0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu 2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ?? kim Takar LPG'yi
Ya Allah aşkına ekonomik olmasa kim alır dizeli yada LPG yi, benzin 2 lira olsa kimse almaz, pancar motoru gibi kır kır kır kırrrrrrrr kırrrrrr dizel motor sesine hasta da mı alıyor bunca insan dizeli, olay tamamen ekonomik.
Bakın bütçeye tamamen katılıyorum sorun yok.. Arkadaşın almak istediği araba 2007 benzinli 31000 mesela, aynı paraya ben daha yüksek model dizel aldım diyorum size . Bunun neresi ekonomi arkadaşlar onu merak ediyorum.. Paran yoktur 10000 TL bir yerli araba alıp takarsın LPG'yi buna lafım yok,bütçe meselesi.. İnsanlar 30-40 TL arası araba alıyor, LPG takıyor sonra ekonomik oldu diyor
Ben de dizel alırken neredeyse 10.000 tl ekstra ücret verdikten sonra ekonomik oldu diyenleri anlamıyorum. Dizel 4.20 tl. Lpg 2.50 tl bu arada.
Bülent bey 40 binin üzerinde aldığım aracıma ruhsatı üzerime geçirmeden LPG montajı yaptırdım. Ve sizin söyleminizin aksine aracım EKONOMİK oldu. Tekrarlıyorum 5 liralık benzinle bineceğime varsın LPG'li olsun. Altı üstü bir makine, LPG taktırmışım çokmu. Neden aynı yolu daha az parayla gitmeyeyimki. Fikrinizin yanlış olduğunu belirtir, saygılarımı sunarım...
Benzin 5 tl de olsa gider gene benzinli araba alırım. Traktör sesi duymak istemiyorum. Ekonomi için de Lpg taktırırm. Ya da hibrit bir araba alırım.
Enes bey güncel dizel araçlar 5 litrenin altında yakıyor. Ekonomikliği orada. LPG biliyorsunuzdur uzun yolda 7-10 arası yakar.
Traktör sesini siz dinlemiyorsunuz ki dışarıdakiler dinliyor, ses yalıtımı iyi bir araç satın alınca, hiç ses gelmiyor içeri. Misal golf 7 Rumuz Mondeo,Yakıtından şikayetçi olduğum aracıma, lpg taktırdım, ilk başlarda kar ediyorum, tam lpg kitin parası çıkacaktıki, arabam hararet yaptı, sibop eritti. Ve maalesef lpg sisteminin üst kapağın çok ısıtmasına rağmen, araç harareti göstermedi. Hareret yapmış arabayla belli bir süre gidincede, siboplar eridi. Aracımı antalya yıldız sanayiye çektirdim. 1750TL ye motor kapağı açılıp onarım yapıldı. Sonrasında Alper Binbir rumuzlu arkadaş, allahtan antalyadaydı ki, benim aracımı tamirden sonra evime kadar getirdi.Lpg li arabaları, otoparka almıyorlar, servise de almıyorlar, siz periyodik bakımları nasıl yaptırıyorsunuzki ?
Alper bey araç LPG olsun veya olmasın arıza riski her zaman var. Japonların sorunsuzluğana güvenerek LPG'li honda maceramdan sonra (sorunsuz) LPG'Lİ Toyotaya devam ediyorum. Ayrıca 2 yıl 25.000 tl'ye kadar garantisi var kitin bunuda belirteyim.
Traktör sesini içeri almıyor. Tamam buna lafım yok. Ama benzinli bir aracın verdiği keyfi vermiyor bana kalırsa. Bazı markalar destek veriyor. Anlaşmalı oluyorlar yani.
Dizelin keyif vermediği konusunda bende hemfikirim ama abi, hem diyorsun ki devir dönsün, benzinli olsun keyfi alayım, sonrada gidip tüp takıyorsun, şimdi bu bağdaşıyormu sence. Nerde kaldı keyif, nerde kaldı performans.
3.Sayfada yazdıklarımı tekrarlıyorum arkadaşlar.LPG yi ben de mecbur olmasam asla kullanmayacaklardanım.Mesele şu; işe gidip gelmek için 1,4 benzinli skoda kullanıyorum diğer yandan sadece kendim için camry bakıyorum.camry v6 ve 3500cc motora sahip hanımefendi kılıklı bir ejderha asla tüp düşünmüyorum.