Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15949 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #100 : Mayıs 23, 2013, 17:48:15 »
Ben diyorum 30000 TL'ye benzinlide var , dizelde var.  Arkadaş yazmış alırken 10000TL zaten fazla ödüyorsun.Ben "0" alırken muhabbeti yapmadımki orada haklısın :) Bende "0" araç alsam vermem o parayı.. Neyse boşverin..
Fazla konuşmaya gerek yok arkadaşlar,muhabbet iyice uzuyor.Herkes haklı o gözüküyor..Kolay gelsin herkese
Saygılarımla..

Bencede konu çok uzadı herkes beğendiği,kendine uygun olan arabayı alır. Bu Kuş Serisi de olur Volvo s80 de.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #100 : Mayıs 23, 2013, 17:48:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #101 : Mayıs 23, 2013, 18:31:17 »

japon mu alman mı deseniz alman derim. japonda kullandık almanada biniyoruz. japon arabalarında bir kere donanım yok. yok derken var ama alman arabaları kadar yok.
yol tutuşu konusunda çok gerideler alman araçlarına göre. skodaya laf söyleyenler var ama onun bile yol tutuşu daha iyi.
yalıtımda gerideler. sürüş zevkleri  almanların daha üstün bunu zaten bilmeyen yok. arabada bir tokluk var almanların. kapı sesi bile toktur bilmeyen yok. bunun haricinde çok ince ayrıntılar japonlarda yok mesela. örnek vermek gerekirse bagaj kapağında yay yok rüzgarlı havada bagaj kapağını tutmazsanız tak diye vuruyor ve e12 corollada bagaj kapağına ayar yaptırmak için 2 kere kaportacıya gittim. kül tablası şimdiki aracımda tek dokunuşla açılıyor mesela. ve bu olay 1998 astrada bile aynıydı. körüklü amortisörlü torpido gözü gibi bir çok ayrıntısı yoktu benim e12'de. yol bilgisayarında menzil bile yoktu. bakıyoruz şimdi diğer taraftan arabaya sanayiye uğramıyor doğru. sensör yok donanım yok bozulacak cinsten. bozulacak cinsten derken corollada yağmur sensörü can bus denilen bağlantı ile değil düz eski sistem ile bağlı. ama vw olsun opel olsun skoda seat grubu araçlarında canbus sistemi ile haberleşiyor bu sistemler. gaz pedalı telliydi bizim e12 corollada. aynı yaştaki alman araçlarının bir çoğu o dönem elektronik gaz pedalı kullanıyordu mesela bu örnekler çoğalabilir. işte burdada tercih olayı devreye giriyor. kimi istiyor ki donanım benim gibi kimide diyorki donanım istemem araba arıza yapmasın yeter. ama kimse demesinki toyota parasını hakediyor. etmiyor abi. corolla dizelinin full donanımı bu gün kaç para ? 60 bin civarı. bakıyorum şimdi diğer markalara opel diyelim astranın cosmo donanımı 60 bin civarı ve ondaki donanım çok fazla. yol tutuşu dağlar kadar fark var. malzeme kalitesi ince işçilik detay daha fazla. yalıtım fazla. dersiniz 1.3 motor kaldırmıyor kaldırıyor abi çok kullandım kasayı kaldırmasa koymazlardı elbette. :) hadi donanım koymuyorlar eyvallah sorun çıkartmamak adına bağımsız süspansiyonda yok. ince işçilikte yok. donanım arıza yapıyor işçiliktemi arıza yapıyor ? hala ışıksız düğmeler var toyotada işte biz buna kızıyoruz. ama toyota fanatikleri tarafından aşırı tepki alıyoruz. vw markasına bende çok kızarım ama corolla dizel 60 bin olduktan sonra vw verilen para helal olur abi kimse kusura bakmasın. ayrıca dsg denilen şanzımanın kaç tanesi arıza yapmış. adamlar otomatik şanzımanda çağ açtılar zamanında. taktir edeceğimize karalıyalım diye çaba göstermeyelim. mmt vites ve opelin easytronic vitesine 1000 çeker bir şanzımandır kendileri...
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #102 : Mayıs 23, 2013, 22:05:04 »
Arkadaşlar konuya dönelim bence ....LPG Benzin karşılaşmasına dönmesin..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '12
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #103 : Mayıs 23, 2013, 22:11:07 »

