Gönderen Konu: Toyota ProTect  (Okunma sayısı 45520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ProTect
« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 20:53:06 »
Güzel olmuş keyifli sürüşler
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 24, 2014, 20:53:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 24, 2014, 20:56:18 »
Güzel olmuş keyifli sürüşler

Teşekkürler Okan bey...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • POLİMER
  • Araç: Corona
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 24, 2014, 22:07:52 »
Güle güle kullanın güzel olmuş
Polimer Engin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 25, 2014, 08:03:35 »
Reklam falan hikayede ben jantlara bittim :D
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Mayıs 25, 2014, 12:05:09 »
Reklam falan hikayede ben jantlara bittim :D

Toyota ProTect'i jantlara yaptırmadım ama onlara da parlatıcı sürdüler.

Toyota ProTect, jantlara ve döşemelere de uygulanabiliyor ama o zaman ücret de artıyor. Ben dışa komple yaptırdım (kaporta ve camlar).
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Mayıs 25, 2014, 14:40:33 »
Toyota ProTect'i jantlara yaptırmadım ama onlara da parlatıcı sürdüler.

Toyota ProTect, jantlara ve döşemelere de uygulanabiliyor ama o zaman ücret de artıyor. Ben dışa komple yaptırdım (kaporta ve camlar).

Güle güle kullanın Zühtü Bey. Umarım beklenen etkiyi gösterir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mayıs 25, 2014, 15:45:28 »
merhabalar
2010 model corollamada Toyota protect yaptırtırmışım. hemen hemen 1 ay oldu. hakikatten çok güzel oldu toz tutmuyor. yağmurda su tutmuyor gözde de çamur birikintisi olmuyor. bana 600 tl ye mal oldu. yani anlayacağınız hakikatten çok memnun kaldım.
geçen selçuk ta arabayı bir ağacın altına bırakmıştım. hay bırakmaz olaydım. bütün camları dahil her tarafı reçine olmuş ama nasıl anlatamam elinizi değdiğinizde eliniz yapış yapış oluyor. neyse tabiki tedirgin oldum. hemen 2 adet 2 kg lık kovada suyu benim yeğene getirttim önce üzerine su döktüm sonra sadece sünger ile üzerinden geçtim hakikatten ilk aldığım gibi oldu o reçineler nasıl çıktı anlamadım bu kadar kolay olması benide şaşırtti. işte dedim parasını ödedi. sizlerle paylaşayım dedim. ben yapılmasını öneririm. bu arada izmir borovalı da 2 nci bir alternatif sundular o da 800 tl diyor daha kalın bir seramik tabaka imiş. ama bana çok da inandırıcı gelmedi. sonuçta her yıl kontrol sonrası 5 yıllık garanti oldukça iyi bir süre.
sağlıcakla kalın.
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 25, 2014, 18:15:23 »
merhabalar
2010 model corollamada Toyota protect yaptırtırmışım. hemen hemen 1 ay oldu. hakikatten çok güzel oldu toz tutmuyor. yağmurda su tutmuyor gözde de çamur birikintisi olmuyor. bana 600 tl ye mal oldu. yani anlayacağınız hakikatten çok memnun kaldım.
geçen selçuk ta arabayı bir ağacın altına bırakmıştım. hay bırakmaz olaydım. bütün camları dahil her tarafı reçine olmuş ama nasıl anlatamam elinizi değdiğinizde eliniz yapış yapış oluyor. neyse tabiki tedirgin oldum. hemen 2 adet 2 kg lık kovada suyu benim yeğene getirttim önce üzerine su döktüm sonra sadece sünger ile üzerinden geçtim hakikatten ilk aldığım gibi oldu o reçineler nasıl çıktı anlamadım bu kadar kolay olması benide şaşırtti. işte dedim parasını ödedi. sizlerle paylaşayım dedim. ben yapılmasını öneririm. bu arada izmir borovalı da 2 nci bir alternatif sundular o da 800 tl diyor daha kalın bir seramik tabaka imiş. ama bana çok da inandırıcı gelmedi. sonuçta her yıl kontrol sonrası 5 yıllık garanti oldukça iyi bir süre.
sağlıcakla kalın.

Benim en büyük derdim de bu reçineler ve kuş pislikleri idi. İkâmet ettiğim yer ağaçlık ve şehirden uzak olduğu için güvercininden kırlangıcına, şahininden baykuşuna, serçesinden adını bilmediğim bir sürü türüne kadar birçok kuş var çevrede. Mübarekler her nedense benim arabanın kaportasını umumi tuvalet olarak kullanmaya karar vermişler...  :)

Ayrıca çamların altına değil ama biraz uzağına park etmeme rağmen reçineler yine de kaportaya yapışıyorlardı ve bunların da yıkama ile çıkmaları mümkün değil. Önce küçük bir garaj yaptırdım, sonra da Toyota ProTect...

