Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
selamlar ;2000 model 1.6 motor (motorun EFI olması lazım -vvti değil) tam otomatik corolla için ciddi ciddi LPG düşünmekteyim;araç fazlaca yakıyor;hangi lpg kitini önerirsiniz ve de motorun LPg uyumu nasıldır??tavsiyeleriniz bekliyorum..saygılar.
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
selamlar ;2000 model 1.6 motor (motorun EFI olması lazım -vvti değil) tam otomatik corolla için ciddi ciddi LPG düşünmekteyim;araç fazlaca yakıyor;hangi lpg kitini önerirsiniz ve de motorun LPg uyumu nasıldır??tavsiyeleriniz bekliyorum..saygılar.

Öncelikle aracınız bakımlı olmalı benzinde normal değerleri yakalamalı ,çok yaktığından kastınız benzinin pahalı olması mı? benzinde çok yakan herhangi bir araç lpg de fazla yakar tasarruf lpg nin benzine göre uygun olması...Lpg düşünüyorsanız Prins yada Brc tavsiyemdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 28750
  • Model Yılı: '15
  • 14 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Tüm TOYOTA CLUP TR üyelerine merhaba :

12 yıldır lpg sektöründe kazanmış olduğum bilgi ,tecrübe ve edinimlerimi siz değerli TOYOTA CLUP TR üyeriyle paylaşmak ,tüm sıralı otogaz sistemleri hakkında soru ve sorunlarınıza çözüm ortağı olabilmek için burdayım .

keyifli paylaşımlarve forumlar dilerim .
Saygılarımla

PRİNS SÖNMEZ USTA

Sönmez Usta Merhabalar,

Soğuk zamanların gelmesiyle araçta LPG ile problemler yaşıyorum.
Araç 1.6 manuel 2015 corolla (132 hp). Üzerinde 9000 km önce taktırdığım Prins VSI 2 var.
Şimdiye kadar hiç bir problem yaşamadım. Şehir içinde göstergem 8.2 lt, şehir dışında 6.2 falan. Çekişte de çok problem yaşamadım.
Taaa ki havalar soğuyana kadar.
İlk başta sadece sabah ilk kez benzinden LPG'ye geçtikten sonra (geçiş sıcaklığı 40 derece) motor tam ısınana kadar rölantide 200-300 devir oynamalarım oluyordu. Ustaya götürdüm (Ankara'daki en iyi ustalardan biri olarak görülür kendisi).  Hatta bir önceki gün bıraktım. Sabah kendisi de bu problemi çalıştırınca görmüş. Yaptığı testlerde enjektörlerden biri arızalıydı dedi. (Keihn turuncu enjektör) Enjektörleri değişti. Düzelir dedi ancak yine sabahları oynamaya başladı. Aradım konuştuk. Dedi sarı enjektör takalım. Bu sefer sarıyı taktı. Yol testi yaptık. Regülatör değerleriyle de oynadı. Artık düzelir dedi. Ohh deyip ayrıldım. Gerçekten rölanti sorunu baya azalmıştı  (100 devir max). Ancak bu sefer çok daha değişik bir sorunla karşılaştım şans eseri.
Sabah hava soğukken 40 derecede LPG'ye geçtikten sonra diyelim ki 50-60 km/s saat hızla ilerliyorum. O ara sonuna kadar debriyaja basınca motor rölantiye düşüyor. Ancak kendisini LPG'de ayarlayamayıp 500 ile 1100 devir arası ibre gidip geliyor. Motor durmamak için kendini zorluyor. (Benzinde hiç böyle bir sorun yok.) Motor sıcaklığı 70-80 gibi değerlere ulaşınca herşey düzeliyor. Gün içinde motor soğusa da bir daha aynı problemle hiç karşılaşmıyorum. Araç sanki LPG'de değil de benzinde çalışıyor. O kadar rahat yani sarı enjektörle. (turuncu ile de rahattım açıkcası) Taaaa ki bir sonraki günün sabahına kadar. Bu rölanti olayı her sabah yeniden başlıyor. Ama bu olay cidden artık canımı sıkıyor :(

Bu konuda tecrübeniz var mı? Yorumlarınız nelerdir acaba?
Prins VSI 2 için hangi enjektör hangi regülatör basıncıyla kullanılmalı? LPG ayarları neler olmalı?
Yorumlarınızı bekliyorum.
2015 - Toyota Corolla 1.6 Manuel Advance + LPG (Prins VSI-2)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Sonmez usta kolay gelsin, aracıma yaklaşık iki ay önce silverline kitini taktırdım fakat sürekli arıza ışığını yakıyor. 2 kez ayar yapıldı fakat düzen tutmadı bir turlu. Aracımı elm cihazıyla laptopa bağlayıp arıza kodlarını öğrendim. Bakıp yorum yapar mısınız sıkıntı nedir?

