Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179098 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '06
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
prinste bakımlar 20.000 kmlik peryotlarda yapılır .20. 000 km de bir buhar ve likit filtresi aynı anda değişir.şuanki 20.000 km lik prin s bakımları 150.00 tl dir .

Mesaj Birleştirildi: Eylül 10, 2015, 18:10:34
sorun sadece regülatörün lpg geçiş kanalının dar olmasından kaynaklanıyor .montaj yaptırdığınız servise gidip hali hazırda bir kanalı olan regülatöre 2 kanal daha açmalarını isteyiniz .sorununuz çözülecektir .

Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2015, 12:53:17

Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi? Araç viteste ve gaza basınca bu sesi çıkarıyor.
Herkese Adalet...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam Grand vitarama prinse silverline taktıracağım. Ankarada işinin ehli olarak nereleri onerirsiniz?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam Grand vitarama prinse silverline taktıracağım. Ankarada işinin ehli olarak nereleri onerirsiniz?
Demirhan bey her önüne gelene prins bayiliği vermiyorlar size en fazla ilgiyi gösteren kişiye fiyatıda uygunsa montajı yaptırın.Bursada 4,5 bayi var ben araştırıp yaptırdım 1 yıl oldu neredeyse simalarını unuttum.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
Demirhan bey her önüne gelene prins bayiliği vermiyorlar size en fazla ilgiyi gösteren kişiye fiyatıda uygunsa montajı yaptırın.Bursada 4,5 bayi var ben araştırıp yaptırdım 1 yıl oldu neredeyse simalarını unuttum.. :)

Memduh ustayı çok ovuyorlar orasını düşünüyorum inş ben de filtreden filtreye yuzlerini gorurum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Selamlar;aklıma şöyle bi soru takıldı;örneğin LPG li bi araç var ve LPg de biliniyor ki devir çok yükseldikçe motor ısısı da benzine oranla daha  fazla artıyor;ve bu da subaplara zarar veriyor..
genel kabul bu yönde sanıyorum? peki örneğin LPG li bi araçta 2. viteste 3000 devirle yol alırken  motorda oluşan ısı ile yine 3000 devir de fakat 5. Viteste iken motor da oluşacak ısılarda fark var mıdır?? sonuçta 3000 devirde her viteste aynı oran da lpg yollanmıyor mu??
bu durumda bana kalırsa bu aracın hangi viteste olduğundan bağımsızdır doğru mu düşünüyorum??
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
mazda 3   1.5 skyactive otomatik 2014 ve üstü araçlara  lpg takabiliyormuyuz?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi

Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi?

Mesaj Birleştirildi: Eylül 15, 2015, 12:53:17

evet 10.00 km kontrolü var .gelen ses kesinlikle acil değil hiç bir şekilde bir sorun çıkarmaz .

selamlar

Ustam aynı sorun bende de var. Ses bazen azalıp gidernimiş gibi olsada bazen de çok net duyuluyor vuuuuv diye bi vınlama sesi benzinde yapmıyor. 67 plakalı 2011 avensis montajı sizde yaptık. Sakaryadan geldim. Aciliyeti varmıdır yoksa bakımda mı geleyim. Bu arada ilk bakımı (bin km lik kontrolu saymazsak) 10 binde mi gelecez 20 bin demi? Araç viteste ve gaza basınca bu sesi çıkarıyor.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 08:54:52
Selamlar;aklıma şöyle bi soru takıldı;örneğin LPG li bi araç var ve LPg de biliniyor ki devir çok yükseldikçe motor ısısı da benzine oranla daha  fazla artıyor;ve bu da subaplara zarar veriyor..
genel kabul bu yönde sanıyorum? peki örneğin LPG li bi araçta 2. viteste 3000 devirle yol alırken  motorda oluşan ısı ile yine 3000 devir de fakat 5. Viteste iken motor da oluşacak ısılarda fark var mıdır?? sonuçta 3000 devirde her viteste aynı oran da lpg yollanmıyor mu??
bu durumda bana kalırsa bu aracın hangi viteste olduğundan bağımsızdır doğru mu düşünüyorum??

