0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi sıralı sistemde dahi olsa %20 güç kaybı olur. Bunu en iyi aracı dyno testine sokup anlayabiliriz ama oda malesef ekstra masraf.. En basiti abi benzin ve lpg yanma sıcaklığından yola çıkabiliriz. Yada araç benzinde100km / 8 lt yakıyorsa aynı yolu 10 lt lpg ile tamamlar. Benzin ve lpg aynı güçte yakıt olsalar değerler de aynı olur..
Kerem bu dedigine tam katılmıyorum.ELM327 ile benzin LPG dyno testi yaptım.Tamam degerlerinin dogru gösterdigini zannetmiyorum ama aynı yolda aynı kickdownda %4 fark çıktı.Dedigim gibi gücü tam söylemiyor ama benim asıl baktıgım aradaki fark aynı şartlarda onda fark oldugunu zannetmiyorum.Bu farkta 4000 devirden sonra oldu.4000 in altında makas dahada dar.Dipnot;LPGde 117Benzinde 120 HP çıktı.
Benzin candır ya.. Ben arabayı benzinde kullandığım zaman sesi bile değişiyor .. Hanım bile yan koltuktan anlıyo sen benzine mi, aldın arabayı diye .. O derece fark oluyo hem ivmelenmede hem de sesde
Abi araç motoru büyüdükçe kayıp azalabilir ama sıfıra ineceğini sanmıyorum .. bahsettiğin aracı anlamadım ama ..Birde dynoda gördüğün ile yolda gördüğün hissettiğin birbirini tutmaz abi bana öyle geliyo yanlıs anlama ama..a
Hesapladınız mı, ya da şahit oldunuz mu %20 güç kaybı olduğuna ? LPG firmaları da, bağımsız otoriteler de %2-3 arası güç kaybından söz ediyor. Ayrıca yakıt gücüne göre az yakıyorsa bu arabalar, buyrun uçak benzini deneyin.
Yok Kerem niçin yanlış anlayayım.Ama ben rakamları ifade etmeye çalıştım.
1.6 cılar isyan etmiş, biz 1.4 cüler napsın? tabiki bişey yapmamıza gerek yok keçi misali tırmanıyoruz tekir rampasını (pozantı-adana yakınları) araba full iken 5.vites 110 la girip 110 la bitiriyoruz daha ne olsun. 1.4 yetmiyor adıyla konu açmasınlar diye söylüyüm dedim szilere tavsiyem -affınıza sığınarak- yaşça büyüklerimsiniz benden elbette tecrübelisiniz; rampalarda vites düşürmekten korkmayın, bir üst vitesle dipgazda dahi hızlanamıyor veya sabit hızla bile gidemiyorsanız, 1 hatta 2 düşük vitesle 'azcık' daha fazla yakarak istediğiniz performansı alabilirsiniz. ayrıca kurumları temizleyen, kulağınızın pasını söken bir motor sesiyle aracınızı daha çok sevebilirsiniz
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...Bi atasozu derki..Ne kadar ekmek o kadar kofte
hoşbulduk arkadaşlar.avensisi bugün kısmet olursa ikinci kez test etmeye gidicem.çünkü ilk kullanımda ayağım hep dizel motora alıştığı için efektif kullanamamıştım.bugün olması gerektiği gibi birazda yokuşlarda kullanıcam.malum bu motora baya çamur atanlar var.klasik atmosferik rampalarda bayılır çekmez hatta düz yolda bile üzülürsün diyen çok oluyor etrafımda.ancak bana göre şu anda piyasadaki en iyi fiyat performans arabası.90-100 miyara çıksak elbetteki çok daha iyi araçlar var ama bence avensiste hiç yabana atılacak bi araç değil.sizlerden ricam bana bu araç hakkında biraz kendi yorumlarınızı yazabilirseniz sevinirim.öncelikle servis ağı yaygın.aracı ben en az 7-8 yıl binmek için alıyorum kısmetse.yılda 12 bin km yi geçmiyorum.lpg takmayı düşünmüyorum.bayi sahibi çok yakın bir tanıdık olduğu için Trafik Sigortası+Ön ve arka park sensörü+boya koruma ve iç koltuk koruma (protection)+bagaj havuzu 63 bin tl fiyat verdiler.zaten 5 bayiye daha sordum kimse bu rakama yaklaşamadı bile.birde bayi sahibi arkadaş şunu dedi.abi normalde toyotanın kendi orjinal dvd-navigasyon cihazı var dedi avensis için.2200 tl kdv dahil ama araçla birlikte istersen 1500 tl ye verebilirim dedi ancak cihazı görmedim gözümle.zaten görsem ben onun çakmamı yada ne kadar orjinal olduğunu anlarım.ilk test edişimde çünkü avensisin ses sistemi çok zayıf gelmişti bana...