http://s1190.photobucket.com/user/demirhanunlu/library/

arıza kodlarına bakcak olursak sorun lpg değil ... krank mili pozisyon sensörünü ve hava akış metre arızasını vermiş . öncelikli olarak motor servisine göstermeniz gerekir çıkan sonuca bağlı olarak montaj yapılan servise uğrayıp bağlantıları lontrol etmelrini isteyiniz . sayısız toyota montajında bu gibi hatalarla karşılaşmadım .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 12:02:46
Hocam şunu sorayım. Diyelim sistem obd li ama adam bağlamamis mesela. Bunu anlamak için lpg beynine bakıp anlayabilir miyiz soket falan boşta varsa diye düşündüm. Zaten 2 ihtimal var ya obd yok ya da var ama usta bağlantı yapmamis

obd soketinizn arkasına sonradan yapılan bir ek varsa bağlantı yapılmıştır .zaten bağlı ise map sayfasının hemen altında kızlı yakıt ve yavaş yakıt olmak üzere iki adet yakıt trimi bulunur budan bağlandığını anlarsınız .eğer bağlanmamışssa tesisatın içinde gri sa ve gri yeşil olmak üzere iki adet kabllo boştadır .obd protokolüne göre bağlantı yapılması gerekir .romano servisne uğrayıp iki dk da bunu yaptırabilirsiniz .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 12:03:44
Sönmez Usta Merhaba.

Sizden bi ricam olacak. 2006 Avensis  2000  cc  D-4   sahibiyim.Prins markası D-4 Benzinli motor için bi kit çalışması yapacak mı?Ben mail attım fakat cevap alamadım.Diğer merak ettiğim konu yıllardır b motora uyumlu LPG kiti neden geliştirilmemiş.?

Saygılar

malesef prinsin bu araç için bir kiti yok ve bu aracın ar-gesi yapılmayacak .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
arıza kodlarına bakcak olursak sorun lpg değil ... krank mili pozisyon sensörünü ve hava akış metre arızasını vermiş . öncelikli olarak motor servisine göstermeniz gerekir çıkan sonuca bağlı olarak montaj yapılan servise uğrayıp bağlantıları lontrol etmelrini isteyiniz . sayısız toyota montajında bu gibi hatalarla karşılaşmadım .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2015, 12:02:46
  .

Sonmez ustam araç 2006 Grand vitara sorun lpg kaynaklı değil demişsiniz fakat lpg den önce böyle birşey yoktu. Taktırdıktan sonra başladı. Benzinle kullanınca da bu hataları vermiyor. Ben de işin aslını anlayamadım.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 100
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba iyi akşamlar, Trakya bölgesinde sağlam bir lpg montaj ustası önerebilirmisiniz, olmadı en kötü Avrupa yakasında sağlam bir usta da olabilir.. İşçilik bu kadar önemliyken önce sağlam bir usta bulmak lazım..vvti mds aracım siz de uzaktasınız malesef..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam merhaba iyi akşamlar, Trakya bölgesinde sağlam bir lpg montaj ustası önerebilirmisiniz, olmadı en kötü Avrupa yakasında sağlam bir usta da olabilir.. İşçilik bu kadar önemliyken önce sağlam bir usta bulmak lazım..vvti mds aracım siz de uzaktasınız malesef..

selamlar Emre bey Edirne- merkez de misiniz??? cidden edirne-merkezde LPG cilere hiç güvenim-itimadım yok..uysal otogaz dan uzak durmanızı öneririm..Lovato LPG li avensisim vardı;lpg de sıkıntıları vardı bana dediği bi takım subap yenileriz geçer...hiç güven vermedi..arabanızı emanet ederken 2 kere düşünün..
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
Sönmez usta merhaba;benim Rav 4 de montaj yaptıralı 1 yılı geçti,20 bini aştık montaj yapanların simasını bile unuttum .PRİNS gaz filtresi zaman değişecek niye pahalı ,markanın pahalı olmasından mı?diğer filtrelerden farkı nedir?Siz de bunun fiyatı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
Sonmez ustam araç 2006 Grand vitara sorun lpg kaynaklı değil demişsiniz fakat lpg den önce böyle birşey yoktu. Taktırdıktan sonra başladı. Benzinle kullanınca da bu hataları vermiyor. Ben de işin aslını anlayamadım.

bundandır ki montatajı yapan servsie bağlantıları tekrar kontrol ettirin dedim .ama tekrar söylüyorum lpg den bağımsız bir sorun gibi görünüyor :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2016, 09:49:20

anadolu yakasında ay otogazı tercih edebilirsiniz .okan beyle görüşün benden de selam söyleyın gereken ılgiyi gösterecektir .

