsi bir arada olmuyor malesef.Eğer öyle olsun diyorsanız 160-170 bin TL belkide daha fazlasına E250 Mercedes var.Geçen arkadaşla Ostimdeki bayisinde inceledik kusur bulamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Ekim 11, 2013, 14:05:28 »
Kerem bey doğru söylemiş.Hepsi bir arada olmuyor malesef.Eğer öyle olsun diyorsanız 160-170 bin TL belkide daha fazlasına E250 Mercedes var.Geçen arkadaşla Ostimdeki bayisinde inceledik kusur bulamazsınız.

İskender bey aslında Toyota için zor değildir. Şu torkunu azcık yükseltsin zaten başka birsey lazım değil arabaya. Bu yazdıklarımı avensis elegant extra için söylüyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
« Yanıtla #105 : Ekim 11, 2013, 14:16:57 »
Yasin bey, aslında ben bunların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.1.6 'ya yüksek tork koysa bu sefer 1.8 ve 2.0'ların satışları etkilenecek.(En azından Türkiye için) Sırf bu teknik özellik yüzünden bu araçtan kaçan sürücüler Avensise yönelecek ve dolayısıyla fiyatlar artacak,  japonlar bunları biliyordur diye düşünüyorum.Yoksa yüksek torklu bir araba yapmak zor olmasa gerek, bunlar tabiki benim düşüncelerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Ekim 11, 2013, 14:23:55 »
Yasin bey, aslında ben bunların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.1.6 'ya yüksek tork koysa bu sefer 1.8 ve 2.0'ların satışları etkilenecek.(En azından Türkiye için) Sırf bu teknik özellik yüzünden bu araçtan kaçan sürücüler Avensise yönelecek ve dolayısıyla fiyatlar artacak,  japonlar bunları biliyordur diye düşünüyorum.Yoksa yüksek torklu bir araba yapmak zor olmasa gerek, bunlar tabiki benim düşüncelerim.

Birde söylediklerinizin yanı sıra Corollaları da satamazlardı sanırım...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
« Yanıtla #107 : Ekim 11, 2013, 14:38:20 »
Evet, en önemlisi Corolla ve belkide daha alt segmentler.C segmenti daha fazla etkilenecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #108 : Ekim 11, 2013, 15:24:43 »
1.8 ve 2.0 satmasada olur. 1.6'yi biraz daha guclu yapip 1.8'den pahaliya (fabrika cikis fiyati olarak) satacak zaten yuksek vergilerden dolayi anahtar teslim fiyati 1.6 1.8'den daha ucuz olacak.
Bazi Almanlar sanirim boyle yapiyor.
Biz Turklerin gonlunu hosedip cebimizden paralarimizi almalari cok zor olmasa gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Ekim 11, 2013, 19:02:41 »

Abi hiç sanmıyorum çünkü benzinli motorların alayı şu anda valvematic. 1.6yı artırırken gidip 1.8 ve 2.0 arttırabilir yine aynı oranlara sahip olur. Ki cebinde parası olan 2.0 alacakken aaa 1.6nın torku yükselmiş onu alayım demez satış etkilenmez ki zaten Mehmetcan abinin dediği gibi valvematicler yeterince sınırları zorlanmış motorlar vvt-i vardı tuttu dual vvti çıktı o tutmadı ki aradaki en gereksiz motor dual vvti sonra onuda geliştirip valvematic yaptılar ve şimdi ondan devam ediyorlar. Şu saatten sonra yazılım dışında birşey yapamazlar valvematiclere (kompressor beyin vs hariç). Bu tork olayı sadece yazılımla artacak iş ve kötü yanı toyotanın benzinli motorlarının beyinleriyle oynanmıyor. Turbo sisteme geçme zamanı geldi en azından avensis için gayet etkili bir yöntem olur.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Ekim 11, 2013, 19:02:58 »
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...

Bi atasozu derki..

kerem abi noktayı koymuş bence :)
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #111 : Ekim 11, 2013, 19:59:40 »
İskender bey aslında Toyota için zor değildir. Şu torkunu azcık yükseltsin zaten başka birsey lazım değil arabaya. Bu yazdıklarımı avensis elegant extra için söylüyorum.

Yasin bey bu tarz olaylar hesap kitap proje işidir. Herkes aynı şeyleri istiyor ama amaç kusursuz ve sorunsuz motor yapmak oldumu Toyota bu iş için bazı şeylerden taviz verip kaliteli bi ürün çıkarıyor ortaya..

Mesela efsane diye geçen araçlardaki motorlar lpg uyumu ve sorunsuzluğu ile bilinir. Hararet yapma , yağ yakma , kol çıkarma, conta yakma gibi abuk hikayeler duymazsınız bakımlı araçlarda. Ama illa ki bi kusurları da vardır. Ya torku azdır ya beygiri.

Yukarıda bahsettiğim gibi kalite hedefleniyorsa kusur bizim avensis 1,6 larda tork diyebiliriz. Mesela 1,4 d4d dizel motor .. Torku iyi yakıtı iyi ama yağ yakıyor. Siz de yağ yakma gibi bi problem olduğunu sanmıyorum.

Örnekler çoğaltılabilir. Mesela wv grubu 1,6 fsi bi araç rampada bayılmaz düzde uçar gider.. Ama düp takılmaz takılsa bile verim alınmaz artı yağ yakar artı araç genel olarak elektri ve şanzıman bakımından  (otm ) sorunludur.