yüksek vites ve yüksek sürat doğru orantılı bir durum .vites kullanımları doğru devir eşiklerinde değilse araç fakir karışımda kalacak ve yanma odasındaki ısı artacaktır bu durum benzin içinde lpg içinde geçerlidir ... uzun süreli düşük vites yüksek sürrat durumu içinde geçerlidir .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:02:11

içiniz rahat taktırablirsiniz,sorun yok :) ankara da  turkuaz özzirve yada ege otogazda dönüşümm yaptırabiliriniz .hepsi ile ivedi olarak görüşüp size güven veren sizi her konuda aydınlatan firmada montaj yaptırın .her zaman dediğimiz gibi bu sektökte en önemli husus USTA  selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:03:30

+1

Mesaj Birleştirildi: Ekim 08, 2015, 09:06:18
mazda 3   1.5 skyactive otomatik 2014 ve üstü araçlara  lpg takabiliyormuyuz?

yeni nesil tüm araçlara lpg dönüşüm kararlarını aracın kendi motor kodu belirliyor .en yakın bayiye ruhsatınızla uğrayıp bilgi alın .örneğin nissan qashgai 1.2 sky active modeline prins sıvı sistem uyguluyoruz .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Sönmez ustam tekrardan merhabalar,
Aşağıdaki linkteki ürünleri gördüm Tunap ın lpg katkıları. Subapları koruduğu söyleniyor. Forumda da konusu vardı galiba, ama işin ehli olarak senden duymak istedim koruyuculuğunun ne kadar olduğunu. :)

http://www.niramuhendislik.com.tr/Urunler/21/LPG-Benzin-Katki-Ma-
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '15
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
UStan benim araca 1.6 valvematic serviste landirenzo takıldı usta yüksek devirli performanslı kullanma motoru yıpratır lpg ile dedi gerçekten yüksek devirli performanslı kullanım çok zararlımıdır lpg li araçlarda 5000 6000 devirlere çıkma gibi.Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
UStan benim araca 1.6 valvematic serviste landirenzo takıldı usta yüksek devirli performanslı kullanma motoru yıpratır lpg ile dedi gerçekten yüksek devirli performanslı kullanım çok zararlımıdır lpg li araçlarda 5000 6000 devirlere çıkma gibi.Teşekkürler

Lpg gaz formunda olup yanma zamanı benzine göre uzadığından yüksek devirlerde alevler egzos subabını yalayarak geçmekte. Bu da orta uzun vadede subap sıkmasına ve yanmasına sebep olacaktır. İyi bir yolda ayar ile ve 3500-4000 devir üstüne lpgde çok çıkmamaya çalışarak bu sorunu mümkün olduğunca ertelersiniz. 4000 devrin üstüne çıkacaksanız da benzine geçmeniz daha doğru olacaktır. Ha 2-3 seneye zaten satacam diyorsanız sattığınız kişinin ahını alırsınız. Daha hassas alaşım subaplar kullanan modellerde ise 4bin devir üstünde kullanmak 20-30 bin km.de sıkıntı çıkarabilmektedir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Sönmez Ustam Merhabalar
Kitmtm obd li kit var 1.6 cvt corolla araçta gaza geçiş sıcaklığını 25 den 30 a çıkardım ama değşmedi sabahları 10 derecede havada bile standart 5 saniyede gaza geçiyor bazen stop ediyor yani geçişi standart 5 saniyede yapıyor Nedeni ne olabilir teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Sönmez ustam tekrardan merhabalar,
Aşağıdaki linkteki ürünleri gördüm Tunap ın lpg katkıları. Subapları koruduğu söyleniyor. Forumda da konusu vardı galiba, ama işin ehli olarak senden duymak istedim koruyuculuğunun ne kadar olduğunu. :)

http://www.niramuhendislik.com.tr/Urunler/21/LPG-Benzin-Katki-Ma-

merhaba

kullanmadığım bir ürün olduğu ve test raporları yayınlanmış bir ürün olmadığı için ne desem yanlış bilgi vermiş olacağım .biz sadece prins valve care subap koruma sıvısı kullanıyoruz test raporlarınada nette araştırma yapıp rahatlıkla bulabilirniz .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2015, 16:16:37

aracınızın yakıtı ne olursa olsun uzun süreli yüksek devir kullanımı tabiki araca uzun vadede zarar verme oolasılığı yüksektir . konu lpg olduğu için şunuda bilmenizi isterim ki ısı artışı biraz daha yüksek olcağından size bu uyarı  yapılmıştır.ayrıca servis dönüşüm yapıp aynı zamanda zarar verir demesi ne kadar içinde bilgi barındırıyor o da tartışılır .

