Gönderen Konu: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında  (Okunma sayısı 216053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #800 : Ocak 24, 2021, 01:34:14 »
Merhaba Ufuk Bey .Arabam 2020 Corolla tupsuz.Kitapcik 0w20 kullanmamı söylüyor.Foruma göre iki yağ arasında kaldım.
Liqui Moly special tec AA(API Sn Plus + RC ILSAC Gf-5)
Motul 8100 Eco lite (API Sp RC Gf-6a)
Bu iki yağ nasıl ? Siz hangi yağı önerirsiniz?
Birde profilinize göre sizdede 2020 Corolla var galiba tüpsüz ise benzini olarak ne kullanıyorsunuz?Teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #800 : Ocak 24, 2021, 01:34:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #801 : Ocak 24, 2021, 06:45:05 »
Merhaba Ufuk Bey .Arabam 2020 Corolla tupsuz.Kitapcik 0w20 kullanmamı söylüyor.Foruma göre iki yağ arasında kaldım.
Birde profilinize göre sizdede 2020 Corolla var galiba tüpsüz ise benzini olarak ne kullanıyorsunuz?Teşekkür ederim.
Lütfen Flood şeklinde mesaj atmayın  !!!
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=86048.msg1127716;topicseen#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '05
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #802 : Mart 08, 2021, 22:20:53 »
Merhaba. Forum üyeleri için Asakashi Filtrelerde şu an herhangi bir kampanya var mı acaba? Örneğin ücretsiz kargo veya indirim gibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #803 : Mart 08, 2021, 23:32:49 »
Merhaba. Forum üyeleri için Asakashi Filtrelerde şu an herhangi bir kampanya var mı acaba? Örneğin ücretsiz kargo veya indirim gibi?

Merhaba Hüdaverdi bey,

TEM olarak "o gruba indirim, bu gruba kampanya, sponsor vb." gibi kullanıcıları manipüle eden davranışlar bizim prensiplerimize aykırı.

Tüm kullanıcılara herhangi bir gruba/siteye vb. üye olduklarından veya olmadıklarından bağımsız olarak, eşit şartlarda, mümkün olan en kaliteli ürünü mümkün olabildiğince ulaşılabilir fiyata sunmak, şeffaf satın alma koşulları ile birlikte mümkün olan en kolay ödeme koşullarını sunarak kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan bir satış stratejisi ile hareket ediyoruz.

N11 platformunun dönem dönem kampanyaları olmakta, takip etmek isterseniz N11 mağazamızın linkini aşağıda paylaşıyorum,

https://n11.com/magaza/tem-oto

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2021, 23:37:39

Merhaba Hasan bey,

İki üründe üst düzey kalitede ürünler, ikisini de güvenle kullanabilirsiniz. Eşimin aracı Corolla 1.2T, henüz bakım periyodu gelmedi ancak yaklaştı, Liqui Moly 0W20 kullanmayı planlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 195000
  • 99 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #804 : Mart 10, 2021, 22:40:02 »
Cevap için teşekkürler. Evet prensiplerinize saygı duyuyorum, ancak kargo anlaşmalı bir firma için Türkiye'nin 2 büyük şehri arasında ortalama A4 boyutluu hafif bir ürün için o miktarda para talep eden bir kargo firması yerine en azından uygun fiyatlı bir kargo seçeneği de sunulabilirdi bence. Ürün o fiyatı hak ediyor belki onda sorun yok ama anlaşmalı bir kargo için o seviyede bir fiyat ödemek istemediğimden farklı bir markaya yöneldim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #805 : Mart 10, 2021, 22:57:51 »
Cevap için teşekkürler. Evet prensiplerinize saygı duyuyorum, ancak kargo anlaşmalı bir firma için Türkiye'nin 2 büyük şehri arasında ortalama A4 boyutluu hafif bir ürün için o miktarda para talep eden bir kargo firması yerine en azından uygun fiyatlı bir kargo seçeneği de sunulabilirdi bence. Ürün o fiyatı hak ediyor belki onda sorun yok ama anlaşmalı bir kargo için o seviyede bir fiyat ödemek istemediğimden farklı bir markaya yöneldim.

Rica ederim,

Diğer kargo firmalarının hemen hepsi ile çalıştık ve hepsi ile bir takım genel ve bölgesel sorunlar yaşadık, nispeten fiyatı yüksek olabilir ancak eksiksiz ve nispeten çok daha sorunsuz bir teslimatın müşterilerimiz için daha önemli olduğu kanaatindeyiz,

