0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tekin beye katılıyorum. Kontrole en basit noktadan başlayın. Abs okuyucularda pislik olabilir, Tekin beyin dediği gibi basınçlı su ile yıkama işe yarayabilir.Abs beynine cembus vb şekilde aktarılan bilgilerde problem olabilir. Bunlar muhtemelen(sizin araçta) tekerlerdeki abs sensörleri, d.reks.yon açı sensörü ve eğim sensörü olabilir, tarifinizden hız algılama ile ilgili bir sorun görünmüyor.Esp konsol tuşunu da kontrol etmek iyi olabilir. Açıkçası devre dışı kalma sürekli değil, zaman zaman oluyor ise; ben Abs beyni bağlantı soketlerinden de şüphelenmek lazım. Bu arada, esp ve trc yi konsol tuşundan devre dışı bırakıp tekrar devreye aldığınızda sorun oluyor mu?Gelişmeleri paylaşırsanız herkese faydası olur.
-Aracı alalı iki ay oldu ve ilk haftasında kampanyadan direksiyon mili değişti. Acaba ondan mı diye sorduğumdan yön le ilgili kalibresini tekrar yaptılar ama çözüm olmadı.Diğer tavsiyelerinizi sırayla uygulayacağım.
Yıkama işinden sonra düzelme olmazsa, direksiyon mili değişti diyorsunuz, Hakan bey'in öngördüğü gibi direksiyon açı/yön sensörü bağlantıları serviste kontrol edilmelidir, değişim sonunda yerine tam oturtulmamış olabilir gibi, kalibrasyonla bu düzeltilemez.
Acaba 600 devir civarlarında şarjı kesiyor olması bir arıza göstergesi olabilir mi?
hocam mesajını yeni aldım öncelikle aynı hata bende de meyadana gelmişti gerçi o arabanın üzerine 4 araba değiştim ama aklımda kalanı kadarı ile yazayım... her usta farklı birşey söyledi onlara kalsa değişmeyen elektronik parça kalmayacaktı ama daha basit bir çözüm varmış normal bir arkadaşım tavsiye etmişti önce akünün kutup başlıklarının ikisinide söktüm 5 dk bekledikten sonra taktım ve herşey normale döndü bir daha olmadı başka bir arkadaşımın başına gelmişti ona yaptık sorun gitti ışıklar söndü ama tekrar yandı sonra onunda çözümü nü bulduk oda basit 120 tl verip aküyü değiştirdik her ne kadar akü sağlam gibi gözüksede aslında ömrü dolmuş ve yapması gereken vazifelerinin hepsini yerine getiremiyormuş aküyü değiştirdik hepsi halloldu bir daha tekrar etmedi... umarım sizinkide masrafsız ve kısa sürede bu şekilde hallollur kolay gelsin saygılarımla...
Mahmut bey saçma gelebilir ama başıma gelen bir olaydı belki işinize yarayabilir.Bende sanayide bir kaç işimi yaptırırken hava filtresi açık aracı çalıştırdım. Sonunda vsc ve trc ışıkları yanıyordu. Hava filtresini ve diğer yapılan işlemleri topladıktan sonra arıza kodunu sildik. Bir daha da hiç yanmadı. Acaba hava filtresinin ordaki sensörleri bir temizleseniz bir kablo kontrolü yapılsa belki bişi gözünüzden kaçmıştır.
Dediğim gibi hava fitresinin bulunduğu yerdeki sensörlerin balata speyi ile temizleyen bir video vardı.. sizin gibi dertlerinden muzdarip birisi çekmişti anlatımlı bir video ama başlığı bulamayınca konuyu ve videoyu da bulamadım.. bir bakın isterseniz.
Aynı araçtan bendede var.Ve aynı arızada bende var.Araçta lpg yokkende bu arıza çıkmıştı.Araştırtım motor beyni ile vsc beyni arasında 4 adet kablodan kaynaklanan arıza oldugunu yazıyor( Fabrikadan arıza teşhiş metodlarını aldık bir ara paylaşırım) 4 kabloda aynı terminalde abs beyninden motor beyninden terminalleri sökerek karşılıklı omajlarını ölçün diyor.4 kabloyada baktık kayıp ve şaseye kaçak yok. Fakat kablo demetinin açısı degişince daha sık arıza veriyor.Arıza tespit prosedüründe kablolarda arıza bulamazsanız abs veya motor beynini degiştirin diyor daha bu seviyeye geçemedim geçmekte istemiyorum.