Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #120 : Mayıs 24, 2013, 10:05:17 »
Adamların hakkını vereceksin, Almanlar dunyada mekanikte 1 numara kardeşim, ihracat rakamlarına bak 80-90 milyon nufusla almanlar 1,5 milyar nufuslu Çin den daha fazla ihracat yapıyor( son sene hariç, sanırım ilk defa almanlar gecen sene ufak bir farkla ikinci oldu).
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Mayıs 24, 2013, 10:05:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Mayıs 24, 2013, 10:21:03 »
Adamların hakkını vereceksin, Almanlar dunyada mekanikte 1 numara kardeşim, ihracat rakamlarına bak 80-90 milyon nufusla almanlar 1,5 milyar nufuslu Çin den daha fazla ihracat yapıyor( son sene hariç, sanırım ilk defa almanlar gecen sene ufak bir farkla ikinci oldu).

Alman ekonomisinin %50 sinden fazlası otomotiv ve otomotiv ürünleri üzerine kurulu olduğunu düşünürsek rakamlara çokta şaşırmamak gerekir.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #122 : Mayıs 24, 2013, 10:28:45 »
Valla Ben sasiriyorum rakamlara, adamlar ne Abd ne japon nede çin vs. hepsini solluyor uretimde , dev markalari var, orta halli bir ulkenin milli gelirinden butcesinden buyuk CEOları markaları var ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Mayıs 24, 2013, 13:01:34 »
Sallamadım Zeki Bey, demek istediğimi anlamadınız galiba.O ayarda bir araba zaten 30000 TL..Dizel ile aradaki fark yok kadar az,yani ekonomi ile aradaki fark. Ben o araba için konuşmadım,bir daha doğru düzgün okursanız ne demek istediğimi anlarsınız inşallah Zeki Bey :)
Almak istenen araç 25000 TL olsa ve aynı kalitede olsa tak lpg'yi kullan sorun yok..

kendi yazdıklarınızı bir daha doğru düzgün okursanız hangi arabadan bahsettiğinizi kendınız  daha iyi anlarsınız aracınızı güle güle kullanın :)
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Mayıs 24, 2013, 13:16:34 »
Sizde aracınızı güle güle kullanın Zeki Bey, Kolay gelsin size ..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Mayıs 24, 2013, 16:07:49 »
japon mu alman mı deseniz alman derim. japonda kullandık almanada biniyoruz. japon arabalarında bir kere donanım yok. yok derken var ama alman arabaları kadar yok.
yol tutuşu konusunda çok gerideler alman araçlarına göre. skodaya laf söyleyenler var ama onun bile yol tutuşu daha iyi.
yalıtımda gerideler. sürüş zevkleri  almanların daha üstün bunu zaten bilmeyen yok. arabada bir tokluk var almanların. kapı sesi bile toktur bilmeyen yok. bunun haricinde çok ince ayrıntılar japonlarda yok mesela. örnek vermek gerekirse bagaj kapağında yay yok rüzgarlı havada bagaj kapağını tutmazsanız tak diye vuruyor ve e12 corollada bagaj kapağına ayar yaptırmak için 2 kere kaportacıya gittim. kül tablası şimdiki aracımda tek dokunuşla açılıyor mesela. ve bu olay 1998 astrada bile aynıydı. körüklü amortisörlü torpido gözü gibi bir çok ayrıntısı yoktu benim e12'de. yol bilgisayarında menzil bile yoktu. bakıyoruz şimdi diğer taraftan arabaya sanayiye uğramıyor doğru. sensör yok donanım yok bozulacak cinsten. bozulacak cinsten derken corollada yağmur sensörü can bus denilen bağlantı ile değil düz eski sistem ile bağlı. ama vw olsun opel olsun skoda seat grubu araçlarında canbus sistemi ile haberleşiyor bu sistemler. gaz pedalı telliydi bizim e12 corollada. aynı yaştaki alman araçlarının bir çoğu o dönem elektronik gaz pedalı kullanıyordu mesela bu örnekler çoğalabilir. işte burdada tercih olayı devreye giriyor. kimi istiyor ki donanım benim gibi kimide diyorki donanım istemem araba arıza yapmasın yeter. ama kimse demesinki toyota parasını hakediyor. etmiyor abi. corolla dizelinin full donanımı bu gün kaç para ? 60 bin civarı. bakıyorum şimdi diğer markalara opel diyelim astranın cosmo donanımı 60 bin civarı ve ondaki donanım çok fazla. yol tutuşu dağlar kadar fark var. malzeme kalitesi ince işçilik detay daha fazla. yalıtım fazla. dersiniz 1.3 motor kaldırmıyor kaldırıyor abi çok kullandım kasayı kaldırmasa koymazlardı elbette. :) hadi donanım koymuyorlar eyvallah sorun çıkartmamak adına bağımsız süspansiyonda yok. ince işçilikte yok. donanım arıza yapıyor işçiliktemi arıza yapıyor ? hala ışıksız düğmeler var toyotada işte biz buna kızıyoruz. ama toyota fanatikleri tarafından aşırı tepki alıyoruz. vw markasına bende çok kızarım ama corolla dizel 60 bin olduktan sonra vw verilen para helal olur abi kimse kusura bakmasın. ayrıca dsg denilen şanzımanın kaç tanesi arıza yapmış. adamlar otomatik şanzımanda çağ açtılar zamanında. taktir edeceğimize karalıyalım diye çaba göstermeyelim. mmt vites ve opelin easytronic vitesine 1000 çeker bir şanzımandır kendileri...

