Gönderen Konu: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında  (Okunma sayısı 216122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #840 : Şubat 24, 2022, 12:57:53 »
Ufuk Bey, 2019 yeni kasa corolla benzin & LPG için olan filtre setinin linkini atmanız mümkün mü? Filtre setinde hem motor yağı olanı hem de motor yağsız olanı size zahmet.

Merhaba Hüseyin bey, aracınızın şasi numarası ile birlikte mail yada N11 soru-cevap kısmından iletebilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #840 : Şubat 24, 2022, 12:57:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #841 : Şubat 25, 2022, 14:36:17 »
Merhaba Hüseyin bey, aracınızın şasi numarası ile birlikte mail yada N11 soru-cevap kısmından iletebilir misiniz?
Akşam mail atarım size. Teşekkürler
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '14
  • 16 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #842 : Nisan 25, 2022, 12:11:54 »
Ufuk Bey 2014 1.6 otomatik corolla için arka fren balatası ve disk için marka fiyat alabilir miyim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #843 : Nisan 25, 2022, 20:17:13 »
Ufuk Bey 2014 1.6 otomatik corolla için arka fren balatası ve disk için marka fiyat alabilir miyim?
Form ana sayfasında ki iletişim adreslerinden aracınızın şasi numarası ile bilgi alabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 134000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #844 : Mayıs 21, 2022, 09:30:07 »
80 bin bakımda da tercihimiz sizden yana oldu Ufuk bey, sorunsuz bir şekilde filtre grubu elime geçti. N11 üzerinden satış yapmanız bizler için büyük kolaylık oldu, teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #845 : Mayıs 24, 2022, 18:43:22 »
Arkadaşlar selam. Tem Toyota firmasında toyotaclubtr için özel bir indirim yok sanırım değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #846 : Mayıs 25, 2022, 00:32:29 »
Arkadaşlar selam. Tem Toyota firmasında toyotaclubtr için özel bir indirim yok sanırım değil mi?
yok ama sembolik te olsa bir indirim iyi olurdu, kendiöi

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 25, 2022, 00:34:04
yok ama sembolik te olsa bir indirim iyi olurdu, kendimizi özel hissederdik. İlgililere (Ufuk Bey'e) duyurulur😂
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #847 : Mayıs 25, 2022, 06:54:43 »
Eğer direk kendilerinden alışveriş yaparsanız form sakinlerüne eskiden küçük bir indirimleri oluyordu,ama N11 üzerinden yapılan işlemlerde N11 e ödenen gider olduğu için indirim olmuyordu.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #848 : Mayıs 25, 2022, 17:10:24 »

Mail atın, n11 sitesine göre daha uygun fiyatlar veriyorlar zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #849 : Temmuz 04, 2022, 12:23:22 »
Son bakımı n11 üzerinde Tem Oto Js Asakashi filtreler ile yaptım. Polen ve yağ filtreleri ile herhangi bir sıkıntı olmadı. Ancak Hava filtresini yaklaşık 1 hafta kullandıktan sonra şunu fark ettim; araca ivmelenmesi için gaza yüklendiğinizde horultu şeklinde ses geliyor ve gaz tepkimesi gecikmeli oluyor. Orijinal hava filtresini takınca ses ve ivmelenme sorunu ortadan kalkıyor. Js Asakashi markası artık sadece polen filtresinde tercihim olacaktır. Hava ve yağ filtrelerinde kullanmayı düşünmüyorum. Konu ile ilgili n11 üzerinden mesaj gönderdim ancak bir yanıt da gelmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #850 : Temmuz 04, 2022, 14:32:46 »
Son bakımı n11 üzerinde Tem Oto Js Asakashi filtreler ile yaptım. Polen ve yağ filtreleri ile herhangi bir sıkıntı olmadı. Ancak Hava filtresini yaklaşık 1 hafta kullandıktan sonra şunu fark ettim; araca ivmelenmesi için gaza yüklendiğinizde horultu şeklinde ses geliyor ve gaz tepkimesi gecikmeli oluyor. Orijinal hava filtresini takınca ses ve ivmelenme sorunu ortadan kalkıyor. Js Asakashi markası artık sadece polen filtresinde tercihim olacaktır. Hava ve yağ filtrelerinde kullanmayı düşünmüyorum. Konu ile ilgili n11 üzerinden mesaj gönderdim ancak bir yanıt da gelmedi.