Bencede konu çok uzadı herkes beğendiği,kendine uygun olan arabayı alır. Bu Kuş Serisi de olur Volvo s80 de.
Farklı bir açıdan bakalım konuya,
Yeni s80 e uygulanan 1.6dizel motor sonucunda, s80in performansı Şahin s (injeksiyonlu seri) e rakip olacak düzeyde. Bir volvo fanatiği olarak, bu çok ağırıma gidiyor.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #104 : Mayıs 23, 2013, 22:23:27 »
Daha önce yazmıştım toparlamak istiyorum arkadaşlar. Ben 2009 Auris D4D comfort arabamı 32500TL aldım. Orj 80000 km'de. Ekonomik olsun diye aldım ve öylede...Buradan biri sormuştu  2007 Elegant Auris 1,6 benzinli araba bulmuş 31000 TL, bunu alacaktı yanılmıyorsam ve  üstünede LPG taktıracam dedi.Kalitelileri galiba 1500-2500 TL arası imiş.. Şimdi size soruyorum bunu neresi ekonomi arkadaşlar.. :)  Bana göre bu da Toyota'ya veya bu ayardaki bir arabaya saygısızlık değilmi ??  kim Takar LPG'yi  ???
Bülent bey bahsettıgınız konuyu tekrar okuyun kusura bakmayın ama bıraz sallamışınız.arabada prins lpg var  8 tane sıfır lastik araç 58 bin km ve sizin aracınızdan donanım olarak kat kat üstün
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #105 : Mayıs 23, 2013, 22:35:31 »
Farklı bir açıdan bakalım konuya,
Yeni s80 e uygulanan 1.6dizel motor sonucunda, s80in performansı Şahin s (injeksiyonlu seri) e rakip olacak düzeyde. Bir volvo fanatiği olarak, bu çok ağırıma gidiyor.

Adamlar Focustaki motoru kullandilar bea :argh:
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #106 : Mayıs 23, 2013, 22:37:45 »
Adamlar Focustaki motoru kullandilar bea :argh:
Bugün biri focusda 1.6 psa dizel var diyordu. S80 psa dizeli var deyinde volvodan soguyalim :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #107 : Mayıs 23, 2013, 22:39:07 »
Volvo zaten eski Volvo değil Ford ların geliştirilmiş hali..
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #108 : Mayıs 23, 2013, 23:06:29 »
Volvo işveç değil artık bir çin malı eski kalitesini aratabilir
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #109 : Mayıs 24, 2013, 08:08:42 »
Alman konforludur evet ama bi arıza çıkartıp bana dünyanın parasına mal olursa benim o konforu yakasım gelir. O yüzden sorunsuzluk iyidir. Alman diyincede zaten 3 marka vardır bmw, mercedes, audi. Vw bunların tırnağı olamaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #110 : Mayıs 24, 2013, 08:42:52 »
Bülent bey bahsettıgınız konuyu tekrar okuyun kusura bakmayın ama bıraz sallamışınız.arabada prins lpg var  8 tane sıfır lastik araç 58 bin km ve sizin aracınızdan donanım olarak kat kat üstün
Sallamadım Zeki Bey, demek istediğimi anlamadınız galiba.O ayarda bir araba zaten 30000 TL..Dizel ile aradaki fark yok kadar az,yani ekonomi ile aradaki fark. Ben o araba için konuşmadım,bir daha doğru düzgün okursanız ne demek istediğimi anlarsınız inşallah Zeki Bey :)
Almak istenen araç 25000 TL olsa ve aynı kalitede olsa tak lpg'yi kullan sorun yok..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kadınlar insandır, biz insanoğlu.
  • 25 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #111 : Mayıs 24, 2013, 09:29:35 »
Yaklaşık 5 sene uluslararası bir konsorsiyumda çalıştım(termik santral) turkiyenin atatürk barajından sonra ki en buyuk yatırımı idi ve boiler (kazan kısmı)  yani mekanik kısmı ALmanlar yaptı, Turbin (daha cok elektronik kısım diyelim) kısmınıda Japonlar yaptı, bu adamlarla beş sene çalıştık, japonların dediği bir şey var dunya da mekanigi en iyi almanlar yapar. Almanlar mekanikte dunyada 1 numaradır, bu bir gercek, ee ABD de onlardan sonra gelir bence...

