0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selamın aleyküm sönmez ustam aracımda atiker marka sıralı kit var. aracım 1.3 corolla. gaz enjektörleri motor bloğuna sabitlenmemiş. hortumları da bana uzun geldi. sabitlemek gerekir mi yoksa montaj şekli böyle midir. enjektör değiştikten sonra gaz ayarı yapmak gerekir mi? atikere ayar yapıyor musunuz. birde aracımda silindir tank var bunu simite çevirmek istiyorum. bana maliyeti ne olur. 2. el çıkma da olabilir. cevabınız için teşekkür ederim. kolay gelsin.
Ustam çözüm bulabilirsek çok makbule geçecek valla. VSI1.0 uyumlu diyor satıcı. Program da içinde. Siz de kablo değil program sorun diyorsunuz. Ne yapayım. Yurtdışnda silverline ile ilgili tek bir şey bulamadım. VSI2.0 beyni kullanılıyor sanırım, o zaman işe yaramaz zannedersem? Fakat kullanım kitapçığında da hep VSI-LPG sistemi diye bahsediliyor.http://www.ebay.com.au/itm/PRINS-VSI-LIQUEFIED-PETROLEUM-GAS-LPG-DIAGNOSIS-INTERFACE-USB-COM-NEW-/111671836378?ssPageName=ADME:X:RTQ:AU:1123-------Bugün ayar için gittim Karabük'teki Prins ve BRC servisine. Servisteki elemanların hiç bir şeyden anladığı yok. rölantideyken çalıştırıp baktı, yol testi yapmıyor musunuz dedim, yapmıyoruz dedi. Ayarı %140 çok fazla dedi %125 e düşürdü, bir dolan gel bakalım dedi. Torque dan stft değerlerine baktım iyice uçtu +%15 ten aşağısını görmüyor. Belli ki fakir yani, çekiş de düştü. Döndüm geri çekiş arttı di mi dedi, yoo düştü stft değerleri de %15 in altında değil, zaten fakirdi karışım daha da fakir oldu, eski ayara döndürür müsün hatta onu %145 yap deyince, abi sen anlıyorsun demek dokunmayım senin ayarlara dedi. %145 yaptıktan sonra stft -%5 ile +%2 arasında oynamaya başladı şimdi. LTFT'nin +%14 lerde olduğunu düşününce birazcık zengin olmasının bir zararı olmadığını düşünüyorum, sen ne dersin Sönmez usta. Bir de genelde uzun yolda, 10-15 dakika sonra başlayan bir kayış sıyırma sesinin pır pır pır şeklinde birleşimi bir ses var. 2000-2500 devir civarı başlıyor. Gaz pedalına dokundupumda çıkıyor, eğer hızlanmak için fazla gaza basarsam ses gelmiyor. Tekrardan sabit hızda gitmek için hafif gaza dokunur halde sürdüğümde ses geliyor ve baya sinir bozucu bir ses. Benzine geçtiğim anda ses kayboluyor. Aynı koşullarda lpg ye geçince yine geliyor. Rölantide dururken kaputu açtım kaputtan duyulmuyor ama içeriden duyuluyor. Regülatör tam da kaputta yolcu bölümünün arkasına monte edilmiş. Sence bu ses neden olabilir Sönmez usta? Karabük'teki usta!ya göstermeye gittiğimde arabamı bugün, sesi duyuramadım haliyle, regülatörden öyle ses gelmez dedi ama.Son sorum Silverline'lar obd ile araca bağlanabiliyor dedi, doğru mu? Doğruysa bağlama ne kadar tutar?
merhaba salih bey bloğa asabitlenmiş ve mesafe 15 cm geçmemişse herhangi bir sorun teşkil etmez .enjektör değiştikten sonra mutlaka ayar yaptırınız ,eski ve yeni enjektörün debi aralığı kesinlikle yanı olamayacaktır .yıllardır bu işi yapınca mecbur bakıyorsunuz çünkü eski müşterilerimizi kıramıyoruz ve ilgileniyor sorunlarını çözüyoruz .silindir depoyu simit depoya cevirmek size 350 tl kadar bir maliyete neden olur .selamlarMesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2015, 11:28:19malesef o kablo vsı 2 de çalışmaz vsı 2 yada silverline ikiside birebir aynı ecü aracınızın yol ayarları ortalama %135 çıkması gerekir . evet %5 kadar zengin olması fakir kalmasından çok daha iyidir . gelen ses regülatörünüzden geliyor olabilir .regülatörün basıncı biraz düşürülür yada regülatör sökülüp lpg geçiş kanalı sayısı 3 e çıkarılırsa o ses kesilecektir . şuan obd bağlantısı yapmıyoruz .
