Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« : Mayıs 21, 2013, 15:22:48 »
Üç ay önce yıllardır bindiğim Japon arabasından başka bir Japona terfi ettim. Tabi Allah kısmet etti D sınıfı bir japona biniyorum. Diğer aracıma göre dağlar kadar fark var. Tabi bu muhtemelen sınıf farkından.

Ama hepde merak ediyorum Alman arabası kullanımı, yıllar içerisindeki durumunu, konforunu.  İnternet üzerinde hep Almanın Konforu, Japonun sorunsuzuluğu konuşuluyor. Bu gerçekten böylemidir ?  Yani şunu söyleyebilirim " evet ben 5 sene sorunsuz Japon arabasına bindim". Acaba bir Alman otomobili kullnacısısı aynı şeyi söyleyebilirmi ?

Sizlerin bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« : Mayıs 21, 2013, 15:22:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2013, 15:37:02 »
Birinci arabam ve 4 arabam mercedes idi.Kem konfor hem sorunsuzluk aynı anda vardı.Alman arabalarında ikinci el alıyorsan önce sağlam bir masrafla toplattır sonra periodik bakımla 20 yıl bin...Tabi bu mercedes i.in geçerli
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2013, 15:46:34 »
alman araçlarının konforunu bilmiyorum ancak. Sahibi olduğum 2001 kasa corolla bana göre çok konforluydu, uzun yol sürüşü hiç yormazdı, 2 yıl 40bin km kullandım ve girmediğim çukur, kötü yol kalmadı ama bir kez olsun ön düzenle alakalı bir sıkıntı, arıza, parça değişimim vs. olmadı, yalnız olduğum zaman arabayı agresif ve sert kullanmayı seviyorum bu kullanımı başka alman aracında yapsaydım eminim ki başımı çok ağrıtacaktı. Tek çektiğim sıkıntı domuza çarptıktan sonra radyatör delinmiş halde 4 km kadar daha hareket ettim ve bu zamanla sibob arızası verdi buda kullanıcı hatası olduğu için sorun araca yüklenmez. Hakeza yeni aldığım corollam sattığımdan dahada rahat. Japonun bana göre tek sıkıntısı yol sesini fazla alması. Onada zamanla alışılıyor zaten.

Konfordan maksat nedir bilemiyeceğim ama aracımın yol tutuşu, sürüşü ve rahatlığı beni fazlasıyla tatmin ediyor. Eh sorunsuzluğuda eklersek ikinci elde japondan vazgeçemiyeceğim gibi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2013, 15:51:40 »
Çok doğru japon arabalarının sorunsuzluğu bir numara. nerdeyse sekiz yıl bindiğim hondamın bana çıkardığı tek bir problem ön sağ cam krıko problemi  oldu,  onun dışında bakımdan bakıma kaput açma.ancak şu anda bir avensis sürücüsü olarak söylemeliyim ki,  kaportalarının sağlamlıkları konusunda aynı şeyi malesef söylemek mümkün değil,2011 de ankara'ya yağan dolu neticesinde zarar gören arabaların büyük çoğunluğunu japon arabalarının oluşturduğunu bilakis bu işlerle uğraşan ustalardan duymuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 21, 2013, 15:52:05 »
10 senede 3.Toyota'ma biniyorum.Beni hiç üzmedi,yolda bırakmadı ve periyodik bakım harici hiç masraf açmadı..Hatta şunu diyebilirim, 1.Toyotamı aldığımda
yerli marka bir arabadan inmiştim, ustama gittim 5-6 ay sonra.Dedim ki,ya bu araba neden arıza yapmıyor,bir sorun olmasın :):)
Ya git işine diğerleri gibi değil bunlar demişti..Herkese kazasız belasız sürüşler :):)
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2013, 16:30:24 »
Uzun sureli ( en uzun 7-8 ay opel tigra digerleri bmw ve benz 2-3 ay) hic alman aracim olmadi. Hep Toyota kullandim kesinlikle sorunsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir memleket gibidir gemi...
    • 9GAG - Just For Fun
  • Kilometre: 140
  • 1 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Beşiktaş JK Kongre Üyesi - TMMOB JMO Üyesi - Beşiktaş'ın Şövalye Ruhlu Semt Çocuğu - Bahriyeli

