Gönderen Konu: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi  (Okunma sayısı 34083 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« Yanıtla #120 : Ekim 11, 2013, 21:26:17 »
Ben hep benzinde kullaniyorum, lpg yok. Benzin parasina da acimadan zevk icin performansli bir şekilde yuksek devirli kullanirim zaman zaman. Son bir iki depodur shell nitro+ 97 koyuyorum. Daha önce de yazdigim gibi otoyolda performans sıkıntım falan yok, uygun vitesle istediğimi aliyorum. Lpg kullanmadigim icin kiyaslama yapamam maalesef.

Daha once uzun süre e12 Corolla 1.6 benzinli 110bg. kullandigim icin onunla kiyasliyorum. Kiyaslamada bazi seyleri gozardi etmemem gerektigini dusunuyorum. Oncelikle ağırlık farki var. 6 vites olmasi nedeniyle 5 vitesli corollaya alışkın elim ve ayagim bocaladi ilk zamanlar, bu da performans almami etkiledi. Bir diger konu yalıtım konusu, ses almadığı ve hizi hissettirmedigi icin sanki gitmiyor hissi oldu yine ilk zamanlar.

Yaklaşık 2 ay oldu alali, aracin huyunu suyunu öğrenip alisma devresini atlatinca aramiz cok daha iyi şimdi.
Fakat hala rampalarda ara hızlanmalarda ve yokuş kalkislarinda e12nin atikligini aramiyor değilim. ^-^

Fakat esas can alici nokta şu ki; tüm bunlara rağmen ben bu araci alırken bu durumu bilerek, defalarca test ederek aldim. Çünkü performans öncelikli kriterlerimden degildi. Rahatlik, konfor, prestij, makul fiyati, makul işletim giderleri, güvenlik, prestij vb. kriterler daha ön planda oldugu icin düşünmeden aldım.

Bence görüş farklılıkları veya memnuniyetsizlikler de bu "oncelikli kriterler" konusu ile direk ilgili.
Eger benimkine benzer kriter oncelikleriniz varsa hicbir problem yok. Ama ilk siralarda yüksek performans, aracin uçması kaçması gibi kriterler varsa bu araç o araç değil. Mesela bu  şekilde bir kriter listem olsaydi e12 corolla sifir avensisime beş çeker diyebilirdim rahatlikla:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Ekim 11, 2013, 21:26:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Ekim 11, 2013, 21:51:36 »
Abi sıralı sistemde dahi olsa %20 güç kaybı olur. Bunu en iyi aracı dyno testine sokup anlayabiliriz ama oda malesef ekstra masraf..

En basiti abi benzin ve lpg yanma sıcaklığından yola çıkabiliriz.
Yada  araç benzinde100km / 8 lt yakıyorsa aynı yolu 10 lt lpg ile tamamlar.  Benzin ve lpg aynı güçte yakıt olsalar değerler de aynı olur..

Kerem bu dedigine tam katılmıyorum.

ELM327 ile benzin LPG dyno testi yaptım.
Tamam degerlerinin dogru gösterdigini zannetmiyorum ama aynı yolda aynı kickdownda %4 fark çıktı.

Dedigim gibi gücü tam söylemiyor ama benim asıl baktıgım aradaki fark aynı şartlarda onda fark oldugunu zannetmiyorum.
Bu farkta 4000 devirden sonra oldu.
4000 in altında makas dahada dar.
Dipnot;
LPGde 117
Benzinde 120 HP çıktı.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Ekim 11, 2013, 23:00:59 »
Kerem bu dedigine tam katılmıyorum.

ELM327 ile benzin LPG dyno testi yaptım.
Tamam degerlerinin dogru gösterdigini zannetmiyorum ama aynı yolda aynı kickdownda %4 fark çıktı.

Dedigim gibi gücü tam söylemiyor ama benim asıl baktıgım aradaki fark aynı şartlarda onda fark oldugunu zannetmiyorum.
Bu farkta 4000 devirden sonra oldu.
4000 in altında makas dahada dar.
Dipnot;
LPGde 117
Benzinde 120 HP çıktı.

Abi araç motoru büyüdükçe kayıp azalabilir ama sıfıra ineceğini sanmıyorum .. bahsettiğin aracı anlamadım ama ..

Birde dynoda gördüğün ile yolda gördüğün hissettiğin birbirini tutmaz abi bana öyle geliyo yanlıs anlama ama..
a
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Ekim 11, 2013, 23:13:54 »
Kerem abi herkes sorunsuz motor ister Tabiki ama biliyorsun ki icimizde bi performans tutkusu var ve biz erkekler olarak biri gecince dogal olarak dur ulen sunu bi geceyim falan filan gibi bir geyige giriyoruz herkesin bahsettigi yokusta diger araçlar yanimdan gecip gidince moralim bozuluyor muhabbeti :D yani kisaca hepimizde sorunsuzlukla birlikte performans tutkusu oldugu icin hep bu sitemler ama yeni avensis alinmaz mi alinir ama gul diken iliskisi devreye girer
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 44 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Ekim 11, 2013, 23:31:30 »
bence güçlü motor demek yakıt tüketimi konusunda keseyi zorlayacak motor demektir.. dizelleri bu genellemenin dışında tutuyorum.. multijet linea ile bayır yukarı frene bastığım gün dedim ki dizel sırf bu yüzden alınır.. sonra öğrendim ki dizeller ömür olarak çok kısa, bakım maliyetleri çok yüksek, turbosu hassas.. bu gibi handikaplar olmasa dizel üstüne başka motor tipi tercih edilmez.. lakin toyota yakında bmw anlaşması neticesinde 1.6 lt dizeli avensise getirecek ve rahatlaacak ciddi bir kesim olacağını görüyorum şimdiden..  bu dizel orta sınıf aracı olan corollaya gelmeyecek olması da bnm canımı sıkan mesele oda bu başlığın konusu değil.. ayrıca yeni corolla bende yeni çıkacak avensisin sınıfını hak edecek büyüklükte ve donanımda olacağı hissi uyandırdı bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda :D.. alaksız bir yorum gibi görünebilir ama toparlayacak olursam performans ile ekonomi ters orantılı olarak işler.. toyotanın hitap etmek istediği kesim yakıt tüketiminin fazla olmasını istemeyecektir :)
94' reno broadway :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Kan Grubu: 0+
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Ekim 11, 2013, 23:39:49 »
Benzin candır ya.. Ben arabayı benzinde kullandığım zaman sesi bile değişiyor .. Hanım bile yan koltuktan anlıyo sen benzine mi, aldın arabayı diye .. O derece fark oluyo hem ivmelenmede hem de sesde :)

Yüzde yirmilik fark biraz fazla geldi. Hadi yüzde onluk fark olsa eyvallah diyebilirim.
Seste biraz fark var gibi doğru.  Ancak performansta pek fark hissedemedim. Benim gibi söyleyenler de var. Belki de psikolojiktir = )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Ekim 12, 2013, 02:59:14 »
Abi araç motoru büyüdükçe kayıp azalabilir ama sıfıra ineceğini sanmıyorum .. bahsettiğin aracı anlamadım ama ..

Birde dynoda gördüğün ile yolda gördüğün hissettiğin birbirini tutmaz abi bana öyle geliyo yanlıs anlama ama..
a

Yok Kerem niçin yanlış anlayayım.
Ama ben rakamları ifade etmeye çalıştım.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Ekim 12, 2013, 04:40:28 »
1.6 cılar isyan etmiş, biz 1.4 cüler napsın? :) tabiki bişey yapmamıza gerek yok keçi misali tırmanıyoruz :) tekir rampasını (pozantı-adana yakınları) araba full iken 5.vites  110 la girip 110 la bitiriyoruz daha ne olsun. 1.4 yetmiyor adıyla konu açmasınlar diye söylüyüm dedim :)
szilere tavsiyem -affınıza sığınarak- yaşça büyüklerimsiniz benden elbette tecrübelisiniz; rampalarda vites düşürmekten korkmayın, bir üst vitesle dipgazda dahi hızlanamıyor veya sabit hızla bile gidemiyorsanız, 1 hatta 2 düşük vitesle 'azcık' daha fazla yakarak istediğiniz performansı alabilirsiniz. ayrıca  kurumları temizleyen, kulağınızın pasını söken bir motor sesiyle aracınızı daha çok sevebilirsiniz :)
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Ekim 12, 2013, 05:54:36 »
Abi sıralı sistemde dahi olsa %20 güç kaybı olur. Bunu en iyi aracı dyno testine sokup anlayabiliriz ama oda malesef ekstra masraf..