Almanlarda, (Japonlar için) aman bizden bir şey görmesinler hemen kopya ederler   :D şeklinde yorum yapıyorlardı. Dunya da icat mucit tasarım ne varsa %90 batı yapar, icat eder bulur yani, japon ve çin (yani uzak dogu tabii G.kore Taiwan vs. de buna dahil) bunun daha hızlısını daha elektronigini, daha ufagını  vs. geliştirir. Bence olay budur...
Sizi sabah namazına kaldıracağına söz veren birisiyle evlenin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #112 : Mayıs 24, 2013, 09:36:56 »
Otomotivde ,devrim zaten almanlarındır, Ornek olarak; tarihte ilk içten yanmalı benzinli motoru icat eden Alman mühendis Karl BENZ dir yine dizel motorun mucidi Alman Makina mühendisi Rudolf DIESEL dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #113 : Mayıs 24, 2013, 09:40:43 »
Ama ben sorunsuzlugu ve bir aile arabası olması sebebiyle corolla tercih ediyoruım, herkesin de tercihine saygı duyarım, tabii corolla, bir mercedes bir bmw ya da audi gibi olamaz ancak c sınıfında ben corollayı tek gecerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #114 : Mayıs 24, 2013, 09:44:16 »
Arkadaşlar maddi olarak bana uygun olduğu için ve sorunsuz olduğu için bu sınıfta bende her zaman tercihimi Toyota arabadan kullandım. Daha önce Corolla şimdi Auris. Tamamen maddiyat ve zevk meselesi gibi bana göre de :):)
Allah herkesin gönlüne göre versin :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #115 : Mayıs 24, 2013, 09:45:29 »
Otomotivde ,devrim zaten almanlarındır, Ornek olarak; tarihte ilk içten yanmalı benzinli motoru icat eden Alman mühendis Karl BENZ dir yine dizel motorun mucidi Alman Makina mühendisi Rudolf DIESEL dir.

Demek DIESEL yani dizel ordan geliyor , tıpkı röntgeni bulan Alman mucid Wilhelm Conrad Röntgen gibi :)

Bulduğu icadın dünyada isminle anılması en az bulmak kadar önemli birseydir heralde...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #116 : Mayıs 24, 2013, 09:50:18 »
Evet Yasin Bey, adamlar icat ediyor, biz millet olarak nelerle ugraşıyoruz, biribirimizi fişliyoruz, ideoloji bilmem ne , zaten onlarda bizim genc nufustan korktukları için bize bazı şeyleri musallat edip aramıza nifak tohumları ekiyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #117 : Mayıs 24, 2013, 09:52:14 »
eee bizdede prostatın brokolide bulunan bir etkin madde ile onlenebilecegini ispat eden ve bu maddeye SARACON ismini veren degerli hocamız Prof İbrahim Adnan SARACOGLU var.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #118 : Mayıs 24, 2013, 09:54:17 »
eee tabii İbni Sina lar, Farabi'ler, Ali KUŞÇU vs. ecdadımız daha cok insana yatırım yapmış saglık alanında matematik alanında buluşlar yapmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #119 : Mayıs 24, 2013, 09:54:50 »
Birde behçet hastalığını bulan doktor Türk ve dünya litaratüründe hastalık behcet diye biliyor. İsmi Hulusi BEHÇET.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance