Gönderen Konu: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi  (Okunma sayısı 34112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '12
  • 4 kere teşekkür etti
2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« : Ağustos 08, 2013, 17:37:33 »
İyi bayramlar iyi forumlar. Yaklaşık bir ay kadar önce benzinli 2004 corolla hb satıp 2011 avensis (1,6benzin) aldım. Bu bir aylık süreçte yeni aracımı bolca test etme imkanım oldu. Ne hazindir ki corollanın performansı ve atikliği avensiste bulamadım. özelikle dik yokuşlarda, birinci viteste dahi iyice hantallaşıp duracak seviyeye geliyor. sadece corolla için sölemiyorum diğer araçların ikinci vitesle aştıkları yerleri avensisle anca birinci vitesle aşılıyor. Şimdi merak ettiğim birşey var anlattığım bu durum tüm avensislerde mi böyle yoksa benim aracımda olan bir sorundan mı kaynaklı. Sayın forumdaşlar eğer bir sorun varsa ne olabilir çözümü için ne yapmalıyız. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Not: 40bin bakımı yeni yapıldı, benzinlidir ve sadece yakıtı opetten alınmıştr
2004 corolla hb sol
2012 avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« : Ağustos 08, 2013, 17:37:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Avensis elegant ekstra yokuşta çekme problemi
« Yanıtla #1 : Ağustos 08, 2013, 17:50:00 »
Benimde Auris 1.33 le birinci viteste bile kalkamadığım yokuşlar var(acemilik ten falan değil araba kalkamıyor yerinden :) ), sanırım motor gücü ile ilgili bir şey, iki eski Corollam vardı bi 97 1.6, biri 2001 1.6 onların kasaları hafifti, kedi gibiydiler, sanırım bunun kasası ağır geliyor ve yokuş çıkamıyor, avensiste de 1.6 atmosferik motor kasaya yetmiyor kanımca, turbolu motor yapsınlar artık, eğer vergi dilimine alternatif araç yapmaya devam edeceklerse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 08, 2013, 18:38:15 »
Benimde Auris 1.33 le birinci viteste bile kalkamadığım yokuşlar var(acemilik ten falan değil araba kalkamıyor yerinden :) ), sanırım motor gücü ile ilgili bir şey, iki eski Corollam vardı bir 97 1.6, biri 2001 1.6 onların kasaları hafifti, kedi gibiydiler, sanırım bunun kasası ağır geliyor ve yokuş çıkamıyor, avensiste de 1.6 atmosferik motor kasaya yetmiyor kanımca, turbolu motor yapsınlar artık, eğer vergi dilimine alternatif araç yapmaya devam edeceklerse.

Abi aslında araçların beygirleri az değil fakat sıkıntı torkta bence arabalarda tork yok.Bizim toyota lar devir çevirince kendine geliyor alt devirler zayıf.Tork olmayıncada rampada bayırda biraz kaptırıp girmek gerekiyor.Turbo şart :D
‘05 Toyota Corolla 1.6 Sport HB
'12 Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-İ M/T C.Extra
‘16 Vw Passat 1.4 TSi ACT DSG Highline
'12 Volkswagen Golf 1.4 TSi M/T Trendline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 08, 2013, 18:44:40 »
Abi aslında araçların beygirleri az değil fakat sıkıntı torkta bence arabalarda tork yok.Bizim toyota lar devir çevirince kendine geliyor alt devirler zayıf.Tork olmayıncada rampada bayırda biraz kaptırıp girmek gerekiyor.Turbo şart :D

Aynen kardeşim, o tork dediğin şeyini eksik koymuşlar
:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ağustos 08, 2013, 19:42:30 »
Tamam bu tork dedigimiz sey hakikaten önemli haklısınız ama bu japonlar yokusta rampada bu kadar zorlanacagini testlerinde görüp önlem almamış olamazlar değil mi? Nerdeyse dediğiniz gibi yerinden kalkmiyor araba.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 08, 2013, 20:38:43 »
Tamam bu tork dedigimiz sey hakikaten önemli haklısınız ama bu japonlar yokusta rampada bu kadar zorlanacagini testlerinde görüp önlem almamış olamazlar değil mi? Nerdeyse dediğiniz gibi yerinden kalkmiyor araba.