Mesaj Birleştirildi: Ocak 12, 2016, 09:51:04
Sönmez usta merhaba;benim Rav 4 de montaj yaptıralı 1 yılı geçti,20 bini aştık montaj yapanların simasını bile unuttum .PRİNS gaz filtresi zaman değişecek niye pahalı ,markanın pahalı olmasından mı?diğer filtrelerden farkı nedir?Siz de bunun fiyatı nedir?

prins peryodik filtre değişim zamanı 20 ... km dir . buhar ve likit filtresi değğşmektedir .iki filtrede orjinal olmak üzere 20.000 lik bakım ücreti şuan 150 tl dir.
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • xei
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 199000
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1000
  • 21 kere teşekkür etti
Herkese selamlar.

SÖNMEZ YILDIZ Ustam aracım 2015 Toyota Corolla 1.33 Life Lpg taktıracağım fakat sormak ve bilgilenmek istediğim bazı şeyler var aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

1 ) Aracım henüz 1000 km  ' de lpg taktırmadan önce 2000-3000 km yapın sonra taktırın diyorlar.Böyle birşeye gerek varmı ?

2 ) Aracıma Prins Silverline taktırmak istiyorum fakat yeni öğrendiğim birşey kafamı kurcalıyor. Prins enjektörlü 2400 TL  Khein enjektörlü 2700 TL fiyat aldım.Forumda yazdığınıza göre    Prins marka enjektörü Khein üretiyor aynı kalitede ürün fakat neden ucuz arada ne fark var ?

3 ) Prins Silverline  taktırırsam eğer montaj esnasında manifolt deliniyormu bunun aracım için artısı yada eksisi varmı ?

4 ) Aracım şuan garantide Lpg taktırısam eğer garantiden düşermi yada Prins benim aracımın motorunu garantiye alıyormu ?

5 ) Öğrendiğim kadarıyla bu işte önemli olan marka olduğu kadar işçilik.Ankara ' da tanıdığınız önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?

Biraz fazla oldu sanırım ama aydınlatırsanız çok sevinirim ustam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar.

SÖNMEZ YILDIZ Ustam aracım 2015 Toyota Corolla 1.33 Life Lpg taktıracağım fakat sormak ve bilgilenmek istediğim bazı şeyler var aydınlatırsanız beni çok sevinirim.

1 ) Aracım henüz 1000 km  ' de lpg taktırmadan önce 2000-3000 km yapın sonra taktırın diyorlar.Böyle birşeye gerek varmı ?
Forumdan Mehmet Akın abim taktırdı opel astrasına 2 ya 3bin km. idi. 1000 km olmuş rodajı çoktan tamamlanmıştır. Ben alacak olsam bayiden çıkmadan taktırırım.

2 ) Aracıma Prins Silverline taktırmak istiyorum fakat yeni öğrendiğim birşey kafamı kurcalıyor. Prins enjektörlü 2400 TL  Khein enjektörlü 2700 TL fiyat aldım.Forumda yazdığınıza göre    Prins marka enjektörü Khein üretiyor aynı kalitede ürün fakat neden ucuz arada ne fark var ?
Pahalı kitin enjektörü daha kaliteli. Enjektörün performansı daha iyi. Fakat bu demek değil ki silverline kötü. Ben de kullanıyorum, memnunum.

3 ) Prins Silverline  taktırırsam eğer montaj esnasında manifolt deliniyormu bunun aracım için artısı yada eksisi varmı ?
Manifolt her türlü deliniyor. Önemli olan işçilik deniyor ya, enjektörlerin açısı, delinme yerleri vs önem kazanıyor. Artısı gönderilen lpg daha az dirençle gidiyor. Brcnin pipo sistemi de güzel ama her geçişte bir direnç oluşur. Performansı etkiler mi bilemiyorum, ama etkileyebilir.

4 ) Aracım şuan garantide Lpg taktırısam eğer garantiden düşermi yada Prins benim aracımın motorunu garantiye alıyormu ?
Motor garantisi devre dışı kalır. İlk 10bin km.de lpg taktırdığınız için prins motor için sigorta yaptırır.

