0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla otomobille aramda ne bir tutku ne debir sevig bagı var, az yakıtla cok is yaparsa bana yeter, araba canlı mıdır ki LPG takınca saygızlık edelim, yine abartılı yorumlar basladı almancılardan
Birde ben japoncuyum:), fikir vermek açısından söyledim, sadece iyi bir japon almaya ekonomim yetmediği için, alman tercih ettim.
Evet olay tamamen butce olayı. Tabii forumda herkesin tercihine saygı duymak lazım, İsteyen dizel, isteyen LPG kitli aracı tercih eder( ekonomik yakıt old.danki turkiyede 8 milyon aracın 3 milyonu LPG'li), isteyen toyota csınıfı, isteyende (butçesi iyi olan tabii) Audi, BMW, Vw falan tercih eder. Mesela ben şahsen, allah nasip ederse LPG kiti olan yada ufak motor hacimli arac almayı dusunuyorum. "Allah LPG ye muhtac etmesin" şeklinde alaylayıcı tavırlar hos degil mesela ...Tamamen butce olayı, birbirimizi kırıcı BüTÇESİNİ AŞAĞILAYICI yorumlara gerek yok bence...Zaten konu tatlıya bağlandı, ee guzel
Yunus bey! Beni taniyanlar bilir genelde ben polemige girmemeye calisirim simdide girmemeye calisacagim. Sanirim siz yanlis anladiniz. Benim kimseyi asagilama gibi ne bir dusuncem olur ne de boyle yapanlardan hazederim. Tekrarliyorum dedigimi Allah kimseyi LPGye muhtac etmesin. Keyfi LPG taktiran biri varmisidir acaba su yeryuzunde? insanlar Benzinli arac alir performansli oldugu icin yada dizel alir guclu oldugu icin ama LPG yada CNG taktiranlarin hicbiri keyfinden dolayi taktirmiyor tamamen daha ucuza seyahat etmek icin taktiriyor. AMA bu demek degildirki LPG taktiranlar dusuk sinif yada sizin anladiginiz gibi. Burada bir ayip yada kabahat varsa tamamen Devletin ayibi. Allah bizi LPG yada CNG'ye muhtac ettiren sistem ve bu sistemi idare edenlerden razi olmasin. Ayrica kimsenin butceyi asagiladigida yok, varsa oyle bir "dengesiz" zaten burada fazla tutunamaz. Umarim kendimi ifade edebilmisimdir. Saygilar sevgiler. Eger soylediklerimden dolayi birini yada birilerini bilmeden kirdiysam Ozur dilerim.
Şu düşüncemide paylaşmak isterim ,bir araca LPG taktırmak saygısızlıktır, fikrinize aslında kısmen katılıyorum, ama hangi araca;Mesela bir Ferrariye, Porsche'ye vs. gibi üst düzey luks araçlara LPG taktırmak bence de saygısızlıktır. Ok, benim bahsettigim sınıf aile otoları B-C-D gibi diyelim...
Ferrariye,Porscche'a lpg taktıracak adamı görmedim,duymadım
Almanyada bir Turk vardi Ferrariye LPG taktirmistida Ferrari arabayi geri almisti. 2000 li yillardi sanirim.
Evet hatta duyduğum kadarıyla, hikayenin gerçeği, taktırmaya çalışıp , başaramamış ve, ferrari firmasına posta ile yardımcı olmasını istemişti. Olayın üstünede firma aracı geri alınmıştı.
Aynı yolu daha az maliyetle gidiyorsam neden LPG taktırmayayım. Zengin olsun, orta sınıf olsun. Piyasadaki her 3 araçtan 1'inin LPG'li olması bunun göstergesi. LPG aynı zamanda benzin fiyatlarına protestodur. 5 liralık benzinle bindiğin aracından nasıl keyif alacaksın ?
Yaşa Yasin Bey
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu 2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ?? kim Takar LPG'yi