Gönderen Konu: PRINS Sönmez Usta ile Tüm Sıralı Otogaz Sistemleri (Soru-Cevap Köşesi)  (Okunma sayısı 179099 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu arada sönmez ustam dün baktım arabayı çalıştırdığımda 1000 devirde iken motor ısındığında ışıklarda durunca 600-900 devir arasında oynuyor. Motorda derin nefes alıp veren insan gibi oluyor geldi bana. Normal midir?
Birde bu lpg göstergesi dalgalıdan ziyade düzgün göstermiyor gibi. Dün bir ara aracı park edip 1-2 saat sonra çalıştırdığımda 5 kademe gösterdi. 3-4 km sonra eve geldim aynıydı. Akşam bir yere gidecekken baktım 2 kademeye gelmişti yine. LPG göstergesine güvenip gaz almak riskli mi olur ne? :(

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Mehmet Bey,

2014 yeni corolla icin 52 lik simit tank nasil olur? Yani 47 lik takilmis bir yere sordum 47 ve 52 lik takiyoruz dedi. 52 likte yerine takilinca sagdan soldan arkadan 2 parmak mesafe kalir gibi. Acaba muayeneden veya sizdirmazliktan sikinti yaparlar mi? Yapmiyorlar takiyoruz dediler ama. Lpg tesisat ile ilgili pdf dokuman okudum izolasyon ve eksozdan 15cm uzakliktan bahsediyor ama icinde su kadar bosluk olacak diye bisey yok.

Sanirim 52 taktiracagim ama yorumunuzu alabilir miyim?

Ornek bir 52 lt lik ve dolum yeri olarak gordugum montaj:

http://www.aksoyotomotiv.com.tr/index.php/uygulamalar/category/15-toyota.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • iyi mükemmelin düşmanıdır...
    • yıldız otogaz
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 50 kere teşekkür edildi
selamın aleyküm  sönmez ustam aracımda atiker marka sıralı kit var. aracım 1.3 corolla. gaz enjektörleri motor bloğuna sabitlenmemiş. hortumları da bana uzun geldi. sabitlemek gerekir mi yoksa montaj şekli böyle midir. enjektör değiştikten sonra gaz ayarı yapmak gerekir mi? atikere ayar yapıyor musunuz. birde aracımda silindir tank var bunu simite çevirmek istiyorum. bana maliyeti ne olur. 2. el çıkma da olabilir. cevabınız için teşekkür ederim. kolay gelsin.

merhaba salih bey

bloğa asabitlenmiş ve mesafe 15 cm geçmemişse herhangi bir sorun teşkil etmez .enjektör değiştikten sonra mutlaka ayar yaptırınız ,eski ve yeni enjektörün debi aralığı kesinlikle yanı olamayacaktır .yıllardır bu işi yapınca mecbur bakıyorsunuz çünkü eski müşterilerimizi kıramıyoruz ve ilgileniyor sorunlarını çözüyoruz .silindir depoyu simit depoya cevirmek size 350 tl kadar bir maliyete neden olur .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2015, 11:28:19

Ustam çözüm bulabilirsek çok makbule geçecek valla. :) VSI1.0 uyumlu diyor satıcı. Program da içinde. Siz de kablo değil program sorun diyorsunuz. Ne yapayım. :) Yurtdışnda silverline ile ilgili tek bir şey bulamadım. VSI2.0 beyni kullanılıyor sanırım, o zaman işe yaramaz zannedersem? Fakat kullanım kitapçığında da hep VSI-LPG sistemi diye bahsediliyor.

http://www.ebay.com.au/itm/PRINS-VSI-LIQUEFIED-PETROLEUM-GAS-LPG-DIAGNOSIS-INTERFACE-USB-COM-NEW-/111671836378?ssPageName=ADME:X:RTQ:AU:1123
-------