Mesaj Birleştirildi: Ekim 22, 2015, 16:20:13
Sönmez Ustam Merhabalar
Kitmtm obd li kit var 1.6 cvt corolla araçta gaza geçiş sıcaklığını 25 den 30 a çıkardım ama değşmedi sabahları 10 derecede havada bile standart 5 saniyede gaza geçiyor bazen stop ediyor yani geçişi standart 5 saniyede yapıyor Nedeni ne olabilir teşekkürler

merhaba

çok kuvvetli bir ihtimal olarak regülatör ısı sensörünüz arızalı .şöyle ki regülatör ısısı 5-10 derece iken 40 derece okuduğu için aracınız doğal olarak hemen lpg geçiyor sistemdeki lpg de buhar fazında olmadığı için aracınız stop ediyor yada stop etme egilimi gösteriyor .ısı müşürünü değiştirin  sorun çözülecektir .kesin tanı koyhmak için aracı lpg servisinde iyice soğutup calıştırır calıştırmaz ısı müşürünün kaç derece okuduğu gözlemlenmeli .bu yapılacak olursa %100 tabı konacaktır .

selamlar

YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Çok Teşekkür ederim Sönmez Usta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • yıldız otogaz
  • 2 kere teşekkür etti
Çok Teşekkür ederim Sönmez Usta

rica edrim  :)
YILDIZ OTOGAZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 16 kere teşekkür etti
Sonmez usta kolay gelsin, aracıma yaklaşık iki ay önce silverline kitini taktırdım fakat sürekli arıza ışığını yakıyor. 2 kez ayar yapıldı fakat düzen tutmadı bir turlu. Aracımı elm cihazıyla laptopa bağlayıp arıza kodlarını öğrendim. Bakıp yorum yapar mısınız sıkıntı nedir?

http://s1190.photobucket.com/user/demirhanunlu/library/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ustam selamlar saygılar. Romano lpg kitini ayarlamak için ayar kablosu aldım. Obd ya yok yanda bağlanmamis obd göremiyor. Sistemin obd li olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.
Teşekkürler
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '07
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Sönmez Usta Merhaba.

Sizden bi ricam olacak. 2006 Avensis  2000  cc  D-4   sahibiyim.Prins markası D-4 Benzinli motor için bi kit çalışması yapacak mı?Ben mail attım fakat cevap alamadım.Diğer merak ettiğim konu yıllardır b motora uyumlu LPG kiti neden geliştirilmemiş.?

Saygılar
Asrın Tarzına Uyan değil,Allah'ın farzına uyan kazanacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ustam selamlar saygılar. Romano lpg kitini ayarlamak için ayar kablosu aldım. Obd ya yok yanda bağlanmamis obd göremiyor. Sistemin obd li olup olmadığını nasıl öğrenebilirim.
Teşekkürler
Talat hocam lovatoda obd özelliği için elm cihazı bagladığımız yerin kablolarına ek yapılıyor. Siz yapılıp yapılmadığına bakarmısın. Ek yapılmışsa obd bağlantısı yapılmıştır.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
rica edrim  :)
merhaba,
belki burası yeri değil ama T-GDİ motorlar için bir çalışma var mı? yakın zamanda bu motora lpg uygulamak mümkün olacak mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Talat hocam lovatoda obd özelliği için elm cihazı bagladığımız yerin kablolarına ek yapılıyor. Siz yapılıp yapılmadığına bakarmısın. Ek yapılmışsa obd bağlantısı yapılmıştır.
Hocam şunu sorayım. Diyelim sistem obd li ama adam bağlamamis mesela. Bunu anlamak için lpg beynine bakıp anlayabilir miyiz soket falan boşta varsa diye düşündüm. Zaten 2 ihtimal var ya obd yok ya da var ama usta bağlantı yapmamis
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah