0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamlar ;2000 model 1.6 motor (motorun EFI olması lazım -vvti değil) tam otomatik corolla için ciddi ciddi LPG düşünmekteyim;araç fazlaca yakıyor;hangi lpg kitini önerirsiniz ve de motorun LPg uyumu nasıldır??tavsiyeleriniz bekliyorum..saygılar.
Tüm TOYOTA CLUP TR üyelerine merhaba :12 yıldır lpg sektöründe kazanmış olduğum bilgi ,tecrübe ve edinimlerimi siz değerli TOYOTA CLUP TR üyeriyle paylaşmak ,tüm sıralı otogaz sistemleri hakkında soru ve sorunlarınıza çözüm ortağı olabilmek için burdayım .keyifli paylaşımlarve forumlar dilerim .SaygılarımlaPRİNS SÖNMEZ USTA
Sonmez usta kolay gelsin, aracıma yaklaşık iki ay önce silverline kitini taktırdım fakat sürekli arıza ışığını yakıyor. 2 kez ayar yapıldı fakat düzen tutmadı bir turlu. Aracımı elm cihazıyla laptopa bağlayıp arıza kodlarını öğrendim. Bakıp yorum yapar mısınız sıkıntı nedir?http://s1190.photobucket.com/user/demirhanunlu/library/
Hocam şunu sorayım. Diyelim sistem obd li ama adam bağlamamis mesela. Bunu anlamak için lpg beynine bakıp anlayabilir miyiz soket falan boşta varsa diye düşündüm. Zaten 2 ihtimal var ya obd yok ya da var ama usta bağlantı yapmamis
Sönmez Usta Merhaba.Sizden bi ricam olacak. 2006 Avensis 2000 cc D-4 sahibiyim.Prins markası D-4 Benzinli motor için bi kit çalışması yapacak mı?Ben mail attım fakat cevap alamadım.Diğer merak ettiğim konu yıllardır b motora uyumlu LPG kiti neden geliştirilmemiş.?Saygılar
arıza kodlarına bakcak olursak sorun lpg değil ... krank mili pozisyon sensörünü ve hava akış metre arızasını vermiş . öncelikli olarak motor servisine göstermeniz gerekir çıkan sonuca bağlı olarak montaj yapılan servise uğrayıp bağlantıları lontrol etmelrini isteyiniz . sayısız toyota montajında bu gibi hatalarla karşılaşmadım .Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 12:02:46 .
Sönmez ustam merhaba iyi akşamlar, Trakya bölgesinde sağlam bir lpg montaj ustası önerebilirmisiniz, olmadı en kötü Avrupa yakasında sağlam bir usta da olabilir.. İşçilik bu kadar önemliyken önce sağlam bir usta bulmak lazım..vvti mds aracım siz de uzaktasınız malesef..
Sonmez ustam araç 2006 Grand vitara sorun lpg kaynaklı değil demişsiniz fakat lpg den önce böyle birşey yoktu. Taktırdıktan sonra başladı. Benzinle kullanınca da bu hataları vermiyor. Ben de işin aslını anlayamadım.
Sönmez usta merhaba;benim Rav 4 de montaj yaptıralı 1 yılı geçti,20 bini aştık montaj yapanların simasını bile unuttum .PRİNS gaz filtresi zaman değişecek niye pahalı ,markanın pahalı olmasından mı?diğer filtrelerden farkı nedir?Siz de bunun fiyatı nedir?
Herkese selamlar.SÖNMEZ YILDIZ Ustam aracım 2015 Toyota Corolla 1.33 Life Lpg taktıracağım fakat sormak ve bilgilenmek istediğim bazı şeyler var aydınlatırsanız beni çok sevinirim.1 ) Aracım henüz 1000 km ' de lpg taktırmadan önce 2000-3000 km yapın sonra taktırın diyorlar.Böyle birşeye gerek varmı ?Forumdan Mehmet Akın abim taktırdı opel astrasına 2 ya 3bin km. idi. 1000 km olmuş rodajı çoktan tamamlanmıştır. Ben alacak olsam bayiden çıkmadan taktırırım.2 ) Aracıma Prins Silverline taktırmak istiyorum fakat yeni öğrendiğim birşey kafamı kurcalıyor. Prins enjektörlü 2400 TL Khein enjektörlü 2700 TL fiyat aldım.Forumda yazdığınıza göre Prins marka enjektörü Khein üretiyor aynı kalitede ürün fakat neden ucuz arada ne fark var ?Pahalı kitin enjektörü daha kaliteli. Enjektörün performansı daha iyi. Fakat bu demek değil ki silverline kötü. Ben de kullanıyorum, memnunum.3 ) Prins Silverline taktırırsam eğer montaj esnasında manifolt deliniyormu bunun aracım için artısı yada eksisi varmı ?Manifolt her türlü deliniyor. Önemli olan işçilik deniyor ya, enjektörlerin açısı, delinme yerleri vs önem kazanıyor. Artısı gönderilen lpg daha az dirençle gidiyor. Brcnin pipo sistemi de güzel ama her geçişte bir direnç oluşur. Performansı etkiler mi bilemiyorum, ama etkileyebilir. 4 ) Aracım şuan garantide Lpg taktırısam eğer garantiden düşermi yada Prins benim aracımın motorunu garantiye alıyormu ?Motor garantisi devre dışı kalır. İlk 10bin km.de lpg taktırdığınız için prins motor için sigorta yaptırır.5 ) Öğrendiğim kadarıyla bu işte önemli olan marka olduğu kadar işçilik.Ankara ' da tanıdığınız önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?Kesinlikle Şaşmazlar sanayi, Quattro Garage Bekir beye götürün. Yolda ayar konusunda müthiş yeteneklidir kendisi. İşçilik dışında yolda ayar da çok önemlidir.Biraz fazla oldu sanırım ama aydınlatırsanız çok sevinirim ustam...
Sönmez usta da cevap verecektir ama bildiklerimi ben de aktarayım size. yukarıda kalın punto ile yazıyorum.
. İlginiz alakanız için teşekkür ederim.
Mutlu hocam gerekli bilgiyi vermiş. Aracınızın rodaj süresi dolmuş. Bende sıfırken taktırmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim. Aracım 500 km şehir içi 1500 km şehirler arası yol yaptıktan sonra baktım ki benzin li araç benim bütçeme fazla. Ve arabanın benzinde ki motor performasını değişik yol koşullarında öğrendiğim için daha fazla vakit kaybetmeden lovato obd kit taktırdım. Eğer aracın farklı koşullardaki benzin performansını tam kavrayamasaydım eminim çoğu değişik yol koşullarında en ufak çekmemezlik devirden düşmelerde lpg yi sorumlu tutacaktım.
merhaba ustam.2010 model auris 1.6 elegant otomatik (anahtarsız çalıştırma) aracıma brc taktırdım fakat araç lpg kullanımından sonraki çalıştırmalarda marşı geç alıyor,benzinden kullandım denedim,böyle bir şey yok,nedeni nedir?uyum sorunu var?bu tip araca lpg taktınız mı? teşekkürler
2011corolla otomatik araba lpg taktirmak istiyorum. , bu arac lpg uyum saglar mi? Hangi marka lpg taktirmaliyim?Kahramanmarasta önereceginiz bir usta var mi?Tesekkurler