Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #80 : Mayıs 23, 2013, 16:50:23 »
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu  2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve  üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. :)  Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ??  kim Takar LPG'yi  ???
Bülent Bey yine iş dolandı bütçe meselesine, geldi. Ferrariye alacak butcem varsa LPG taktırmam bu cok komik ve trajik.Ancak butcem corolla yada daha once dedigim gibi B-C-D sınıfı arac icin musaitse dusunurum.
Bulent Bey tamamen butce meselesi tabii bence...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 23, 2013, 16:50:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #81 : Mayıs 23, 2013, 16:54:07 »
Ya Allah aşkına ekonomik olmasa kim alır dizeli yada LPG yi, benzin 2 lira olsa kimse almaz, pancar motoru gibi kır kır kır kırrrrrrrr kırrrrrr dizel motor sesine hasta da mı alıyor bunca insan dizeli, olay tamamen ekonomik.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 23, 2013, 16:54:15 »
Bakın bütçeye tamamen katılıyorum sorun yok.. Arkadaşın almak istediği araba 2007 benzinli 31000 mesela, aynı paraya ben daha yüksek model dizel aldım diyorum size :). Bunun neresi ekonomi arkadaşlar onu merak ediyorum.. Paran yoktur 10000 TL bir yerli araba alıp takarsın LPG'yi buna lafım yok,bütçe meselesi.. İnsanlar 30-40 TL arası araba alıyor, LPG takıyor sonra  ekonomik oldu diyor :)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 23, 2013, 17:00:22 »
Ya Allah aşkına ekonomik olmasa kim alır dizeli yada LPG yi, benzin 2 lira olsa kimse almaz, pancar motoru gibi kır kır kır kırrrrrrrr kırrrrrr dizel motor sesine hasta da mı alıyor bunca insan dizeli, olay tamamen ekonomik.

Benzin 5 tl de olsa gider gene benzinli araba alırım. Traktör sesi duymak istemiyorum. Ekonomi için de Lpg taktırırm. Ya da hibrit bir araba alırım.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 23, 2013, 17:02:13 »
Bakın bütçeye tamamen katılıyorum sorun yok.. Arkadaşın almak istediği araba 2007 benzinli 31000 mesela, aynı paraya ben daha yüksek model dizel aldım diyorum size :). Bunun neresi ekonomi arkadaşlar onu merak ediyorum.. Paran yoktur 10000 TL bir yerli araba alıp takarsın LPG'yi buna lafım yok,bütçe meselesi.. İnsanlar 30-40 TL arası araba alıyor, LPG takıyor sonra  ekonomik oldu diyor :)

Bülent bey 40 binin üzerinde aldığım aracıma ruhsatı üzerime geçirmeden LPG montajı yaptırdım. Ve sizin söyleminizin aksine aracım EKONOMİK oldu. Tekrarlıyorum 5 liralık benzinle bineceğime varsın LPG'li olsun. Altı üstü bir makine, LPG taktırmışım çokmu. Neden aynı yolu daha az parayla gitmeyeyimki. Fikrinizin yanlış olduğunu belirtir, saygılarımı sunarım...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #85 : Mayıs 23, 2013, 17:03:48 »

Ben de dizel alırken neredeyse 10.000 tl ekstra ücret verdikten sonra ekonomik oldu diyenleri anlamıyorum. Dizel 4.20 tl. Lpg 2.50 tl bu arada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Mayıs 23, 2013, 17:05:39 »

Ben de dizel alırken neredeyse 10.000 tl ekstra ücret verdikten sonra ekonomik oldu diyenleri anlamıyorum. Dizel 4.20 tl. Lpg 2.50 tl bu arada.

