Gönderen Konu: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında  (Okunma sayısı 228476 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2013, 13:13:58 »
ufuk bey selamlar,
dün verdiğim sipariş geldi teşekkürler.
ilk defa hava filtresi sipariş verdim ve gerçekten çok kaliteli duruyor.
hayırlı işler

Güle güle kullanın sadece duruşu değil, kendisinin de kaliteli olduğunu kullandığınızda göreceksiniz :)
Saygılar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Haziran 18, 2013, 13:13:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #81 : Haziran 18, 2013, 13:45:14 »
Ufuk merhaba kardeşim.

Balataların rengini yanlış görmüyorum dimi?? Mor renkte dimi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #82 : Haziran 18, 2013, 13:52:44 »
Ufuk merhaba kardeşim.

Balataların rengini yanlış görmüyorum dimi?? Mor renkte dimi

Merhaba Yasin,

Hayır yanlış görmüyorsun mor renkte balatalar, beğendiğin içinmi sordun yoksa farklı bir renk daha mı iyi olurdu? fikrini söylersen iletelim Japonlara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #83 : Haziran 18, 2013, 17:37:52 »
Yo kardeşim. Renk güzel, de benim araca göre değil. Tabiki değişik renklerde olur ufuk kardeşim.mesela kırmızı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #84 : Haziran 18, 2013, 18:48:14 »
Yo kardeşim. Renk güzel, de benim araca göre değil. Tabiki değişik renklerde olur ufuk kardeşim.mesela kırmızı olabilir

Valla Japon amcalar araç rengine göre seçmemişler bu mor rengi ama senin arabanın benzinlisinin ön balatası (04465-12610 parça numarası) aynı renge sahip, üretcisi japon ADVICS firması ama NİBK'e fason üretim yaptırdığını düşünüyoruz.

NİBK'de kırmızı balata da mevcut ama 300-1000 derece arası çalışan bir hamura sahip, yarış araçları için üretilmiş yani, balataları 300 dereceye ısıtana kadar fren hemen hemen tutmuyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Haziran 19, 2013, 12:45:32 »
Valla Japon amcalar araç rengine göre seçmemişler bu mor rengi ama senin arabanın benzinlisinin ön balatası (04465-12610 parça numarası) aynı renge sahip, üretcisi japon ADVICS firması ama NİBK'e fason üretim yaptırdığını düşünüyoruz.

NİBK'de kırmızı balata da mevcut ama 300-1000 derece arası çalışan bir hamura sahip, yarış araçları için üretilmiş yani, balataları 300 dereceye ısıtana kadar fren hemen hemen tutmuyor :)
adrenalini iyi olur ama bas bas fren yok  :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Haziran 19, 2013, 13:04:49 »
adrenalini iyi olur ama bas bas fren yok  :D :D
Çakmaktaş usulü ayaklarla fren yaparız artık :D

......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Haziran 19, 2013, 13:51:01 »
Güzel di ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Haziran 19, 2013, 13:57:40 »

Çakmaktaş usulü ayaklarla fren yaparız artık :D

:alkis: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Haziran 19, 2013, 13:59:51 »
Konuyu dağıtmayalım Ufuk Bey bana kızmasın  :) Gerçekten 300 dereceden önce tutmayan balata,sonrasındada ne kadar gider acaba? Yani herhalde 2 turda nakavt olur gibi geliyor.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #90 : Haziran 19, 2013, 15:03:25 »
Konuyu dağıtmayalım Ufuk Bey bana kızmasın  :) Gerçekten 300 dereceden önce tutmayan balata,sonrasındada ne kadar gider acaba? Yani herhalde 2 turda nakavt olur gibi geliyor.

Estağfirullah, aslında 300 derece ısıtılıp sürekli 300-400 derecede kullanılsa bitmez bile ama LE-MANS yada DAYTONA 500 gibi yarışlarda 900-1000 dereceleri görmek gayet normal bir durum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #91 : Ağustos 01, 2013, 01:27:43 »
merhabalar Ufuk bey,
sanırım yakın zaman da ön fren disklerimi ve balatalarını değiştirmem gerekecek. bununla ilgili internette araştırma yaparken genelde TRW ve Bosch markalarının tavsiye edildiğini gördüm. Tam TRW ye karar vermişken sizin konuyla ilgili yorumlarınızı okudum ve kafamda soru işaretleri oluştu. Bahsettiğiniz NİBK markası için hiç bir forum sitesinde yada başka bir sitede yorum yada bilgiye rastlayamadım. dolayısıyla neden herkes tarafından bilinen ve test edilmiş bir marka olan TRW ye karşı NİBK yı tercih etmem lazım sorusuna somut yanıtlar bulamadım. bu konuda hem beni hem de benim gibi düşünen diğer toyota kullanıcılarını biraz daha açıklayıcı ve karşılaştırmalı bilgilerle donatırsanız herkes açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #92 : Ağustos 01, 2013, 10:25:30 »
merhabalar Ufuk bey,
sanırım yakın zaman da ön fren disklerimi ve balatalarını değiştirmem gerekecek. bununla ilgili internette araştırma yaparken genelde TRW ve Bosch markalarının tavsiye edildiğini gördüm. Tam TRW ye karar vermişken sizin konuyla ilgili yorumlarınızı okudum ve kafamda soru işaretleri oluştu. Bahsettiğiniz NİBK markası için hiç bir forum sitesinde yada başka bir sitede yorum yada bilgiye rastlayamadım. dolayısıyla neden herkes tarafından bilinen ve test edilmiş bir marka olan TRW ye karşı NİBK yı tercih etmem lazım sorusuna somut yanıtlar bulamadım. bu konuda hem beni hem de benim gibi düşünen diğer toyota kullanıcılarını biraz daha açıklayıcı ve karşılaştırmalı bilgilerle donatırsanız herkes açısından faydalı olacağını düşünüyorum.