Aslında düşünmedim değil, mahkemeye vereceksin bu araba yokuşta istiap haddindeki ağırlıkla ve karayollarının yol olarak uygun eğimde yapılmış yolunda kalkmıyor diye, artık toyota o japon mühendislerini de getirsin onlar kaldırsınlar bakalım nasıl kaldıracaklarsa aracı yerinden bizde öğrenelim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 08, 2013, 23:26:40 »
Zaten o performans sorununu çözseler vatandaş başka arabaya binmez.  ;)
Boş verin gaza fazla yüklenip mutlu olmaya bakın.  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 09, 2013, 00:15:46 »
1405 kilo kasaya 1600 cc 132hp 160nm tork yetersiz kaliyor :) rampada kaldiginizda elfrenini cekiniz ardindan anti patinaji kapatin :)  gaza basip 3000devir civarina getirin araci ve ardindan debriyaji hafiften kavratmaya baslar baslamaz isede dipleyin gazi :) ozaman kalkar rampadan sikinti olmaz :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 09, 2013, 01:34:33 »
Ne kadar oturaklı, hacimli ve güvenli olursa olsun ne yalan söyleyeyim bu tork olayından dolayı kasayı cekmemesi çok büyük eksiklik olarak geldi bana ve gözümde arabanın bütün havası söndü. Yani Tofaşlarin bile ikinci viteste aştıkları bir rampada benim bu arabayla birinci vitese düşmem kabul edilebilir bir şey değil. 
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ağustos 09, 2013, 03:58:14 »
Ne kadar oturaklı, hacimli ve güvenli olursa olsun ne yalan söyleyeyim bu tork olayından dolayı kasayı cekmemesi çok büyük eksiklik olarak geldi bana ve gözümde arabanın bütün havası söndü. Yani Tofaşlarin bile ikinci viteste aştıkları bir rampada benim bu arabayla birinci vitese düşmem kabul edilebilir bir şey değil.
tofaş 2. viteste 60 a zor zor çıkarken sen 1. vites 50 yi görüyon
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ağustos 09, 2013, 09:24:55 »
Tofas dediginiz araba 900 kilo avensis 1400 kilo 1.6 valvematic i koyun bakalim tofasa neler yaptiriyor araca :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ağustos 09, 2013, 12:15:11 »
Sonuçta 2.0 motor seçeneği olan bir modelin 1.6 seçeneğini alırken bu tarz meseleler olabileceğini düşünmek lazım.Yani demekki yeterli bulmayanlar olabilir diye düşünülerek konulmuş o 2.0 seçeneği.Turbolu motor olayı daha farklı bir şey şu noktada  çünkü Toyotada şuanda tüm benzinli modellerde aynı şekilde atmosferik motor kullanılıyor aile araçlarında.

Ancak bana sorarsanız 1.6 seçeneği hiçte kötü değil belirttiğiniz kadar.Sürekli dağ bayır çıkmayacağımızı düşünürsek,dağda bayırda biraz devirli kullanımda aslanlar gibi gittiğini biliyorum.Yani varsın arada bir biraz hovardalık yapsın çok yaksın sürekli 2.0 gibi çok yakmaz en azından.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • o bir avensis...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ağustos 09, 2013, 12:19:31 »
araç hantal kabul ama ben rampada kalkış sorunu yaşamadım.Devirli kullanırsanız sorun yok. passat 122ps tsi motor ile 0-100km hızlanmaları neredeyse aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 09, 2013, 12:36:12 »
Tabikide bu arac bir tofasla karşılaştırılması dogru degil sadece bir ornekti. Ertan bey soylediginiz gibi passattan eksiği yok fazlası var düz yolda aracın toparlanmasi ve hızlanması daha iyi passata gore bizzat kendi karsilastirmalarimizda gördük bunu. Sorun şu ki dik yokuslardaki bu kadar hantallik garip geldi. Herkes teknik ozelliklerden bahsederken kimsenin aklina mekanik bir arıza olacağı gelmedi. Hani bir ariza olabileceğini düşünen varsa cevabını bekliyorum.  Bu durumdan dolayı mesela ilk aklıma gelen hava filtresini kontrol ettirmek olacak.
2004 corolla hb sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 415 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 09, 2013, 12:39:45 »
Tabikide bu arac bir tofasla karşılaştırılması dogru degil sadece bir ornekti. Ertan bey soylediginiz gibi passattan eksiği yok fazlası var düz yolda aracın toparlanmasi ve hızlanması daha iyi passata gore bizzat kendi karsilastirmalarimizda gördük bunu. Sorun şu ki dik yokuslardaki bu kadar hantallik garip geldi. Herkes teknik ozelliklerden bahsederken kimsenin aklina mekanik bir arıza olacağı gelmedi. Hani bir ariza olabileceğini düşünen varsa cevabını bekliyorum.  Bu durumdan dolayı mesela ilk aklıma gelen hava filtresini kontrol ettirmek olacak.
Yokuşta çok hantal geliyorsa baskı balatayı kontrol ettirin eğer kaçırma varsa yokuşta daha fazla belli olur araç bağırır gitmez.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ağustos 09, 2013, 14:20:51 »
Selçuk beyin bahsettiği olayın mekanik bir arıza veya sorundan kaynaklandığını sanmıyorum. Ara hızlanmalar özellikle rampada hayal kırıklığı yaratıyor, araç gaza basınca birden toplamıyor ama rampada da bırakmıyor.
Bunu da gaza fazla basarak küçük vites+yüksek devirle çözebilir sanırım.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Kan Grubu: A+
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2013, 11:21:06 »
İyi bayramlar iyi forumlar. Yaklaşık bir ay kadar önce benzinli 2004 corolla hb satıp 2011 avensis (1,6benzin) aldım. Bu bir aylık süreçte yeni aracımı bolca test etme imkanım oldu. Ne hazindir ki corollanın performansı ve atikliği avensiste bulamadım. özelikle dik yokuşlarda, birinci viteste dahi iyice hantallaşıp duracak seviyeye geliyor. sadece corolla için sölemiyorum diğer araçların ikinci vitesle aştıkları yerleri avensisle anca birinci vitesle aşılıyor. Şimdi merak ettiğim birşey var anlattığım bu durum tüm avensislerde mi böyle yoksa benim aracımda olan bir sorundan mı kaynaklı. Sayın forumdaşlar eğer bir sorun varsa ne olabilir çözümü için ne yapmalıyız. Konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Not: 40bin bakımı yeni yapıldı, benzinlidir ve sadece yakıtı opetten alınmıştr