Mehmet bey sizin uygulamanızda hayırlı olsun...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mayıs 25, 2014, 19:51:33 »
Nano uygulamalar meydana cıkıyor.600 tl muthıs bır para.ılk zamanlar bu protecı 1000 tl uzerı uyguluyordu.Nasıol veya gtechnıc gıbı fırmaların nano korumalarolı mevcut.600 tl  verıp urunlerı alıp uygulayabılırsınız.Ancak protect yaptırdıktan sonra fırca veya normal sampuanlarla bu ısı bosa cıkartmıs olursunuz.nasıolzr53 te bunu yapabılırdınız
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mayıs 26, 2014, 00:42:55 »
merhabalar
sağlıcakla kalın.

Peki Mehmet bey, siz aracınıza Toyota ProTect yaptırdıktan sonra temizlerken hangi şampuanı/temizlik malzemesini kullandınız? Toyota ProTect yapılmış bir araçta cilasız şampuan kullanılması gerektiği belirtiliyor ve piyasada cilasız şampuan neredeyse yok (veya ben şimdiye kadar rastlayamadım)...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #90 : Mayıs 26, 2014, 09:22:02 »
Peki Mehmet bey, siz aracınıza Toyota ProTect yaptırdıktan sonra temizlerken hangi şampuanı/temizlik malzemesini kullandınız? Toyota ProTect yapılmış bir araçta cilasız şampuan kullanılması gerektiği belirtiliyor ve piyasada cilasız şampuan neredeyse yok (veya ben şimdiye kadar rastlayamadım)...

Zühtü Bey, piyasadaki cilalı şampuanların içerisindeki cila zaten çok etkisiz. Bu şampuanlardan kullansanız bile protect e bir etkisi olmaz. En kötü biraz daha sulandırıp kullanırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Mayıs 26, 2014, 09:56:39 »
Zühtü Bey, piyasadaki cilalı şampuanların içerisindeki cila zaten çok etkisiz. Bu şampuanlardan kullansanız bile protect e bir etkisi olmaz. En kötü biraz daha sulandırıp kullanırsınız.

Sanırım biraz pimpirik oldum...  :) Kaliteli bir şampuan yetecektir herhalde...  ;)
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #92 : Mayıs 26, 2014, 09:58:07 »
Sanırım biraz pimpirik oldum...  :) Kaliteli bir şampuan yetecektir herhalde...  ;)

Aman Zühtü Bey, Bu kadar üstüne düşmeyin sakınan göze çöp batar mazallah. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #93 : Mayıs 26, 2014, 13:13:44 »
sadece su kullanıyorum hiç kir kalmıyor tamamen temizleniyor yani şimdilik 2 ay oldu yaptırtalı
sağlıcakla kalın

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 13:15:39
sadece su kullanıyorum hiç kir kalmıyor tamamen temizleniyor yani şimdilik 2 ay oldu yaptırtalı
sağlıcakla kalın
Servisten teslim ederken bana yukarıdan akan sulardan geçmeyin demişlerdi sordum bunun tazyik ile alakalı olmadığını sadece suyun yer altından çekilmesine bağlı olarak içinde kum tanecikleri bulunabileceğini bu nedenle hasar görebileceğini ifade ettiler. bencede çok mantıklı
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Mayıs 26, 2014, 13:27:07 »
Zühtü Bey, diğer konuda sizden bahsettim http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=21874.140

Sizin bu cilasız şampuan olayıdan sonra araştırma yaptım biraz bir sitede aşağıdaki durumdan bahsediyor.

http://www.torquecars.com/articles/car-cleaning-tips.php STEP 4 te neden cilalı şampuan kullanmamamız gerektiğini anlatıyor. Gerçi, diğer konuda arkadaşlar bu olaya pek katılmadılar ama bana çokta mantıksız gelmedi bu sitede yazılanlar  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mayıs 26, 2014, 13:39:40 »
Benim en büyük derdim de bu reçineler ve kuş pislikleri idi. İkâmet ettiğim yer ağaçlık ve şehirden uzak olduğu için güvercininden kırlangıcına, şahininden baykuşuna, serçesinden adını bilmediğim bir sürü türüne kadar birçok kuş var çevrede. Mübarekler her nedense benim arabanın kaportasını umumi tuvalet olarak kullanmaya karar vermişler...  :)

Ayrıca çamların altına değil ama biraz uzağına park etmeme rağmen reçineler yine de kaportaya yapışıyorlardı ve bunların da yıkama ile çıkmaları mümkün değil. Önce küçük bir garaj yaptırdım, sonra da Toyota ProTect...