Merhaba,

JS Asakashi, NIBK ve Toyoguard ürünleri hakkında konunun başında bilgilendirme yaptım, marka vs. marka gibi karşılaştırmaları özellikle son dönemde forumda yaşadığım tartışmalar sebebi ile yapmama kararı aldım, maillerinize cevap yazdım.Ürünlerimiz ile ilgili kafanıza takılan soruları x marka ile karşılaştırmasız bir biçimde sorabilirseniz her türlü yanıtı belgeleri ile birlikte vermeye hazırız.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #93 : Ağustos 01, 2013, 14:00:26 »
İlginiz için teşekkürler Ufuk bey, ancak siz de hak verirsiniz ki insanlar hertürlü üründe, yeni duydukları bir markada mutlak surette tereddüt yaşarlar. Kimse deneme yanılma yoluyla ürün almak istemez. Sizler ürünün kalitesi ve yurtdışı yada yurtiçi piyasada tercih edilme durumları , edinilen tecrübeler hakkında kafamızdaki soru işaretlerini silerseniz bu hem bizim gönül rahatlığıyla ürünlerinizi tercih etmemizi sağlar, hemde sizler daha büyük kitlelere ulaşırsınız. burada sorun benim alacağım iki parça ürün değildir. mühim olan buradan sizleri benim gibi takip eden insanların gönül rahatlığıyla ürünleri alabilmesidir. gördüğüm kadarıyla da siz işinizin arkasında duran ve konunuza hakim birisiniz. umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir. Maksat bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #94 : Ağustos 02, 2013, 13:44:33 »
Benden duymanız değil bizzat tarafsız testini yapandan görmeniz daha iyi olur sanırım :) Buyurun JS Asakashi Filtre;

JS Asakashi, Bosch, Denso, Toyota, Sakura, OSK oil filters cut open and revealed

NIBK Fabrikası ve Ar-Ge Testleri;

NiBK Brake System

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #95 : Eylül 09, 2013, 16:09:08 »
2010 MODEL  TOYOTA COROLLA OTOMATİK BENZİN/LPG ARACIMA 50.000 KM BAKIM İÇİN GEREKLİ PARÇALAR VARMI NE KADAR TUTAR ŞUAN ERZURUMDAYIM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİRNİM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #96 : Eylül 09, 2013, 16:21:17 »
2010 MODEL  TOYOTA COROLLA OTOMATİK BENZİN/LPG ARACIMA 50.000 KM BAKIM İÇİN GEREKLİ PARÇALAR VARMI NE KADAR TUTAR ŞUAN ERZURUMDAYIM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİRNİM

Özelden şasi numaranızı verebilirseniz yağ filtrenizin doğru tespitini yaparak göndermemiz gerekli, Türkiyenin her neresinde olursanız olun JNBK ürünleri için ücretsiz kargo hizmetimiz mevcut.

Yağ Filtreniz: 10TL
Hava Filtreniz: 20TL
Polen Filtreniz: 20TL

50.000km için değişmesi gerekenler bunlar ancak frenler konusunda servisinizden bilgi almanız gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Eylül 09, 2013, 16:25:25 »
Merhaba Ufuk Bey. 2006 corolla 1.6 benzinli HB aracım var 120bin km olmak üzere. Değişmesi gereken parçalar ve maaliyeti nedir? Ayrıca V kayışında ufak tefek çatlaklar var sanırım değişmesi gerekiyor sizde bulunur mu?
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Eylül 09, 2013, 17:03:47 »
izmit zirve otomativde bakıma girdiğimizde,değişecek parçaların kaliteside bu bahsettiğiniz parçalardan olucak sanırım ? sizin verdiğiniz fiyatlarla oradaki fiyatlar arasında bariz fark varmıdır ufuk bey ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #99 : Eylül 09, 2013, 17:17:35 »
Merhaba Ufuk Bey. 2006 corolla 1.6 benzinli HB aracım var 120bin km olmak üzere. Değişmesi gereken parçalar ve maaliyeti nedir? Ayrıca V kayışında ufak tefek çatlaklar var sanırım değişmesi gerekiyor sizde bulunur mu?

Merhaba,

Eneos 10W/40 Motor Yağı 4Lt. :50TL
Eneos 10W/40 Motor Yağı 1Lt. :15TL
Yağ Filtreniz: 10TL
Hava Filtreniz: 20TL
Polen Filtreniz: 15TL
Fren Hidroliği 750Ml. : 15TL
V kayışı : 40TL

V kayışınızın normalde 100.000km de kontrol edilmesi gerekiyordu, 100.000km'de normal miydi?

izmit zirve otomativde bakıma girdiğimizde,değişecek parçaların kaliteside bu bahsettiğiniz parçalardan olucak sanırım ? sizin verdiğiniz fiyatlarla oradaki fiyatlar arasında bariz fark varmıdır ufuk bey ?

Zirve otomotiv için Ahmet ustanın dürüstlüğüne kefilim ancak kullanılacak ürünler ve fiyatları konusunda bizim öenrimiz var ancak yaptırımımız söz konusu değil.

Eneos Japonya'nın ilk ve bir numaralı petrol ve yağ firmasıdır.Japonya da üretim yapan ve ülkemiz de satılan tek yağ markasıdır.

JS Asakashi, Japon JNBK firmasının filtre üreten grubudur, OEM (hatta bazı ürünlerde daha üstün) kalitesinde filtre yapabilen nadir üreticilerdendir.