0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güzel olmuş keyifli sürüşler
Reklam falan hikayede ben jantlara bittim
Toyota ProTect'i jantlara yaptırmadım ama onlara da parlatıcı sürdüler.Toyota ProTect, jantlara ve döşemelere de uygulanabiliyor ama o zaman ücret de artıyor. Ben dışa komple yaptırdım (kaporta ve camlar).
merhabalar2010 model corollamada Toyota protect yaptırtırmışım. hemen hemen 1 ay oldu. hakikatten çok güzel oldu toz tutmuyor. yağmurda su tutmuyor gözde de çamur birikintisi olmuyor. bana 600 tl ye mal oldu. yani anlayacağınız hakikatten çok memnun kaldım.geçen selçuk ta arabayı bir ağacın altına bırakmıştım. hay bırakmaz olaydım. bütün camları dahil her tarafı reçine olmuş ama nasıl anlatamam elinizi değdiğinizde eliniz yapış yapış oluyor. neyse tabiki tedirgin oldum. hemen 2 adet 2 kg lık kovada suyu benim yeğene getirttim önce üzerine su döktüm sonra sadece sünger ile üzerinden geçtim hakikatten ilk aldığım gibi oldu o reçineler nasıl çıktı anlamadım bu kadar kolay olması benide şaşırtti. işte dedim parasını ödedi. sizlerle paylaşayım dedim. ben yapılmasını öneririm. bu arada izmir borovalı da 2 nci bir alternatif sundular o da 800 tl diyor daha kalın bir seramik tabaka imiş. ama bana çok da inandırıcı gelmedi. sonuçta her yıl kontrol sonrası 5 yıllık garanti oldukça iyi bir süre.sağlıcakla kalın.
Peki Mehmet bey, siz aracınıza Toyota ProTect yaptırdıktan sonra temizlerken hangi şampuanı/temizlik malzemesini kullandınız? Toyota ProTect yapılmış bir araçta cilasız şampuan kullanılması gerektiği belirtiliyor ve piyasada cilasız şampuan neredeyse yok (veya ben şimdiye kadar rastlayamadım)...
Zühtü Bey, piyasadaki cilalı şampuanların içerisindeki cila zaten çok etkisiz. Bu şampuanlardan kullansanız bile protect e bir etkisi olmaz. En kötü biraz daha sulandırıp kullanırsınız.
Sanırım biraz pimpirik oldum... Kaliteli bir şampuan yetecektir herhalde...
sadece su kullanıyorum hiç kir kalmıyor tamamen temizleniyor yani şimdilik 2 ay oldu yaptırtalısağlıcakla kalın
Benim en büyük derdim de bu reçineler ve kuş pislikleri idi. İkâmet ettiğim yer ağaçlık ve şehirden uzak olduğu için güvercininden kırlangıcına, şahininden baykuşuna, serçesinden adını bilmediğim bir sürü türüne kadar birçok kuş var çevrede. Mübarekler her nedense benim arabanın kaportasını umumi tuvalet olarak kullanmaya karar vermişler... Ayrıca çamların altına değil ama biraz uzağına park etmeme rağmen reçineler yine de kaportaya yapışıyorlardı ve bunların da yıkama ile çıkmaları mümkün değil. Önce küçük bir garaj yaptırdım, sonra da Toyota ProTect...Mehmet bey sizin uygulamanızda hayırlı olsun...
Zühtü Bey, diğer konuda sizden bahsettim http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=21874.140Sizin bu cilasız şampuan olayıdan sonra araştırma yaptım biraz bir sitede aşağıdaki durumdan bahsediyor.http://www.torquecars.com/articles/car-cleaning-tips.php STEP 4 te neden cilalı şampuan kullanmamamız gerektiğini anlatıyor. Gerçi, diğer konuda arkadaşlar bu olaya pek katılmadılar ama bana çokta mantıksız gelmedi bu sitede yazılanlar
Hadi hayırlı olsun Zühtü Hocam. Aracınız zaten güzeldi daha da hoş olmuş. Çok güzel yerlerdesiniz, dert etmeyin kuşu, baykuşu. Oralar çok güzel yerlerdir. Oralardan geleli baya oldu ama hala trakya dan ayrılamadım.
merhaba arkadaşlar cumartesi aracımı 20000 bakımına götürdüm serviste aracıma 590 tl ye 5 yıl garantili boya koruma yapalım dediler ben de ücretin çok fazla olduğunu düşünüyorum sonra auto king i arayıp fiyat aldım onlar da 450 tl diye fiyat verdiler 2 yıl garanti veriyorlar
Eğer koruma yaptırmaya karar verdiyseniz toyota protect yaptırın bence.