Merhaba Sedat bey,

Öncelikle yaşadığınız sorun için üzgünüm, N11 üzerinden arkadaşlarım, özel mesaj üzerinden ben sorularınızı cevapladık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #851 : Temmuz 04, 2022, 14:52:30 »
Öncelikle Ufuk bey ilginizden dolayı teşekkür ederim. Karşılıklı iletişime geçerek sorunu çözüme kavuşturduk. Hava filtresinin hatalı montajı nedeniyle deformasyon söz konusu sanırım. Bilindiği üzere filtrelerin bir kenarı dik köşeli ve orijinal filtrelerde dik köşenin karşı tarafında yazılar mevcut. Ancak Js Asakashi filtrelerde dik köşenin olduğu yerde yazılar bulunuyor. Montaj yapan usta dalgınlıkla ve sadece yazılara bakarak önce hatalı montaj yapmış olabilir, sonrasında düzeltilse dahi filtre köşeleri ezildiği için bir hava geçişi olacaktır. Aynı üründen tekrar ücretsiz gönderim sağlayarak mağduriyetimizi gideren Ufuk bey'e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #852 : Temmuz 04, 2022, 15:08:20 »
Öncelikle Ufuk bey ilginizden dolayı teşekkür ederim. Karşılıklı iletişime geçerek sorunu çözüme kavuşturduk. Hava filtresinin hatalı montajı nedeniyle deformasyon söz konusu sanırım. Bilindiği üzere filtrelerin bir kenarı dik köşeli ve orijinal filtrelerde dik köşenin karşı tarafında yazılar mevcut. Ancak Js Asakashi filtrelerde dik köşenin olduğu yerde yazılar bulunuyor. Montaj yapan usta dalgınlıkla ve sadece yazılara bakarak önce hatalı montaj yapmış olabilir, sonrasında düzeltilse dahi filtre köşeleri ezildiği için bir hava geçişi olacaktır. Aynı üründen tekrar ücretsiz gönderim sağlayarak mağduriyetimizi gideren Ufuk bey'e tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

Tekrar Merhaba Sedat bey,

Kullanıcılarımızın, ürünlerimizde yaşadığı sorunların en büyük kısmı maalesef montaj/işçilik hatası olarak karşımıza çıkıyor, servisler genellikle kullanıcının kendi getirdiği ürünlere montaj esnasında gerekli ihtimamı göstermiyor.

Yaşadığınız deneyim için üzgünüz ve markalarımız ile deneyiminizi iyileştirmek için her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #853 : Temmuz 04, 2022, 21:33:48 »
Tekrar Merhaba Sedat bey,

Kullanıcılarımızın, ürünlerimizde yaşadığı sorunların en büyük kısmı maalesef montaj/işçilik hatası olarak karşımıza çıkıyor, servisler genellikle kullanıcının kendi getirdiği ürünlere montaj esnasında gerekli ihtimamı göstermiyor.

Yaşadığınız deneyim için üzgünüz ve markalarımız ile deneyiminizi iyileştirmek için her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.

Saygılar.
:alkis: :alkis: :alkis:
İşte esnaflık budur,sizin gibi esnaflar ülkede çok az kaldı,tebrik ederim işte bu yüzden tekrardan Toyota almak istedim ama düzgün bir araç bulamadım,yönümüzü sıfır Fiat'a dönmek zorunda kaldım.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #854 : Temmuz 05, 2022, 16:41:40 »
Ufuk bey bugün ücretsiz gönderdiğiniz hava filtresi tarafıma ulaştı. Önceki filtre montaj/işçilikten kaynaklanan sebeplerden sorunlu olmasına rağmen yeni ürün göndererek ürünlerinizin ne kadar arkasında olduğunuzu görmüş oldum. İnsan gerçekten böyle esnaflarımız kaldı mı demekten kendini alıkoyamıyor. Bir kez daha çok teşekkür ederim. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #855 : Temmuz 06, 2022, 13:18:05 »
Ufuk bey bugün ücretsiz gönderdiğiniz hava filtresi tarafıma ulaştı. Önceki filtre montaj/işçilikten kaynaklanan sebeplerden sorunlu olmasına rağmen yeni ürün göndererek ürünlerinizin ne kadar arkasında olduğunuzu görmüş oldum. İnsan gerçekten böyle esnaflarımız kaldı mı demekten kendini alıkoyamıyor. Bir kez daha çok teşekkür ederim. 

Rica ederim Sedat bey, daha önce de belirttiğim gibi ürünlerimiz ile deneyiminizi iyileştirmek için her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim, saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #856 : Temmuz 07, 2022, 17:05:39 »
Bazı arkadaşlar düşünceme karşıt ama, paylaşmak istedim. Arkadaşıma Tem toyota'dan siparişleri verdik. Dün akşam üstü bugün sabah 10'da geldi.
JS Ashakashi filtreler ve Motul Eco - Lite 5w30 motor yağı. Yıllardır alışveriş yaparım çevreme de aldırırım asla kimse pişman olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #857 : Temmuz 08, 2022, 18:36:23 »
2007 e 12 kasanin hava ve polen filtresini ashakashi olarak tem den aldim. Usulune uygun taktim ama bunlarin ikisi de alt ve ust cevirirsem yerine oturuyor. Bunlarin nicin tersi düzü var,?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #858 : Temmuz 08, 2022, 21:24:46 »
+1 belki Ümit Şahantimor bey bu konuda bizi bilgilendirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #859 : Temmuz 09, 2022, 01:16:11 »
+1 belki Ümit Şahantimor bey bu konuda bizi bilgilendirir.
Ürünü satan ve tedarikçisi ben değilim,konunun muhatabı @Ufuk Sönmez (16363) bey,konuyu gördüğünde mutlaka cevaplayacak tır,
En basitini düşünmek gerekirse filtrede yön belirtilmesinin sebebi,
1.hava akış yönü,bazı filtreler yapısı gereği hava akış yönünden daha fazla hava geçirgenliğini sahip oluyor,
2.Kirli kalacak yüzeyi belirtmek için,filtre 2 tarafında sorunsuz yerine oturabilir ama tek yönlü kullanmazsanız belirli süre süzdüğü pisliği içine haps eder,sonrasında ters takarsanız o süzülen tozlar motora emilir,o yüzden filtreler tek yönlü kullanılmak zorundadır.
TOYOTA CORONA 3S FE