En basiti abi benzin ve lpg yanma sıcaklığından yola çıkabiliriz.
Yada  araç benzinde100km / 8 lt yakıyorsa aynı yolu 10 lt lpg ile tamamlar.  Benzin ve lpg aynı güçte yakıt olsalar değerler de aynı olur..

Hesapladınız mı, ya da şahit oldunuz mu %20 güç kaybı olduğuna ? LPG firmaları da, bağımsız otoriteler de %2-3 arası güç kaybından söz ediyor. Ayrıca yakıt gücüne göre az yakıyorsa bu arabalar, buyrun uçak benzini deneyin.  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #129 : Ekim 12, 2013, 07:03:03 »
Hesapladınız mı, ya da şahit oldunuz mu %20 güç kaybı olduğuna ? LPG firmaları da, bağımsız otoriteler de %2-3 arası güç kaybından söz ediyor. Ayrıca yakıt gücüne göre az yakıyorsa bu arabalar, buyrun uçak benzini deneyin.  :nija:

Can bey ucak benzini degilde % 85 metanol % 15 benzin karisimini yakan bi sistem var. Cok zengin olmadigim icin ucuza kaciyorum ama siz bi depo ucak benzini ismarlarsaniz hayir demem. Telefondan yazdigim icin detaya giremiyorum kusura bakmayin :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Ekim 12, 2013, 07:03:41 »
Yok Kerem niçin yanlış anlayayım.
Ama ben rakamları ifade etmeye çalıştım.

Ok abi aramizda lafi olmaz biliyosun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Ekim 12, 2013, 07:05:18 »
1.6 cılar isyan etmiş, biz 1.4 cüler napsın? :) tabiki bişey yapmamıza gerek yok keçi misali tırmanıyoruz :) tekir rampasını (pozantı-adana yakınları) araba full iken 5.vites  110 la girip 110 la bitiriyoruz daha ne olsun. 1.4 yetmiyor adıyla konu açmasınlar diye söylüyüm dedim :)
szilere tavsiyem -affınıza sığınarak- yaşça büyüklerimsiniz benden elbette tecrübelisiniz; rampalarda vites düşürmekten korkmayın, bir üst vitesle dipgazda dahi hızlanamıyor veya sabit hızla bile gidemiyorsanız, 1 hatta 2 düşük vitesle 'azcık' daha fazla yakarak istediğiniz performansı alabilirsiniz. ayrıca  kurumları temizleyen, kulağınızın pasını söken bir motor sesiyle aracınızı daha çok sevebilirsiniz :)

Fatih bey ben sizin yerinize rampa da çıkıyorum düzde  giderkende iyi gidiyorum. . Kisaca intikaminizi aliyorum merak etmeyin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Ekim 12, 2013, 10:55:17 »
Düşük vergi güzel konfor D segment araç ve 2013 modeli 60.000 tl 1.6 olmuş çokta sorun değil.
1.4 turbolu benzinli araçlar için yağ yakma sorunu vs vs diyorlar ortası yok herhalde bunların.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Ekim 12, 2013, 15:56:23 »
Arabam 2000 cc satmaya kalksam 1,6 daha hizli satilir bana gore... Hem vergi hem yakitta 1,6 daha avantajli kabul ama sonra cekmiyo bayiliyo yok gitmiyo...

Bi atasozu derki..

Ne kadar ekmek o kadar kofte
+1
Bu köfte ekmek olayı her şeyi özetliyor. Protein istemiyorum, derdim omega-3 diyenler balık lokantasına gitmeli. Yoksa garsona "balık niye yok hemşerim" demenin manası da yok.
Kerem beyin dediği gibi "ne kaa ekmek o kaa köfte"  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Aralık 10, 2013, 07:56:21 »
hoşbulduk arkadaşlar.

avensisi bugün kısmet olursa ikinci kez test etmeye gidicem.