Enes bey güncel dizel araçlar 5 litrenin altında yakıyor. Ekonomikliği orada. LPG biliyorsunuzdur uzun yolda 7-10 arası yakar.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 23, 2013, 17:06:07 »
Bülent bey 40 binin üzerinde aldığım aracıma ruhsatı üzerime geçirmeden LPG montajı yaptırdım. Ve sizin söyleminizin aksine aracım EKONOMİK oldu. Tekrarlıyorum 5 liralık benzinle bineceğime varsın LPG'li olsun. Altı üstü bir makine, LPG taktırmışım çokmu. Neden aynı yolu daha az parayla gitmeyeyimki. Fikrinizin yanlış olduğunu belirtir, saygılarımı sunarım...

Yani neden benzine para dökeyim ki ? Eğer çok yol yapıyorsak lpg en ideali bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 23, 2013, 17:07:03 »

Benzin 5 tl de olsa gider gene benzinli araba alırım. Traktör sesi duymak istemiyorum. Ekonomi için de Lpg taktırırm. Ya da hibrit bir araba alırım.  ;)
Traktör sesini siz dinlemiyorsunuz ki dışarıdakiler dinliyor, ses yalıtımı iyi bir araç satın alınca, hiç ses gelmiyor içeri. Misal golf 7 ::)

Rumuz Mondeo,
Yakıtından şikayetçi olduğum aracıma, lpg taktırdım, ilk başlarda kar ediyorum, tam lpg kitin parası çıkacaktıki, arabam hararet yaptı, sibop eritti. Ve maalesef lpg sisteminin üst kapağın çok ısıtmasına rağmen, araç harareti göstermedi. Hareret yapmış arabayla belli bir süre gidincede, siboplar eridi. Aracımı antalya yıldız sanayiye çektirdim. 1750TL ye motor kapağı açılıp onarım yapıldı. Sonrasında Alper Binbir rumuzlu arkadaş, allahtan antalyadaydı ki, benim aracımı tamirden sonra evime kadar getirdi.

Lpg li arabaları, otoparka almıyorlar, servise de almıyorlar, siz periyodik bakımları nasıl yaptırıyorsunuzki ?
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mayıs 23, 2013, 17:08:43 »
Enes bey güncel dizel araçlar 5 litrenin altında yakıyor. Ekonomikliği orada. LPG biliyorsunuzdur uzun yolda 7-10 arası yakar.

Ama litre fiyatı yüksek dizelin. Alırken daha pahalı alıyoruz. Traktör sesi çıkarıyor. 5,000 rpm anaca çeviriyor. Kısacası araba işini zevk olarak benim gibiler için uygun değil gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Mayıs 23, 2013, 17:12:15 »
Traktör sesini siz dinlemiyorsunuz ki dışarıdakiler dinliyor, ses yalıtımı iyi bir araç satın alınca, hiç ses gelmiyor içeri. Misal golf 7 ::)

Rumuz Mondeo,
Yakıtından şikayetçi olduğum aracıma, lpg taktırdım, ilk başlarda kar ediyorum, tam lpg kitin parası çıkacaktıki, arabam hararet yaptı, sibop eritti. Ve maalesef lpg sisteminin üst kapağın çok ısıtmasına rağmen, araç harareti göstermedi. Hareret yapmış arabayla belli bir süre gidincede, siboplar eridi. Aracımı antalya yıldız sanayiye çektirdim. 1750TL ye motor kapağı açılıp onarım yapıldı. Sonrasında Alper Binbir rumuzlu arkadaş, allahtan antalyadaydı ki, benim aracımı tamirden sonra evime kadar getirdi.

Lpg li arabaları, otoparka almıyorlar, servise de almıyorlar, siz periyodik bakımları nasıl yaptırıyorsunuzki ?

Alper bey araç LPG olsun veya olmasın arıza riski her zaman var. Japonların sorunsuzluğana güvenerek LPG'li honda maceramdan sonra (sorunsuz) LPG'Lİ Toyotaya devam ediyorum. Ayrıca 2 yıl 25.000 tl'ye kadar garantisi var kitin bunuda belirteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mayıs 23, 2013, 17:12:40 »
Aynen altına imza atıyor, size katılıyorum Yasin Bey, mevzu benim icin kapanmıştır, ben dogruca sahile , gidiyorum stres atmaya, istavrit saati geldi, haydi bana rastgele arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #92 : Mayıs 23, 2013, 17:13:18 »

Rumuz Mondeo,

Traktör sesini içeri almıyor. Tamam buna lafım yok. Ama benzinli bir aracın verdiği keyfi vermiyor bana kalırsa.

