0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benimde Auris 1.33 le birinci viteste bile kalkamadığım yokuşlar var(acemilik ten falan değil araba kalkamıyor yerinden ), sanırım motor gücü ile ilgili bir şey, iki eski Corollam vardı bir 97 1.6, biri 2001 1.6 onların kasaları hafifti, kedi gibiydiler, sanırım bunun kasası ağır geliyor ve yokuş çıkamıyor, avensiste de 1.6 atmosferik motor kasaya yetmiyor kanımca, turbolu motor yapsınlar artık, eğer vergi dilimine alternatif araç yapmaya devam edeceklerse.
Abi aslında araçların beygirleri az değil fakat sıkıntı torkta bence arabalarda tork yok.Bizim toyota lar devir çevirince kendine geliyor alt devirler zayıf.Tork olmayıncada rampada bayırda biraz kaptırıp girmek gerekiyor.Turbo şart
Tamam bu tork dedigimiz sey hakikaten önemli haklısınız ama bu japonlar yokusta rampada bu kadar zorlanacagini testlerinde görüp önlem almamış olamazlar değil mi? Nerdeyse dediğiniz gibi yerinden kalkmiyor araba.
Ne kadar oturaklı, hacimli ve güvenli olursa olsun ne yalan söyleyeyim bu tork olayından dolayı kasayı cekmemesi çok büyük eksiklik olarak geldi bana ve gözümde arabanın bütün havası söndü. Yani Tofaşlarin bile ikinci viteste aştıkları bir rampada benim bu arabayla birinci vitese düşmem kabul edilebilir bir şey değil.
Tabikide bu arac bir tofasla karşılaştırılması dogru degil sadece bir ornekti. Ertan bey soylediginiz gibi passattan eksiği yok fazlası var düz yolda aracın toparlanmasi ve hızlanması daha iyi passata gore bizzat kendi karsilastirmalarimizda gördük bunu. Sorun şu ki dik yokuslardaki bu kadar hantallik garip geldi. Herkes teknik ozelliklerden bahsederken kimsenin aklina mekanik bir arıza olacağı gelmedi. Hani bir ariza olabileceğini düşünen varsa cevabını bekliyorum. Bu durumdan dolayı mesela ilk aklıma gelen hava filtresini kontrol ettirmek olacak.
İyi bayramlar iyi forumlar. Yaklaşık bir ay kadar önce benzinli 2004 corolla hb satıp 2011 avensis (1,6benzin) aldım. Bu bir aylık süreçte yeni aracımı bolca test etme imkanım oldu. Ne hazindir ki corollanın performansı ve atikliği avensiste bulamadım. özelikle dik yokuşlarda, birinci viteste dahi iyice hantallaşıp duracak seviyeye geliyor. sadece corolla için sölemiyorum diğer araçların ikinci vitesle aştıkları yerleri avensisle anca birinci vitesle aşılıyor. Şimdi merak ettiğim birşey var anlattığım bu durum tüm avensislerde mi böyle yoksa benim aracımda olan bir sorundan mı kaynaklı. Sayın forumdaşlar eğer bir sorun varsa ne olabilir çözümü için ne yapmalıyız. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Not: 40bin bakımı yeni yapıldı, benzinlidir ve sadece yakıtı opetten alınmıştr