Gönderen Konu: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu  (Okunma sayısı 15947 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'un Sorunsuzluğu, Alman'ın Konforu Mevzusu
« Yanıtla #140 : Mayıs 25, 2013, 11:45:01 »
şu söze  istinaden  yazıyorum  yoksa   bıktım  japon vs alman  kavgalarından, dahaada  yazmam.

Mali abim  " ne kadar  ekmek  o kadar  köfte " versiyonu da var :)
Evet kardeşim sana katılıyorum Tunç :):)  Ne kadar para o kadar köfte..Herkeste zevk var belki ama para olmayınca,istediğine de ulaşamıyorsun bazen :)
Daha önce de dedim, benim ihtiyaçlarımı büyük ölçüde karşılayan araba şu an için Toyota :)
I'll make you an offer you can't refuse.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Mayıs 25, 2013, 11:45:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Mayıs 25, 2013, 12:07:04 »
BENDEN ALINTI (Aşağıdaki yazıları yine bu forumda 3 yıl önce yazmıştım bu konuyoa cuk oturduğu için ekledim DÜŞÜNCELERİM HALA aynıdır değişmedi :))

Arkadaşlar bende bir toyota fanatiği olarak birkaç eleştiride bulunmak istiyorum Tamam  olumlu yönlerine katılıoyrum ama toyotaların çok eksikleri var inanın şu sorunsuzluk olayı olmasa kesinlikle başka markaya özellikle vw ne geçiş yaparım ama memur adamız bize sorun çıkarmıyacak servise sanayiye çok gitmeyecek gidersekte canımızı fazla yakmayacak araç lazım oda toyota malesef
  Malesef diyorum çünkü toyota bu sorunsuzluk olayının yani imajının arkasına çok saklanıyor gibi geliyor mesala ormeklerle anlatayım
1.bagaj kapağı hala klasik kollarla açılıyor benim 99 model borası olan arkadaşımın borasında bile pistonlu
2. bağaj hala anahtar üzerinden açılamıyor
3. ya şu anahtarla camları kapama olayı hala yok şimdi diyeceksinizki bir role ile oluyor tamam oluyorda niye yok Skodanın forumuna giriyorum octavyada bırakın kapamayı kapıları açarken açma tuşuna uzun süre basınca bütün camları açıyormuş ki yaz için süper bir uygulama günüşten pişmiş bir arabanın içine girmemiş oluyorsunuz.
4. skoda dahil birçok vw gurup araçların dijital klimalarında dişarıdaki havayı ölçüp (havanın kalitesini) havalandırmanın dışarıyla irtibatını kesen yani bizim elle yaptığımız işi yapan otomatik sistem var ki bence çok güzel bir sistem
5. Ya arkadaşlar 99 boranın bağajındaki kaplama malzemesinin kalitesi yeni corollalarda bile yo malesef adamlar kalın kaliteli malzeme kullanmışlar corollanın bagajında ise ince oluklu pilastiğin üzerine ince kumaş kaplama al sana bagaj kaplaması olmuş
6. içerideki malzeme kalitesinin bir vw e yetişemediğini anlatmama gerek yok herhalde bizim kasalardaki yolcu hava yastığı çok dandik duruyor bir çok arkadaşımda var 2002-2007 corolla hepsinin cd çalar havalandırma yani plastiği ile torpido arasındaki mesafe farklı sağ tarafı açık olan sol tarafı açık olan vs vs
  Ha birde adamlardaki lcd ekran yani bu klima ekranı ve radio ekranı süper insanın içi akıyor ya kardeşim octavyaya bile dokunmatik ekran koymuşlar görmüşsünüzdür ne kadar güzel görünüyor toyota hala cücük gibi minik ancak iki tane harf sığan ekranları  kullanıyor herhalde 2020 yılında geçer bu ekranlara. onlarda 3 boyultlu ekranlara geçer herhalde. şimdi toyotada var 1000 trl ek verirseniz diyeceksiniz neden vereyim o farki sanki ucuzamı olyorum arabayı
7.kaportanın yani sacın kalınlığı da çok ince inanın biri yaslandıĞInda uyarmak zorunda kalıyorum uyardığım kişi malımı sakındığımı sanıyor ama aslında öğle değil arkadaşlar inanın çok ince kaportası var arkadaşın çamurluğuna bir arkadaşı yaslandı çamurluk çöktü o günden beri gözüm korktu valla. vw nlerin kapartaya bakıyorum taş gibi kahroluyorum
8 . boyasıda yani üzerindeki vernikte yumuşak gurup verniklerinden ( araç detayling forumlarına girerseniz tablosu var) buda verniğin yani boya üst tabakasının çok çabuk çizildiğini gösteriyorki vw  bu konudada en sert vernik grubunda kolay kolay çizilmiyor deforma olmuyor ben kendi arabmı ve bazı sevdiğim arkadaşlarımın arçlarına pasta-cila makinamla parlatıyorum bir nevi hobim inanın 20 arabayı geçmiştir pasta cila yaptığım araç sayısı en kolay yapılan toyota honda hyundaı marka araçlar tofaşı saymıyorum iki numara aşındırıcılığı olan bir pasta rahatlıkla yetiyor çünkü vernik çok yumuşak vw de ise 6-8 numara kullanmak gerekiyor çünkü verniği çok sert zor işliyor melzeme verniğe o yüzden  eski vw ler taş gibi geziyor yollarda
9. DSG şanzıman adamlar aşmış saniyenin 1/8 İNDE VİTES DEĞİŞTİRME 7 İLERİ
   Neyse şimdi içimizdeki bazı arkadaşlar kardeşin git o zaman VW al ne işin var toyota ile ve toyota furumunda dediklerini duyar gibiyim ama dediğim gibi sorunsuzluğu (motor ve yürüyen aksamdaki) beni toytada tutan en önemli ve baş neden Arkadaşlar İster kabul edin ister etmeyin gerisi doğru aslında bu maddeler dahada uzar ama bu kadar yeter

