0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kerem bey devir aralığını hangi aralıklarda kullanmam lazım. Ben genelde aşağıdan yukarı aracı iyice hızlandırıyorum devir 3000 den aşağı indikçe vites küçültüyorum dik yokuşlarda 3. vitese kadar düşüyor gene devir 2.5-3 hal böyle olunca gelen geçiyor hatta 1.4 polo bile.
Mehmet bey vites küçültme işlemine başladığınız an zaten devrininiz ve hızınız düşmüş demektir. Mesela 5 den 4 e çekeceğiniz yerde 3 e çekin tabi burda hızınızda önemli . Aracınızın maksimum devri ve torku verdiği devir aralığını bilir ona göre gaza yüklenirseniz eğer aracınız bayılmadan yokuşu çıkarsınız. Burda shifte bakmayacaksınız tabi. Sizin yaptığınız ekonomiyi getirir ama aracınız bayılır bende benzin tüketimi artar ama zevk alırsınız bu sürüşten..
Siz kıymetli avensis kullanıcılarının tavsiyeleri ve verdiği taktikleri uygulayarak bügün Erciyes'e çıktım.Meğer bizim avensis neymişte bizim haberimiz yokmuş çıkışta herkesi solladım çıktım. Kerem Bey'e ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim..
Yokuşlarda önünüze birileri çıkmazsa eğer 6. viteste 120 km/h ile rahat çıkıyor, ama birisi çıktığında 6. vitesten direk 3 e inmekte fayda var, tabi hızımız yeteri miktar azaldığı zaman. Yüksek devir diye birşey yok sanki bu araçta, çok hızlı süratleniyor. Geçen hafta izin aldım 420 rakımlı Denziliden 0 Rakımlı İzmire gittim geldim, giderken ki yakıt 5.2 lt/100km dönüşte 0 dan 420 rakıma 6.2 litre. Bu arada benim araç kilometre okuyucusu ile gerçek hızım arasında (navigasyondan baktığım) 5km/h lik bir fark var.
Bu 5 KMlik farka biz %5 diyoruz bilginiz olsun.
Ali bey gene döktürmüş gene karşılaştırmalarda.Teşekkürler Ali beyArkadaşın şöförlüğü ile ilgisi yok mutlaka araçta bir problem vardır.Ancak 110 hp avensisler gerçekten yokuşta sıkıntılı idi 132 hp daha iyi.İstanbul'dan selamlar
2.0 motor T25'in mahalle içi dik yokuşta zorlanması bana çok normal gelmedi. Mutlaka bir problem vardır veya bir ihtimal tekerlek ve zeminden dolayı patinaja giriyorsa antipatinaj sistemi de devir kesip çok yavaş veya zor çıkmasına sebep olabilir. Böyle bir tecrübe yaşamadım ama, normalde arabanın durumunda bir problem yoksa mantıklı bir senaryo gibi geldi.Bir ihtimalde vites manuel veya sport da değilse sistem vitesi büyültüp devirin düşmesine ve yığılmasına sebep olabilir. İnşallah başka bir problem de yoktur.
Bana şöförlük dersi verebilirmisiniz rica etsem,anladığım kadarıyla Ali bey siz çok ustasınız bir yerde buluşalımda banada öğretin eksiklerimi gidereyim,gerçekten söylüyorum bunu belki bilmediğim birşey vardır.Ankara biraz uzak ama....ha aklıma gelmişken otomatik vitesli bir araçla sokak arası dik bir yokuş çıkarken nasıl bir şöförlük gerekiyor ki olayı şöförlüğe yordunuz,gaz verirken azmı verdim acaba yoksa çokmu gaz verdim onun dışında başka neler yapılıyor?Mesaj Birleştirildi: Mart 29, 2014, 22:10:59Anti patinaj sistemini kapayıp tekrar deneyeceğim,sport modu yok benim vitesimin herhangi bir yerinde,varsada yerini bilmiyorum manuelden kastınız + ve - şeklinde vites değiştirmek ise o şekilde de denemedim yokuşta.
otomatiğe ve 110 hp eski kasa avensise ve 2.0 benzinli avensise lafım yok benim aracım 132 hp avensis ve bu araçta da rampada çekmiyor diyenler var sözüm onlara yoksa diğer avensileri bilmiyorum.Ben 132hp lik avensislere yokuşta çekmiyor diyenlere söyledim
Beyler krize gerek yok Ali bey daha öncesinden forumda geçen konulardan ve sıkı avensisci olduğundan avensise laf söyletmez benim gibi Doğan bey ben hiç otomatik avensis kulanmadım ama otomatikte 1-2-d var yada sadece d olup + - olması gerek aracı manuelde 1. vitese alarak denerseniz daha verimli cekiş olur sanırım otomatiklerde.Bu konuda Ahmet bey mutlaka bir iki satır bir şeyler yazacaktır onun aracı otomatik.Yada bildiğim kadarı ile otomatik viteslerde rampada gaı kesmeyinki bir üst vitese atmasın aracı bayıltmasın.Bunlar haricinde gene bayılıyorsa araca bir baktırın 2.0 ın bayılması pek doğrugelmedi servise yada iyi bilen bir ustaya baktırmanızı tavsiye ederim.Aracınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim.istanbul'dan selamlar
benim aracım 147hp 196 nm ve başıma bu geldi,sebebini bilmiyorum o yüzden yazdım.sizin verdiğiniz değerlere göre uçması lazım ama bişey yokuşta bu arabayı bildiğiniz eşşeğe çeviriyor anti patinaj sistemi manule alma vs hepsini deneyip sorunu bulursam yazarım buraya....yeni aklıma geldi oksijen sensörümün bir tanei arızalı o buna neden olurmu?