Bugün ayar için gittim Karabük'teki Prins ve BRC servisine. Servisteki elemanların hiç bir şeyden anladığı yok. rölantideyken çalıştırıp baktı, yol testi yapmıyor musunuz dedim, yapmıyoruz dedi. Ayarı %140 çok fazla dedi %125 e düşürdü, bir dolan gel bakalım dedi. Torque dan stft değerlerine baktım iyice uçtu +%15 ten aşağısını görmüyor. Belli ki fakir yani, çekiş de düştü. Döndüm geri çekiş arttı di mi dedi, yoo düştü stft değerleri de %15 in altında değil, zaten fakirdi karışım daha da fakir oldu, eski ayara döndürür müsün hatta onu %145 yap deyince, abi sen anlıyorsun demek dokunmayım senin ayarlara dedi. %145 yaptıktan sonra stft -%5 ile +%2 arasında oynamaya başladı şimdi. LTFT'nin +%14 lerde olduğunu düşününce birazcık zengin olmasının bir zararı olmadığını düşünüyorum, sen ne dersin Sönmez usta. :)
Bir de genelde uzun yolda, 10-15 dakika sonra başlayan bir kayış sıyırma sesinin pır pır pır şeklinde birleşimi bir ses var. 2000-2500 devir civarı başlıyor. Gaz pedalına dokundupumda çıkıyor, eğer hızlanmak için fazla gaza basarsam ses gelmiyor. Tekrardan sabit hızda gitmek için hafif gaza dokunur halde sürdüğümde ses geliyor ve baya sinir bozucu bir ses. Benzine geçtiğim anda ses kayboluyor. Aynı koşullarda lpg ye geçince yine geliyor. Rölantide dururken kaputu açtım kaputtan duyulmuyor ama içeriden duyuluyor. Regülatör tam da kaputta yolcu bölümünün arkasına monte edilmiş. Sence bu ses neden olabilir Sönmez usta? Karabük'teki usta!ya göstermeye gittiğimde arabamı bugün, sesi duyuramadım haliyle, regülatörden öyle ses gelmez dedi ama.
Son sorum :) Silverline'lar obd ile araca bağlanabiliyor dedi, doğru mu? Doğruysa bağlama ne kadar tutar?

malesef o kablo vsı 2 de çalışmaz vsı 2 yada silverline ikiside birebir aynı ecü :( aracınızın yol ayarları ortalama %135 çıkması gerekir . evet %5 kadar zengin olması fakir kalmasından çok daha iyidir . gelen ses regülatörünüzden geliyor olabilir .regülatörün basıncı biraz düşürülür yada regülatör sökülüp lpg geçiş kanalı sayısı 3 e çıkarılırsa o ses kesilecektir . şuan obd bağlantısı yapmıyoruz .
YILDIZ OTOGAZ

PRİNS -KİTMTM-TARTARİNİ-ROMANO-LANDİ-AKL-KME-GASİTALY VE ALDESA OTOGAZ SİSTEMLERİ   İZMİT/ KOCAELİ BÖLGE BAYİ 
www.yildizotogaz.com.tr    GSM: 530 419 21 19

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
merhaba salih bey

bloğa asabitlenmiş ve mesafe 15 cm geçmemişse herhangi bir sorun teşkil etmez .enjektör değiştikten sonra mutlaka ayar yaptırınız ,eski ve yeni enjektörün debi aralığı kesinlikle yanı olamayacaktır .yıllardır bu işi yapınca mecbur bakıyorsunuz çünkü eski müşterilerimizi kıramıyoruz ve ilgileniyor sorunlarını çözüyoruz .silindir depoyu simit depoya cevirmek size 350 tl kadar bir maliyete neden olur .

selamlar

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 28, 2015, 11:28:19
malesef o kablo vsı 2 de çalışmaz vsı 2 yada silverline ikiside birebir aynı ecü :( aracınızın yol ayarları ortalama %135 çıkması gerekir . evet %5 kadar zengin olması fakir kalmasından çok daha iyidir . gelen ses regülatörünüzden geliyor olabilir .regülatörün basıncı biraz düşürülür yada regülatör sökülüp lpg geçiş kanalı sayısı 3 e çıkarılırsa o ses kesilecektir . şuan obd bağlantısı yapmıyoruz .

