Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15951 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #60 : Mayıs 23, 2013, 16:10:26 »
Valla otomobille aramda ne bir tutku ne debir sevig bagı var, az yakıtla cok is yaparsa bana yeter, araba canlı mıdır ki LPG takınca saygızlık edelim, yine abartılı yorumlar basladı almancılardan  :D
Birde ben japoncuyum:), fikir vermek açısından söyledim, sadece iyi bir japon almaya ekonomim yetmediği için, alman tercih ettim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 23, 2013, 16:10:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 23, 2013, 16:20:50 »
Ok, Alper Bey sorun yok, :D
Sizin degerli fikirlerinize katılıyorum, onceden zaten size bir hayli tesekkur etmiştim, bana zaman ayırıp cevap yazmıştınız hatta cok ayrıntılı bir cevap idi, ekstra tesekkur etmistim. Ama sadece LPG haric :D
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 23, 2013, 16:23:17 »
Birde ben japoncuyum:), fikir vermek açısından söyledim, sadece iyi bir japon almaya ekonomim yetmediği için, alman tercih ettim.

Merakımı mazur görün. Aracınız nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 23, 2013, 16:23:29 »
Evet olay tamamen butce olayı. Tabii forumda herkesin tercihine saygı duymak lazım, İsteyen dizel, isteyen LPG kitli aracı tercih eder( ekonomik yakıt old.danki turkiyede 8 milyon aracın 3 milyonu LPG'li), isteyen toyota csınıfı, isteyende (butçesi iyi olan tabii) Audi, BMW, Vw falan tercih eder. Mesela ben şahsen, allah nasip ederse LPG kiti olan yada ufak motor hacimli arac almayı dusunuyorum. "Allah LPG ye muhtac etmesin" şeklinde alaylayıcı tavırlar hos degil mesela ...
Tamamen butce olayı, birbirimizi kırıcı BüTÇESİNİ AŞAĞILAYICI yorumlara gerek yok bence...
Zaten konu tatlıya bağlandı, ee guzel :D

Yunus bey! Beni taniyanlar bilir genelde ben polemige girmemeye calisirim simdide girmemeye calisacagim. Sanirim siz yanlis anladiniz. Benim kimseyi asagilama gibi ne bir dusuncem olur ne de boyle yapanlardan hazederim. Tekrarliyorum dedigimi Allah kimseyi LPGye muhtac etmesin. Keyfi LPG taktiran biri varmisidir acaba su yeryuzunde? insanlar Benzinli arac alir performansli oldugu icin yada dizel alir guclu oldugu icin ama LPG yada CNG taktiranlarin hicbiri keyfinden dolayi taktirmiyor tamamen daha ucuza seyahat etmek icin taktiriyor. AMA bu demek degildirki LPG taktiranlar dusuk  sinif yada sizin anladiginiz gibi. Burada bir ayip yada kabahat varsa tamamen Devletin ayibi. Allah bizi LPG yada CNG'ye muhtac ettiren sistem ve bu sistemi idare edenlerden razi olmasin.
Ayrica kimsenin butceyi asagiladigida yok, varsa oyle bir "dengesiz" zaten burada fazla tutunamaz.
Umarim kendimi ifade edebilmisimdir. Saygilar sevgiler. Eger soylediklerimden dolayi birini yada birilerini bilmeden kirdiysam Ozur dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Mayıs 23, 2013, 16:25:40 »
Şu düşüncemide paylaşmak isterim ,bir araca LPG taktırmak saygısızlıktır, fikrinize aslında kısmen katılıyorum, ama hangi araca;
Mesela bir Ferrariye, Porsche'ye vs.  gibi üst düzey luks araçlara LPG taktırmak bence de saygısızlıktır. Ok, benim bahsettigim sınıf aile otoları B-C-D gibi diyelim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mayıs 23, 2013, 16:26:48 »
Yunus bey! Beni taniyanlar bilir genelde ben polemige girmemeye calisirim simdide girmemeye calisacagim. Sanirim siz yanlis anladiniz. Benim kimseyi asagilama gibi ne bir dusuncem olur ne de boyle yapanlardan hazederim. Tekrarliyorum dedigimi Allah kimseyi LPGye muhtac etmesin. Keyfi LPG taktiran biri varmisidir acaba su yeryuzunde? insanlar Benzinli arac alir performansli oldugu icin yada dizel alir guclu oldugu icin ama LPG yada CNG taktiranlarin hicbiri keyfinden dolayi taktirmiyor tamamen daha ucuza seyahat etmek icin taktiriyor. AMA bu demek degildirki LPG taktiranlar dusuk  sinif yada sizin anladiginiz gibi. Burada bir ayip yada kabahat varsa tamamen Devletin ayibi. Allah bizi LPG yada CNG'ye muhtac ettiren sistem ve bu sistemi idare edenlerden razi olmasin.
Ayrica kimsenin butceyi asagiladigida yok, varsa oyle bir "dengesiz" zaten burada fazla tutunamaz.
Umarim kendimi ifade edebilmisimdir. Saygilar sevgiler. Eger soylediklerimden dolayi birini yada birilerini bilmeden kirdiysam Ozur dilerim.