Mehmet bey sizin uygulamanızda hayırlı olsun...

Hadi hayırlı olsun Zühtü Hocam. Aracınız zaten güzeldi daha da hoş olmuş. Çok güzel yerlerdesiniz, dert etmeyin kuşu, baykuşu. Oralar çok güzel yerlerdir. Oralardan geleli baya oldu ama hala trakya dan ayrılamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • 183 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mayıs 26, 2014, 14:12:36 »
Zühtü Bey, diğer konuda sizden bahsettim http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=21874.140

Sizin bu cilasız şampuan olayıdan sonra araştırma yaptım biraz bir sitede aşağıdaki durumdan bahsediyor.

http://www.torquecars.com/articles/car-cleaning-tips.php STEP 4 te neden cilalı şampuan kullanmamamız gerektiğini anlatıyor. Gerçi, diğer konuda arkadaşlar bu olaya pek katılmadılar ama bana çokta mantıksız gelmedi bu sitede yazılanlar  :tamam:

Murat bey yardımlarınız için teşekkürler... İlgili sayfada çok güzel bilgiler yer alıyor...

Benim cilasız şampuan arama nedenim servisten bu tarz bir bilgi almam ve Toyota ProTect'in gerek broşürlerinde gerekse garanti belgesinde cilasız şampuan kullanın demesiydi... Ama "kesinlikle" ibaresi de kullanılmamış...

Ayrıca Mehmet İsmail bey de ProTect'ten sonra sadece suyla yıkama yaptığını ve bu yöntemle tamamen temizleme yaptığını belirtmiş... Zaten ProTect öyle bir nesne ki arabanın üstündeki tozlara üflediğim zaman büyük bir çoğunluğu uçup gidiyor...

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 26, 2014, 14:19:04
Hadi hayırlı olsun Zühtü Hocam. Aracınız zaten güzeldi daha da hoş olmuş. Çok güzel yerlerdesiniz, dert etmeyin kuşu, baykuşu. Oralar çok güzel yerlerdir. Oralardan geleli baya oldu ama hala trakya dan ayrılamadım.

Teşekkürler Mustafa bey; gerçekten güzel yerler... Ben öğretmenliğe başladığımdan beri köylerde görev yaptım ve şehir gürültüsünden izole olmaya, sabah evden çıktığım zaman betonları değil mavi gökyüzünü görmeye, geceleyin baykuş seslerini dinlemeye, soluk alırken ciğerlerime kirli değil nispeten daha temiz bir hava doldurmaya, gecenin sessizliğine, ağaçlar altında öğleyin gürültü olmadan şekerleme yapmaya, toprağa sebze ekip sabahleyin güneş doğarken dalından koparıp yemeye (hiç ilaçlama yok, suni gübre bile yok) öyle alıştım ki... Sanırım emekli olduktan sonra bile yine bu tarz bir yere yerleşeceğim...
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Haziran 16, 2014, 12:25:15 »
merhaba arkadaşlar cumartesi aracımı 20000 bakımına götürdüm serviste aracıma 590 tl ye 5 yıl garantili boya koruma yapalım dediler ben de ücretin çok fazla olduğunu düşünüyorum sonra auto king i arayıp fiyat aldım onlar da 450 tl diye fiyat verdiler 2 yıl garanti veriyorlar
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #98 : Haziran 16, 2014, 12:27:19 »
merhaba arkadaşlar cumartesi aracımı 20000 bakımına götürdüm serviste aracıma 590 tl ye 5 yıl garantili boya koruma yapalım dediler ben de ücretin çok fazla olduğunu düşünüyorum sonra auto king i arayıp fiyat aldım onlar da 450 tl diye fiyat verdiler 2 yıl garanti veriyorlar

Eğer koruma yaptırmaya karar verdiyseniz toyota protect yaptırın bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Model Yılı: '13
  • 305 kere teşekkür etti
  • 177 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Haziran 16, 2014, 13:35:43 »
Eğer koruma yaptırmaya karar verdiyseniz toyota protect yaptırın bence.
Toyota protect in içeriği nedir hocam. Benim araçtada ilk sahibinden kalan yipranma var. İç plastik aksaminda ince çizikler, kapi kollarinin içinde tirnak çizikleri gibi şeyler. Hem iç hem de dış temizlik boya koruma falan yaptirmam gerekiyor. Ne önerirsiniz?
Avensis elegant extra