0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlk 5000 ile 10000 km arası ben olsam taktırmazdım,Prinsin silverline seçeneği olur keihn enjektör 150 hp ve üzeri için daha uyumlu ama ben sınırda olduğum için Keihn VSI 2 yi tercih etmiştim.
Sönmez ustam merhabaUzun araştırmalarım sonucu 2012 model corolla aracıma kısmetse çarşamba günü prins silverline lpg dönüşüm kiti taktırmaya karar verdim. Takan usta ( İstanbul da Haliç Otogaz ) tankın Atiker olacağını söyledi ben neden prins takmıyorsunuz deyince tank kaliteleri hepsinde aynı olduğunu söyledi sizden prins marka kit takılırken .her cihazın prins markamı olması gerekir yoksa dolum ağzı başka marka yakıt seçici anahtar başka,şamandıra başka marka,olabilirmi. yani bizim müşteri olarak nelere dikkat etmemiz gerekir.cevap için şimdiden teşekkürler.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Bu arabaya herkes LPG montajı yapamaz ibarelerini okudukça insan en güvendiği ustadan bile Kuşku duymaya Başlıyor Inşallah sağlıklı bir montaj ile sıkıntısız bineriz aracımıza.Son bir soru daha ustam Aynı araca(astra H 1.6 twinport) Teleflex GFİ kitin montajı nasıldır bu kit hakkında düşünceleriniz nedir? Cevaplarınız için tekrar teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim
merhaba , benim şöyle bir sorum olacaktı, lpg enjektörlerinin açıklamalarında enjektörler için 3 ohm, 2.8 ohm, 2 ohm yada 1.9 ohm ve enjektör aralığı 1-3,5 mm yada 1-2.8 mm şeklinde ibareler yazıyor, prins te bu değer nedir, ne anlama gelir, değer yuksek mi düşük mü daha iyidir, ne yararı vardır, bu değerlerin en iyisi olduğunda yakıta bi katkısı yada daha uzun yol yapmamıza bi hayrı varmıdır ?
0 alacağım avensis 1.6 valvematic 132hp aracıma lpg taktırmak istiyorum kaç km de taktırmalıyım alır almaz taktırsam veya 3000 km snra falan öneriniz nedir bide silverline taktırmak ile keihnlr (şu pahalı olan enjektöt) arasında fark olurmu sizce hangisi ??
Ben 7 ay önce Prins VSI2 KEIHN enjektörlü 2800 tl ye taktırdım tank atıkerin yapacak birşey yok..
ustam kolay gelsin:) uzun süredir yazılarınızı okuyorum. auris 2014 model 1.6 132hp multridrive s aracıma tavsiyeleriniz üzerine silverline kiti taktırdım 3 haftadır kullanıyorum... yakıt ve performanstan çok memnunum ancak aracımda park modunda bir sorunla karşılaştım bazen vites d de iken de ufak ufak aynı durum oluşuyor..devir saati 0.6 ila 1 arasında sürekli oynuyor ve araba aralıklarla gaz veriyor gibi motordan ses geliyor, taktırdığım yere götürdüm normal dendi ama bu durum bnce hiç normal değil... yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
Sönmez usta merhabalar,Mazda 3 2010 model 1.6 aracım var. Prins takılmış buna 2-3 ay önce. LTFT %10 un üstünde, STFT ise bazen %15 in üstüne çıkıyor. Bunlar motorun fakir karışımda olduğunu gösteriyor. Ama bazen ölçülen AFR %14.7 nin altında. Bu da zengin karışım olduğunu gösteriyor. Ankarada bir ustaya gittiğimde valvecare sisteminin takılması gerektiğini söyledi. Yoksa 30-40 bin km. sonra subapların sıkma yapmaya başlayacağını söyledi.Yakıt karışımının düzgün ayarlanması ile ve de subap ayarı yaptırılmasıyla bu süre uzatılabilir mi? Açıkçası valvecarei 800 tl ye taktırmaktansa, subaplar 40-50bin km. sonra sorun çıkarırsa metal subaplarla değiştirmek daha mantıklı geliyor. Bu süreyi uzatmak ve lpg beyninin yakıt karışımını ayarlama amaçlı aracın ecusundan OBD bağlantı yapılma imkanı var mı? (kit 2200 tl lik bir kit, sanıyorum silver) OBD bağlantısı yapılma imkanı varsa bunu yaptırmak ne kadar tutar? Teşekkürler.
