Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 241537 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #920 : Mart 07, 2013, 00:32:16 »
Orası öle abicim :) Aslında her kaskonun kendince detayları var mesela Toyota Altın kasko dedikleri eskiden aracınız ağır hasara giriyorsa kişinin isteğine bağlı olarak perte çıkabiliyordu şimdi biraz değişiklik geldi (değişiklik hakkında net bilgim yok) ama  orjinal parça kullanma hakkınız var.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #920 : Mart 07, 2013, 00:32:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #921 : Mart 07, 2013, 00:40:56 »
Orası öle abicim :) Aslında her kaskonun kendince detayları var mesela Toyota Altın kasko dedikleri eskiden aracınız ağır hasara giriyorsa kişinin isteğine bağlı olarak perte çıkabiliyordu şimdi biraz değişiklik geldi (değişiklik hakkında net bilgim yok) ama  orjinal parça kullanma hakkınız var.

yarın şu gümüşle altının farkını öğrenem ben detaylı...misal adam bana çarptı onun kaskosu karşılayacak aracımın tamirini dimi belki onun poliçesinde orjinal dalgası yok yan sanayi takacaklar bunları nasıl çözebiliriz ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #922 : Mart 07, 2013, 00:46:25 »
yarın şu gümüşle altının farkını öğrenem ben detaylı...misal adam bana çarptı onun kaskosu karşılayacak aracımın tamirini dimi belki onun poliçesinde orjinal dalgası yok yan sanayi takacaklar bunları nasıl çözebiliriz ki...

Bir de ikinci bir kullanıcı gösterirsen aracında kaskoda indirim oluyor bilgine.

Bir de 20 30 lira bir farkla karşı tarafa ciddi bir zarar verme durumunda cebinizden bir miktar çıkmıyor, geçenlerde Ufuk daha güzel bir şekilde açıklamıştı konuşurken.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #923 : Mart 07, 2013, 00:58:15 »
Bir de ikinci bir kullanıcı gösterirsen aracında kaskoda indirim oluyor bilgine.

Bir de 20 30 lira bir farkla karşı tarafa ciddi bir zarar verme durumunda cebinizden bir miktar çıkmıyor, geçenlerde Ufuk daha güzel bir şekilde açıklamıştı konuşurken.

kardeşim bu işler bayağı bir karışık işlermiş..ama burda en önemli nokta allah göstrmesin başa bir iş geldiğinde kaskoyu yapanın işin peşinde durması kendi başına gelmiş gibi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #924 : Mart 07, 2013, 01:00:29 »
kardeşim bu işler bayağı bir karışık işlermiş..ama burda en önemli nokta allah göstrmesin başa bir iş geldiğinde kaskoyu yapanın işin peşinde durması kendi başına gelmiş gibi...

Aynen öyle abi, bir kaza durumunda aslında kaskoyu yaptırdığınız yerde bitmiyor olay eksper kasko şirketi vs. gibi etkenlerde önemli neticede herkes işi düştüğünde ilgi alaka duyuyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #925 : Mart 07, 2013, 01:06:06 »

Aynen öyle abi, bir kaza durumunda aslında kaskoyu yaptırdığınız yerde bitmiyor olay eksper kasko şirketi vs. gibi etkenlerde önemli neticede herkes işi düştüğünde ilgi alaka duyuyor.

aradaki rakamda çok 1027 gümüş olan 1700 altın olan kaskocunun dediği gibi 700 fark vermemize gerek yok mu?? gerek yok madem öyle konuşuyorsun neden altın kasko var :) alem rantçı olmuş :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #926 : Mart 07, 2013, 01:20:05 »
aradaki rakamda çok 1027 gümüş olan 1700 altın olan kaskocunun dediği gibi 700 fark vermemize gerek yok mu?? gerek yok madem öyle konuşuyorsun neden altın kasko var :) alem rantçı olmuş :):):)