Selçuk bey araçlarımızda " TRC (Çekiş kontrol sistemi) var. Açıklamak gerekirse ilk kalkışta aracın çekişini kontrol eden ve patinaja düşmesini engelleyen sistemdir. Hal böyle olunca dik yokuşlarda  araç kalkmıyormuş hissi verir.   Böyle durumlarda TRC düğmesine (araç kayma işareti) basıp bıraktığında aktif etmiş olursunuz. Devreden çıkartmak içinde basıp bırakmak yeterli. Ekranda araç kayma işareti çıkar.
Birde debriyaj bir hayli yukarda kavrıyor. Arabayı kaçırmamak için el freni düğmesine basın.

Yazdıklarınıza bir nebze katılıyorum. Araç ağır ve buna mukabil atmosferik motorlu. Beygir fazla olsada tork az gelebiliyor. Ancak aracınıza alıştıksa performans konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. Önerim "SHIFT" tuşunu dikkate almayın. En az 2500 devirden sonra vites değiştirin. Henüz rampaya girmeden vites küçültün. Unutmayın özellikle 6. vites ekonomi amaçlıdır. Sakın gitmiyor zannetmeyin araç uzun yolda gidiyor. Emin olun zamanla alışacaksınız.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 15, 2013, 21:35:08 »
@yasin bey

ben sivasın dağlarını 80-100 e çıkabildim yıldızeli - çamlıbel tarafı oldukça zorludur passat lada aynı yollarda zorlanmıştım.

fakat 5 ile 80-100 de giderken yokuşta SHIFT vites düşmemi söyledi vites düşmedim araba bayıldı birden duracak gibi oldu. direk 3 e attım aktı gitti ama çok bağırdı bu seferde...

Bende artık mümkün mertebe shift e uymaya çalışıyorum, şehir içi ve az yakıt içinde iyi sanırım fakat sık sık vites isteyince örnek 4 ten direk 6 ya çekiyorum 3->5 e geçiyorum ara 1 vitesi atlıyorum şimdilik sıkıntı olmadı bir problem yaratır mı ?

not: 2 sene otomatik vitesten sonra (yakıtı çok yakıyordu), manuel e yeni geçtim de :)
vakti gelmiş bir fikre hiç bir ordu karşı koyamaz. v.hugo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ağustos 15, 2013, 23:38:18 »
Selçuk bey tam benim yapmak istediğim sıralamayı yapmışsınız ama siz biraz acele etmişsiniz. Bende hb corolladan sonra avensise geçmeyi düşünüyorum ama daha yeni 3 kişilik aile olmak üzereyiz, 3-5 senem var benim. Ve şuanki aracımın performansı gerçekten çok hoşuma gidiyor ilk kalkışı, atikliği felan mükemmel ama sizinde yaşadığınız problem gibi bende bu aracımı satıp avensis aldığımda çekişi problem edersem diye korkuyorum. Ama araca alıştıkça problem olacağını sanmıyorum. Kazasız belasız keyifli sürüşler...
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2013, 10:20:47 »
Arkadaşlar yokuşta bayılma problemi için yokuş öncesi düşük vitese geçip devir arttırıyordum. 3000 i geçince yokuşta geyet iyi. sonra cruise controlü denedim, crusie control, doğru vitesi seçerseniz yokuşta gayet başarılı. Hem düşük yakıt tüketimi sağlıyor hem de yokuşta bayılma sıkıntısı olmuyor.
2013 avensis 1,6, 2011 civic 1,6, 2007 clio 1,4
2008 megane II 1,4, 1999 megane 1,6