0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bencede avensis 1.6 version 2 kişilik bir araç 3. kişide sıkıntı başlıyor maalesef Bagaj boş,benzin deposu çok dolu olmayacak full asla yapılmayacak bu şartlarda genede performans olarak çok iyi değil ama idare ediyor bilhassa rampalarda.
Bana gerçekten garip geldi, turbo olması belki artıdır fakat, s80 1.6d bile kendini taşıyabilirken, avensiste böyle bir sorun yaşanması gariptir. Arabanın çokta canını almadan biraz daha devirli kullanmak sanırım sorunu çözecektir. Bende oldukça güçsüz araçlar kullandım ama, 1. viteste çıkılması zorlanan bir yokuş bilmiyorum, beykozun, beşiktaşın, maçkanın ara sokaklarında bile, bitik lastikli albealar rampaları sorunsuz tırmanıyor. Benim açıkcası , avensiste böyle bir sorun yaşanılacağına inanasım gelmiyor.
Bence de böyle bir sorun yaşanmıyor. Santral yokuşunu 3. viteste 60 km/s hızla çıkabiliyorsam, üstelik 0'dan kalkıp, bu araç benim için her yokuşu rahatlıkla çıkabiliyor demektir. Bilmeyenler için santral yokuşu dediğimiz yolun eğimi %18, Türkiye'de sayılıdır.
Yani bencede oldukça doğal, izmitin rampalarıda efsane gerçekten ya, santral yokuşu nerdeydi
Akçakoca'ya çıkan yokuş abi, tepeyi ikiye ayıran, ucube gibi bir yol.
3. vites 60 km ile orayı çıkıyorsa söyleyecek bir şey yok ben orayı 1.6 astra varken 2.vites ile ancak çıkıyordum.avensis ile hiç oradan çıkmadım
Peki bu aracı üretirken bu hesabı yapmamışlar mı merak ediyorum. Bu nasıl mühendislik. Hangi üretici çekmeyen araba üretir? Ekonomi adına bunlardan feragat ediliyorsa imaja zarar verir.
Bildiğim kadarı ile 1.6 avensis sadece Türkiyede var.Yanlışım varsa düzeltin lütfen.Ekonomi adına bazı şeylerden feragat edilmiş maalesef.Ancak daha öncede dediğim gibi çok kötüde değil.!.0 yada 1.2 motorlu ulup yokuş çıkamayan araçlar var içindekileri indirip yokuş çıkabiliyorlar ancak.Çekiş düşüyor dik rampalarda vites gaz oranı ile hallediliyor.Ancak dik rampada kalkış kötü resmen ağlıyor
Avensis yokuşta ağır kalır doğrudur.Kusura bakmayın ama düz yolda avensis ile meganı muhatap etmem.