'06 Corolla HB 1.6 16V VVT-I Sol Spec. (SR + CC)  A/T - /////ALPINE PMX-F640 SBE-1243BR SPG-17CS SXE-1325S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2013, 16:50:42 »
ben 2003 2006 yılları arası opel astra ya bindim hiç bir sıkıntı yaşamadım ve çokta memnundum arabamdan
yine toyota inadına corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 21, 2013, 17:23:02 »
7 yildir Toyotadan inmiyorum sorunsuzluk gercekten onemi yuksek bir konu, oncesinde Yillarca Kartallarla devam ettik isimiz geregi, simdi insan gercekten bi sorun olsada muhbabbete gitsem diye bakiyor. :)

Almanlarin bir lafi Mercedes alacak paran yoksa Japon alacaksin.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 21, 2013, 17:39:33 »
Japon araçları gerçekten sorunsuz ve masrafsız, ama bazı mekanik hataların olmadığınıda söyleyemeyiz. Sibop yakalayan , kol çıkaranda oluyor.
Almanlar japonlara kıyasla , oldukça narin ve kompleks yapılara sahipler. Sorun yaşayan çok fazla oluyor, kronik , mekanik vs. olarak.
Tamamen kişilerin beklentilerine göre araçlar tercih edilebilir, satıldığı rakamlarda aynı, japonların satış politikaları gayet iyi, almanlar bu konuda reziller, ama bizim türk insanı tepkisiz olduğu için maalesef onlarda japonlar kadar satıyor.
Bana gelince, ilk defa alman arabasına bindim, öncesinde 1 yıl japon aracı kullandım, ne kadar sıkıntı yaşarsam yaşayayım, almana binerim, benim algılarıma göre, araç her yönden üstün. 10bin km de bir motor da yaptırsa, sürekli kronik sorunda yaşatsa, sipariş verince 3-4ayda beklense alman aracına binerim, sürüş zevki olarak, hb bir corolladan çok ötede c segmentinde, yeni golfüde test ettim, o da aynı şekilde. 
Fiyat baremi olarak yukarı çıkıldığında, gt86 çok güzel bir alternatif olur, ama onuda test sürüşü yapmadan karar veremem, tr de gezen bir test aracı var, yakalayabilirsem bir ara süreceğim.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 21, 2013, 17:40:10 »
Hepsi bir arada hangi markada? Cevap net.

http://www.pclabs.com.tr/2012/06/10/musteriyi-en-cok-memnun-eden-otomobil-markasi-belli-oldu-mercedes/
2004 corolla ile bu zamana kadar sorun nedir bilmedik ondan önce mazda 323 vardı 4 sene kullandık onda da aynı şekildeydi tabi bakımları hiç atlatılmadı. Japondan başka araca binmedim bineceğimide sanmıyorum çünkü sorunsuzluk abidesi die tabir ediyorum ben.