10. madde toyota şu otomatik şanzıman olayını (tiptironik demek istiyorum) hala çözemedi geçişler sarsıntılı arasırakafayı yiyormuş filan şimdi siz DSg şanzumanında  arza çıkardığında maliyetleri yüksek diyeceksiniz Kardeşim toyotada DSG den daha iyisini yapsın kullanalım utanmadan eski klasik otomatik şanzumanı geri getirdiler birde 4 ileri tam bir fiyasko bakalım belki ileride bu şanzıman işini çözerler ama çok yavaş ilerliyorlar .(tsı MOTORLAR, 1.6TDI VS. farklarına hiç girmiyorum)
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 278 kere teşekkür etti
  • 278 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Mayıs 25, 2013, 12:16:27 »
Valla adaş senin yazdıklarını okudum ve katılıyorum sana :):) Bir Toyota hastası olarak.Benimde 3.Toyotam bu, isteyerek,içime sinerek aldım,şükür sorun yok :)
Ben ilave ederek şunu yazayım, benim kuzende 2005 307 Peugeot var, Bırak Alman arabasını :)  araba hareket edince kapılar otomatik kilitleniyor..
Benim 2009 Auris'te üst modellerde bile yokmuş.En basit verebileceğim örnek bu sizlere..
Babamda orjinal 2001 VW Bora Variant var,ilk sahibiyiz. Arabanın tokluğu olsun,doluluğu olsun kesinlikle, maalesef bir japon'da yok :(:(
Saygılar hepinize...
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Mayıs 25, 2013, 13:54:30 »
Genelde şirketler ödeme kolaylığından dolayı Ford yada Fiat seçiyor..
Binekte en cok Renaulttur bence. Hatta ticaridede iyi gidiyor ama en iyi ticari Fordda satis bazinda yanilmiyorsam da benim demek istedigim kurumsal bir sirket degil, empati yaparak anlasilabilir demek istedigim.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1.4
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 22000
  • 62 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Mayıs 25, 2013, 14:10:38 »
Bu şirketlerin tercihi bencede biraz yedek parça fiyatlarından kaynaklı, yanılmıyorsam, albea ve linea nın yedek parçaları, güncel kuş serisi yedek parçaları fiyat bazında, bu yüzden şirketler ve taksiciler özellikle fiat tercih ediyor. Renault tercih eden taksicilerden genelde şikayet duymuştum. O tür kullanılan araçlar arasında sanırım en cazibi fiat.
1) 1993 Toyota Corolla 1.6 GL      (1999-2004) stock
2) 2000 Volvo S40 2.0T               (2004- ???) turbo upgrade + cut out + dp + yazılım + yakıt
3) 2005 Toyota Corolla 1.6 sol hb (2012-2012) stock
4) 2012 VW Scirocco 1.4 TSI        (2012- ?? ) stage 2 ecu sw(yazılım)+ s3 cooler + vw racing air filter +forge dumpvalve + forge wastegate + r8 bobin+ custom downpipe+aem v2 water/methanol injectio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Mayıs 25, 2013, 15:16:58 »
Alıntı
Toyota camry mesela.Camry D sınıfı bir araç ve konfor açısından iyi noktalarda.Yakıt olarak 3,5 cc bir motor için son derece normal ancak benzin fiyatlarına baktığımızda litresi yaklaşık 5 tl görünce hele birde yıllık vergisi ile 4 senede sıfır araba (b sınıfı) alırsınız.
Mercedes ve bmw hayranı arkadaşlara birde camry yi deneyin derim.

