0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaklaşık olarak bir ay aradan sonra Cuma günü bir kez tekrar arıza verdi.Cumarteside arıza tespit cihazı ile yaklaşık bir saat ugraştım.Arıza teşhis yönteminde kontrol edemedigim sadece IG1 terminal voltajının 9.5 volttan aşagıya düşmesi şartı vartı.VSC test modunda IG1 voltajını grafik gösterim olarak seçtim.Voltaj 13.5 ila 11.9 arasında gaz pedalına basmama göre dalgalandı.Acaba nasıl bir şart oluşabilirde ABS beynine giden voltaj 9.5 voltun altına düşebilir.Bazı hatalar 3-5-10 kez takrarlanmayı beklerler IG1 voltajında bu şart yok bir kez bile olsa anormal durumda devreye girememe riskinden dolayı kendini korumayamı alıyor acaba?Şimdi bir beyin fırtınası yapalım;;1- 40 km hızın üstünde bu şart oluşmuyor.2- Ayak gaz pedalından çekildiginde oluyor.Şimdiki yol haritam ise;1- Arıza tespit cihazını tam gün alarak test modunda şehir içi gezmek.2- Voltajın düştügünü yakalarsam onu o zaman düşünecegim.3- Yakalayamaz ise şarz dinamosunun kömür konjektör v.s. herşeyini degiştirecegim. Çünkü şuanlık bu en kolayı
Alakasız gibi gelebilir ama akü durumunuz nasıl? Birde alternatöre falan bir bakın bence.Bu biraz hani akü zayıfsa farlar yanarken ayağınızı gazdan çekince parlaklığı azalıyor ya aynı o durum gibi geldi nedense.
Akü Agustosun 26 sından takıldı Vart marka.
Peki alternatör olur diğer elektrik aksamı olur bunlar ne durumda? Birde akü süre olarak yeni ama hiç bitti mi şarj ettirilme gibi bir durum falan
Akünü çok iyi durumda olduguna eminim.Ama diger ikisine birşey diyemem.Çünkü bu sonucu bugün ulaştım.
Bu tarz arızalar genelde elektrikle alakalı oluyor.Hele birde bu şekilde aralıklı oluyorsa muhtemelen böyle durum.
Aküyü tekrar her iki kutuplarından ayırıp 1 - 2dk sonra tekrar kabloları montajlamaktan başlayabilirsiniz.
Mahmut-san Birde VSC devreye girdiginde buzzer duyamıyorum diyordu.Bu test etmek için 60 kmnin üstüne çık ses ile alakalı herşeyi kapat vitesi manuele al ve sürekli vites düş araç birinci vitese geçmeyecek ve sesli uyaracak, VSC ile vites buzzeri ortak kullanıyor.Bu ses varsa VSCdede gelir yoksa buzzerinde arıza olabilir.
Üstad yarın bunu deneyeceğim. O sesi duymazsam içim rahat etmeyecek. )
ahmet abi yetkili servisten iyi çalışıyon valla