Sönmez Ustam çok sağolasın. Regülatörden şüphelniyordum asıl, siz de onayladınız çok sağolun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Sönmez ustam, sesi duymaya ihtiyaç duymadan, km.lerce öteden sorunun kaynağını buldun valla :) Keşke yakın olsaydık da bakıma sana gelip götürseydim aracı.
Ankarada Quattro Garage'a gittim Mazda yetkili servise bakım için Ankara'ya gittiğimde. Ayarı yaptı %170 de düzeldi ayarlar. Çok güzel oldu.
Regülatöre 2 kanal açıldı. Ses azaldı şimdi daha az geliyor, ama bazen gelme yine yapıyor. Tek farkı eskiden cır cır diye öterdi, şimdi hafiften pır pır yapıyor  :rofl: :rofl:  Şu cırcır böceğinin pır pırlarını öldürmek için 1 kanal daha mı açılması gerekiyor? Regülatör basıncı da 2150 mbar.da.

Ustam bir de tank kapasite sıkıntısı yaşıyorum. 42 lt lik atiker tank, fakat şu ana kadar en fazla 29 lt aldı. Bununla da menzilim en fazla 320 km oluyor. Bu kapasitesi en azından 37-38 e çıksa da menzilim 400 km.ye çıksa istiyorum. Kime gösterdiysem sıkıntısı yok normal diyorlar, ama tank değişim olmadan alacağı kapasiteyi artırmak istiyorum uzun yol için. Ne yapılabilir? Kimisi hava yapmıştır diyor, kimisi şamandırası bozuktur diyor internet ortamında. Nacizane önerin nedir?
Teşekkürler.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Hocam yeni corolla'ma 52LT lik STEP tank taktırdım. Geçtiğimiz salı işlettim. 43LT alıyor. Geçen 400 km gitmiştim 37.68lt gaz aldı.
47 lik tanklar 36-37lt gaz alıyormuş 2-3 arkadaşımda var bir önceki kasa corollada. Tankını değiştirebilirsin bir sonraki muayenede sızdırmazlık'a da girersin geçerse öyle olur başka türlü %80 den fazla almıyormuş ve alması da sakıncalıymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu rölanti dalgalanması prins taktıktan sonra oluştu acaba bağlantısal bir şey mi yardımcı olabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
sönmez ustam merhaba ben ankardan yazıyorum,
2013 yeni kasa multidrive S corollam var, lpg kiti taktırmak istiyorum, bu bahsettiğiniz silver line enjektörler yağlamalı ve yağlamasız takılabiliyor mu? Simiit tank taktırmak istiyorum en büyüğü hangisidir ve muayeneder geçer. Montaj ne kadar sürer istanbula gelme planım var size uğrayabilirim, faturayı muyeneye yakın tarihte kesebiliyor musunuz fiyat konusundada bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
selam  sönmez ustam benim sorunun  arıza ışığı yanması (3 ay gibi bir sürede 4 veya 5. kez arıza ışığı yaktı) 2012 model toyota corolla(1.6) pirins silverline lpg kiti montajı yaptırdım fakat arıza ışığı yakıyor montajı yapan yere (haliç otogaz istanbul) gidiyorum fakir karışım  dan dolayı yaktığını söylüyor  aldığınız gazla  alakalı bir sıkıntı olduğu söyleniyor yok gazın oktanı düşükmüş yok bu sistem çok hassas olduğu için  kötü gazı algılayıp arıza ışığını yakıyormuş  bazen uzun yol yaptıktan sonra bazen şehir içinde   arıza ışığı yakıyor ve servise gidene kadar da sönmüyor  tatil bana zehir oluyor( ilk montaj.arıza ışığı neden yanar yada montajı yapan ustadan neresine bakmasını istemeliyim çünkü ustaya göre olay tamamen gazdan kaynaklı   arabanın gidişinde bir sorun yoksa arıza ışığının yanmasında da sorun yok. cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. ( gaz aldığım istasyon isimleri total,bp,petrol ofisi ensonda shell den aldım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 4600
  • Model Yılı: '15
  • 3 kere teşekkür etti
Aracım 2015 Corolla 1.33 Life. Ben de Prins Silverline modeli Lpg taktırmak istiyorum.: Ancak bazı kişiler 1.33'e Lpg taktırmak kesinlikle yanlış olur aracın zaten görece vasat olan performansı daha da düşer ve pişman olursun gibi yorumlar yapıyorlar. Bu duruma ne dersiniz? Belki birçok defa cevaplanmış bir konudur, kusura bakmayın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Doğa Fotoğrafçısı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 83000
  • Model Yılı: '11
  • 149 kere teşekkür etti
  • 51 kere teşekkür edildi
2013 yeni kasa multidrive S corollam var, lpg kiti taktırmak istiyorum, bu bahsettiğiniz silver line enjektörler yağlamalı ve yağlamasız takılabiliyor mu? Simiit tank taktırmak istiyorum en büyüğü hangisidir ve muayeneder geçer. Montaj ne kadar sürer istanbula gelme planım var size uğrayabilirim, faturayı muyeneye yakın tarihte kesebiliyor musunuz fiyat konusundada bilgilendirirseniz sevinirim saygılarımla

