Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179135 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
0 alacağım avensis 1.6 valvematic 132hp aracıma lpg taktırmak istiyorum kaç km de taktırmalıyım alır almaz taktırsam veya 3000 km snra falan öneriniz nedir bide silverline taktırmak ile keihnlr (şu pahalı olan enjektöt) arasında fark olurmu sizce hangisi ??

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
İlk 5000 ile 10000 km arası ben olsam taktırmazdım,Prinsin silverline  seçeneği olur keihn enjektör 150 hp ve üzeri için daha uyumlu ama ben sınırda olduğum için Keihn VSI 2 yi tercih etmiştim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
İlk 5000 ile 10000 km arası ben olsam taktırmazdım,Prinsin silverline  seçeneği olur keihn enjektör 150 hp ve üzeri için daha uyumlu ama ben sınırda olduğum için Keihn VSI 2 yi tercih etmiştim.
motorun rodajı bitsin 1500 2000 km sonra takabilirsin demişlerdi lpg ben zaten çok km yapan biri değilim yılda 15000 km fln yaparım o kadar beklememe gerek varmı ?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 25, 2015, 10:58:59
motorun rodajı bitsin 1500 2000 km sonra takabilirsin demişlerdi lpg ben zaten çok km yapan biri değilim yılda 15000 km fln yaparım o kadar beklememe gerek varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
500km  iken sıfır almış olduğumuz aurise montaj yaptırmıştık.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba
Uzun araştırmalarım sonucu 2012 model corolla  aracıma  kısmetse çarşamba günü prins silverline lpg dönüşüm kiti taktırmaya karar verdim. Takan usta ( İstanbul da Haliç Otogaz ) tankın Atiker olacağını söyledi ben neden prins takmıyorsunuz deyince tank kaliteleri hepsinde aynı olduğunu söyledi sizden prins marka kit takılırken .her cihazın prins markamı olması gerekir yoksa dolum ağzı başka marka yakıt seçici anahtar başka,şamandıra başka marka,olabilirmi. yani bizim müşteri olarak nelere  dikkat etmemiz gerekir.cevap için şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Sadece tank atiker  dir Onunda standartı belli zaten.Tank çok önemli değil çok ta teknolojik bir yani  yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Hayırlısı bakalım  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba
Uzun araştırmalarım sonucu 2012 model corolla  aracıma  kısmetse çarşamba günü prins silverline lpg dönüşüm kiti taktırmaya karar verdim. Takan usta ( İstanbul da Haliç Otogaz ) tankın Atiker olacağını söyledi ben neden prins takmıyorsunuz deyince tank kaliteleri hepsinde aynı olduğunu söyledi sizden prins marka kit takılırken .her cihazın prins markamı olması gerekir yoksa dolum ağzı başka marka yakıt seçici anahtar başka,şamandıra başka marka,olabilirmi. yani bizim müşteri olarak nelere  dikkat etmemiz gerekir.cevap için şimdiden teşekkürler.
Ben 7 ay önce Prins VSI2 KEIHN enjektörlü 2800 tl ye taktırdım tank atıkerin yapacak birşey yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
ustam kolay gelsin:) uzun süredir yazılarınızı okuyorum. auris 2014 model 1.6 132hp multridrive s aracıma tavsiyeleriniz üzerine silverline kiti taktırdım 3 haftadır kullanıyorum... yakıt ve performanstan çok memnunum ancak aracımda park modunda bir sorunla karşılaştım bazen vites d de iken de ufak ufak aynı durum oluşuyor..
devir saati 0.6 ila 1 arasında sürekli oynuyor ve araba aralıklarla gaz veriyor gibi motordan ses geliyor, taktırdığım yere götürdüm normal dendi ama bu durum bnce hiç normal değil... yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Sönmez usta merhabalar,
Mazda 3 2010 model 1.6 aracım var. Prins takılmış buna 2-3 ay önce. LTFT %10 un üstünde, STFT ise bazen %15 in üstüne çıkıyor. Bunlar motorun fakir karışımda olduğunu gösteriyor. Ama bazen ölçülen AFR %14.7 nin altında. Bu da zengin karışım olduğunu gösteriyor.
Ankarada bir ustaya gittiğimde valvecare sisteminin takılması gerektiğini söyledi. Yoksa 30-40 bin km. sonra subapların sıkma yapmaya başlayacağını söyledi.
Yakıt karışımının düzgün ayarlanması ile ve de subap ayarı yaptırılmasıyla bu süre uzatılabilir mi? Açıkçası valvecarei 800 tl ye taktırmaktansa, subaplar 40-50bin km. sonra sorun çıkarırsa metal subaplarla değiştirmek daha mantıklı geliyor.
Bu süreyi uzatmak ve lpg beyninin yakıt karışımını ayarlama amaçlı aracın ecusundan OBD bağlantı yapılma imkanı var mı? (kit 2200 tl lik bir kit, sanıyorum silver) OBD bağlantısı yapılma imkanı varsa bunu yaptırmak ne kadar tutar?
Teşekkürler.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
ustam bir soru da benden araç lpgde iken benzin pompası da çalışır mı yoksa otomatik olarak durur mu?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu arabaya herkes LPG montajı yapamaz ibarelerini okudukça insan en güvendiği ustadan bile Kuşku duymaya Başlıyor  :) Inşallah sağlıklı bir montaj ile sıkıntısız bineriz aracımıza.