sönmez ustam merhaba ben ankardan yazıyorum, 2013 yeni kasa multidrive S corollam var, lpg kiti taktırmak istiyorum, bu bahsettiğiniz silver line enjektörler yağlamalı ve yağlamasız takılabiliyor mu? Simiit tank taktırmak istiyorum en büyüğü hangisidir ve muayeneder geçer. Montaj ne kadar sürer istanbula gelme planım var size uğrayabilirim, faturayı muyeneye yakın tarihte kesebiliyor musunuz fiyat konusundada bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla
selam sönmez ustam benim sorunun arıza ışığı yanması (3 ay gibi bir sürede 4 veya 5. kez arıza ışığı yaktı) 2012 model toyota corolla(1.6) pirins silverline lpg kiti montajı yaptırdım fakat arıza ışığı yakıyor montajı yapan yere (haliç otogaz istanbul) gidiyorum fakir karışım dan dolayı yaktığını söylüyor aldığınız gazla alakalı bir sıkıntı olduğu söyleniyor yok gazın oktanı düşükmüş yok bu sistem çok hassas olduğu için kötü gazı algılayıp arıza ışığını yakıyormuş bazen uzun yol yaptıktan sonra bazen şehir içinde arıza ışığı yakıyor ve servise gidene kadar da sönmüyor tatil bana zehir oluyor( ilk montaj.arıza ışığı neden yanar yada montajı yapan ustadan neresine bakmasını istemeliyim çünkü ustaya göre olay tamamen gazdan kaynaklı arabanın gidişinde bir sorun yoksa arıza ışığının yanmasında da sorun yok. cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. ( gaz aldığım istasyon isimleri total,bp,petrol ofisi ensonda shell den aldım)
Aracım 2015 Corolla 1.33 Life. Ben de Prins Silverline modeli Lpg taktırmak istiyorum.: Ancak bazı kişiler 1.33'e Lpg taktırmak kesinlikle yanlış olur aracın zaten görece vasat olan performansı daha da düşer ve pişman olursun gibi yorumlar yapıyorlar. Bu duruma ne dersiniz? Belki birçok defa cevaplanmış bir konudur, kusura bakmayın.
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Sönmez ustam.Yakın olsanız inan ki başka bir servis aramaz direk size gelirdim size bu şikayeti yazdıktan sonra servise gittim giderken arıza ışığı yanıyordu servise gittim aracı cihaza bağlamak için anahtarı verdim demezlermi arıza ışığı yanmıyor niye geldin diye baktım hakikattende yanmıyor ,yanınca gel dediler. Benim ısrarımla aracın beyninden fakir karışım olduğunu gördüler ve Prins in kendi elemanlarından randevu alıp 3,4 veya 5 ağustos gibi gelicekler ve aracı inceleyecekler arızanın sebebini o bulacak benim ısrarlarım sonucu araca uzun yol testini ve ayarını Prins in kendi elemanı yapacakmış.sonucu size yazarım buradan.
Ali bey ben Sönmez usta değilim kendi uzun süredir.Yazmayınca bildiklerimi paylaşarak yardımcı olmak istedim
bende sönmez usta yazdı diyecevap yazdım istanbul çooookkkk sıcak beyaa bunaldık resmen bu vakayıda sıcaklara verlim olurmu
Emin olun İsmail bey ben sizden habersiz montaj yaptırmış olsam bir müddet anlayamassınız aracınızın lpgli olduğunu tabi uzun rampalarda biraz etkiler ama tasarrufun yanında hiçte sorun yapmassınız .Beşyol otogazda taktırdım ben prinsi Çoookkk memnunum.http://www.besyolotogaz.com/index1.asp araştırın biraz ..Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2015, 16:48:06Diğer markalara bir şey demeye kimsenin hakkı yok o iyidir bu kötüdür diye sonuçta bu işle uğraşan herkes ekmeğinin peşinde ama tüketici iyi araştırmalı ..Benim şahsi görüşüm marka olarak BRC ve PRİNS ten başkasına araçlarıma taktırmadım çok da memnun kaldım ...Allah herkese sorumlu ,işini hakkıyla yapan ustalar ,servisler,tamirciler nasip etsin..
merhaba sönmez ustam,öncelikle iyi günler, bir kaç sorum olacaktı.1. istanbulda bir bayiden "auris 2014 1.6" için fiyat aldım. 2250+150=2400 (150 yağ ile alakalı bir şey) lira fiyat verdiler. bu fiyat normal midir?2. servisle konuştuğumda lpg'li araçlara bakım yapmıyoruz dedi. sonra motorla alakalı sorunlar oluyor, toyota motoru lpg ile uyumlu değil yakıt tasarrufundan çok motor masrafı çıkarırsınız dedi. toyotanın lpg ile uyumlu olduğu biliniyor. servisin bu tutumunun sebebi ne olabilir.3. yakıt tasarrufunda prins ile diğer markalar arasında fark var mıdır? özellikle brc.zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.