bizim denememize gerek yok avrupada vergi sistemi bizden farklı ama camry,lexus,acura,infiniti avrupada da nal topluyor japonların üretebildikleri lüks araba amerikalılara göre orada da lincoln ve (son zamanlarda kalite konusunda atak yapsa da ) cadillac ı baz alırsak neden premium japonların premiıum almanlara yaklaşamadığını daha iyi görürüz. bence esas sorun japonların yaratıcı değil kopyacı oluşu bugun baktığınızda hiçbir sınıfta japonların yarattığı birşey yok yaratılan sınıfları (yaratan amerikalıysa) bazen daha iyi avrupalıyla (özellikle alman) eh işte den biraz daha iyi kopyalıyorlar. mantalite farklı yani.
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Roy Roy...
  • 9 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Mayıs 25, 2013, 16:21:39 »
BENDEN ALINTI (Aşağıdaki yazıları yine bu forumda 3 yıl önce yazmıştım bu konuyoa cuk oturduğu için ekledim DÜŞÜNCELERİM HALA aynıdır değişmedi :))

Arkadaşlar bende bir toyota fanatiği olarak birkaç eleştiride bulunmak istiyorum Tamam  olumlu yönlerine katılıoyrum ama toyotaların çok eksikleri var inanın şu sorunsuzluk olayı olmasa kesinlikle başka markaya özellikle vw ne geçiş yaparım ama memur adamız bize sorun çıkarmıyacak servise sanayiye çok gitmeyecek gidersekte canımızı fazla yakmayacak araç lazım oda toyota malesef
  Malesef diyorum çünkü toyota bu sorunsuzluk olayının yani imajının arkasına çok saklanıyor gibi geliyor mesala ormeklerle anlatayım
1.bagaj kapağı hala klasik kollarla açılıyor benim 99 model borası olan arkadaşımın borasında bile pistonlu
2. bağaj hala anahtar üzerinden açılamıyor
3. ya şu anahtarla camları kapama olayı hala yok şimdi diyeceksinizki bir role ile oluyor tamam oluyorda niye yok Skodanın forumuna giriyorum octavyada bırakın kapamayı kapıları açarken açma tuşuna uzun süre basınca bütün camları açıyormuş ki yaz için süper bir uygulama günüşten pişmiş bir arabanın içine girmemiş oluyorsunuz.
4. skoda dahil birçok vw gurup araçların dijital klimalarında dişarıdaki havayı ölçüp (havanın kalitesini) havalandırmanın dışarıyla irtibatını kesen yani bizim elle yaptığımız işi yapan otomatik sistem var ki bence çok güzel bir sistem
5. Ya arkadaşlar 99 boranın bağajındaki kaplama malzemesinin kalitesi yeni corollalarda bile yo malesef adamlar kalın kaliteli malzeme kullanmışlar corollanın bagajında ise ince oluklu pilastiğin üzerine ince kumaş kaplama al sana bagaj kaplaması olmuş
6. içerideki malzeme kalitesinin bir vw e yetişemediğini anlatmama gerek yok herhalde bizim kasalardaki yolcu hava yastığı çok dandik duruyor bir çok arkadaşımda var 2002-2007 corolla hepsinin cd çalar havalandırma yani plastiği ile torpido arasındaki mesafe farklı sağ tarafı açık olan sol tarafı açık olan vs vs
  Ha birde adamlardaki lcd ekran yani bu klima ekranı ve radio ekranı süper insanın içi akıyor ya kardeşim octavyaya bile dokunmatik ekran koymuşlar görmüşsünüzdür ne kadar güzel görünüyor toyota hala cücük gibi minik ancak iki tane harf sığan ekranları  kullanıyor herhalde 2020 yılında geçer bu ekranlara. onlarda 3 boyultlu ekranlara geçer herhalde. şimdi toyotada var 1000 trl ek verirseniz diyeceksiniz neden vereyim o farki sanki ucuzamı olyorum arabayı
7.kaportanın yani sacın kalınlığı da çok ince inanın biri yaslandıĞInda uyarmak zorunda kalıyorum uyardığım kişi malımı sakındığımı sanıyor ama aslında öğle değil arkadaşlar inanın çok ince kaportası var arkadaşın çamurluğuna bir arkadaşı yaslandı çamurluk çöktü o günden beri gözüm korktu valla. vw nlerin kapartaya bakıyorum taş gibi kahroluyorum
8 . boyasıda yani üzerindeki vernikte yumuşak gurup verniklerinden ( araç detayling forumlarına girerseniz tablosu var) buda verniğin yani boya üst tabakasının çok çabuk çizildiğini gösteriyorki vw  bu konudada en sert vernik grubunda kolay kolay çizilmiyor deforma olmuyor ben kendi arabmı ve bazı sevdiğim arkadaşlarımın arçlarına pasta-cila makinamla parlatıyorum bir nevi hobim inanın 20 arabayı geçmiştir pasta cila yaptığım araç sayısı en kolay yapılan toyota honda hyundaı marka araçlar tofaşı saymıyorum iki numara aşındırıcılığı olan bir pasta rahatlıkla yetiyor çünkü vernik çok yumuşak vw de ise 6-8 numara kullanmak gerekiyor çünkü verniği çok sert zor işliyor melzeme verniğe o yüzden  eski vw ler taş gibi geziyor yollarda
9. DSG şanzıman adamlar aşmış saniyenin 1/8 İNDE VİTES DEĞİŞTİRME 7 İLERİ
   Neyse şimdi içimizdeki bazı arkadaşlar kardeşin git o zaman VW al ne işin var toyota ile ve toyota furumunda dediklerini duyar gibiyim ama dediğim gibi sorunsuzluğu (motor ve yürüyen aksamdaki) beni toytada tutan en önemli ve baş neden Arkadaşlar İster kabul edin ister etmeyin gerisi doğru aslında bu maddeler dahada uzar ama bu kadar yeter