İsmail bey yazdıklarınızda kısmen haklı olabilirsiniz ancak yeni nesil japonlar donanım olarak almanlardan eksik kalır yanı yok, en azından ben öyle düşünüyorum. Tabi şuda var hala atmosferik motolarla devam ediyorlar.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Mayıs 24, 2013, 17:22:45 »
İsmail Bey'in yorumunu bende henuz farkettim, bence çok haklı. Ancak İsmail Bey şunu unutmayalım ne kadar sensör o kadar arıza demek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Mayıs 24, 2013, 18:25:17 »
Alman konforludur evet ama bir arıza çıkartıp bana dünyanın parasına mal olursa benim o konforu yakasım gelir. O yüzden sorunsuzluk iyidir. Alman diyincede zaten 3 marka vardır bmw, mercedes, audi. Vw bunların tırnağı olamaz..
Hayatınızda hiç, Bmw 116i, mercedes a180 , audi a3 , vw golf ü aynı günlerde sürdünüz ve incelediniz mi ? Vw tırnağı olamazda:D audi zaten vag grubunun, bu nasıl olacak:D
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Mayıs 24, 2013, 21:48:27 »
VW ve Audi'nin orjinal yedek parça kutularına bakarsanız birçok parçanın biribiri ile aynı olduğunu görürsünüz.Kutuların üzerinde Audi ve VW isimleri yazar.Hatta Audi'nin kulllandığı S tronik şanzıman DSG nin biraz geliştirilmiş versiyonudur.Ben bir Audi A6 yı yada 5 kasası BMW yi Japonun feriştahı gelse değişmem..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Mayıs 24, 2013, 21:56:37 »
VW ve Audi'nin orjinal yedek parça kutularına bakarsanız birçok parçanın biribiri ile aynı olduğunu görürsünüz.Kutuların üzerinde Audi ve VW isimleri yazar.Hatta Audi'nin kulllandığı S tronik şanzıman DSG nin biraz geliştirilmiş versiyonudur.Ben bir Audi A6 yı yada 5 kasası BMW yi Japonun feriştahı gelse değişmem..
2006-07 modeller için olsa tamam ama, yeni seriler pek iç açıcı değil maalesef, geçen rodaj yağı değişimi için adapazarına geçtiğimde, audinin arabalarını inceledim, vw den sonra, maalesef verilen paranın karşılığı değiller, en ince detay kullanılan malzemelere kadar baktım. A3-8 arası tüm modellere, totalde 2saate yakın baktım. Ama hayal kırıklığına uğradım, bundan sonraki arabam asla S3 olmayacak. Çünkü kendi arabamın üstünde bir şey yok o araçta. Sadece a8 bence audinin marka imajını yansıtıyor.
Bmw de de  , aynı hayal kırıklığını 3 ve 5 serilerinde yaşadım.
Ama geçen gün ziyaretime gelen arkadaşımın, e60 525d sini incelediğimde, gerçekten büyülendim. Seneler içinde otomobillerin teknolojisi çok ileri gitsede, maalesef kullanılan malzemenin kalitesi ciddi gerilemiş.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Mayıs 24, 2013, 22:09:24 »
Ben yinede hastasıyım yeni kasa A6'nın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Mayıs 24, 2013, 23:31:54 »
Bir kaç tespiti ve uyarıyı sırası ile belirteyim;

