0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Frene basıldıgında lambalarının yandım sinyali ASB beynine gidiyor bunu göremedigi için yanması çok normal.
Hayir frene basmakla ilgili degil, frene basmadan direk araci calistirdigimda ekranda ikaz belirtmisti.ayrica egr valfinin fisinin cikik olmasi trc ve vsc ikaziyla ne ilgisi olabilir, ayni zamanda motor ikaz isigida yanmisti.
Ahmet bey geçmiş olsun, güle güle kullanın, aklıma şöyle bir şey geldi, önceki arızanın o fiş nedeniyle olma ihtimali varmıydı?Pompanın rekorları düzgün takılmadıysa diş kapıp hava alma ihtimalini düşünerek, tekrarlarsa aklınızda olsun.
Ahmet bey geçmiş olsun inşallah verdiginiz ugraşın emeginizi alırsınız . ABS li araç fren hidrolik havası manuel alındıgında ne gibi problemler çıkartıyor.bakıma gittigimde balatalar ve fren hidroligi ömrünü doldurdugundan degişim yapılacak.resmi serviste cihazlamı havası alınıyor(ben özel servise gidecegim)bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar
Tüm yarımları için Ufuk'a tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.
Rica ederim Ahmet abi ben elimden geleni yaptım gerisi senin maharetin Geçmiş olsun diyelim, maşallah bir daha sorun yaşamazsın umarım.
Evet UfukÇok ugraştım birazda maddi oldu ama sorunu çözdük.Hatta bazen sinirlerimin gerildigi anlar bile olmuştu.Sonucun olumlu olması gerçekten hoş oldu.
Mahmut-san şunu bi deneArabanın tüm lastiklerini aynı basınca getir.Arabayı çok düzgün bir noktaya getir. (eğim%1 i geçmesin)Vitesi P konumuna al aracı stop et.OBD soketinden 4 ile 12. pinleri kısa devre yap.Kontagı aç VSC Airbag P/S (direksiyon) gibi nekadar lamba varsa yanar.TRC butonuna basılı tut.Buzzer sesini duyana kadar freni çok hızlı pompala.Sesi duyunca bırak.Kontagı kapat.OBD soketinden kısa devreyi sök.Şuanlık bunu yaptım düşük hızda sürekli zigzag yaparak gidiyorum hata vermedi.Bu ara olacak şeylerden sorumluluk kabul etmem. Çünkü bu yapılan işlem yavrate sensörün sıfırlaması için kullanılıyor.Herhangi bir hatada düz giderken bile aracı savruluyor algılayarak VSCyi devreye sokabilir.Buda olmazsa 60 km hıza çıkarak yapılan bir kalibrasyon daha var. Ama Adapazarında bu testi yapabilecegim düzgünlükte yol bulamadım.
@Ahmet Güve (8047) Abi benim avensiste de yarım saatten uzun süre arabayı kullanınca ışıklar yanıyor.Bilgisayara bağlattım şu kodları verdiC1203 ON SAG SENSOR-AC/KS DEVREC1208 ARKA SOL WSS-HAVA BOSLUGUC1215 ARAC HIZ SENSORU–YKS GIRISBu işlemi uygulamayı düşünüyorum.Kısa devreyi motorun yanında diagnosis yazan yerden mi yapıyoruz.Saygılarımla...
şaka maka bu sensörler ne pahalıymış öyle yerli araba parası.Ahmet abi bu sensörler kısa vadede normal kullanımda böyle arıza çıkartmaz değil mi.Arada esp-trc denemesi yapıyorum tasa olmasın @Ahmet Güve (8047)
Ahmet abi c1201 hatası veriyordu o ne oluyor
ECM ler arası iletişim arızası.Tek başına genelde bunu vermez. Verdigi diger arızalar sorgulanmalı.Tek başına ise motor ECM degişimine gidebilir.