benim tank 52lt simit ve 43tl dolum yapıyorum maksimum. dün ruhsata işletme işleri için muayene girdim ve tek seferde geçtim çok şükür. yarın da trafikten randevu aldım onu da haledip bundan sonra arabama rahat rahat bineceğim inşallah.
2011 MODEL TOYOTA COROLLA 1,6 COMFORT EXTRA TAM OTOMATİK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
selam  sönmez ustam benim sorunun  arıza ışığı yanması (3 ay gibi bir sürede 4 veya 5. kez arıza ışığı yaktı) 2012 model toyota corolla(1.6) pirins silverline lpg kiti montajı yaptırdım fakat arıza ışığı yakıyor montajı yapan yere (haliç otogaz istanbul) gidiyorum fakir karışım  dan dolayı yaktığını söylüyor  aldığınız gazla  alakalı bir sıkıntı olduğu söyleniyor yok gazın oktanı düşükmüş yok bu sistem çok hassas olduğu için  kötü gazı algılayıp arıza ışığını yakıyormuş  bazen uzun yol yaptıktan sonra bazen şehir içinde   arıza ışığı yakıyor ve servise gidene kadar da sönmüyor  tatil bana zehir oluyor( ilk montaj.arıza ışığı neden yanar yada montajı yapan ustadan neresine bakmasını istemeliyim çünkü ustaya göre olay tamamen gazdan kaynaklı   arabanın gidişinde bir sorun yoksa arıza ışığının yanmasında da sorun yok. cevap için şimdiden teşekkür ediyorum. ( gaz aldığım istasyon isimleri total,bp,petrol ofisi ensonda shell den aldım)

Aracın çekişinde sıkıntı yoksa sorun yoktur demek gizli hataları görmezden gelmek demektir.
Aracınızın ayarı yol testiyle yapılmalı. Montaj yaptırdığınız.yeri boşverin ve bir gün ayırıp Sönmez ustaya gidin yolda ayar testi yapsın, hiç bir.derdiniz kalmaz.
Gazın oktanı düşük ne demek ya, oktan düşük diye karışım.fakir olur mu Allah aşkına. Allah akıl fikir.versin onlara.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 22:35:42
Aracım 2015 Corolla 1.33 Life. Ben de Prins Silverline modeli Lpg taktırmak istiyorum.: Ancak bazı kişiler 1.33'e Lpg taktırmak kesinlikle yanlış olur aracın zaten görece vasat olan performansı daha da düşer ve pişman olursun gibi yorumlar yapıyorlar. Bu duruma ne dersiniz? Belki birçok defa cevaplanmış bir konudur, kusura bakmayın.