Gecende biri bana Citroenden bahsediyodu 23. sırada kendileri :) ave mi c5 mi konusunda çok tartıştık sonuç ortada işte;)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 21, 2013, 18:21:12 »
Ben, öncelikle mercedeste bende iz bırakan kısımlar yazayım.Tabi bu benim kullandığım araçlar için geçerli ve genelleme yapamam. İlk arabam Mercedes 200 D idi.  Almanyadan sıfır alındı.Ben aldığımda 12 yaşında idi ve ilk sahibi Abim di. Aracın en güzel yanı  süspasiyon çok iyi idi.Araç ferah ve uzun yolda yormuyordu.Sunroof açık ve makul hızda müzik keyfi bambaka idi.Yakıt ise araç diesel ve  2000 cc bununla birlikte 55 litre ile 1200 km yol yapıyordu.Bağaj öyle ki yat uzan dersem yeridir.Eksi tarafı ise o motorla o kasa uygun değildi ve o koca cüsseye 90 hp çok çok azdı bana göre.
dördüncü  arabam mercedes C 200 kompressor.163 hp triptronik .Araçın performansı,ilk hızlanması çok iyi idi.Hız sınırı olmayan yolda yaptığım demede 220 kmh ile yaklaşık 3 saat gittim ve araçta en ufak bir hararet gözlemlemedim.C 200 ün olumsuz tarafı ise 4 kişi için dar bir araçtı.Sağlamlık konusunda ise çok ciddi bir testten geçti.Saatte 90kmh ile bodoslama elektirk direğine girdim.Araç pert oldu ama benim burnum bile kanamadı.

Japon a gelice;  2010  temmuzda  sıfır corolla a/t elgante xenon aldım.Aracı 2012 nısan a kadar kullandım.Corollanın sınıfı C olduğu için konfor olarak geride kalıyordu.Kocaeliden yola çıkıp  Urfa da kontak kapattığım zaman ise corolla konfor,yol tutuş,hız ve yakıt konusunda benden tam not almıştı.Tek eksiğim  sunrooftu. Eh oda benim şımarıklığım olsun :) Corollayla gelen orjinal teyp çok kaliteli.Hoparlör sayısı 6,ancak aldığım ses yeterli kalitede değildi.Ufak bir destek ile çok güzel ses almak mümkün. (yüksek sese değil kaliteli ve gerçekçi ses) 
Corollanın koltuk kumaşı yanmaz ve leke tutamaz kumaştı. Bej renk çocuklu, hele birde evcil hayvanı olanlar için seçilecek en son renk miş.Öğrenmek pahalıya patladı.Maya koltuğa kustu,Tarçın bana kızıp kumaşı tırmaladı vs.....
Corollanın benim için eksi taraf ise ani hızlanma şansım olmuyordu.Seri araçlara alıştığım için sollamalarda bir kaç defa stres yaşadım.Sorun gaza bastıktan 2 -4 saniye sonra tepki almamdı.Bu sorunu yazılım yada ek devre ile çözmek mümkündür.Corollayı mecburen satmak zorunda kalmıştım.Yoksa çok severek almış ve kendime göre düzenlemiştim.
Şimdi şirketin hilux ve 2003 model camry aracını kullanıyorum.Şantiye ziyaretlerinde şirket oradaki hiluxlardan birini bana veriyor.Hilux arazide otomobil keyfi yaşatıyor desem yeridir. Camry  japon otomobilde alman konforunu yaşatıyor.Yakıt ve vergi konusunda ise müzdaribiz:)
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 21, 2013, 19:10:28 »
Yalın(Lean) üretim, olarak bakılınca her şey farklı görünüyor ama bunları artık dünyada hemen herkes zaten kullanıyor. Bu üretim boyutu ve Japonların üstünlüğü tartışılmaz. Mühendislik boyutunda ise Almanlar kendini kanıtlamıştır. Ayrıca günümüzde saf Alman ya da Japon aracı demek çok doğru olmaz. Ama üstün yanlarını birleştirdikleri, yeni bir ürün geliştirseler bu ilginç olabilir. Ama Alman ve Japon birleşimi nasıl olabilir o tartışılır. O zaman biz, Türkiye olarak onların by özelliklerini kendi izerimizde toplarsak, çok önemli bir adım atmış oluruz, basiretli, bilime inanan, dürüst ve ileri görüşlü insanlar ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 22, 2013, 09:11:12 »
Japon araçları gerçekten sorunsuz ve masrafsız, ama bazı mekanik hataların olmadığınıda söyleyemeyiz. Sibop yakalayan , kol çıkaranda oluyor.
Almanlar japonlara kıyasla , oldukça narin ve kompleks yapılara sahipler. Sorun yaşayan çok fazla oluyor, kronik , mekanik vs. olarak.
Tamamen kişilerin beklentilerine göre araçlar tercih edilebilir, satıldığı rakamlarda aynı, japonların satış politikaları gayet iyi, almanlar bu konuda reziller, ama bizim türk insanı tepkisiz olduğu için maalesef onlarda japonlar kadar satıyor.
Bana gelince, ilk defa alman arabasına bindim, öncesinde 1 yıl japon aracı kullandım, ne kadar sıkıntı yaşarsam yaşayayım, almana binerim, benim algılarıma göre, araç her yönden üstün. 10bin km de bir motor da yaptırsa, sürekli kronik sorunda yaşatsa, sipariş verince 3-4ayda beklense alman aracına binerim, sürüş zevki olarak, hb bir corolladan çok ötede c segmentinde, yeni golfüde test ettim, o da aynı şekilde. 
Fiyat baremi olarak yukarı çıkıldığında, gt86 çok güzel bir alternatif olur, ama onuda test sürüşü yapmadan karar veremem, tr de gezen bir test aracı var, yakalayabilirsem bir ara süreceğim.