Mesajlarınızı lütfen sürekli, alt alta yazmayın, aynı mesajda cevaplarınızı dile getirin.
 Konuyu tartışın, birbirlerinizin fikirlerini değil.
 Desteksiz yermek kolaydır, kötüyü bilgi ile belirtin ki anlamı olsun, mümkünse iyiyi, nesnel olarak ortaya koyun. Unutmayın, bunların hepsi araç ve yarın eskiyecekler, yenileri gelecek ama insanlar ve insanlık kalıcı olacak.
Mehmet Ali yönetivimiz bir kaç defa uyarıda bulunmuş, bu uyarıların dikkate alınmasının, yönetimsel tedbirler açısından daha yararlı olacağını belirtmek isterim.
 Konu çok güzel ve aralarda herkesin çok değerli yazıları da var. Bunları görmek güzel, amaç bunları hep beraber arttırmak.
 Son olarak biliyorsunuz ki bu tartışmanın galibi olmayacak, sadece somut iyi ve kötü veriler ortaya konarak konu herkes için bir bilgi kaynağına dönüşecek, hepimizin temennisi de bu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Mayıs 24, 2013, 23:34:53 »
Valla acik konusayim zaten pek sevmem Audi modellerini RS6 ve a7 haric, ama son kasalari nedense hic begenemiyorum ama diger rakiplerine bayiliyorum ornegin Bmw 5 kasa cok hosuma gidiyor ve bulundugu konumu tasiyabiliyor ve yakisiyorda. Mersonun E side gercekten cok klas bur arac.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Mayıs 25, 2013, 00:10:15 »
Bende Mercedes'in son kasalarına alışamadım...Şuan hiçbir aracın önü Audi kadar beni çekmiyor desem yalan olmaz.Eğer 4-5 sene sonra maddi imkanım el verirse yeni çıkacak A3 sedan hayalim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Mayıs 25, 2013, 08:14:33 »
A3 alacagima Leon alirim daha ucuz ve tip olarak hemen hemen aynilar.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Mayıs 25, 2013, 09:24:57 »
Bir Türk atasözü şöyle der.Kaç akçe o kadar köfte.(Bize böyle öğretildi doğru farklı ise de öğrenmek isterim).

Alman denince akla gelen markalar ve fakat teknolojiler var.Bunun yanında Japon markalarının çoğunu biliyoruz ama ürün gamını yeterince tanımıyoruz.Çünkü vergi rejimi ve yakıt fiyatları yüzünden o araçların ülkemizde satılmaları çok zordur.Aklıma gelen örneklerden Toyota camry mesela.Camry D sınıfı bir araç ve konfor açısından iyi noktalarda.Yakıt olarak 3,5 cc bir motor için son derece normal ancak benzin fiyatlarına baktığımızda litresi yaklaşık 5 tl görünce hele birde yıllık vergisi ile 4 senede sıfır araba (b sınıfı) alırsınız.
Mercedes ve bmw hayranı arkadaşlara birde camry yi deneyin derim.
Camry nin yasaklanan bir reklamında kişi katil tarafından kovalamaktadır.Ve camry içinde oturan sahıştan yardım ister ancak yalıtım o kadar iyidir ki ateş edildiği halde kişi bunu duymaz ve kovalanan kişi ölür.Burada elbette çok çok abartı var ve zaten reklam yayından kaldırıldı.Ancak gerçek olan bir şey var ki camry nin yol sesini içeri almadığıdır.Şimdi ben corollanın içeri aldığı yol sesine bakarak toyota içeri ses alıyor demem çok hatalı bir tespit olur.Ben camryi bmw 5 ve mercedes E sınıfı ile kıyaslarım. E600 brabus filan demeyin erabus sizi çarpar çünkü e600 özel bir model ve günlük kullanım için değildir.

Sonuç Almaları tanıyoruz ama Japonları yeterince tanımıyoruz.

Sonradan aklıma geldi .Bir skoda hayranı olarak skondanın patenti olan tweendoor özelliği (iki aşamalı açılabilen kapı) çok tuttuğum bir özelliktir.Bu özellik ile aracı ister sedan gibi düşünür ister liftback olarak görebilirsiniz.Esnek ve kullanıma hitap eden  kullanışlı  özellik.Skoda cek cumhuriyeti ürünü ama benim gözümde Alman çünkü VW satın aldıktan sonra skodanın sağlamlığı ve vw nin konforu birleşti ve orta sınıfın mercedesi çıktı bence.Skodanın ürün gamına bakarsanız bakkala da hitap eden (roomstar) memura da (Rapid) ,sakar sürücüye (citigo),gençlere ve genç hissedenlere (octavia Rd ve Fabia RS) babalara (superB) vardır.
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #136 : Mayıs 25, 2013, 09:57:21 »
A3 alacagima Leon alirim daha ucuz ve tip olarak hemen hemen aynilar.
Seat'ın tipini ben benzetemiyorum .Kaldıki VW den sonra Seat düşünmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Mayıs 25, 2013, 10:54:54 »
Bir Türk atasözü şöyle der.Kaç akçe o kadar köfte.(Bize böyle öğretildi doğru farklı ise de öğrenmek isterim).

şu söze  istinaden  yazıyorum  yoksa   bıktım  japon vs alman  kavgalarından, dahaada  yazmam.

Mali abim  " ne kadar  ekmek  o kadar  köfte " versiyonu da var :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Mayıs 25, 2013, 11:04:53 »
Bu konuya bir de soyle bir ornek vermek istiyorum; simdi bir sirketiniz var ve arac almaniz gerekiyor tercihimiz %90 Japonlar olurdu cunku daha dayanikli ve Alman tercih etseydik masrafida yuksek olurdu Japona gore.

Almani gezmek icin insanlarin gozunde prestiji yuksek oldugu icin tercih ederiz genelde. Masrafinida dusunmeyiz haksiz miyim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #139 : Mayıs 25, 2013, 11:44:49 »
Genelde şirketler ödeme kolaylığından dolayı Ford yada Fiat seçiyor..