0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ve bayinin ürünün arkasında durup problem çözme çabası çok önemli.
sönmez hocam aracımdan 50 ile 80 km hız arasında gaza fazla basınca aşağıdaki gibi bir ses geliyor acaba lpg den kaynaklı mıaracımda prins silverline takılı
brc 25.000'e kadar lpg kaynaklı sorunlarda garanti veriyor. prins'in buna benzer bir uygulaması var mı? bir de brc'nin bu garantisi uygulamada nasıl işliyor acaba. bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.selamlar.
Sönmez Ustam çok sağolasın. Regülatörden şüphelniyordum asıl, siz de onayladınız çok sağolun.
Sönmez ustam, sesi duymaya ihtiyaç duymadan, km.lerce öteden sorunun kaynağını buldun valla Keşke yakın olsaydık da bakıma sana gelip götürseydim aracı.Ankarada Quattro Garage'a gittim Mazda yetkili servise bakım için Ankara'ya gittiğimde. Ayarı yaptı %170 de düzeldi ayarlar. Çok güzel oldu.Regülatöre 2 kanal açıldı. Ses azaldı şimdi daha az geliyor, ama bazen gelme yine yapıyor. Tek farkı eskiden cır cır diye öterdi, şimdi hafiften pır pır yapıyor Şu cırcır böceğinin pır pırlarını öldürmek için 1 kanal daha mı açılması gerekiyor? Regülatör basıncı da 2150 mbar.da.Ustam bir de tank kapasite sıkıntısı yaşıyorum. 42 lt lik atiker tank, fakat şu ana kadar en fazla 29 lt aldı. Bununla da menzilim en fazla 320 km oluyor. Bu kapasitesi en azından 37-38 e çıksa da menzilim 400 km.ye çıksa istiyorum. Kime gösterdiysem sıkıntısı yok normal diyorlar, ama tank değişim olmadan alacağı kapasiteyi artırmak istiyorum uzun yol için. Ne yapılabilir? Kimisi hava yapmıştır diyor, kimisi şamandırası bozuktur diyor internet ortamında. Nacizane önerin nedir? Teşekkürler.
Bu rölanti dalgalanması prins taktıktan sonra oluştu acaba bağlantısal bir şey mi yardımcı olabilir misiniz?
sönmez ustam merhaba ben ankardan yazıyorum, 2013 yeni kasa multidrive S corollam var, lpg kiti taktırmak istiyorum, bu bahsettiğiniz silver line enjektörler yağlamalı ve yağlamasız takılabiliyor mu? Simiit tank taktırmak istiyorum en büyüğü hangisidir ve muayeneder geçer. Montaj ne kadar sürer istanbula gelme planım var size uğrayabilirim, faturayı muyeneye yakın tarihte kesebiliyor musunuz fiyat konusundada bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla
selam sönmez ustam benim sorunun arıza ışığı yanması (3 ay gibi bir sürede 4 veya 5. kez arıza ışığı yaktı) 2012 model toyota corolla(1.6) pirins silverline lpg kiti montajı yaptırdım fakat arıza ışığı yakıyor montajı yapan yere (haliç otogaz istanbul) gidiyorum fakir karışım dan dolayı yaktığını söylüyor aldığınız gazla alakalı bir sıkıntı olduğu söyleniyor yok gazın oktanı düşükmüş yok bu sistem çok hassas olduğu için kötü gazı algılayıp arıza ışığını yakıyormuş bazen uzun yol yaptıktan sonra bazen şehir içinde arıza ışığı yakıyor ve servise gidene kadar da sönmüyor tatil bana zehir oluyor( ilk montaj.arıza ışığı neden yanar yada montajı yapan ustadan neresine bakmasını istemeliyim çünkü ustaya göre olay tamamen gazdan kaynaklı arabanın gidişinde bir sorun yoksa arıza ışığının yanmasında da sorun yok. cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. ( gaz aldığım istasyon isimleri total,bp,petrol ofisi ensonda shell den aldım)
Aracım 2015 Corolla 1.33 Life. Ben de Prins Silverline modeli Lpg taktırmak istiyorum.: Ancak bazı kişiler 1.33'e Lpg taktırmak kesinlikle yanlış olur aracın zaten görece vasat olan performansı daha da düşer ve pişman olursun gibi yorumlar yapıyorlar. Bu duruma ne dersiniz? Belki birçok defa cevaplanmış bir konudur, kusura bakmayın.