Sönmez Ustam çok sağolasın. En kısa zamanda ayar yaptıracağım. Bir de VSI bağlantı kablosu alıp kendim de öğrenmek istiyorum zaten. Vesile olur belki Ustam 1600 tllik prins kiti takılmış, dönemsel bir kampanya sayesinde sanırım, en ucuzunun takıldığını düşünerekten silverline kiti olduğunu sanıyorum. Bunun için ayar kabloları VSI uyumlu mu VSI2 uyumlu mudur? Teşekkürler.
selamın aleyküm aracımda atiker sıralı sistem takılı. izmitteyim. atiker bayisine ayar için gittiğimde enjektörler gitmiş değiştirelim dedi. böyle gitmeye devam edersen subaplara zarar verir dedi. enjektörler vuruyormuş söylediği o. ben değiştirmedim enjektörleri. ama içime bir şüphe düştü. birde başka yere gidip göstereyim dedim. zavoli ye gittim.(biraderin tanıdığıymış) orda ki arkadaş ta enjektörler yeni vurmaya başlamış dedi. böyle bir 30bin km gidersin dedi. bir zararı da olmaz dedi. istersen de değişiriz dedi. zavoli de italyan enjektör varmış markası aklımda değil 200 de tanıdık olduğundan 180 tl ye değişiriz dedi. atiker de 200 tl fiyat verdi enjektör değişimine. zavoli de ki arkadaş atiker enjektör taktırma dedi. çok gitmezmiş. kararsız kaldım siz değerli üstatların fikrine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım. enjektörleri değiştirmelimiyim. değiştirsemde hangi markayı kullanmalıyım.
sizde sağolun .bağlantı kabloları ve yazılımları birebir aynıdır fakat lisanslı ürünlerdir ve yetkili servis harici edinmeniz nerdeyse imkansız Mesaj Birleştirildi: Mayıs 20, 2015, 12:12:47merhaba tamir takımı dağılmış enjektörler hem performansınızı hemde aracın işleyişine zarar verecektir .en doğrusu bir an önce değişim yaptırmanız olur .200 tl normal bir rakam bizde 225 tl ye akl enjetörünün montajını yapıyoruz .en doğrusu değiştirmeniz olacaktır .bu arada bende izmitteyim yardımcı oacağım bir konu olursa çekinmeyin .selamlar .
Valla bir yerde 150 tl ye buldum VSI kablosu, VSI2 kablosu ise 600 tl diyor.Yurtdışına da baktım ebayde sadece VSI kablosu bulunuyor 50$ a. Silverline ile alakalı hiç bir kelime geçmiyor yurtdışı sitelerinde. VSI kablo silverline a uyumlu diyorsanız yurtdışından temin edeyim o zaman ustam.
@SÖNMEZ YILDIZ (21240) Merhaba sönmez usta,3 sorum olacak ama yanıtlarsınız umarım 1. Step tank ile evas tank arasında fark var mıdır? Yani kalite açısından bariz.2. Hafta başında yeni corolla aracıma prins montajı yapıldı. Gösterge 1 kademedeydi. Fullettim 26.6 litre aldı. Gösterge 5 kademe full gösterdi. 15-20 km sonra 4 kademe oldu. Ondan 8-10 km sonra 3 kademe oldu. Bu sabah çalıştırdığımda 2 kademe idi hareket edince 3 kademe gösterdi. Acaba normal midir?3. Tank kapasitesi olarak 41litrelik takıldı. Muayenede 10 cm arkadan mesafe isteniyor dendi. Ben sanki 46 veya 47 lik takılabilirdi dedim ama
önemli olan kablo değil program