0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba, 3 ay kadar önce aracımın (brcli 2015 1.33 Corolla) aküsü bittiğinde bir arkadaşın tavsiye üzerine kontagi çevirip marsa basılı tutarken ayağımi gaza hızlica basıp çekerek motoru çalıştırmayı başardım (her girisimimde 10 saniyeyi gecmemeye calistim ve yanlış hatırlamıyorsam 3. girisimimde motor çalışmıştı. Tarifte zorlandigim bir ses çıkmasına da neden olan bu işlemi yaparken aracın elektrik kullanan teyp vb. ic aksamları da göz kırpar gibi yanıp sondu). Böylece başka araçtan takviye yapmak durumunda kalmadan akucunun yolunu tuttum. Ancak, bu yöntem pek içime de sinmemisti. Bu uygulamanın araca zararı var mıdır, ne dersiniz?
Çok teşekkürler. Bahsetmeyi unutmuşum, aciklamanizi okuyunca hatirladim, gaz pedalına ayağımı basıp çektikçe, sanki birşey dönüyor gibi oluyordu. Kısaca, yüksek miktarda gelen oksijen kaynaklı ani aşırı sicakligin motora (özellikle de manifolda) zararı olduğunu anlıyorum. Diğer taraftan, LPG'li araçlarda iki yakıtın karışması mevzusunu anlayamadım. Bildiğim kadarıyla, ilk başta sadece benzin geliyor, benzinle calisan motor belli bir ısıya ulaşınca da LPG sistemi devreye girip benzin yerine sadece LPG kullanılıyor sanıyordum, belki de sizi yanlış anladim. İkinci olarak, araç sıkışık sekilde park halindeydi vurdurma yapmak esasen pek kolay olmazdı ama bu uygulama ile vurdurma arasında kalsaydinız hangisini tercih ederdiniz?
Merhabalar,Aracımın aküsü ömrünü tamamladı sanırım. Servis 72 amper akü takıyor ama 60 Amper bir akü alsam Bir zararı olur mu 60 veya 72 amper olması bir şey değiştirir mi zararı olur mu?Mesaj Birleştirildi: Kasım 02, 2020, 18:57:03
Aracınızın orjinali 65 AH, orjinal değerlerden çıkmanızı tavsiye etmem.
Bilgi için teşekkürler. 65 Amper akü var mı piyasa da? Babam artık 65 Amper yok eskiden üretiliyordu o diyor
Arabaya orjinal akusunden daha büyük amperli akü takarsak sıkıntı oluşturur mu?
ben yarise 40 yerine 60 amper taktim. 2 sene oldu. Gecen sarj dinamosunda sarj eden bir parca arizalandi onu degistirdim. Ondan mi degil mi bilmiyorum. Ama ondan degil herhalde...
2015 advantage 1.4 dizel düz vites üzerinde mutlu 65 amper akü var... Servisi aradığımda artık 77 amper toyota marka akü geliyor deyince arafta kaldım...Malum 60a den 77a çıkınça şarj dinamosunu etkilenmez mi...Yada baştan niye bu konulmadı...Hangi marka ve kaç amper tavsiye edersiniz..Dışarda 600 lira Mutlu için verdiler....Tavsiye edeceğiniz yer var mı..? Fiyat normal mi sizce..?
Maliyet sebebiyle küçük koyuyorlar. Şarj dinamosu niye etkilensin? Zaten aynı akımı üretiyor, akü dolunca akımı kesecek. Olabilen en büyüğünü koymak daha mantıklı. Dışarıda yuvaya uyan bulabilirsiniz. Yetkili servis fiyatı daha fazla olacaktır.
Marş basarken zorlanıyor..Bir yorum en büyük amper olan iyi diyor diğeri büyük sıkıntı diyor...