Hiç bir.sıkıntı olmaz yeter ki Düzgün işinin ehli bir yerde taktırın. Yolda ayar ile hiç bir problem yaşamazsınız.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 29, 2015, 22:37:42

Yağlamalı sistem ek olarak isteğinize bağlı olarak takılır. Benim aracın subapları hassas olmasına rağmen taktırmadım
 yolda ayar ve birazcık zengin karışımla kullanıyorum. Montaj 1 günde olur sabahtan giderseniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
 Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Sönmez ustam.Yakın olsanız inan ki başka bir servis aramaz direk size gelirdim :alkis: :alkis: size bu şikayeti yazdıktan sonra servise gittim giderken arıza ışığı yanıyordu servise gittim  aracı cihaza bağlamak için anahtarı verdim demezlermi arıza ışığı yanmıyor niye geldin diye  baktım hakikattende yanmıyor ,yanınca gel dediler. Benim ısrarımla aracın beyninden  fakir karışım  olduğunu gördüler  ve Prins in kendi elemanlarından randevu alıp   3,4 veya 5 ağustos gibi gelicekler ve aracı inceleyecekler arızanın sebebini o bulacak benim ısrarlarım sonucu araca uzun yol testini ve ayarını Prins in kendi elemanı yapacakmış.sonucu size yazarım buradan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Sönmez ustam.Yakın olsanız inan ki başka bir servis aramaz direk size gelirdim :alkis: :alkis: size bu şikayeti yazdıktan sonra servise gittim giderken arıza ışığı yanıyordu servise gittim  aracı cihaza bağlamak için anahtarı verdim demezlermi arıza ışığı yanmıyor niye geldin diye  baktım hakikattende yanmıyor ,yanınca gel dediler. Benim ısrarımla aracın beyninden  fakir karışım  olduğunu gördüler  ve Prins in kendi elemanlarından randevu alıp   3,4 veya 5 ağustos gibi gelicekler ve aracı inceleyecekler arızanın sebebini o bulacak benim ısrarlarım sonucu araca uzun yol testini ve ayarını Prins in kendi elemanı yapacakmış.sonucu size yazarım buradan.

Ali bey ben Sönmez usta değilim kendi uzun süredir.Yazmayınca bildiklerimi paylaşarak yardımcı olmak istedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ali bey ben Sönmez usta değilim kendi uzun süredir.Yazmayınca bildiklerimi paylaşarak yardımcı olmak istedim

bende sönmez usta yazdı diyecevap yazdım  istanbul çooookkkk sıcak beyaa bunaldık resmen bu vakayıda  sıcaklara verlim olurmu  :-[

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
bende sönmez usta yazdı diyecevap yazdım  istanbul çooookkkk sıcak beyaa bunaldık resmen bu vakayıda  sıcaklara verlim olurmu  :-[