10. madde toyota şu otomatik şanzıman olayını (tiptironik demek istiyorum) hala çözemedi geçişler sarsıntılı arasırakafayı yiyormuş filan şimdi siz DSg şanzumanında  arza çıkardığında maliyetleri yüksek diyeceksiniz Kardeşim toyotada DSG den daha iyisini yapsın kullanalım utanmadan eski klasik otomatik şanzumanı geri getirdiler birde 4 ileri tam bir fiyasko bakalım belki ileride bu şanzıman işini çözerler ama çok yavaş ilerliyorlar .(tsı MOTORLAR, 1.6TDI VS. farklarına hiç girmiyorum)
pederin 2001 astrada bile vardı arabaya binmeden cam açma kapatma olayı. :)
...Wir Leben Autos...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Mayıs 25, 2013, 17:19:45 »
Binekte en cok Renaulttur bence. Hatta ticaridede iyi gidiyor ama en iyi ticari Fordda satis bazinda yanilmiyorsam da benim demek istedigim kurumsal bir sirket degil, empati yaparak anlasilabilir demek istedigim.
Sercan'cım yine alınganlığın üzerinde :) O zaman birde şu açıdan bak taksilerin kaçı Toyota.Evet Toyota alınırmı alınır bal gibi ama alternatifi yok değil.Yani bir Linea'yı yada Fiesta dizeli eşek niyetine tepe tepe kullanan ve sorun yaşamayan şirketlerde var.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #148 : Mayıs 25, 2013, 17:23:58 »
Sercan'cım yine alınganlığın üzerinde :) O zaman birde şu açıdan bak taksilerin kaçı Toyota.Evet Toyota alınırmı alınır bal gibi ama alternatifi yok değil.Yani bir Linea'yı yada Fiesta dizeli eşek niyetine tepe tepe kullanan ve sorun yaşamayan şirketlerde var.

Alinti yaptigin yazimin neresinde alinganlikla alakali bir durum var vallahi anlamadim.

