0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Adamların hakkını vereceksin, Almanlar dunyada mekanikte 1 numara kardeşim, ihracat rakamlarına bak 80-90 milyon nufusla almanlar 1,5 milyar nufuslu Çin den daha fazla ihracat yapıyor( son sene hariç, sanırım ilk defa almanlar gecen sene ufak bir farkla ikinci oldu).
Sallamadım Zeki Bey, demek istediğimi anlamadınız galiba.O ayarda bir araba zaten 30000 TL..Dizel ile aradaki fark yok kadar az,yani ekonomi ile aradaki fark. Ben o araba için konuşmadım,bir daha doğru düzgün okursanız ne demek istediğimi anlarsınız inşallah Zeki Bey Almak istenen araç 25000 TL olsa ve aynı kalitede olsa tak lpg'yi kullan sorun yok..
japon mu alman mı deseniz alman derim. japonda kullandık almanada biniyoruz. japon arabalarında bir kere donanım yok. yok derken var ama alman arabaları kadar yok.yol tutuşu konusunda çok gerideler alman araçlarına göre. skodaya laf söyleyenler var ama onun bile yol tutuşu daha iyi.yalıtımda gerideler. sürüş zevkleri almanların daha üstün bunu zaten bilmeyen yok. arabada bir tokluk var almanların. kapı sesi bile toktur bilmeyen yok. bunun haricinde çok ince ayrıntılar japonlarda yok mesela. örnek vermek gerekirse bagaj kapağında yay yok rüzgarlı havada bagaj kapağını tutmazsanız tak diye vuruyor ve e12 corollada bagaj kapağına ayar yaptırmak için 2 kere kaportacıya gittim. kül tablası şimdiki aracımda tek dokunuşla açılıyor mesela. ve bu olay 1998 astrada bile aynıydı. körüklü amortisörlü torpido gözü gibi bir çok ayrıntısı yoktu benim e12'de. yol bilgisayarında menzil bile yoktu. bakıyoruz şimdi diğer taraftan arabaya sanayiye uğramıyor doğru. sensör yok donanım yok bozulacak cinsten. bozulacak cinsten derken corollada yağmur sensörü can bus denilen bağlantı ile değil düz eski sistem ile bağlı. ama vw olsun opel olsun skoda seat grubu araçlarında canbus sistemi ile haberleşiyor bu sistemler. gaz pedalı telliydi bizim e12 corollada. aynı yaştaki alman araçlarının bir çoğu o dönem elektronik gaz pedalı kullanıyordu mesela bu örnekler çoğalabilir. işte burdada tercih olayı devreye giriyor. kimi istiyor ki donanım benim gibi kimide diyorki donanım istemem araba arıza yapmasın yeter. ama kimse demesinki toyota parasını hakediyor. etmiyor abi. corolla dizelinin full donanımı bu gün kaç para ? 60 bin civarı. bakıyorum şimdi diğer markalara opel diyelim astranın cosmo donanımı 60 bin civarı ve ondaki donanım çok fazla. yol tutuşu dağlar kadar fark var. malzeme kalitesi ince işçilik detay daha fazla. yalıtım fazla. dersiniz 1.3 motor kaldırmıyor kaldırıyor abi çok kullandım kasayı kaldırmasa koymazlardı elbette. hadi donanım koymuyorlar eyvallah sorun çıkartmamak adına bağımsız süspansiyonda yok. ince işçilikte yok. donanım arıza yapıyor işçiliktemi arıza yapıyor ? hala ışıksız düğmeler var toyotada işte biz buna kızıyoruz. ama toyota fanatikleri tarafından aşırı tepki alıyoruz. vw markasına bende çok kızarım ama corolla dizel 60 bin olduktan sonra vw verilen para helal olur abi kimse kusura bakmasın. ayrıca dsg denilen şanzımanın kaç tanesi arıza yapmış. adamlar otomatik şanzımanda çağ açtılar zamanında. taktir edeceğimize karalıyalım diye çaba göstermeyelim. mmt vites ve opelin easytronic vitesine 1000 çeker bir şanzımandır kendileri...
Alman konforludur evet ama bir arıza çıkartıp bana dünyanın parasına mal olursa benim o konforu yakasım gelir. O yüzden sorunsuzluk iyidir. Alman diyincede zaten 3 marka vardır bmw, mercedes, audi. Vw bunların tırnağı olamaz..
VW ve Audi'nin orjinal yedek parça kutularına bakarsanız birçok parçanın biribiri ile aynı olduğunu görürsünüz.Kutuların üzerinde Audi ve VW isimleri yazar.Hatta Audi'nin kulllandığı S tronik şanzıman DSG nin biraz geliştirilmiş versiyonudur.Ben bir Audi A6 yı yada 5 kasası BMW yi Japonun feriştahı gelse değişmem..
A3 alacagima Leon alirim daha ucuz ve tip olarak hemen hemen aynilar.
Bir Türk atasözü şöyle der.Kaç akçe o kadar köfte.(Bize böyle öğretildi doğru farklı ise de öğrenmek isterim).