Son bir soru daha ustam Aynı araca(astra H 1.6 twinport) Teleflex GFİ kitin montajı nasıldır bu kit hakkında düşünceleriniz nedir?

Cevaplarınız için tekrar teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim

malesef artık teleflex kiti türkiyedeki kalitesine son verdi yerli kitlerden pekte bir farkı kalmadı .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:10:28
merhaba , benim şöyle bir sorum olacaktı, lpg enjektörlerinin açıklamalarında enjektörler için 3 ohm, 2.8 ohm, 2 ohm yada 1.9 ohm ve enjektör aralığı 1-3,5 mm yada 1-2.8 mm  şeklinde ibareler yazıyor, prins te bu değer nedir, ne anlama gelir, değer yuksek mi düşük mü daha iyidir, ne yararı vardır, bu değerlerin en iyisi olduğunda yakıta bi katkısı yada daha uzun yol yapmamıza bi hayrı varmıdır ?

enjektörler debi ayarları ve ohm değerleri olarak tabiki farklılık gösteriyorlar  lpg enjektörlerinde ohm değeri en basit dille enjektörün tepki süresini ve ecu ile olan iletişim hızını ifade eder. prins enjektörlerinde meme olmaz her araca özel olarak debisi belirlenmiş rengine göre enjektör kullanılır .ohm düşük olan enjektör her zaman iyidir fakat şunu da eklemeliyim çok hızlı olan bir enjektörü yine o hızla kontrol edecek bir de ecu lazım 32 bit hızıyla çalışan prins ecu su tamda burda diğer kitlerden farkını ortaya koymaktadır .

bundan dolayıdır ki prins diyoruz .lpg kiti tam bir takım işidir sadece enjektör kalitesi yetgmez onu sürecek çok iyi bir beyin  yüksek çalışma koşullarınada hamallık yapacak regülatör ve basınç sensörü lazım .

tüm bu aksamlar laiteli olunca sistemde doğal olarak kararlı ve istikrarlı yıllarca sorunsuz çalışır ve yakıt ekonomisinde her zaman bir adım önde olur .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:14:41
0 alacağım avensis 1.6 valvematic 132hp aracıma lpg taktırmak istiyorum kaç km de taktırmalıyım alır almaz taktırsam veya 3000 km snra falan öneriniz nedir bide silverline taktırmak ile keihnlr (şu pahalı olan enjektöt) arasında fark olurmu sizce hangisi ??

merhaba öncelikle güle güle ve güzel günlerde kullanın aracınızı hayırlı olsun . bence  bir kaç bin km aracınızı benzinde kullanın araçta herhangi bir sorun varmı yok mu test edin emin olun daha sonra dönüşümünü yaptırın .burdaki amaç hemen lpg taktırmayın dememin sebebi 0 km bir araçta olsa bir süre aracı test etmek varsa sorun çözülmesi .vay efendim siz lpg taktınızda öyle oldu böyle oldu safsatasını yaşamamaktır .

vsı iki yada silverline ikiside olur .zaten silverline serisi şuan 170 beygire kadar tüm raaçlarda kullanılabiliyor . içiniz rahat olsun silverline kullanıp aracınızın keyfini sürün .

tekrar hayırlı olsun .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:15:27