Aracın çekişinde sıkıntı yoksa sorun yoktur demek gizli hataları görmezden gelmek demektir.Aracınızın ayarı yol testiyle yapılmalı. Montaj yaptırdığınız.yeri boşverin ve bir gün ayırıp Sönmez ustaya gidin yolda ayar testi yapsın, hiç bir.derdiniz kalmaz.Gazın oktanı düşük ne demek ya, oktan düşük diye karışım.fakir olur mu Allah aşkına. Allah akıl fikir.versin onlara.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 22:35:42Hiç bir.sıkıntı olmaz yeter ki Düzgün işinin ehli bir yerde taktırın. Yolda ayar ile hiç bir problem yaşamazsınız.Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 22:37:42Yağlamalı sistem ek olarak isteğinize bağlı olarak takılır. Benim aracın subapları hassas olmasına rağmen taktırmadım yolda ayar ve birazcık zengin karışımla kullanıyorum. Montaj 1 günde olur sabahtan giderseniz.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Sönmez ustam.Yakın olsanız inan ki başka bir servis aramaz direk size gelirdim size bu şikayeti yazdıktan sonra servise gittim giderken arıza ışığı yanıyordu servise gittim aracı cihaza bağlamak için anahtarı verdim demezlermi arıza ışığı yanmıyor niye geldin diye baktım hakikattende yanmıyor ,yanınca gel dediler. Benim ısrarımla aracın beyninden fakir karışım olduğunu gördüler ve Prins in kendi elemanlarından randevu alıp 3,4 veya 5 ağustos gibi gelicekler ve aracı inceleyecekler arızanın sebebini o bulacak benim ısrarlarım sonucu araca uzun yol testini ve ayarını Prins in kendi elemanı yapacakmış.sonucu size yazarım buradan.
merhaba sönmez ustam,öncelikle iyi günler, bir kaç sorum olacaktı.1. istanbulda bir bayiden "auris 2014 1.6" için fiyat aldım. 2250+150=2400 (150 yağ ile alakalı bir şey) lira fiyat verdiler. bu fiyat normal midir?2. servisle konuştuğumda lpg'li araçlara bakım yapmıyoruz dedi. sonra motorla alakalı sorunlar oluyor, toyota motoru lpg ile uyumlu değil yakıt tasarrufundan çok motor masrafı çıkarırsınız dedi. toyotanın lpg ile uyumlu olduğu biliniyor. servisin bu tutumunun sebebi ne olabilir.3. yakıt tasarrufunda prins ile diğer markalar arasında fark var mıdır? özellikle brc.zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.
Firmaların bir çoğu 1 - 2 yaşında olup 10.000 km geçmemiş servis bakımlı araçlara 2 yıl 100.000 km motor garantisi veriyorlar.Brc ile ilgili daha sağlıklı bilgileri forumumuzun üyesi olan ve brc bayisi yetkilisi olan Mehmet ÖZENÇ beyden öğrenebilirsiniz.http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=22408.0
Ben de Beşyol otogazda PRİNS montajı yaptırmıştım,firma aynı zamanda İPRAGAZ bayisi..
Sönmez hocam bende 2014 corolla otomatik var ve kitmtm takılı Tuhaf bir olay başıma geliyor aracım sıcakta güneşte 4-5 saat beklediği zaman marş basmıyor daha doğrusu en az iki seferde ve uzun basarsam alıyor ve ısındığı için galiba 2-3 saniyede lpg ye geçmeye çalışıyor ve stop ediyor Oysa sabah bastığımda direk alıyor sıkıntısız bir şekilde.Ayrıca dip gaz yaptığım andada bir silkme yapıyor anlık yapıp geçiyor bunu dışında herşeyiyle çalışma rölanti yakıt memnunum.Bu konuda ne yapabilirim baştan otomatik kalibrasyon çözmüyor.Teşekkürler
prins tercihniz kesinlikle en doğrusu olmuş prins in tek ithalatçısı ipragazdır .yani prins inarkasında ipragaz gücü ve güvencesi var .keyifli ve tasarruflu sürüşler mustafa bey selamlar
Filtre değişimi kaç km.de Prinsin şu an 15.000 km oldu,orjinal prinsin filtresini kullanmak zorunda mıyım? Son olarak fiyatı nedir ? Diğer markalardan farkı nedir? Pahalı olduğunu biliyorum sadece.
Sönmez ustam merhaba. 2012 1.6 ele extra avensis aracımıza prins silverline taktırdık. uzun yolda seyrederken zaman zaman ıslık çalar gibi bir ses meydana geliyor. montajı yapan arkadaşa durumu sorduğumuzda ısındığı için bu sesi yaptığını söyledi. çözüm olarak ne yapmamız gerekir?
Sönmez ustanın cevabını bekliyorum..
prinste bakımlar 20.000 kmlik peryotlarda yapılır .20. 000 km de bir buhar ve likit filtresi aynı anda değişir.şuanki 20.000 km lik prin s bakımları 150.00 tl dir .Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2015, 18:10:34 sorun sadece regülatörün lpg geçiş kanalının dar olmasından kaynaklanıyor .montaj yaptırdığınız servise gidip hali hazırda bir kanalı olan regülatöre 2 kanal daha açmalarını isteyiniz .sorununuz çözülecektir .