Seçenek olarak sunabilirmiyiz? evet sunabiliriz, ancak bu sefer 5 lira için müşterimizin ve bizim öngöremeyeceğimiz sorunlar sebebi ile her iki tarafında keşke dememesi, müşterimizin bize "madem sorunlu niye bu kargo firması ile çalışıyorsunuz?" gibi bir soru yöneltmesini istemiyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 77000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #806 : Haziran 08, 2021, 22:04:23 »
Uzun süredir asakashi ürünlerini kullanıyorum, sorun yaşamadım. 8000 km önce mann hummel üretimi filtron kullandım. Yakıt değerim LPG de  9.1 lt ye yükseldi. Bugün tekrar asakashiye dönüş yaptım. Arabanın hem çekişi değişti hem de 7.2 lt ortalamaya düştü. Filtron için kalitesiz diyemem ama asakashi hava filtresi ile aralarında yakıt ve performans olarak dağlar kadar fark var. Polen filtreleri de kağıttan hallice. Camlar kapalı arabada asakashide olmayan toz problemi oluşmuştu. Asakashiden devam edeceğiz gibi duruyor. Daha kalitelisine rastlamadım. Ben mail ile fiyat aliyorum. Aynı gün dönüp, ödemeyi aldıktan sonra aynı gün kargoluyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #807 : Haziran 08, 2021, 22:38:48 »
Uzun süredir asakashi ürünlerini kullanıyorum, sorun yaşamadım. 8000 km önce mann hummel üretimi filtron kullandım. Yakıt değerim LPG de  9.1 lt ye yükseldi. Bugün tekrar asakashiye dönüş yaptım. Arabanın hem çekişi değişti hem de 7.2 lt ortalamaya düştü. Filtron için kalitesiz diyemem ama asakashi hava filtresi ile aralarında yakıt ve performans olarak dağlar kadar fark var. Polen filtreleri de kağıttan hallice. Camlar kapalı arabada asakashide olmayan toz problemi oluşmuştu. Asakashiden devam edeceğiz gibi duruyor. Daha kalitelisine rastlamadım. Ben mail ile fiyat aliyorum. Aynı gün dönüp, ödemeyi aldıktan sonra aynı gün kargoluyorlar.
Bende ashakashi filtre öncesinde markasını unuttuğum bir filtre kullanmıştım her seferinde söküp kontrol ediyordum hiç kirlenme olmuyordu meğerse filtre düzgün süzmüyormuş bu seferki ashakashi filtre baktım hemen kirlenmiş demekki işini iyi yapıyor,bence kaliteli ürün kullanmak herzaman önemli,3 bin km sonra bakım var malzemeleri yine ufuk beyden alacağım hatta tüm sıvılar değişecek.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #808 : Haziran 18, 2021, 12:46:18 »
Merhaba Ufuk bey,

N11 mağazanızda nibk marka balata gördüm. Aracım 2007 rav4. 335 binde. balatalardan metal sesi gelmeye başladı bitiyor ve değişmesi lazım. balata tozundan nefret eden biri olarak bu nibk balatalar nasıldır? ilan açıklamasında toz bırakmaz ve ısınsa bile tutuşu iyidir yazmışsınız. birde bakım zamanımda geldi. yağ ve filtre öneriniz ne olur. aracım fabrika değeri şehirici 10-11lt değeri var. genelde japon araçlarda bu değer tutuyor. lakin benim ara. kışın 17-18lt yazın 15-16lt yakmakta. bu bana çok fazla geliyor açıkçası. yardımınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #809 : Haziran 18, 2021, 13:23:54 »
Merhaba Ufuk bey,

N11 mağazanızda nibk marka balata gördüm. Aracım 2007 rav4. 335 binde. balatalardan metal sesi gelmeye başladı bitiyor ve değişmesi lazım. balata tozundan nefret eden biri olarak bu nibk balatalar nasıldır? ilan açıklamasında toz bırakmaz ve ısınsa bile tutuşu iyidir yazmışsınız. birde bakım zamanımda geldi. yağ ve filtre öneriniz ne olur. aracım fabrika değeri şehirici 10-11lt değeri var. genelde japon araçlarda bu değer tutuyor. lakin benim ara. kışın 17-18lt yazın 15-16lt yakmakta. bu bana çok fazla geliyor açıkçası. yardımınız için teşekkürler.
Buradan yardım alamazsınız,form ana sayfasında iletişim adresleri var,oradan ulaşıp şasi numarası ile sorgulama yapılması lazım veya ufuk beye mail olarak araç şasi numaranızı göndererek yardım alabilirsiniz,NIBK fren balatasını gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bende aracımda kullandım çok memnunum ses olayı yok,7 bin km oldu en ufak sorun yaşamadım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #810 : Haziran 18, 2021, 20:20:46 »
Merhaba Ufuk bey,

Merhaba Enver bey,

Metal sürtme sesi gelmeye başladı ise fren balatası ile birlikte fren disklerinizin de değişimi gerekebilir, NIBK fren balatalarının en önemli özelliği seramik pigmenti içermesi ve balata tozunun jant/kaliper vb. aksam üzerinde tutunmamasıdır, seramik pigmenti sayesinde ısıl fark ile sürtünme katsayısı kaybı da minimum seviyededir,

