Anket

Toyota Alırmısınız ?

Alırım
138 (72.3%)
Almam
53 (27.7%)

Toplam Oy Verenler: 189

Gönderen Konu: Yine Toyota Alır mısınız ?  (Okunma sayısı 47697 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.aylinyilmaz.net
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Yine Toyota Alır mısınız ?
« Yanıtla #180 : Mart 01, 2013, 12:51:12 »
Aslında hiç te fena fikir değil yani :D

bu yorumu görünce dedim ki Kemal bey bunu görürse anında yanıtlar, tam da dediğim gibi oldu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Mart 01, 2013, 12:52:00 »
yalvarırım şu ölçüyü kaçırdığım noktaları bana bir belirtin artık !
özelden olur bu forumda olur farketmez, bende yanlışlarımı göreyim.

Olay şu Aylin kardeşim

Biz (ben de dahil) senin ilk baştaki durumundayız
arabalarımıza toz kondurmak istemiyoruz
ama hayat acı, gerçekler acı , yakında çoğumuz senin gibi acı gerçekleri dile getiririz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mart 01, 2013, 12:54:48 »
Tam dediğiniz gibi kemal bey, sanırım konunun sıkı takipçisiniz ve yazdıklarımı anlayanlardan biride sizsiniz :) (şimdi bu yorumumada deli cevaplar gelecektir , hazırlıklıyım ama :)
bu yaşıma kadar onca araba değiştirdim, sadece opel dışında aynı markayı bir daha hiç almadım,
 ama toyotayı öyle sevdim ve benimsedimki 9 kere toyota aldım (son 3 tanesi sıfırdı)
mereti hala çok seviyorum ama acı gerçekler ortada, boşunamı geçtim hondaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Mart 01, 2013, 13:05:01 »
Aylin kardeşim bak yapma etme sen biliyormusun o konunun neden kaldırıldığını ? bilmeden tamini olarakmı yorum yapıyorsun ?  bizleri mahkemeye vermekle tehtit ettiler ? haberin varmı ?

birde imzandaki o küfür kaldırırsan sevinirim aksi halde ben yaptırımda bulunmak zorunda kalıcam ;)  as razbiram bılgarski ;)

O dayba nin birinci 'a' si yerine 'e' killanilmasi gerekirdi diye dusunuyorum.. Biraz kulaktan dolma olmus sanki :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #184 : Mart 01, 2013, 13:12:28 »
Toyota öyle bir tırsmışki, mahkemeye verecekmiş, gerçi verse ne yazar artık her kes biliyor, ve her geçen gün dava açanların sayısı çoğalıyor, emsal karar da var...allah sonumuzu hayır etsin ne diyeyim

Henuz emsal mir mahkeme  karari yok yag ile ilgili, yanlissam duzeltin..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Mart 01, 2013, 13:47:26 »
objektif  olun!
bende  koyu bir  sti  hayranıyım ama  evo motoru daha sorunsuz, ki mitsu'dan  hiç  haz  etmem. ( düşman kardeşler )
herşeyin  artıları -  eksileri  var hayatta.

kendimce   fanatizm'i en  iyi ben  yaparım ama  yinede   objektif  olarak  daha  dogruyu güzeli paylaşıyorum.
yoksa size  burda  Subaru'yu anlatsam ....

gereksiz  polemiklerden   kaçalım,  yönetime  yardımcıda  olalım. tabi ki  yönetimde  bize....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
« Yanıtla #186 : Mart 01, 2013, 14:18:41 »
Yine alırım memnunum herşeyi ile.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Mart 01, 2013, 14:25:14 »
Şu konuyu her açtığımda aracımdan biraz daha soğuyorum .  >:(  Yazmıcam yazmıcam dedim yine dayanamadım .

