0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bide o kadar eski her tarafı çizik içindeki parçaya 1000 tl istiyorlar.
Toyota'yı 12.04.2012 Cuma günü tekrar aradım ve müracatımın sonucunu sordum. İkinci olarak yazdığım talebimin henüz incelemesinin devam ettiğini söylediler. Aslında Toyota'nın bu konulardaki geçmiş zaman yaklaşımlarını gözönüne aldığımda ergeç bu değişimi yapacaklarını düşünüyorum. Dolayısıyla bu aşamada da çözüm bulamazsam, çözüm bulunana kadar da mağduriyetimi hem ulusal hemde uluslararası platformlarda Toyota yetkilileri ve kullanıcılarıyla paylaşacağım.
Umarım kısa zamanda çözüme ulaşırsınız
Brüksel Toyota avrupada çalışan bir arkadaşım ile görüştüm garantiden degiştirmezler dedi.Artık umudum yok.Çıkmadanda hayır yok gibi.Mecbur yenisi alınacak.
konuyu uzaktan takip ediyorum .. Affınıza sığınarak bişi söylemek istiyorum. konuyu bir yerinden kaçırdım ama acaba bu beyine yeni yazılım atılsa sorun düzelmiyormu acaba? Çünkü rav4 lerde de böyle beyinsel bir sorun vardı yazılımla düzelten arkadaşlarımız olmuştu sizde de öyle bir çözüm olabilirmi?
Onuda araştırdık.Hatta fabrikada bir arkadaşımda eculerin kontrolünde mühendis oda bu Toyota ecülerinin tek yazılım yüklendigini sonradan yazılm güncellemesine kapalı oldugunu söyleyince o kapıda kapandı.Hatta kendisi tuning ile de ugraşıyor Toyotaya tuning yapmak için ecünün içinden çip sökülür yerine yazılım yüklenebilen çip takılarak ona müdahale edilir gibi bişiler anlattı.
Rav4 le ilgili bir konu vardıhttp://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=49182.0burda bir beyine yazılım atılıyor deniyordu hatta adres falan da var isterseniz bir bakın. 2006 dan sonra çıkan araba aramaktansa 2006 dan sonraki yazılımla belki kurtarırsınız. Dediğiniz gibi parçayı almaktansa en ucuz kurtulmanın yolunu bulmaya yardımcı olmaya çalışıyorum alternatif bir yöntem benimkisi..
vsc trc ışığı yanıyorsa sapma sensörü arızası vardır.ben sapma sensörünü değiştirdim sorun çözüldü. sapma sensörü şoför koltuğunun altında.fiyatı 652 TL.parçanın fotoğrafı
Halit Bey merhaba,Problemi ilk yaşadığımda araştırma yaparken sizin açtığınız konu başlığını da okudum fakat sizin şikayetinizde VSC ve TRC OFF yanında ABS ışıklarının da yandığını okumuştum. Bizde ABS ışığı yanmıyor vede devre dışı kalmıyor. Arıza kodu olarak ta sadece C1203 veriyor.Buna da çözümü olarak; birinci öneri ABS ile araç ECUSU arasında iletişim kablolarının kontrol edilmesi temassızlık veya kısadevre varsa giderilmesi, ikinci öneri ise ABS veya Araç ECU'sunun değiştirilmesi. Tam bu noktada elimize geçen bu arıza koduyla ilgili Toyota'nın bülteni var ki, o da bu arıza kodunun otomatik vites bir grup araçta olduğunu ve bunun ABS Ecusundaki yazılım mantığınıdaki bir problemden kaynaklandığını yeni parçalarda bu problemin giderildiğini belirtiyor. Yani yazılım bazı koşullarda yetersiz ve kararsız kalıp sistemin kendisini devre dışı bırakmasını sağlıyor. Arabayı stop edip çalıştırdığımızda ise ışık sönüyor. Bu durumda sizin aracınızın arızasıyla benzerliklerini ve farklılıklarını bizle paylaşırsanız memnun olurum.
arkadaslar konuyu saptirmak istemem lakin benim basima 2-3 ay once bir sey geldi,arka isiklari tamamen yerlerinden cikardim sag ve sol kablolar her sey yani,araci calistirdim ekranda trc of,vsc isiklari yandi ve tum gun oyle gezdim .ne alaka dedim,neyse yapmam gerekeni yaptim arka isiklari yerine taktim,o ikaz isiklari sondu.yine dun vanne egr galiba egr valfi deniyor,bir de Hava Akış Sensörü sokup temizlemek istedim ne de olsa aracim 96000km'ye girdi.Hava Akış Sensörünu soktum temizledim taktim sorun yok.egr valfinide sokup temizleyip taktim lakin fisini takmayi unuttum,araci calistirdim,calisma sesi traktor gibiydi,takirtili yani,hemen aklima fisi takmadigim geldi.zaten aracim 2 saniye calisti hemen stop ettim.sonra fisi takip tekrar calistirdim.ama ekranda motor isigi,trc of isigi,vsc isigi yandi.yola ciktim 3-5 dakika gezdim sonmedi,evin onune geldim araci stop ettim,anahtari cikardim, 1 dakika falan bekleyip geri calistirdim ve ikaz isiklarinin hepsi sondu,insaallah geri yanmaz artik.toyotanin en cok sevdigim yani sorun giderilince veya hata kaybolunca ikazi kendi kapatiyor.degilse hadi servise bilgisayara baglat hatayi bul sil...