Simdi diyorsun ki abi 25.000 araci birakip 40.000lira verip Toyotami alsinlar sahsen ben asla yapmam oule bir sey :)
Albea alirim arkayada bakmam, neticede taksi olacak arac hic olmasa en az yilda 3 kere kazaya karisir Istanbulda.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #149 : Mayıs 25, 2013, 17:25:54 »
Empati diyince öyle algıladım bir an, yanlış bir anlaşılma olmadı umarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mayıs 25, 2013, 17:33:33 »
Empati diyince öyle algıladım bir an, yanlış bir anlaşılma olmadı umarım.
Abi orda empati derken yani kurumsal bir sirket olarak algilama, senin benim gibi bir ise kalkissa anlaminda dedim bir ise kalkissak minimum maliyet isteriz bu da ona ornekti.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 26 kere teşekkür etti
« Yanıtla #151 : Mayıs 25, 2013, 17:55:26 »
Ok istemeden kimseyi kırmak istemem..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • FlickR -FotoShare
  • Araç: Avensis
  • 148 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Mayıs 25, 2013, 20:24:21 »
Almanın yada Japonun taraftarı olamam. Hangisi kaliteli aracı bana ucuza veriyorsa ona yönelirim. Şuan Japon kullanıyoruz. Geriye dönüp baktığımda iki senedir hiçbir sıkıntı çıkarmadı (LPG olmasına rağmen) .  Geçen gün arkadaşımın C4 dizel ini kullandım. ilk viteslerde dizel in sesi oldukça geliyordu. Fakat 90-100 den sonra ses muazzam şekilde azaldı ve hissedilmedi. Ve aynı zamanda C4 ün pencere kısımlarından çok fazla rüzgar sesi geliyordu. Sanki cam biraz açık gibi hissettim ama değildi. İki taraftan da geliyordu. Benim araç ise 90 dan sonra bağırmaya başlıyor ve sesi içeri baya geliyor.   En çok sıkıldığım nokta bu. Sadece şu ses yalıtımı işine biraz fazla yönelseler daha iyi olacak gibi.

Alman a gelince kullanmadım, çok fazla da binmedim yorum yapamıyorum. Bu kadar kişi kullanımı rahat yol sesi az diyorsa bir bildiği vardır diye düşünüyorum. Sonuç itibariyle kaliteli arabalar. Bunlar makine, her zaman arıza yapabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 112000
  • Model Yılı: '09
  • 15 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mayıs 25, 2013, 22:14:29 »
Kırgızistan'da şirkette 2005 model E500 vardı.(70000 mil civariydi) Kaza vuruk olmadigi halde bir kere ariza çıkardı , ondan sonra durulmadi araba. Bir ayda tam 3000 $ ' a yakın para yedi. Şimdi arabaları Lexus ve Toyota' ya çevirdiler. Demek istediğim hangi alman olursa olsun bir sorun cikardi mi  daha iflah olmuyor. En iyisi japona devam :)
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Mayıs 25, 2013, 22:24:58 »
Bir Türk atasözü şöyle der.Kaç akçe o kadar köfte.(Bize böyle öğretildi doğru farklı ise de öğrenmek isterim).

Alman denince akla gelen markalar ve fakat teknolojiler var.Bunun yanında Japon markalarının çoğunu biliyoruz ama ürün gamını yeterince tanımıyoruz.Çünkü vergi rejimi ve yakıt fiyatları yüzünden o araçların ülkemizde satılmaları çok zordur.Aklıma gelen örneklerden Toyota camry mesela.Camry D sınıfı bir araç ve konfor açısından iyi noktalarda.Yakıt olarak 3,5 cc bir motor için son derece normal ancak benzin fiyatlarına baktığımızda litresi yaklaşık 5 tl görünce hele birde yıllık vergisi ile 4 senede sıfır araba (b sınıfı) alırsınız.
Mercedes ve bmw hayranı arkadaşlara birde camry yi deneyin derim.
Camry nin yasaklanan bir reklamında kişi katil tarafından kovalamaktadır.Ve camry içinde oturan sahıştan yardım ister ancak yalıtım o kadar iyidir ki ateş edildiği halde kişi bunu duymaz ve kovalanan kişi ölür.Burada elbette çok çok abartı var ve zaten reklam yayından kaldırıldı.Ancak gerçek olan bir şey var ki camry nin yol sesini içeri almadığıdır.Şimdi ben corollanın içeri aldığı yol sesine bakarak toyota içeri ses alıyor demem çok hatalı bir tespit olur.Ben camryi bmw 5 ve mercedes E sınıfı ile kıyaslarım. E600 brabus filan demeyin erabus sizi çarpar çünkü e600 özel bir model ve günlük kullanım için değildir.

Sonuç Almaları tanıyoruz ama Japonları yeterince tanımıyoruz.