Alper bey sıkıntıya rağmen Alman'a aracına binerim demişsiniz. Demekki ziyadeyisle memnun kaldınız.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 22, 2013, 09:17:40 »
Babamda 2001 VW Bora Variant var, ilk sahibiyiz araç full modeli ve  253000km'de.. Kapı altları çürük olayına girdi,yağ yakma standart :) Yakıtı söylememe gerek bile yok. 1,6 Lt 102 Hp Hitler motor denilenden :):)
Benim eski ortak 1998 Corolla sattı  325.000 km'de ve arabada çürük,pas,yağ yakma anlamında hiç birşey yoktu :)
Benim 3. Toyota'm ve başka araba hiç aramadım,satın alırken.. Kararı siz verin..Tamamen ihtiyaç ve zevk meseleside denilebilir aslında..
Saygı duymak gerekir..
Benim kişisel tercihim  her zaman JAPON...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mayıs 22, 2013, 09:22:34 »
Alper bey sıkıntıya rağmen Alman'a aracına binerim demişsiniz. Demekki ziyadeyisle memnun kaldınız.
Alper bey alman araclarına biraz fazla taviz veriyor. 10binde motor atsamda yine binerim demiş. Bu durumun mali durumla alaksı var bende çok zengin olsam s serisine binerim hersene model yenilerim sıkıntı değil yada alma gücüm varsa 2 senede bir d premium değiştiririm örnekler çoğalabilir. Yanlış anlaşılmasın alper beyin çok zengin olduğunu iddaa etmiyorum sadece yorumlarını alım gücüne bağlıyorum. Bnce alper beyin yıllık en az 15-20bin tl araca ayıracak mali gücü var demek oluyor bu dsg sorun çıkartsa ne olur çıkartmasa ne olur en fazla yolda kalırsın yani. Bu söylediklerim benim yorumlarım yanlış anlaşılmasın.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 22, 2013, 15:40:18 »
Benim şahsi kanaatim aracı sürekli şehir içi kullanıyor isem vede arada sırada şehir dışına çıkıyor isem kesinlikle japon arabası.Yakıtları ideal , süspansiyon çok iyi , kullanım rahatlıkları var , az arıza veriyorlar hatta  sorunsuzlar.Alman lar şehir içi hantal ve sert süspansiyona sahipler.Sık arıza veriyorlar.Konu uzun yola gelince Alman araçları bu konuda çok iyiler
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 22, 2013, 19:34:11 »
Şimdiki aracımız 99 model bir Corolla, bundan önceki aracımız ise 2000 model Focus Ghia'ydı. Genel,yüzeysel olarak konuşmak gerekirse : Bunu 16 bine aldık Focus'uda 17 ye almıştık. Focus birçok konuda Corolla'dan üstün. Anlatmak gerekirse : Yol tutuş olarak Focus Corolla'dan yüz bin kat daha üstün. Focus ile 90 ile rahat rahat döndüğümüz virajı Corolla ile 60 ile anca dönüyoruz. Tabi bu sırada kapı kollarına yapışıyorum.  :) İç mekan genişliği Focus ile aynı. Motor sesini içeriye çok az alıyor. Focus'tan sonra mükemmel bir his. :) Yol sesini Focus ile aynı alıyor. Hatta stabilize yolda daha fazla alıyor gibi geldi. Birde Focus için yol sesini çol alıyor derler. Eee? Corolla'da da aynı ? Bagaj olarak Focus'tan 100 lt daha dar:390 lt. Arabada km sayacı bile eski tip analog olanlardan. Sürücü hava yastığı ve klimadan başka bir donanım yok. Kısaca bu arabada Focus'ta sevdiğim hiçbir şey yok. Ama hakkını yemeyelim motor sesi çok güzel,2030'a gelsek bile sorun çıkartmayacak. Ayrıca bunu 270.000'e dayanmış Focus'tan inip , 93.000'deki bir Corolla'ya binen birisi olarak söylüyorum : Parça kalitesi kötü. Direksiyonu soyulmaya başlamış. Focus böyle değildi.