çünkü ilk kullanımda ayağım hep dizel motora alıştığı için efektif kullanamamıştım.

bugün olması gerektiği gibi birazda yokuşlarda kullanıcam.

malum bu motora baya çamur atanlar var.klasik atmosferik rampalarda bayılır çekmez hatta düz yolda bile üzülürsün diyen çok oluyor etrafımda.

ancak bana göre şu anda piyasadaki en iyi fiyat performans arabası.

90-100 miyara çıksak elbetteki çok daha iyi araçlar var ama bence avensiste hiç yabana atılacak bi araç değil.

sizlerden ricam bana bu araç hakkında biraz kendi yorumlarınızı yazabilirseniz sevinirim.

öncelikle servis ağı yaygın.aracı ben en az 7-8 yıl binmek için alıyorum kısmetse.

yılda 12 bin km yi geçmiyorum.lpg takmayı düşünmüyorum.

bayi sahibi çok yakın bir tanıdık olduğu için Trafik Sigortası+Ön ve arka park sensörü+boya koruma ve iç koltuk koruma (protection)+bagaj havuzu 

63 bin tl fiyat verdiler.zaten 5 bayiye daha sordum kimse bu rakama yaklaşamadı bile.

birde bayi sahibi arkadaş şunu dedi.abi normalde toyotanın kendi orjinal dvd-navigasyon cihazı var dedi avensis için.

2200 tl kdv dahil ama araçla birlikte istersen 1500 tl ye verebilirim dedi ancak cihazı görmedim gözümle.zaten görsem ben onun çakmamı yada ne

kadar orjinal olduğunu anlarım.ilk test edişimde çünkü avensisin ses sistemi çok zayıf gelmişti bana...

Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Aralık 10, 2013, 08:06:10 »
Abi ben 2006 corolla ile takildigimdan yazamayacagim birsey. Kulaktan dolma seyleride yazabilirim ama araci hic kullanmadim :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Aralık 10, 2013, 09:20:03 »
hoşbulduk arkadaşlar.

çünkü ilk kullanımda ayağım hep dizel motora alıştığı için efektif kullanamamıştım.

malum bu motora baya çamur atanlar var.klasik atmosferik rampalarda bayılır çekmez hatta düz yolda bile üzülürsün diyen çok oluyor etrafımda.

90-100 miyara çıksak elbetteki çok daha iyi araçlar var ama bence avensiste hiç yabana atılacak bi araç değil.

sizlerden ricam bana bu araç hakkında biraz kendi yorumlarınızı yazabilirseniz sevinirim.

öncelikle servis ağı yaygın.aracı ben en az 7-8 yıl binmek için alıyorum kısmetse.

bayi sahibi çok yakın bir tanıdık olduğu için Trafik Sigortası+Ön ve arka park sensörü+boya koruma ve iç koltuk koruma (protection)+bagaj havuzu 

63 bin tl fiyat verdiler.zaten 5 bayiye daha sordum kimse bu rakama yaklaşamadı bile.

birde bayi sahibi arkadaş şunu dedi.abi normalde toyotanın kendi orjinal dvd-navigasyon cihazı var dedi avensis için.

2200 tl kdv dahil ama araçla birlikte istersen 1500 tl ye verebilirim dedi ancak cihazı görmedim gözümle.zaten görsem ben onun çakmamı yada ne

kadar orjinal olduğunu anlarım.ilk test edişimde çünkü avensisin ses sistemi çok zayıf gelmişti bana...

Bekir bey aşağıda linkini vereceğim konuyu bir okuyun derim. Avensisi satalı henüz birkaç ay oldu. Arabanın yokuş kalkış ve rampa performansı haricinde eksi yanı yok. Birde torku daha iyi olabilirdi.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=54434.0
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Aralık 10, 2013, 09:58:08 »
forumunuza bu sabah üye oldum arkadaşlar.

bu başlığıda en başından bu yana okudum.herkes malum sebeplerden ötürü motoru performans cimrisi olarak görüyor.

lakin volkswagen grubunun turbo benzinli motorlarına imreniyor.evet bunlar daha performanslı ve biraz daha az yakıyor.

ancak bu motorların unutulmaması gereken noktaları turboları en fazla 3-4 sene içinde gidiyor ve motorları uzun ömürlü değiller.