5 ) Öğrendiğim kadarıyla bu işte önemli olan marka olduğu kadar işçilik.Ankara ' da tanıdığınız önerebileceğiniz bir usta varmıdır ?
Kesinlikle Şaşmazlar sanayi, Quattro Garage Bekir beye götürün. Yolda ayar konusunda müthiş yeteneklidir kendisi. İşçilik dışında yolda ayar da çok önemlidir.

Biraz fazla oldu sanırım ama aydınlatırsanız çok sevinirim ustam...

Sönmez usta da cevap verecektir ama bildiklerimi ben de aktarayım size. yukarıda kalın punto ile yazıyorum.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 1000
  • 21 kere teşekkür etti
Sönmez usta da cevap verecektir ama bildiklerimi ben de aktarayım size. yukarıda kalın punto ile yazıyorum.
.  İlginiz alakanız için teşekkür ederim.                                                                                                       

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
.  İlginiz alakanız için teşekkür ederim.                                                                                                       
Mutlu hocam gerekli bilgiyi vermiş. Aracınızın rodaj süresi dolmuş. Bende sıfırken taktırmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim. Aracım 500 km  şehir içi 1500 km şehirler arası yol yaptıktan sonra baktım ki benzin li araç benim bütçeme fazla. Ve arabanın benzinde ki motor performasını değişik yol koşullarında öğrendiğim için daha fazla vakit kaybetmeden lovato obd kit taktırdım. Eğer aracın farklı koşullardaki benzin performansını tam kavrayamasaydım eminim çoğu değişik yol koşullarında en ufak çekmemezlik devirden düşmelerde lpg yi sorumlu tutacaktım.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Mutlu hocam gerekli bilgiyi vermiş. Aracınızın rodaj süresi dolmuş. Bende sıfırken taktırmayı düşünmüştüm sonra vazgeçtim. Aracım 500 km  şehir içi 1500 km şehirler arası yol yaptıktan sonra baktım ki benzin li araç benim bütçeme fazla. Ve arabanın benzinde ki motor performasını değişik yol koşullarında öğrendiğim için daha fazla vakit kaybetmeden lovato obd kit taktırdım. Eğer aracın farklı koşullardaki benzin performansını tam kavrayamasaydım eminim çoğu değişik yol koşullarında en ufak çekmemezlik devirden düşmelerde lpg yi sorumlu tutacaktım.
Güzel bir noktaya değinmişiniz gerçekten bende benzinde kullanmasam arabayı direk kullansam lpg yi söktürsemmi 132 beygir araba yokuşlarda bayılırmı falan diyebilirdim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 57600
  • Model Yılı: '10
merhaba ustam.2010 model auris 1.6 elegant otomatik (anahtarsız çalıştırma) aracıma brc taktırdım fakat araç lpg kullanımından sonraki çalıştırmalarda marşı geç alıyor,benzinden kullandım denedim,böyle bir şey yok,nedeni nedir?uyum sorunu var?bu tip araca lpg taktınız mı? teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
merhaba ustam.2010 model auris 1.6 elegant otomatik (anahtarsız çalıştırma) aracıma brc taktırdım fakat araç lpg kullanımından sonraki çalıştırmalarda marşı geç alıyor,benzinden kullandım denedim,böyle bir şey yok,nedeni nedir?uyum sorunu var?bu tip araca lpg taktınız mı? teşekkürler
Aracınız piyasadaki lpgye en uyumlu motorlardan birine sahip. Sorunu ustam soyleyecektir.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '11
  • 14 kere teşekkür etti
2011corolla otomatik araba lpg taktirmak istiyorum. , bu arac lpg uyum saglar mi? Hangi marka lpg taktirmaliyim?
Kahramanmarasta önereceginiz bir usta var mi?
Tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 572 kere teşekkür etti
2011corolla otomatik araba lpg taktirmak istiyorum. , bu arac lpg uyum saglar mi? Hangi marka lpg taktirmaliyim?
Kahramanmarasta önereceginiz bir usta var mi?
Tesekkurler
Lpg için üretildiğini söylesem..Kaliteli kit olmalı Brc veya Prins ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam ve forumdaşlar selamlar,
Aracımda prins silverline takılı. Bagajda son günlerde farkettim yoğun bir terleme var. Simit tankın altındaki yalıtım malzemesi bile ıslanıyor. 3-4 ay önce temizlememe rağmen, yalıtım malzemesi altında elime çamurumsu su ve toprak parçaları gibi şeyler geliyor. Tahminim aracın altından kesildiği yerden yolda giderken yerden yükselen hava su karışımının azar azar girdiği ve suyun burada birikmesi, daha sonra da bu suyun yoğuşmayı artırması.
Böyle bir şey mümkün müdür?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.