Yakıt tüketiminizin pek çok faktörü olabilir, ürün fiyat ve stok bilgisi için aracınızın şasi numarası ile birlikte info@temotomotiv.com.tr adresine mail atmanızı rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '98
  • 21 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #811 : Haziran 18, 2021, 22:04:52 »
Forum üyeleri Asakashi filtre den memnun gözüküyorlar yakıt filtresinde de aynı şekilde başarılımı acaba
Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #812 : Kasım 13, 2021, 22:38:19 »
Ufuk bey merhaba. 2018 1.6 benzinli Corolla aracim var. Kitapçıkta hava filtresi değişimi için 40 bin km yazmışlar. Orjinal filtrelerin bu kadar çok km kullanılmasını nasıl değerlendirirsiniz. Js asakashi için önerilen değişim kilometresi nedir. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #813 : Kasım 13, 2021, 23:19:25 »
Ufuk bey merhaba. 2018 1.6 benzinli Corolla aracim var. Kitapçıkta hava filtresi değişimi için 40 bin km yazmışlar. Orjinal filtrelerin bu kadar çok km kullanılmasını nasıl değerlendirirsiniz. Js asakashi için önerilen değişim kilometresi nedir. Teşekkürler
En kaliteli filtre grubu kullanılsa dahi en geç 10.000 km'de değişimi uygun olur.
Bu sizin aracınızın kullanim yeri de önemli tabi ki eğer tozlu ve kirli hava bulunan yerde kullanıyorsanız aracınızı daha erken değişim yapmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #814 : Kasım 15, 2021, 12:55:59 »

Merhaba Murat bey, Anıl'ın da belirttiği gibi ülkemiz kullanım koşullarında konvansiyonel hava filtrelerinin sağlıklı çalışabilmesi optimum 10.000km., ülkemiz koşullarında 40.000km. kullanılan bir hava filtresinin kısa vadede yakıt uzun vadede motor ömrü açısından mantıklı olduğunu düşünmüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #815 : Kasım 15, 2021, 16:18:09 »
Cevap için teşekkürler. Bu sabah itibariyle filtre setimi WhatsApp iletişim üzerinden verdim. Kullanınca yorumlarımı yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #816 : Kasım 15, 2021, 17:50:39 »
Cevap için teşekkürler. Bu sabah itibariyle filtre setimi WhatsApp iletişim üzerinden verdim. Kullanınca yorumlarımı yazarım.

Rica ederim, iyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #817 : Kasım 15, 2021, 21:17:05 »
Asakashi filtreleri elimize alınca bile kaliteli olduğunu hissettiriyor. NİBK balatalarım bagajda bekliyor. üstündeki TRW balataların bıraktığı tozdan bıktığım için onlarıda ilk fırsatta değiştircem. Ufuk Beye böyle kaliteli ürünler getirdiği için teşekkür ederim.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #818 : Kasım 15, 2021, 22:53:49 »
Keşke şu NIBK balata ve fren disklerinin Doblo için uyumlu olanı olsada alsak,Corona varken kafam rahattı parça sıkıntısı çekmeden gönül  rahatlığıyla alıyordum tem otodan,şuanda orjinal opar marka balata aldım ama hiç memnun değilim.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #819 : Kasım 16, 2021, 07:51:02 »
Corolla Verso aracımın 200.000 bakımı için ben de bu defa TEM Oto'dan NIBK fren balatası, KAVO fren diski ve Asakashi filtre seti aldım. 190.000 bakımı yetkili serviste yapılmıştı. Üzerindeki filtre seti orjinaldi. Fren diski ve balataları da önceden yetkili serviste değişmişti ve orjinaldi. Ustam ön disk ve balataların değişmesi gerektiğini söylediği için forumda sıkça bahsi geçen bu ürünleri denemek istedim. 

Sonuç: 2 haftadır aracı kullanıyorum. Fren orjinal ürünlerle sanki daha hızlı bir kavrama yapıyordu. Yani pedala dokununca alınan frenleme yanıtı daha keskindi. KAVO+NIBK birlikteliğinde frenleme biraz yumuşadı. Yani eskisi ile aynı derecede frenleme etkisi elde etmek için biraz daha sert basmak gerekiyor. Ancak bu durum benim için sorun değil, avantaj oldu. Ben sakin kullanmayı sevdiğim için daha yumuşak bir frenleme tercihimdir. Herhangi bir sürtme sesi vs. yok. Balataların porselen içeriğinden dolayı olabilir. Ayrıca fren diskleri de kaplamalı olduğu için temas eden yüzeyler dışında temiz ve parlak duruyor. Bu da şık bir görünüm veriyor.

Asakashi yağ filtresi ile ilgili şöyle bir durum oldu. Sanırım vida giren bölgesi orjinale göre biraz daha sıkı. Ustam zarar vermemek için ihtiyatlı bir şekilde deneyerek monte etti. Daha sonra sızdırma kontrolü yapmak için yakın çevrede birkaç tur atıp geldim. Sorun görmedi.

Ustam piyasada sahte ürünün çok fazla olduğu söyleyerek biraz tereddüt etti ama şimdilik bir sorun yok.   
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)