çünkü küçük hacimde yoğun güç için sıkıştırma oranları yüksek olması nedeniyle piston kolları ve silindirlerinde kısa zamanda aşınma oluyor.

galiba toyotanın sorunsuzluğu burdan kaynaklanıyor.belki motoru klasik tip atmosferik ama parça dayanımları çok uzun.

Ağustos 2013'ta Almanyadaki Tuvtürk firması 5 yaşına kadar olan tüm marka araçlar arasından TOYOTA'yı 3 yıl üst üste birinci seçti.

Dikkat edin bir alman firması japan firması arabalarını seçiyor.Bunların içindede en sorunsuz modelleri Avensis,Prurius ve Corolla olarak belirlemişler.

Bugün kısmet olursa bir kez daha test sürüşü yapıcam avensisle.bu sefer biraz sıkıştırarak kullanıcam.

2 hafta kadar önce Skoda Superbi test ettim.120 km den sonra rüzgar sesi almaya başlamıştı.D segment bir araç için bu kötü.

Çünkü benim kendi aracım Kia Cerato 2008 model olmasına rağmen oda 120 km den sonra rüzgar sesi alıyordu.

Ancak Avensiste ben 150 km hıza kadar çıktım test esnasında ilginç bir şekilde rüzgar sesi duymadım çok fazla.

Aslında kullanıcılar olarak bizlerin Fiyat/Performansmı yoksa Fİyatmı yoksa tek başına Performansmı istediğimize karar verip ona göre araç almamız

gerekiyor.ben ceratomu alırken 6 yıl önce F/P oranına göre seçimi yapmıştım.çokda doğru bir seçim yaptım diyebilirim.ancak marka KİA olmasından

dolayı parça dayanım ömürleri çok fazla değil.örnek merkezi kilit garantiden değişmişti yine arıza yaptı.egzos spirali garantiden değişmişti bi daha

arıza yaptı bi daha garantiden kavga dövüş değiştirdim,dizel turbo olduğu için turbosu garantiden değişti.işte dizel olunca bu seferde bunlarla

uğraşmak can sıkıyor.

Muhtemelen araç alma kararımı yine F/P oranına bakarak en iyi seçim olan Avensisten yana kullanıcam.

Passat Comfortline 1.4 tsı 122 beygir düz vites fiyat olarak yakın gözüksede donanım ve güvenlik anlamında özellikle çocuk güvenliği anlamında

avensis daha önde.vw servislerinin şikayetlerini okuyunca tırstım açıkçası.

Bugün passat içinde bi fiyat pazarlığı yapıcam bakıcam hayırlısı olsun artık...
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Aralık 10, 2013, 10:04:36 »
Daha uzun ömürlü ve sorunsuz olmasından dolayı atmosferikten şaşmam. Şunu da unutmamak gerekir üretilen araçlar her türlü mühendislik hesaplaması üzerine üretiliyorlar. Bence hiç bir üretici çekmeyen araba yapmaz. Çekmeyen dediğimiz araçlar ekonomi üzerine tasarlanmış olabilir. Galiba bizler, altımızdaki araçlardan kapasitesinin fazlasını talep ettiğimiz için böyle oluyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Aralık 10, 2013, 10:07:25 »
hoşbulduk arkadaşlar.

şuna karar vermeniz lazım atak araba kullanmayımı seversiniz yoksa sakin kullanımmı seversiniz eğer atak severim derseniz uzak durmakda fayda var çünkü atak kullanmak istediğinizde yuksek devirler istiyor o zamanda yakıt tüketimi artıyor...yok arkadaş ben çok sakin kullanırım derseniz tam size göre bir araba...konforuna diyecek hiçbir lafım yok tek sorun motorun 160 tork olması bence...100 bin verip dizelini almaya değermi orası tartışılır...önceden hep dizel araç kullandığınızı belirttiğiniz için ben beğeneceğinizi zannetmiyorum...çünkü dizellerde tork yuksekdir onuda düşük devirlerde sağlarlar araba doğal olarak daha iyi akar gider...dizel araç alışkın olan birisi bence benzinli araçda beklediğini bulamaz...naçizane görüşümdür bana deselerki sen alırmısın alırım sırf konforu, içinin yayla gibi olmasından ötürü alırım :)