Lanet olsun aracı aldığım güne . Ben tez vakitte bu araçtan kurtulup mümkünse sorun abidesi olan bir araç alacam hiç olmazsa kendim ettim kendim buldum derim .Bu nedir arkadaş sorunsuz diye aldık hemde 10000 tl fazla vererek meğersem sorunun ta kendisini almışız haberimiz yokmuş . Üstüne bu sorunu burada aktardık mı tepki verenler çıkıyor merak ediyorum kendi başına gelse ne yapardı . İsteyen üstüne alınsın hiç kusura bakmayın bende bir ara toyotayı sizden fazla savunuyordum ama rezil kepaze bir firma olduklarını bana kendileri çok güzel anlattılar .

Bende Aylin beyde kullandığımız aracı bu şekilde kötülemekten zevk almıyoruz aramızda bundan zevk aldığımızı sananlar var yanarım yanarım buna yanarım . Bu sorunu sadece ikimizde yaşamadık forumda çok kişi var bu sorundan dolayı mağdur olan fakat aktif değiller .

Bizi anlayıp dinleyenlere teşekkürler . Halen anlamayanlara veya anlamak istemeyenlere de teşekkürler .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Mart 01, 2013, 14:34:27 »
objektif  olun!
bende  koyu bir  sti  hayranıyım ama  evo motoru daha sorunsuz, ki mitsu'dan  hiç  haz  etmem. ( düşman kardeşler )
herşeyin  artıları -  eksileri  var hayatta.

kendimce   fanatizm'i en  iyi ben  yaparım ama  yinede   objektif  olarak  daha  dogruyu güzeli paylaşıyorum.
yoksa size  burda  Subaru'yu anlatsam ....

gereksiz  polemiklerden   kaçalım,  yönetime  yardımcıda  olalım. tabi ki  yönetimde  bize....

Keske Tunc gibi seffaf olabilseniz ben burada Opelinde Vw ninde Mersonunda Toyotanin eksileri artilarini paylasabiliyoruz ama bakiyorum ki herkes kendince yanli sekilde yorumluyor. Nerede var Yonetimi bu kadar rahat olan forum, markalarin forumlarinda bir tane markayi kotuleyici konu oldugunda cokerler kafasina buradaki konu kac sayfa bi baksaniza.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #189 : Mart 01, 2013, 14:48:11 »
Keske Tunc gibi seffaf olabilseniz ben burada Opelinde Vw ninde Mersonunda Toyotanin eksileri artilarini paylasabiliyoruz ama bakiyorum ki herkes kendince yanli sekilde yorumluyor. Nerede var Yonetimi bu kadar rahat olan forum, markalarin forumlarinda bir tane markayi kotuleyici konu oldugunda cokerler kafasina buradaki konu kac sayfa bir baksaniza.

Sozum meclisten disari, sitem olarak algilanmasin   :) ama yoneticilerin yarisindan fazlasi aktif toyota kullanicisi degil sanirim, dikkatimi cekti..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Mart 01, 2013, 15:12:19 »
Samet bey işte bunu bile algılamıyor insanlar bizi hala fanatik yapıyorlar arkadaş fanatik adam niye gidip başka marka alsın?  Ha şimdi bunu gidip toyota sorunlu yöneticiler bile almıyora bağlayanlar olabilir ama sebepler belli boşa gocunmasın kimse ;)

Mahmutum sen bari yapma kardeşim kimse Sorunu söylediniz diye size birşey demiyor diyemezde burdaki tek kusur fevri davranışlar ve karşıdakini ve söyleneni anlamama olayı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 64500
  • 3 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Mart 01, 2013, 15:20:53 »
şimdiki arabam 1.33 auris 2012 ve gayet menunum fakat zamanla bagaj vb. beklentiler değişiyor.sonraki arabamın 1.6 dizel olmasını istiyorum.Sonraki arabamı şimdi alacak olsam sanırım motor seçeneğinden dolayı toyota almam mesela jetta 1.6 tdi veya skoda superb alırım..beklentiler zamanla değişebiliyor ama şimdiki motor seçenekleri ile pek toyota alacağımı sanmıyorum.Bence şirketler bizi sadece parası yolunacak kaz olarak görüyor.Ne toyota ne de vw müşterime ilgi göstereyim bizden 2 veya 3. arabasını alacak demez..bu yüzden bence biz de hangi firma hoşumuza giderse onu seçmeliyiz.sonuçta para kolay kazanılmıyor..
Edepli edebinden susar. Edepsiz, "ben susturdum" zanneder.
Mevlâna Celâleddin-i Rûmî
Peugeot 406 2.0 BVA (1998) 2009-2012
Toyota Auris  1.33  2012-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #192 : Mart 01, 2013, 15:26:49 »
  Arkadaşlar, konu anlaşıldığı kadarı ile yeterince irdelendi, zaten insanlar anket ile fikirlerini beyan ediyorlar. Sorun olması kötü bir şey ve elbetki de bunun, uygun şekilde dile getirilmesi gerekir ki buna bizlerin fazlası ile yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Bunun devamında karşılıklı atışma, fikir empoze etmek buradaki kimseye yakışmaz. Bu başlıkta yazacak arkadaşlar bunu dikkate alsın ve konunun açık kalıp, sizlerin de yazabilir durumda olmasını ve fayda oluşmasını sağlayın.
 Teşekkürler.

Köşeyi dönersem alacağım araba GT 86 olacaktır ama ;)
Gt 86'nın 86'sı motor geometrisinden geliyor sanırım, kare motor yapmış ve boxer Toyota-Subaru, ilginç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #193 : Mart 01, 2013, 15:38:49 »
Toyota dan başka araba almam... 20 yılda 4 Toyota 0 (sıfır) sorun... bi tanesi 2006 dizel corolla, ne yağ eksiltti ne de başka bi sorun çıktı... Adamlar tank gibi araba yapmış. Hata olmaz mı, olur ama bmw mercedes gibi otomobil krallarında bile sorun çıkıyorsa wv diye milletin ölüp bittiği araba çatır çatır turbo patlatıyorsa toyota da çıkan sorunlar sorun sayılmaz. Şanssızlık yaşayanlara üzüldüm ama tek bi motoru yağ yakıyor ya da satıştaki, servistekiler ilgisiz diye bi markayı yerin dibine sokmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Mart 01, 2013, 15:59:46 »
Gt 86'nın 86'sı motor geometrisinden geliyor sanırım, kare motor yapmış ve boxer Toyota-Subaru, ilginç.
yes sir, motor geometrisi 86x86x86mm diye hatırlıyorum :)

edit:

daha doğrusu bore = 86 mm, stroke = 86 mm

yani 2.0 da böyle oluyormuş:

pi/4 * 86 (bore)^2 * 86 (stroke) * 4 (silindir sayısı) = 1997215.84 mm^3

edit 2:

japon pazarında Subaru Legacy GT'de twin turbolusu da var bu arada:

http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/

sayfa japonca ama grafiklere dikkat ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #195 : Mart 01, 2013, 16:03:19 »
Piston ebatlari.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #196 : Mart 01, 2013, 16:15:25 »

ekzoz cikislarinin da capi 86mm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #197 : Mart 01, 2013, 16:17:06 »
yes sir, motor geometrisi 86x86x86mm diye hatırlıyorum :)

edit:

daha doğrusu bore = 86 mm, stroke = 86 mm

yani 2.0 da böyle oluyormuş:

pi/4 * 86 (bore)^2 * 86 (stroke) * 4 (silindir sayısı) = 1997215.84 mm^3

edit 2:

japon pazarında Subaru Legacy GT'de twin turbolusu da var bu arada:

http://www.subaru.jp/legacy/dit/performance/

sayfa japonca ama grafiklere dikkat ;)

Aha, bu baya iyi duruyor işte. Nippon'da kanun mu değişti acaba, bir ara maksimum 280Hp. izni vardı. 300Ps baya etkili olur ve tork dağılımı süper görünüyor.

