0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O zaman şu öneriyi paylaşayım sizlerle. Aracın son susturucu bayağı bir özelliğe sahip olduğundanaracı kesiyor. Son susturucuyu söktüğünüzde aracınızda çekmeme ve bayılma gibi şikayetleriniz artıkolmayacaktır. Kendi aracımda uyguladığımdan bu kadar emin konuşuyorum. Teşekkürler
oo konu güzel bir yerlere gelmiş tam benlik.arka susturucuyumu çılartmak gerekiyor??Zaten arkayı çift egzost yapmayı düşünüyorum.Biraz bilgi lütfen.Keyifli sürüşler dilerim.
zaten bu avensisleri Ali hocam dağda bayırda biz düz yolda pert edicez konu anlaşıldı )
Abi son susturucu yerine katalizör iptali yapılıp sensörleri yanıltıp ciddi bir rahatlama sağlanır son son susturucuya dokunulmamış olur ayrıca arabadan sadece ufak tatlı bir cızırtı alnıp ses yine çıkmaz ama ciddi rahatlar araba. Hatta egsoz sistemini komple 51lik ara boru yapılırsa işin rengi çok değişip harika olur.
katalizor iptali ciddi sorunlara neden olur
Herhangi bir soruna neden olmaz. Performans istiyorsan egsozu rahatlatmalısın. Arabaya sen istediği kadar hava çektir onu yaptır bunu yaptır dışarı atamadığı sürece verim alamazsın. Tek karşılaşılacak sorun sensörlerden kaynaklı motor ışığının yanması onuda yanıltıp geçiliyor
Avensislerde çift katalizör mevcut. Şöyle özetleyeyim; 1.katalizörün başında ve sonunda sensör mevcut.2. katalizör susturucu ile bütün halde (başka deyişle orta susturucu)3. olarak da son susturucu mevcut. Kendi aracımda sırf merakımdan orta susturucuyu söktürdüm sona kadar düz boru ile gitti ve ortaya çıkan ses devasa ancak kesinlikle o şekilde kullanılmıyor araç. Performans olarak ciddi farklılıklar oluyor yalan değil ama eksoz işine girildiğinde kesinlikle 2.500TL gibi bir rakamı gözden çıkarmak gerekli yada son susturucu iptali yeterli.Ciddi Performans almak isteyen arkadaşlar için önerim kaliteli bir ustaya gidip güzel hesaplamalar kıvrımlar ile sona Orjinal VAREX koyup krom boru ile 1.Kattan sona kadar yapılmalı.
İlkerim trabzona geliyorum