Bazı markalar destek veriyor. Anlaşmalı oluyorlar yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mayıs 23, 2013, 17:14:49 »
Alper bey araç LPG olsun veya olmasın arıza riski her zaman var. Japonların sorunsuzluğana güvenerek LPG'li honda maceramdan sonra (sorunsuz) LPG'Lİ Toyotaya devam ediyorum. Ayrıca 2 yıl 25.000 tl'ye kadar garantisi var kitin bunuda belirteyim.

Katılıyorum size. Sonuçta garantisiz,dandik ürünler almıyoruz ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 23, 2013, 17:16:37 »

Traktör sesini içeri almıyor. Tamam buna lafım yok. Ama benzinli bir aracın verdiği keyfi vermiyor bana kalırsa.

Bazı markalar destek veriyor. Anlaşmalı oluyorlar yani.
Dizelin keyif vermediği konusunda bende hemfikirim ama abi, hem diyorsun ki devir dönsün, benzinli olsun keyfi alayım, sonrada gidip tüp takıyorsun, şimdi bu bağdaşıyormu sence. Nerde kaldı keyif, nerde kaldı performans.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #95 : Mayıs 23, 2013, 17:24:53 »
Dizelin keyif vermediği konusunda bende hemfikirim ama abi, hem diyorsun ki devir dönsün, benzinli olsun keyfi alayım, sonrada gidip tüp takıyorsun, şimdi bu bağdaşıyormu sence. Nerde kaldı keyif, nerde kaldı performans.

Tamam, sonuçta bende arabamın orasını burasını deldirmeye razı değilim ama benim için en uygunu bu. Performans olarak çok fazla bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Montajı iyi yapılmışsa,kit kaliteli ise,motor Lpg ye uyumlu ise performas kaybı olmaz herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mayıs 23, 2013, 17:26:58 »
Ben diyorum 30000 TL'ye benzinlide var , dizelde var.  Arkadaş yazmış alırken 10000TL zaten fazla ödüyorsun.Ben "0" alırken muhabbeti yapmadımki orada haklısın :) Bende "0" araç alsam vermem o parayı.. Neyse boşverin..
Fazla konuşmaya gerek yok arkadaşlar,muhabbet iyice uzuyor.Herkes haklı o gözüküyor..Kolay gelsin herkese
Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Mayıs 23, 2013, 17:30:53 »
3.Sayfada yazdıklarımı tekrarlıyorum arkadaşlar.
LPG yi ben de mecbur olmasam asla kullanmayacaklardanım.Mesele şu; işe gidip gelmek için 1,4 benzinli skoda kullanıyorum diğer yandan sadece kendim için camry bakıyorum.camry v6 ve 3500cc motora sahip hanımefendi kılıklı bir ejderha asla tüp düşünmüyorum.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mayıs 23, 2013, 17:33:17 »
Yakışır Mehmet Ali Bey, :)
Allah gönlünüze göre versin inşallah :) Herkesin gönlüne göre versin :)
Saygılar arkadaşlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Mayıs 23, 2013, 17:46:33 »
3.Sayfada yazdıklarımı tekrarlıyorum arkadaşlar.
LPG yi ben de mecbur olmasam asla kullanmayacaklardanım.Mesele şu; işe gidip gelmek için 1,4 benzinli skoda kullanıyorum diğer yandan sadece kendim için camry bakıyorum.camry v6 ve 3500cc motora sahip hanımefendi kılıklı bir ejderha asla tüp düşünmüyorum.

V6 ve 3500 motoru olan bir araca bende taktırmam. Abest olur yani