Kısacası genel olarak herkese sormak istediğim soru :

Sorunlu motoru olan yüksek torklu  (yağ yakan,elektriksel sorunu olan vs.) bi araç alıp rampaları bayılmadan 120 ile çıkmak mı mantıklı yoksa..

Sorunsuz motoru olan ama torku düşük olan rampada 3. vitese düşüp 3000dd ile anca 90 km hızla çıkabilen bi araç mı?
!!! !!!

Yasin bey bu arada sizden alıntı yaptım ama lafım ortaya .. konu sizden başlamış.. Kadir abi.. Ercü ,İskender bey ,Ahmet abi cavaplarınızı bekliyorum... :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Ekim 11, 2013, 20:18:34 »
Kısacası genel olarak herkese sormak istediğim soru :
Sorunlu motoru olan yüksek torklu  (yağ yakan,elektriksel sorunu olan vs.) bi araç alıp rampaları bayılmadan 120 ile çıkmak mı mantıklı yoksa..

Sorunsuz motoru olan ama torku düşük olan rampada 3. vitese düşüp 3000dd ile anca 90 km hızla çıkabilen bi araç mı?
!!! !!!

.. konu sizden başlamış.. Kadir abi.. Ercü ,İskender bey ,Ahmet abi cavaplarınızı bekliyorum... :alkis: :alkis:
Bana sorma abi. Ben yeni arac alacak olsam V6 yada V8 alirim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Ekim 11, 2013, 20:20:30 »
Sadece 2,0 motora takılmayın. T25 kasada 2,4 benzinli 5 ileri tam otomatik versiyonuda var. Onu hiç düşünemiyorum.

İngilteredeki Toyota fabrikasında 2.2 D CAT kullandık o hepten kopuk uçurtma.
Bu 2.2D-CAT motorlar oynanmaya cok musait internette cok ornekleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Ekim 11, 2013, 20:31:59 »
Olaya farkli bi bakis acisi..

Avensis 1,6 kullananlarin hepsi arabayi lpg de kullaniyor. Kullansinlar bakalim benzinde yine bu motor bu kasaya az geliyor diyeceklermi ?...

Vallahi Kerem üstad ben aracımı benzinde de kullandım bir müddet. Ama aracın performansının daha iyi olduğunu farkedemedim. Acaba LPG de ve benzinde kullanmak arasında hakikaten performans farkı yok mu ?  Yoksa benim aracım benzindeki standart performansını mı kaybetti ki ben bunu farkedemiyorum ? 

Ya da söylediğim gibi arada fark var ancak ben anlayamıyorum.  Diğer 1.6 kullanan arkadaşlar da yazarlarsa az çok anlaşılır belki durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #115 : Ekim 11, 2013, 20:37:54 »

Vallahi Kerem üstad ben aracımı benzinde de kullandım bir müddet. Ama aracın performansının daha iyi olduğunu farkedemedim. Acaba LPG de ve benzinde kullanmak arasında hakikaten performans farkı yok mu ?  Yoksa benim aracım benzindeki standart performansını mı kaybetti ki ben bunu farkedemiyorum ? 

Ya da söylediğim gibi arada fark var ancak ben anlayamıyorum.  Diğer 1.6 kullanan arkadaşlar da yazarlarsa az çok anlaşılır belki durum.

Benzin candır ya.. Ben arabayı benzinde kullandığım zaman sesi bile değişiyor .. Hanım bile yan koltuktan anlıyo sen benzine mi, aldın arabayı diye .. O derece fark oluyo hem ivmelenmede hem de sesde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #116 : Ekim 11, 2013, 20:44:17 »
Bu 2.2D-CAT motorlar oynanmaya cok musait internette cok ornekleri var.

Dogrudur olabilir.
Ama piezzo enjektörler patlarsa masrafıda saglam olur.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Ekim 11, 2013, 20:49:05 »
Dogrudur olabilir.
Ama piezzo enjektörler patlarsa masrafıda saglam olur.
Sonunu dusunen kahraman olmaz :D

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #118 : Ekim 11, 2013, 20:50:58 »
Benzin candır ya.. Ben arabayı benzinde kullandığım zaman sesi bile değişiyor .. Hanım bile yan koltuktan anlıyo sen benzine mi, aldın arabayı diye .. O derece fark oluyo hem ivmelenmede hem de sesde :)

Kerem benzin ve lpg de bende denedim bizim sıralı sistemlerde hiç bir şey değişmiyor değişsede bizim anlayabileceğimiz kadar olmuyor.senin eski tip lpg sistemi olduğundan belki farkediyor olabilir.
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #119 : Ekim 11, 2013, 21:04:41 »
Kerem benzin ve lpg de bende denedim bizim sıralı sistemlerde hiç bir şey değişmiyor değişsede bizim anlayabileceğimiz kadar olmuyor.senin eski tip lpg sistemi olduğundan belki farkediyor olabilir.

Abi sıralı sistemde dahi olsa %20 güç kaybı olur. Bunu en iyi aracı dyno testine sokup anlayabiliriz ama oda malesef ekstra masraf..

En basiti abi benzin ve lpg yanma sıcaklığından yola çıkabiliriz.
Yada  araç benzinde100km / 8 lt yakıyorsa aynı yolu 10 lt lpg ile tamamlar.  Benzin ve lpg aynı güçte yakıt olsalar değerler de aynı olur..