0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...Bi atasozu derki.. Ne kadar ekmek o kadar kofte
Kerem bey doğru söylemiş.Hepsi bir arada olmuyor malesef.Eğer öyle olsun diyorsanız 160-170 bin TL belkide daha fazlasına E250 Mercedes var.Geçen arkadaşla Ostimdeki bayisinde inceledik kusur bulamazsınız.
Yasin bey, aslında ben bunların kasıtlı yapıldığını düşünüyorum.1.6 'ya yüksek tork koysa bu sefer 1.8 ve 2.0'ların satışları etkilenecek.(En azından Türkiye için) Sırf bu teknik özellik yüzünden bu araçtan kaçan sürücüler Avensise yönelecek ve dolayısıyla fiyatlar artacak, japonlar bunları biliyordur diye düşünüyorum.Yoksa yüksek torklu bir araba yapmak zor olmasa gerek, bunlar tabiki benim düşüncelerim.
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...Bi atasozu derki..Ne kadar ekmek o kadar kofte
İskender bey aslında Toyota için zor değildir. Şu torkunu azcık yükseltsin zaten başka birsey lazım değil arabaya. Bu yazdıklarımı avensis elegant extra için söylüyorum.
Kısacası genel olarak herkese sormak istediğim soru :Sorunlu motoru olan yüksek torklu (yağ yakan,elektriksel sorunu olan vs.) bi araç alıp rampaları bayılmadan 120 ile çıkmak mı mantıklı yoksa..Sorunsuz motoru olan ama torku düşük olan rampada 3. vitese düşüp 3000dd ile anca 90 km hızla çıkabilen bi araç mı? .. konu sizden başlamış.. Kadir abi.. Ercü ,İskender bey ,Ahmet abi cavaplarınızı bekliyorum...
Sadece 2,0 motora takılmayın. T25 kasada 2,4 benzinli 5 ileri tam otomatik versiyonuda var. Onu hiç düşünemiyorum.İngilteredeki Toyota fabrikasında 2.2 D CAT kullandık o hepten kopuk uçurtma.
Olaya farkli bi bakis acisi..Avensis 1,6 kullananlarin hepsi arabayi lpg de kullaniyor. Kullansinlar bakalim benzinde yine bu motor bu kasaya az geliyor diyeceklermi ?...
Vallahi Kerem üstad ben aracımı benzinde de kullandım bir müddet. Ama aracın performansının daha iyi olduğunu farkedemedim. Acaba LPG de ve benzinde kullanmak arasında hakikaten performans farkı yok mu ? Yoksa benim aracım benzindeki standart performansını mı kaybetti ki ben bunu farkedemiyorum ? Ya da söylediğim gibi arada fark var ancak ben anlayamıyorum. Diğer 1.6 kullanan arkadaşlar da yazarlarsa az çok anlaşılır belki durum.
Bu 2.2D-CAT motorlar oynanmaya cok musait internette cok ornekleri var.
Dogrudur olabilir.Ama piezzo enjektörler patlarsa masrafıda saglam olur.
Benzin candır ya.. Ben arabayı benzinde kullandığım zaman sesi bile değişiyor .. Hanım bile yan koltuktan anlıyo sen benzine mi, aldın arabayı diye .. O derece fark oluyo hem ivmelenmede hem de sesde
Kerem benzin ve lpg de bende denedim bizim sıralı sistemlerde hiç bir şey değişmiyor değişsede bizim anlayabileceğimiz kadar olmuyor.senin eski tip lpg sistemi olduğundan belki farkediyor olabilir.