Sercan'cığım, piston demeyelim de silindir diyelim, daha uygun olur.

Bu bilgi de ilginçmiş Tunç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #198 : Mart 01, 2013, 16:36:34 »
Samet bey işte bunu bile algılamıyor insanlar bizi hala fanatik yapıyorlar arkadaş fanatik adam niye gidip başka marka alsın?  Ha şimdi bunu gidip toyota sorunlu yöneticiler bile almıyora bağlayanlar olabilir ama sebepler belli boşa gocunmasın kimse ;)

Mahmutum sen bari yapma kardeşim kimse Sorunu söylediniz diye size birşey demiyor diyemezde burdaki tek kusur fevri davranışlar ve karşıdakini ve söyleneni anlamama olayı...

Abi siz demiyorsunuz ama diyenler var forumdan bahsetmiyorum sadece başka sanal ortamlardan da bahsediyorum .

Ben toyota alırım diyene bir şey demiyorum alsın kazasız belasız güzel günlerde kullansın Samet abi iyi bilir aracını almadan önce foruma danıştığında ben ne toyotayı kötüledim nede kendisine toyota alma dedim sadece bu araçlardaki sorunu kendisine söyleyerek dikkatli olmasını ve aynı paraya başka markalarda daha donanımlı araç olduğu için onları tavsiye ettiğimi söylemiştim kendi araştırdı ve gitti gene toyota aldı tek temennim aracını kazasız belasız güzel günlerde kullanması .

Demek istediğim nasıl ben bir daha toyota alırım diyene tepki vermiyorsam . Ben burada bir daha toyota almam deyince başka birinin bana tepki gösterme hakkı yok bunu burada yapan da yok varsa da o kendini bilir zaten .   ;)

Zaten benim söylediklerimin %90 nı toyotanın araçlarına değil satış sonrası hizmeti veren kişilere berbat ötesi satış sonrası hizmeti var . Kimi memnun olabilir bende 2011 senesine kadar çok memnundum ne zaman sorun ayyuka çıktı o zaman toyotanın satış sonrasının yavaş yavaş ne mal olduğunu öğrendim . Daha doğrusu kendiler bana öğrettiler .

Fanatiklik konusunda ise aramızda azda olsa fanatiklik yapan var ama forumu genel olarak değerlendirdiğimde ve diğer forumlarla karşılaştırdığımda en fazla öz eleştiri yapılan forumlardan birisi bu forum . Zaten böyle olmasa idi bu konu bu kadar uzamaz çoktan kilitlenirdi . :)

Fanatiklik yapılıyor diyenlerin çoğuda kendisi fanatiklik yapıyor .  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #199 : Mart 01, 2013, 16:56:13 »
Toyota GT-86 , Subaru BRZ , Scion FR-S  bu kadar  alımlı dizaynları varken aracta turbo bir motor kullanip  güzel  performanslı  bir arac çikartabilirlerdi.

gc8, gda , gdb - 2.0 turbo makinelerin (ej20g,ej20k, ej207) standart piston ölçüsü 92.0 mm dir. ilk kez kırınca 92.25 takarsın, 2. kırdığında 92.50 takarsın, gene kırarsan ya yeni blok alırsın yada 93.00 mm'e atlar, 2.2 stroker kit alırsın.

ej257, 2.5 blokta ise 99 mm ile başlarsın, 99.25 , 99.50 de bitersin. (overstroke yada destroke yapmak amaçlı olarak 97.5 , 100 mm ölçülerinde pistonlarda aftermarket olarak var)

işte  o zaman tadından yenmez ve   uzunca  yıllar  konuşurduk bu  tek yumurta  ikizlerini. eminim ki performans adına  birçok kişi  hayal kırıklığı ugramıştır.