Aslında bende öyle yaptım 250lira daha pahalıydı ama düşük fiytalıyı seçtim o da yüksek değerlerde ama tabi diğeri gib değildi. Oraya vereceğim parayı Trafiği ödedim. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #927 : Mart 07, 2013, 01:21:30 »
Aslında bende öyle yaptım 250lira daha pahalıydı ama düşük fiytalıyı seçtim o da yüksek değerlerde ama tabi diğeri gib değildi. Oraya vereceğim parayı Trafiği ödedim. :)

bende öle düşündüm karşı tarafta öyle deyince insan vermek istemiyor...1027 yeterli rakam gibi geliyor..yada aksigortanın full deyip 1270 dediği ile arasındaki fark ne...benim için öncelikli konu orjinal parça kullanılması...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #928 : Mart 07, 2013, 01:29:49 »
bende öle düşündüm karşı tarafta öyle deyince insan vermek istemiyor...1027 yeterli rakam gibi geliyor..yada aksigortanın full deyip 1270 dediği ile arasındaki fark ne...benim için öncelikli konu orjinal parça kullanılması...

1270liralık kasko ile arasındaki farkları bence iyice öğren abi daha sonra bizleri de bilgilendir.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #929 : Mart 07, 2013, 01:36:23 »
1270liralık kasko ile arasındaki farkları bence iyice öğren abi daha sonra bizleri de bilgilendir.

yarın dukkanda ilk fırsatta o işi araştıracağım...paylaşırım öğrendiklerimide...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #930 : Mart 07, 2013, 09:42:21 »

Aracımda oluşan tüm hasarlar Yetkili servis tarafından orjinal parçalar ile değişti. Aracın tüm dosyasını ( bakım, tamir, yakıt vs gibi faturalarını) aracı satarken yeni sahibine teslim edilmek üzere bıraktım. Bana verilen evraklarda takılan tüm parçaların şarça numaraları ve stok numaraları vardı. Yetkili servisin çıkma parça kullanacağını hiç sanmıyorum. Fakat bugün sigortacımı bir arayayım Hanımefendi bana gerekli bilgiyi verecektir. Bende burada sizinle paylaşırım ne öğrendiysem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #931 : Mart 07, 2013, 10:24:19 »
Aracımda oluşan tüm hasarlar Yetkili servis tarafından orjinal parçalar ile değişti. Aracın tüm dosyasını ( bakım, tamir, yakıt vs gibi faturalarını) aracı satarken yeni sahibine teslim edilmek üzere bıraktım. Bana verilen evraklarda takılan tüm parçaların şarça numaraları ve stok numaraları vardı. Yetkili servisin çıkma parça kullanacağını hiç sanmıyorum. Fakat bugün sigortacımı bir arayayım Hanımefendi bana gerekli bilgiyi verecektir. Bende burada sizinle paylaşırım ne öğrendiysem.

Anlamıyorsunuz ki Yetkili servis yan sanayi kullanmıyor, Trafik sigortası yan sanayi parça ve işlem görmüş çıkma parça gönderiyor.

Bizim de araç işlem gördüğünde orjinal parçalarla değişti ama kaskom devreye girdiği için. Anlatamıyormuyum anlamamak mı istemiyorsunuz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #932 : Mart 07, 2013, 10:31:55 »
Tabi bir de bunun durumları var örneğin siz haklı bulunduğunuz karşı tarafın Trafik sigortası sizin masrafınızı karşılayacak belli ölçüsü ve belli dereceleri var, orjinal parça kullanılma ihtimalide var öğrenip haber ederim.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #933 : Mart 07, 2013, 18:04:04 »
Konuyla hiç alakası yok ancak bu bölümde çok dolaşıldığı için buraya yapıştırmak istedim linki

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-cok-temiz-kazasiz-35.000-km-de-sahibinden-lexus-is-250awd-115457083/detay

Ben buna bittim fiyata bakarmısınız BMW ve Merso ya göre çok makul tabi milletimize çok yabancı marka ve 2006 model  :) :) :) bu lexuslar apayrı yaa  :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-kendini-ozel-hisetmek-istiyenlere-ozel-bir-aractir-110267331/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-2002-lexus-sc-430-2500-km-kapali-garajda-cok-temiz-99804015/detay

bu ikisinide paylaşmadan edemicem :D
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #934 : Mart 07, 2013, 19:21:25 »
Konuyla hiç alakası yok ancak bu bölümde çok dolaşıldığı için buraya yapıştırmak istedim linki

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-lexus-cok-temiz-kazasiz-35.000-km-de-sahibinden-lexus-is-250awd-115457083/detay

is cok mantikli Turkiyede olsam kacirmazdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #935 : Mart 08, 2013, 01:08:39 »
Anlamıyorsunuz ki Yetkili servis yan sanayi kullanmıyor, Trafik sigortası yan sanayi parça ve işlem görmüş çıkma parça gönderiyor.