+1 :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:18:00
Sönmez ustam merhaba

biz yıllardır prinsi tam anlamıyla orjinal dönüşüm yapan serviislerden biriyiz  .sadece depo çeşitliliği sıkıntı olduğunda bir tek depo evas olmaz ama geriye kalan tüm aksam kesinlikle prins olur .özelikle şamandıra ve dolum ucu konusunda olması gereken marka tomasettodur . hayırlı olsun  tasarruflu ve keyifli sürüşler

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:18:47
Ben 7 ay önce Prins VSI2 KEIHN enjektörlü 2800 tl ye taktırdım tank atıkerin yapacak birşey yok..

sadece tank atikerse bir sorun yok  :alkis:

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:21:22
ustam kolay gelsin:) uzun süredir yazılarınızı okuyorum. auris 2014 model 1.6 132hp multridrive s aracıma tavsiyeleriniz üzerine silverline kiti taktırdım 3 haftadır kullanıyorum... yakıt ve performanstan çok memnunum ancak aracımda park modunda bir sorunla karşılaştım bazen vites d de iken de ufak ufak aynı durum oluşuyor..
devir saati 0.6 ila 1 arasında sürekli oynuyor ve araba aralıklarla gaz veriyor gibi motordan ses geliyor, taktırdığım yere götürdüm normal dendi ama bu durum bnce hiç normal değil... yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

hayırlı olsun .muhtemelen rolanti ayarlarınızda küçük bir sapma var oda düzeltilecek olursa eminim sorun ortadan kalkacaktır .rolanti ayarını birazdaha zengin tutacak olurlarsa sorun ortadan kalkar .tabi en doğrusu obd cihazından lft&sft dğerlerini 1 dk kada kadar takip edip ona göre ayar yapılması olur .

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2015, 08:26:31
Sönmez usta merhabalar,
Mazda 3 2010 model 1.6 aracım var. Prins takılmış buna 2-3 ay önce. LTFT %10 un üstünde, STFT ise bazen %15 in üstüne çıkıyor. Bunlar motorun fakir karışımda olduğunu gösteriyor. Ama bazen ölçülen AFR %14.7 nin altında. Bu da zengin karışım olduğunu gösteriyor.
Ankarada bir ustaya gittiğimde valvecare sisteminin takılması gerektiğini söyledi. Yoksa 30-40 bin km. sonra subapların sıkma yapmaya başlayacağını söyledi.
Yakıt karışımının düzgün ayarlanması ile ve de subap ayarı yaptırılmasıyla bu süre uzatılabilir mi? Açıkçası valvecarei 800 tl ye taktırmaktansa, subaplar 40-50bin km. sonra sorun çıkarırsa metal subaplarla değiştirmek daha mantıklı geliyor.
Bu süreyi uzatmak ve lpg beyninin yakıt karışımını ayarlama amaçlı aracın ecusundan OBD bağlantı yapılma imkanı var mı? (kit 2200 tl lik bir kit, sanıyorum silver) OBD bağlantısı yapılma imkanı varsa bunu yaptırmak ne kadar tutar?
Teşekkürler.

yapmanız gereken tek şey ayarlarınızı yolda obd cihazı ile yapacak bir usta bulmak hepsi o .obd li kitler ayar esnasında obd verilerini görmeye yarar onun dışında bir artısı yok .ortada yanlış bilinen bir şey var o da obd li kitlerin kendi kendine ayar yaptıkları düzeltme yaptıkları efsanesi böyle birşey yok .

şunuda belirteyim ortada daha obd li kitler yokken ben zaten ayarlarımı obd cihazıyla yapıyordum .sektörde eski olan usta yada servsisler bu nimeti yıllar önce kullanaıyorlardı  tabi şimdi yeni bişeymiş gibi satış politikasına dönüştü .

ayarlarınızı yolda titizlikle yaptırn sorun yok :)
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Sönmez Ustam çok sağolasın. En kısa zamanda ayar yaptıracağım. Bir de VSI bağlantı kablosu alıp kendim de öğrenmek istiyorum zaten. Vesile olur belki :)  :saygi:

Ustam 1600 tllik prins kiti takılmış, dönemsel bir kampanya sayesinde sanırım, en ucuzunun takıldığını düşünerekten silverline kiti olduğunu sanıyorum. Bunun için ayar kabloları VSI uyumlu mu VSI2 uyumlu mudur? Teşekkürler.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
selamın aleyküm  aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez Ustam çok sağolasın. En kısa zamanda ayar yaptıracağım. Bir de VSI bağlantı kablosu alıp kendim de öğrenmek istiyorum zaten. Vesile olur belki :)  :saygi:

Ustam 1600 tllik prins kiti takılmış, dönemsel bir kampanya sayesinde sanırım, en ucuzunun takıldığını düşünerekten silverline kiti olduğunu sanıyorum. Bunun için ayar kabloları VSI uyumlu mu VSI2 uyumlu mudur? Teşekkürler.

sizde sağolun .bağlantı kabloları ve yazılımları birebir aynıdır fakat lisanslı ürünlerdir ve yetkili servis harici edinmeniz nerdeyse imkansız :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 12:12:47
selamın aleyküm  aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.

merhaba

tamir takımı dağılmış enjektörler hem performansınızı hemde aracın işleyişine zarar verecektir .en doğrusu bir an önce değişim yaptırmanız olur .200 tl normal bir rakam bizde 225 tl ye akl enjetörünün montajını yapıyoruz .en doğrusu değiştirmeniz olacaktır .bu arada bende izmitteyim :) yardımcı oacağım bir konu olursa çekinmeyin .

selamlar .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
sizde sağolun .bağlantı kabloları ve yazılımları birebir aynıdır fakat lisanslı ürünlerdir ve yetkili servis harici edinmeniz nerdeyse imkansız :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 12:12:47
merhaba

tamir takımı dağılmış enjektörler hem performansınızı hemde aracın işleyişine zarar verecektir .en doğrusu bir an önce değişim yaptırmanız olur .200 tl normal bir rakam bizde 225 tl ye akl enjetörünün montajını yapıyoruz .en doğrusu değiştirmeniz olacaktır .bu arada bende izmitteyim :) yardımcı oacağım bir konu olursa çekinmeyin .

selamlar .

Valla bir yerde 150 tl ye buldum VSI kablosu, VSI2 kablosu ise 600 tl diyor.
Yurtdışına da baktım ebayde sadece VSI kablosu bulunuyor 50$ a. Silverline ile alakalı hiç bir kelime geçmiyor yurtdışı sitelerinde. VSI kablo silverline a uyumlu diyorsanız yurtdışından temin edeyim o zaman ustam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
@SÖNMEZ YILDIZ (21240) Merhaba sönmez usta,
3 sorum olacak ama yanıtlarsınız umarım :)

1. Step tank ile evas tank arasında fark var mıdır? Yani kalite açısından bariz.
2. Hafta başında yeni corolla aracıma prins montajı yapıldı. Gösterge 1 kademedeydi. Fullettim 26.6 litre aldı. Gösterge 5 kademe full gösterdi. 15-20 km sonra 4 kademe oldu. Ondan 8-10 km sonra 3 kademe oldu. Bu sabah çalıştırdığımda 2 kademe idi hareket edince 3 kademe gösterdi. Acaba normal midir?
3. Tank kapasitesi olarak 41litrelik takıldı. Muayenede 10 cm arkadan mesafe isteniyor dendi. Ben sanki 46 veya 47 lik takılabilirdi dedim ama :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Valla bir yerde 150 tl ye buldum VSI kablosu, VSI2 kablosu ise 600 tl diyor.
Yurtdışına da baktım ebayde sadece VSI kablosu bulunuyor 50$ a. Silverline ile alakalı hiç bir kelime geçmiyor yurtdışı sitelerinde. VSI kablo silverline a uyumlu diyorsanız yurtdışından temin edeyim o zaman ustam.

önemli olan kablo değil program :(

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2015, 12:48:55
@SÖNMEZ YILDIZ (21240) Merhaba sönmez usta,
3 sorum olacak ama yanıtlarsınız umarım :)

1. Step tank ile evas tank arasında fark var mıdır? Yani kalite açısından bariz.
2. Hafta başında yeni corolla aracıma prins montajı yapıldı. Gösterge 1 kademedeydi. Fullettim 26.6 litre aldı. Gösterge 5 kademe full gösterdi. 15-20 km sonra 4 kademe oldu. Ondan 8-10 km sonra 3 kademe oldu. Bu sabah çalıştırdığımda 2 kademe idi hareket edince 3 kademe gösterdi. Acaba normal midir?
3. Tank kapasitesi olarak 41litrelik takıldı. Muayenede 10 cm arkadan mesafe isteniyor dendi. Ben sanki 46 veya 47 lik takılabilirdi dedim ama :(

merhaba

1 iki tank arasında bariz kalite farkı diyemeyiz güvenliklik konusunda standartaları aynı .

