0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
prinste bakımlar 20.000 kmlik peryotlarda yapılır .20. 000 km de bir buhar ve likit filtresi aynı anda değişir.şuanki 20.000 km lik prin s bakımları 150.00 tl dir .Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2015, 18:10:34 sorun sadece regülatörün lpg geçiş kanalının dar olmasından kaynaklanıyor .montaj yaptırdığınız servise gidip hali hazırda bir kanalı olan regülatöre 2 kanal daha açmalarını isteyiniz .sorununuz çözülecektir .
Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi? Araç viteste ve gaza basınca bu sesi çıkarıyor.
Sönmez ustam Grand vitarama prinse silverline taktıracağım. Ankarada işinin ehli olarak nereleri onerirsiniz?
Demirhan bey her önüne gelene prins bayiliği vermiyorlar size en fazla ilgiyi gösteren kişiye fiyatıda uygunsa montajı yaptırın.Bursada 4,5 bayi var ben araştırıp yaptırdım 1 yıl oldu neredeyse simalarını unuttum..
Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi?Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2015, 12:53:17Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 15, 2015, 12:51:29evet 10.00 km kontrolü var .gelen ses kesinlikle acil değil hiç bir şekilde bir sorun çıkarmaz .selamlar Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi? Araç viteste ve gaza basınca bu sesi çıkarıyor.Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 08:54:52Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 16, 2015, 22:05:57Selamlar;aklıma şöyle bi soru takıldı;örneğin LPG li bi araç var ve LPg de biliniyor ki devir çok yükseldikçe motor ısısı da benzine oranla daha fazla artıyor;ve bu da subaplara zarar veriyor..genel kabul bu yönde sanıyorum? peki örneğin LPG li bi araçta 2. viteste 3000 devirle yol alırken motorda oluşan ısı ile yine 3000 devir de fakat 5. Viteste iken motor da oluşacak ısılarda fark var mıdır?? sonuçta 3000 devirde her viteste aynı oran da lpg yollanmıyor mu??bu durumda bana kalırsa bu aracın hangi viteste olduğundan bağımsızdır doğru mu düşünüyorum??yüksek vites ve yüksek sürat doğru orantılı bir durum .vites kullanımları doğru devir eşiklerinde değilse araç fakir karışımda kalacak ve yanma odasındaki ısı artacaktır bu durum benzin içinde lpg içinde geçerlidir ... uzun süreli düşük vites yüksek sürrat durumu içinde geçerlidir .selamlarMesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:02:11Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 16, 2015, 10:15:37Sönmez ustam Grand vitarama prinse silverline taktıracağım. Ankarada işinin ehli olarak nereleri onerirsiniz?içiniz rahat taktırablirsiniz,sorun yok ankara da turkuaz özzirve yada ege otogazda dönüşümm yaptırabiliriniz .hepsi ile ivedi olarak görüşüp size güven veren sizi her konuda aydınlatan firmada montaj yaptırın .her zaman dediğimiz gibi bu sektökte en önemli husus USTA selamlarMesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:03:30Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 16, 2015, 12:25:31Demirhan bey her önüne gelene prins bayiliği vermiyorlar size en fazla ilgiyi gösteren kişiye fiyatıda uygunsa montajı yaptırın.Bursada 4,5 bayi var ben araştırıp yaptırdım 1 yıl oldu neredeyse simalarını unuttum.. +1Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:06:18Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Eylül 29, 2015, 16:52:43mazda 3 1.5 skyactive otomatik 2014 ve üstü araçlara lpg takabiliyormuyuz?yeni nesil tüm araçlara lpg dönüşüm kararlarını aracın kendi motor kodu belirliyor .en yakın bayiye ruhsatınızla uğrayıp bilgi alın .örneğin nissan qashgai 1.2 sky active modeline prins sıvı sistem uyguluyoruz .
evet 10.00 km kontrolü var .gelen ses kesinlikle acil değil hiç bir şekilde bir sorun çıkarmaz .selamlar Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi? Araç viteste ve gaza basınca bu sesi çıkarıyor.
Selamlar;aklıma şöyle bi soru takıldı;örneğin LPG li bi araç var ve LPg de biliniyor ki devir çok yükseldikçe motor ısısı da benzine oranla daha fazla artıyor;ve bu da subaplara zarar veriyor..genel kabul bu yönde sanıyorum? peki örneğin LPG li bi araçta 2. viteste 3000 devirle yol alırken motorda oluşan ısı ile yine 3000 devir de fakat 5. Viteste iken motor da oluşacak ısılarda fark var mıdır?? sonuçta 3000 devirde her viteste aynı oran da lpg yollanmıyor mu??bu durumda bana kalırsa bu aracın hangi viteste olduğundan bağımsızdır doğru mu düşünüyorum??
mazda 3 1.5 skyactive otomatik 2014 ve üstü araçlara lpg takabiliyormuyuz?
UStan benim araca 1.6 valvematic serviste landirenzo takıldı usta yüksek devirli performanslı kullanma motoru yıpratır lpg ile dedi gerçekten yüksek devirli performanslı kullanım çok zararlımıdır lpg li araçlarda 5000 6000 devirlere çıkma gibi.Teşekkürler
Sönmez ustam tekrardan merhabalar,Aşağıdaki linkteki ürünleri gördüm Tunap ın lpg katkıları. Subapları koruduğu söyleniyor. Forumda da konusu vardı galiba, ama işin ehli olarak senden duymak istedim koruyuculuğunun ne kadar olduğunu. http://www.niramuhendislik.com.tr/Urunler/21/LPG-Benzin-Katki-Ma-
Sönmez Ustam MerhabalarKitmtm obd li kit var 1.6 cvt corolla araçta gaza geçiş sıcaklığını 25 den 30 a çıkardım ama değşmedi sabahları 10 derecede havada bile standart 5 saniyede gaza geçiyor bazen stop ediyor yani geçişi standart 5 saniyede yapıyor Nedeni ne olabilir teşekkürler
Çok Teşekkür ederim Sönmez Usta
Ustam selamlar saygılar. Romano lpg kitini ayarlamak için ayar kablosu aldım. Obd ya yok yanda bağlanmamis obd göremiyor. Sistemin obd li olup olmadığını nasıl öğrenebilirim. Teşekkürler
rica edrim
Talat hocam lovatoda obd özelliği için elm cihazı bagladığımız yerin kablolarına ek yapılıyor. Siz yapılıp yapılmadığına bakarmısın. Ek yapılmışsa obd bağlantısı yapılmıştır.