0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu tür problemlerde sanayide bazı ustalar daha saglam ama ugraşmak istemiyorlar çok zaman lazım.
Bugün elektronik sistemler ile ilgilenen bir mühendis ve bu tür arızaları hatta takip eden bir arkadaşla epey konuştuk sorunun kalibrasyon sorunu olduguna eminlerBirkaç kalibrasyon yöntemi anlattılar OBD soketinden bazı pinler kısa devre yapılıyor kontak bazı şartlarda aç kapa yapılıyor sonrada çok düzgün bir yolda 60 km ye kadar çıkıp TRC butonuna basılıp frene defalarca pompalanıyor.İşlemi yapmaya çalıştık olup olmadıgını bilmiyorum ama virajda uygun düz yollarda 8 çizdim şuanlık bişi olmadı bakalım sonucu takip edecegiz.
Benzer veya aynı kalibrasyonu; kontak, TRC ve arka arkaya hızlı fren pompalamalı işlemi durur vaziyette yaptık. Durur vaziyette yaptığımız için olabilir ama maalesef bizim sonuç olumsuz oldu. Sizin sonucunuzu merak ediyorum.
Lastikleri yarın kontrol edeyim. Aslında bahsettiği kalibrasyonu yaptık ve buzzer sesini duyduk ama eğime ben çok dikkat etmedim. 60 km hızda yapılan test ayrı bir kalibrasyon mu yoksa yine yahu rate için mi. Nasıl yapıldığını yazabilirsen onu da denemeye çalışırım.
Hissettiğim bir şey yok ama lastiklerdeki dengesiz aşınma veya amortisör durumu da bunu tetikler mi acaba diye aklımdan geçti.
Onu daha beceredim. Becerirsem yazarım. Ama sizin yaptıgınızda OBD soketinin 4. ve12. pinlerine jumper yapılmışyımdı.Öteki dedigini bende yaptım sonuç vermedi.
http://www.toyotanation.com/forum/88-general-fj-cruiser-discussion/356498-zero-point-calibration.htmlbunu bir incele bu açıklamalar bizim araca daha yakın
Buradaki anlattığı benim gönderdiğim dökümanla aynı. Bunda da fren pompalama yok.
Önceki döküman üzerinden gidersek gösterdigi pin numaraları farklı.Sıralama aynı gibi fakat bu işlem yapıldıgında araç sürekli check modede kalıyor.Bu sıradada yeni kalibrasyon gerekli onuda arkadaşlar fren ile tamamlandıgını belirttiler.
Pin numaraları aynı da resimlenirken tersten resimlenmiş. Zemine dikkat ederek tekrar yapayım. İnşallah arızanız tekrarlanmaz.