2 lpg depolarında dalga kıran olmadığı için bu durumları yaşamanız gayet normal .yani anlık değişimler olabilir ,bunlara pek takılmayın .

3 evet aracınıza 47 lt lik tank tam olurdu sürekli bu ebatı kullanıyoruz bu araçta .

selamlar
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 212000
  • Model Yılı: '00
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
selamın aleyküm  sönmez ustam aracımda atiker marka sıralı kit var. aracım 1.3 corolla. gaz enjektörleri motor bloğuna sabitlenmemiş. hortumları da bana uzun geldi. sabitlemek gerekir mi yoksa montaj şekli böyle midir. enjektör değiştikten sonra gaz ayarı yapmak gerekir mi? atikere ayar yapıyor musunuz. birde aracımda silindir tank var bunu simite çevirmek istiyorum. bana maliyeti ne olur. 2. el çıkma da olabilir. cevabınız için teşekkür ederim. kolay gelsin.
Hayatta küçümseme hiçbir kimseyi, nokta da küçüktür ama bitirir cümleyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
önemli olan kablo değil program :(

Ustam çözüm bulabilirsek çok makbule geçecek valla. :) VSI1.0 uyumlu diyor satıcı. Program da içinde. Siz de kablo değil program sorun diyorsunuz. Ne yapayım. :) Yurtdışnda silverline ile ilgili tek bir şey bulamadım. VSI2.0 beyni kullanılıyor sanırım, o zaman işe yaramaz zannedersem? Fakat kullanım kitapçığında da hep VSI-LPG sistemi diye bahsediliyor.

http://www.ebay.com.au/itm/PRINS-VSI-LIQUEFIED-PETROLEUM-GAS-LPG-DIAGNOSIS-INTERFACE-USB-COM-NEW-/111671836378?ssPageName=ADME:X:RTQ:AU:1123
-------

Bugün ayar için gittim Karabük'teki Prins ve BRC servisine. Servisteki elemanların hiç bir şeyden anladığı yok. rölantideyken çalıştırıp baktı, yol testi yapmıyor musunuz dedim, yapmıyoruz dedi. Ayarı %140 çok fazla dedi %125 e düşürdü, bir dolan gel bakalım dedi. Torque dan stft değerlerine baktım iyice uçtu +%15 ten aşağısını görmüyor. Belli ki fakir yani, çekiş de düştü. Döndüm geri çekiş arttı di mi dedi, yoo düştü stft değerleri de %15 in altında değil, zaten fakirdi karışım daha da fakir oldu, eski ayara döndürür müsün hatta onu %145 yap deyince, abi sen anlıyorsun demek dokunmayım senin ayarlara dedi. %145 yaptıktan sonra stft -%5 ile +%2 arasında oynamaya başladı şimdi. LTFT'nin +%14 lerde olduğunu düşününce birazcık zengin olmasının bir zararı olmadığını düşünüyorum, sen ne dersin Sönmez usta. :)
Bir de genelde uzun yolda, 10-15 dakika sonra başlayan bir kayış sıyırma sesinin pır pır pır şeklinde birleşimi bir ses var. 2000-2500 devir civarı başlıyor. Gaz pedalına dokundupumda çıkıyor, eğer hızlanmak için fazla gaza basarsam ses gelmiyor. Tekrardan sabit hızda gitmek için hafif gaza dokunur halde sürdüğümde ses geliyor ve baya sinir bozucu bir ses. Benzine geçtiğim anda ses kayboluyor. Aynı koşullarda lpg ye geçince yine geliyor. Rölantide dururken kaputu açtım kaputtan duyulmuyor ama içeriden duyuluyor. Regülatör tam da kaputta yolcu bölümünün arkasına monte edilmiş. Sence bu ses neden olabilir Sönmez usta? Karabük'teki usta!ya göstermeye gittiğimde arabamı bugün, sesi duyuramadım haliyle, regülatörden öyle ses gelmez dedi ama.
Son sorum :) Silverline'lar obd ile araca bağlanabiliyor dedi, doğru mu? Doğruysa bağlama ne kadar tutar?