Sonuç:Focus kullanıcısı iseniz Corolla'ya yaklaşmayın bile. Arada Everest kadar fark var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 22, 2013, 20:09:39 »
Alper bey alman araclarına biraz fazla taviz veriyor. 10binde motor atsamda yine binerim demiş. Bu durumun mali durumla alaksı var bende çok zengin olsam s serisine binerim hersene model yenilerim sıkıntı değil yada alma gücüm varsa 2 senede bir d premium değiştiririm örnekler çoğalabilir. Yanlış anlaşılmasın alper beyin çok zengin olduğunu iddaa etmiyorum sadece yorumlarını alım gücüne bağlıyorum. Bnce alper beyin yıllık en az 15-20bin tl araca ayıracak mali gücü var demek oluyor bu dsg sorun çıkartsa ne olur çıkartmasa ne olur en fazla yolda kalırsın yani. Bu söylediklerim benim yorumlarım yanlış anlaşılmasın.
Param yok ama, 4 yıl garantim var, otomobil bana göre sadece a noktasından b noktasına gitmeye yarayan bir cihaz değil sadece. Direksiyondayken insanın bazı beklentileri var, burda da insan ödediği paranın hakkını almak istiyor, aksi takdir de 7-8bin tl ye çok güzel kuş serileri var, kaportası boyası düzgün, 1-2 aylık sanayi tecrübesi ve yaklaşık 1000-1500tl lik yedek parça ile, hiçbir zaman yolda kalınmaz, lpg zaten hepsinde standart, yakıt tüketimi de oldukça düşük, sorunsuz makine işte.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 22, 2013, 20:36:10 »
Param yok ama, 4 yıl garantim var, otomobil bana göre sadece a noktasından b noktasına gitmeye yarayan bir cihaz değil sadece. Direksiyondayken insanın bazı beklentileri var, burda da insan ödediği paranın hakkını almak istiyor, aksi takdir de 7-8bin tl ye çok güzel kuş serileri var, kaportası boyası düzgün, 1-2 aylık sanayi tecrübesi ve yaklaşık 1000-1500tl lik yedek parça ile, hiçbir zaman yolda kalınmaz, lpg zaten hepsinde standart, yakıt tüketimi de oldukça düşük, sorunsuz makine işte.

Şahin almaya gidiyoruz :) Neticede S Serisi de aynı görevi görüyor, Şahin'de.