Sonradan aklıma geldi .Bir skoda hayranı olarak skondanın patenti olan tweendoor özelliği (iki aşamalı açılabilen kapı) çok tuttuğum bir özelliktir.Bu özellik ile aracı ister sedan gibi düşünür ister liftback olarak görebilirsiniz.Esnek ve kullanıma hitap eden  kullanışlı  özellik.Skoda cek cumhuriyeti ürünü ama benim gözümde Alman çünkü VW satın aldıktan sonra skodanın sağlamlığı ve vw nin konforu birleşti ve orta sınıfın mercedesi çıktı bence.Skodanın ürün gamına bakarsanız bakkala da hitap eden (roomstar) memura da (Rapid) ,sakar sürücüye (citigo),gençlere ve genç hissedenlere (octavia Rd ve Fabia RS) babalara (superB) vardır.

M.Ali bey duruma farklı yönden bakmışsınız. İnsanın aklına neden Toyoda veya Honda gibi firmaların Vw grubu gibi ürün gamı demeyeceğimde motor seçeneğiyle ülkemize gelmiyorlar. Misal bir honda civic sedan zamanından beri dizel motorla ülkemize giriş yapsaydı ortalğı kasıp kavururdu.  Wv passatına 1.4 turbo motor koyuyor. Yurtdışındaki satışları nasıl bilmiyorum ama vergi avantajıyla birleşince iyi satış yapıyorlar.

Söyleyemeden geçemeyeceği skoda suber-b modelindeki arka diz mesafesi abarmıyorum ortaya sehba koyacak kadar geniş :)
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mayıs 25, 2013, 22:40:27 »
Kırgızistan'da şirkette 2005 model E500 vardı.(70000 mil civariydi) Kaza vuruk olmadigi halde bir kere ariza çıkardı , ondan sonra durulmadi araba. Bir ayda tam 3000 $ ' a yakın para yedi. Şimdi arabaları Lexus ve Toyota' ya çevirdiler. Demek istediğim hangi alman olursa olsun bir sorun cikardi mi  daha iflah olmuyor. En iyisi japona devam :)
Kırgızistan ve bazı ülkeler ile Türkiye'nin durumu farklı olabiliyor. Örneğin oradaki yakıt fiyatı, araç vergileri. Mesela Kırgızistanda Alman denince yıldızlı mblem anlaşılır, diğerleri tutulmaz. Lexus'lar ise başka yerlerden gelme genelde. Ama son iki yıldır Lexus çok arttı oralarda.

Sizce Toyota'nızda Alman menşeli bir parça var mı, ya da Alman aracınızda Japon menşeli? ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #156 : Mayıs 25, 2013, 22:52:21 »
Kırgızistan ve bazı ülkeler ile Türkiye'nin durumu farklı olabiliyor. Örneğin oradaki yakıt fiyatı, araç vergileri. Mesela Kırgızistanda Alman denince yıldızlı mblem anlaşılır, diğerleri tutulmaz. Lexus'lar ise başka yerlerden gelme genelde. Ama son iki yıldır Lexus çok arttı oralarda.

Sizce Toyota'nızda Alman menşeli bir parça var mı, ya da Alman aracınızda Japon menşeli? ;)

Abi orada Tr'deki gibi bayi sistemi yok.Bizim Mercedes de orijinal almandi. Lexus da orijinal japon. Genelde gidip istediğin arabayi seciyorsun galericiden litvanyadan, amerikadan ya da almanya dan getiriyorlar.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mayıs 25, 2013, 23:15:11 »
Abi orada Tr'deki gibi bayi sistemi yok.Bizim Mercedes de orijinal almandi. Lexus da orijinal japon. Genelde gidip istediğin arabayi seciyorsun galericiden litvanyadan, amerikadan ya da almanya dan getiriyorlar.
Aynen öyle, sen netten falan beğeniyorsun, trene vs yükleyip, getiriyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #158 : Mayıs 25, 2013, 23:23:24 »
Aynen öyle, sen netten falan beğeniyorsun, trene vs yükleyip, getiriyorlar.

Aynen abi . Arabaları aldığımız ve bu işi yapan bir Türk var orada. Gidiyor adam Almanya'ya 10 araba alıyor , 9 unu trene veriyor , birine de kendi binip geliyor.
Camry 3.5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mayıs 25, 2013, 23:38:41 »
Aynen abi . Arabaları aldığımız ve bu işi yapan bir Türk var orada. Gidiyor adam Almanya'ya 10 araba alıyor , 9 unu trene veriyor , birine de kendi binip geliyor.
heheheheh ne güzel iş sevdim ben bu işi.Ama ben rüyamda siparis verirsem benim arabayı trene versin :))))))
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...