Bizim de araç işlem gördüğünde orjinal parçalarla değişti ama kaskom devreye girdiği için. Anlatamıyormuyum anlamamak mı istemiyorsunuz.

bugün sigortacıyı aradım tam bilgi alamadım işlerimin yoğunluğundan öğrendiğim kadarı ile toyota kasko yada aksigorta iksiindede toyota servisinde gereken işlemler yapılır dedi yan sanayi yada ne bilem özel servis falan kesinlikle kullanılmazmış...hatta şöyle dedi misal bir kaza oldu karşı taraf hatalı sizin aracı onun kaskosu yaptıracak o zaman ucuza kapatmak için yan sanayi yada özel servis tercih edilebilir ama siz burada ben toyota yetili servisd yapılmasını istiyorum diye dayatabilirsiniz siz nerede isterseniz orada tamirini yapmak zorunda dedi...sizi mağdur etmemek için size en yakın yerden size araç vermek zorundadır dedi...poliçede yazana göre eğer fullse mesela aracınıza denk bir araç vermek zorunda size dedi..araç istemezsenizde sizi istediğiniz yere kadar özel araçla bırakmak zorunda dedi..bu durumda sizin kaskoyu yapan acente devreye girecek yetkili servizde aracın tamiri yapılacak trafik sigortası karşılayabildiği yere kadar karşılayacak geri kalanını sizn kasko firması karşı tarafdaki şahısdan mahkeme yoluyla talep edecek dedi...sizin kasko hasarsızlığı kesinlike bozulmamalı dedi...hata sizde ise zaten direk yetkili servisde tamiri yapılır ama burda acenete kazaın boyutuna göre sizin hazarsızlığı bozmamak için elinden geleni yapmak zorundadır dedi...1270 aksigorta ile 1027 toyota gümüş kasko arasındaki fark için ben internette teminat ile ilgili detaylı bulamadığımı söyleyincede telefonda saymak zor olur dedi  poliçeyi fakslamalarını istedim yarın gönderecekler ikiside dediklerine göre...poliçeye eklenen her hangi bir madd poliçedeki rakamı aşağı yada yukarı çekebilir 1270 full dediğimi ben teminatlarla oynayarak daha aşağıyada çekerim bu size kalmış dedi..peki bu dediğiniz şeyler iyi hoş şeyler ama başımıza bir iş geldimi muhatap olacağımız kişi kim dedim...siz direk beni arayın 24 saat telefonum açık gerisini ben hallederim dedi...bu laflar genelde poliçeyi satana kadar konuşuyor ama sonra muhatap bulmak sıkıntı oluyor insanalr mağdur oluyor bunlar nette okuyoruz dedim..buda acentenin kalitesine kalmış bir durum itimat ettiğiniz elinizin altınmdaki yerlere yaptırmak en mantıklısıdır hatta illa bana gelin yaptırın demiyorum aracı aldığınız plazadaki acenteye yaptırabilirsiniz araç onlardan alındığı için daha alakalı olmaları gerekir ticari ahlak için dedi..neticede bedva yapmıyorlar parasını kasko şirketinden alıyorlar dedi...
alışkın olduğum işler olmadığından bayağı bir karışık işler gibi geliyor...peder elimizin altında aksigorta var oraya yaptıralım diyor..bende aracı aldığımız plazayı tanıyoruzz onlara yaptıralaım boşuna 250 tl fazla vermeyelim dedim..ay sonuna kadar vaktimiz var bakalaım araştırmalarım devam ediyor öğrendiklerimi burada paylaşırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #936 : Mart 08, 2013, 08:40:17 »
1000 km bakim geldi :) Sabah Sabah benimle muhattab olacaklar, yazik :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #937 : Mart 08, 2013, 10:28:31 »
is cok mantikli Turkiyede olsam kacirmazdim.

bende bangkokda olsam çok şeyi kaçırmazdım abi:):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #938 : Mart 08, 2013, 12:20:09 »
1000 km bakim geldi :) Sabah Sabah benimle muhattab olacaklar, yazik :))

Hangi servisi kullanıyorsun abi?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #939 : Mart 08, 2013, 12:33:16 »