Kesinlikle katılıyorum size. Elalemin kuruşa aldığı benzini biz 4.80'e alıyoruz. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mayıs 23, 2013, 16:28:05 »
Şu düşüncemide paylaşmak isterim ,bir araca LPG taktırmak saygısızlıktır, fikrinize aslında kısmen katılıyorum, ama hangi araca;
Mesela bir Ferrariye, Porsche'ye vs.  gibi üst düzey luks araçlara LPG taktırmak bence de saygısızlıktır. Ok, benim bahsettigim sınıf aile otoları B-C-D gibi diyelim...

Ferrariye,Porscche'a lpg taktıracak adamı görmedim,duymadım  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Mayıs 23, 2013, 16:31:23 »

Ben LPG taktıranların dusuk sınıf oldugunu dusunmuyorum, sadece sizin verdigin cevaptan oyle anlasılıyor gibiydi, ancak siz oyle olmadıgını ayrıntılı açıkladığınız için teşekkur ederim, asıl sizi kırdıysam ben ozur dilerim, estagfurallah nedemek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mayıs 23, 2013, 16:32:12 »

Almanyada bir Turk vardi Ferrariye LPG taktirmistida Ferrari arabayi geri almisti. :) 2000 li yillardi sanirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 23, 2013, 16:34:35 »
Almanyada bir Turk vardi Ferrariye LPG taktirmistida Ferrari arabayi geri almisti. :) 2000 li yillardi sanirim.
Evet hatta duyduğum kadarıyla, hikayenin gerçeği, taktırmaya çalışıp , başaramamış ve, ferrari firmasına posta ile yardımcı olmasını istemişti. Olayın üstünede firma aracı geri alınmıştı.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Mayıs 23, 2013, 16:34:42 »

İnternette araştırın bakın valla var ya... inanılmaz degilmi?Üst duzey spor araclara bile taktıran var,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Mayıs 23, 2013, 16:35:01 »
haberi buldum http://arsiv.sabah.com.tr/2004/07/18/dun101.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Mayıs 23, 2013, 16:35:14 »
Evet hatta duyduğum kadarıyla, hikayenin gerçeği, taktırmaya çalışıp , başaramamış ve, ferrari firmasına posta ile yardımcı olmasını istemişti. Olayın üstünede firma aracı geri alınmıştı.
Aynen bende bunu duydum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Mayıs 23, 2013, 16:35:22 »

Yurdum insanı işte. Türkiye'de yapsa bunu neyse. Birde Almanya'da yapmış. İyi etmişler aracı geri almakla.   :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Mayıs 23, 2013, 16:37:03 »
İşte Alper Bey daha once dediğim gibi, bu saygısızlıktır,(ferrariye LPg taktırmak )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 23, 2013, 16:38:09 »
Aynı yolu daha az maliyetle gidiyorsam neden LPG taktırmayayım. Zengin olsun, orta sınıf olsun. Piyasadaki her 3 araçtan 1'inin LPG'li olması bunun göstergesi. LPG aynı zamanda benzin fiyatlarına protestodur. 5 liralık benzinle bindiğin aracından nasıl keyif alacaksın ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Mayıs 23, 2013, 16:42:21 »
Aynı yolu daha az maliyetle gidiyorsam neden LPG taktırmayayım. Zengin olsun, orta sınıf olsun. Piyasadaki her 3 araçtan 1'inin LPG'li olması bunun göstergesi. LPG aynı zamanda benzin fiyatlarına protestodur. 5 liralık benzinle bindiğin aracından nasıl keyif alacaksın ?

Yaşa Yasin Bey
 :alkis:
 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 23, 2013, 16:42:25 »
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu  2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve  üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. :)  Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ??  kim Takar LPG'yi  ???
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Mayıs 23, 2013, 16:44:36 »
Yaşa Yasin Bey
 :alkis:
 :D

Hep beraber Yunus Bey ;)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 254 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Mayıs 23, 2013, 16:46:41 »
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu  2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve  üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. :)  Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ??  kim Takar LPG'yi  ???

Bülent bey güncel benzin fiyatlarına göre LPG ile yılda 13-15 bin kilometer yapan biri kitin parasını amorti ediyor zaten. Yani birkaç yıl kullancaksa ekonomi olmuş olmuyor mu ?