Normaldir :)
Ben karabükte adam gibi biri bulamadığından hep ankaraya giderim lpg için. Servis de orada. :)
Güvenli ellerde olması daha önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Emin olun İsmail bey ben sizden habersiz montaj yaptırmış olsam bir müddet anlayamassınız aracınızın lpgli olduğunu tabi uzun rampalarda biraz etkiler ama tasarrufun yanında  hiçte sorun yapmassınız  :).Beşyol otogazda taktırdım ben prinsi Çoookkk  memnunum.http://www.besyolotogaz.com/index1.asp  araştırın biraz ..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2015, 16:48:06
Diğer markalara bir şey demeye kimsenin hakkı yok o iyidir bu kötüdür diye sonuçta bu işle uğraşan herkes ekmeğinin peşinde ama tüketici iyi araştırmalı ..Benim şahsi görüşüm marka olarak BRC ve PRİNS ten başkasına araçlarıma taktırmadım çok da memnun kaldım ...Allah herkese sorumlu ,işini hakkıyla yapan ustalar ,servisler,tamirciler nasip etsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Emin olun İsmail bey ben sizden habersiz montaj yaptırmış olsam bir müddet anlayamassınız aracınızın lpgli olduğunu tabi uzun rampalarda biraz etkiler ama tasarrufun yanında  hiçte sorun yapmassınız  :).Beşyol otogazda taktırdım ben prinsi Çoookkk  memnunum.http://www.besyolotogaz.com/index1.asp  araştırın biraz ..

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 30, 2015, 16:48:06
Diğer markalara bir şey demeye kimsenin hakkı yok o iyidir bu kötüdür diye sonuçta bu işle uğraşan herkes ekmeğinin peşinde ama tüketici iyi araştırmalı ..Benim şahsi görüşüm marka olarak BRC ve PRİNS ten başkasına araçlarıma taktırmadım çok da memnun kaldım ...Allah herkese sorumlu ,işini hakkıyla yapan ustalar ,servisler,tamirciler nasip etsin..

Mustafa abinin dediklerine.katılmakla beraber ben de atiker obd kullandım hiç bir sorun yaşamadım :) usta usta usta yolda ayar yolda ayar yolda ayar en önemlileri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 5700
  • Model Yılı: '14
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
merhaba sönmez ustam,

öncelikle iyi günler, bir kaç sorum olacaktı.

1. istanbulda bir bayiden "auris 2014 1.6" için fiyat aldım. 2250+150=2400 (150 yağ ile alakalı bir şey) lira fiyat verdiler. bu fiyat normal midir?
2. servisle konuştuğumda lpg'li araçlara bakım yapmıyoruz dedi. sonra motorla alakalı sorunlar oluyor, toyota motoru lpg ile uyumlu değil yakıt tasarrufundan çok motor masrafı çıkarırsınız dedi. toyotanın lpg ile uyumlu olduğu biliniyor. servisin bu tutumunun sebebi ne olabilir.
3. yakıt tasarrufunda prins ile diğer markalar arasında fark var mıdır? özellikle brc.

zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
merhaba sönmez ustam,

öncelikle iyi günler, bir kaç sorum olacaktı.

1. istanbulda bir bayiden "auris 2014 1.6" için fiyat aldım. 2250+150=2400 (150 yağ ile alakalı bir şey) lira fiyat verdiler. bu fiyat normal midir?
2. servisle konuştuğumda lpg'li araçlara bakım yapmıyoruz dedi. sonra motorla alakalı sorunlar oluyor, toyota motoru lpg ile uyumlu değil yakıt tasarrufundan çok motor masrafı çıkarırsınız dedi. toyotanın lpg ile uyumlu olduğu biliniyor. servisin bu tutumunun sebebi ne olabilir.
3. yakıt tasarrufunda prins ile diğer markalar arasında fark var mıdır? özellikle brc.

zamanınız için teşekkür ederim. selamlar.
Sönmez Usta bu aralar yoğun sanırsam. Servis düz mantık doğru söylemiş sonuçta benzin ile çalışması için üretilen motorlar. Prinsisten almış olduğunuz fiyat silverline için 50 tl +- standart. Prinsis için piyasadaki en iyi ürün deniyor ama Prins silverline ile BRC arasında bi fark yok bende. İki ürünün de OBD özelliği yok. Bu lpg montajında üründe fabrikasyon hatası yoksa ustalık ve bayinin ürünün arkasında durup problem çözme çabası çok önemli.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."