0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O üretimler genel talebe göredir Mutlu, yoksa farklı özelliklerde de üretim mevcut, sonuçta işin ticari tarafı da var.Aynı alternnatörün farklı mototlarda seçilmesi maliyet yaklsşımından da olabilir, farklı kapasitedeki akülerde aynı şekilde değerler üretmeyecektir ancak bir optimum seçimle birden fazla ünitede kullanım tercih edilebilir maliyet yaklaşımıyla.Benim Ae101 de (Japon) ekranda emniyet kemer ikazı bile vardı ama aktif değildi(kemer kilidinde donanım yoktu), bu nedenle farklı gösterge kullanmamış, muhtemelen ABD pazarına gidenlerde aktifti.
Ben mantiken soyle dusunuyorum. Arac tesisatinda bir degisiklik yapilmadan 40 amperlik akude ve 60 amperlik akude ayni 10 birim guc harcandi diyelim. İkisinde de bu 10 birimi yerine koymak icin dinamo ayni calismaz mi?
Doğru bir düşünce ama pratikte durum farklı gerçekleşiyor Mahmut Bey. Akü aynı özelliklerde olsa bile, örneğin akü eskidikçe iç dirençleri de artacaktır. Dolayısı ile şarj-deşarj veriminden, şarj süresine ya da çektiği akıma kadar farklılıklar gösterecektir.
peki bu 40 ile 60 arasinda tolere edilebilir bir fark mi?
Aynı firmanın aynı serisine ait iki adet yeni akü düşünelim. Biri 40 Ah birisi 60 Ah olsun. -40 Ah akünün iç direnci 60 Ah aküden fazla olacaktır. -40 Ah akünün CCA değeri 60 Ah akünün CCA değerinden daha düşük olacaktır. Dolayısıyla ilk marş anında 40 Ah akünün kapasite kaybı 60 Ah aküye göre daha fazla olacaktır. Aküler deşarj oldukça iç dirençleri artar. -Aküler beklerken de deşarj olurlar. Araç çalışmadan uzun süre beklerse 40 Ah akü 60 Ah aküye nispeten daha kısa sürede deşarj olur, sülfatlaşma daha hızlı gerçekleşir ve sülfatlaşma sonucu akü iç direnci artar. Akü ömrü kısalır.-Yine 40 Ah akü 60 Ah aküye göre daha fazla şarj-deşarj döngüsünde olacağından ömrü daha kısa olacaktır.
Selam, Oldukça yararlı bilgiler edindik bu başlıktan ve bugün arabanın marşı basmadı. ☹️ Jump starter ile çalıştırdım sonra da bu orjinal aküden kurtulma kararı vererek doğru Bostancı sanayiye gittim. Üzerindeki aküyü verip yerine 52 AH Varta taktırdım. (55 Mutlu biraz yüksek kaçıyordu.) İnşallah iyi olur. Not : Çalıştırırken ding sesi alıyor ve "EPB ve Vites Ortak Kilit İşlevi Etkinleştirildi" uyarısı alıyorsanız biliniz ki akü şarjı düşük.
Yeni konu açmadan bende buradan sorayım sorumu. 2011 Avensis aracıma internet üzerinden duracell marka 62a akü aldım. Aküyü bende kendim değiştireceğim. Ancak yeni nesil araçlarda aküyü direk söküp değiştirince sorun oluyormuş (teyp kodu vs.) Acaba benim aracımda da böyle bir sorunla karşılaşırmıyım?