Gönderen Konu: Toyota ProTect  (Okunma sayısı 50878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ProTect
« Yanıtla #120 : Haziran 30, 2014, 19:38:02 »
Ooooooooo Zühtü Abi kapak yapmışsın  :saygi: :saygi: :saygi:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Haziran 30, 2014, 19:38:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '14
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Haziran 30, 2014, 20:49:50 »
Ooooooooo Zühtü Abi kapak yapmışsın  :saygi: :saygi: :saygi:

Estağfurullah dostum...  :-[

Yalnız bazen keşke yaptırmasaydım diyorum... Çünkü yıkama, cila atma zevkinden gerçekten yoksunum... Arabayı 15-20 gün yıkamıyorum; aslında üzeri tozlu ama bilhassa geceleri ışıl ışıl parlıyor...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #122 : Haziran 30, 2014, 21:07:20 »
Latife yaptım abi :saygi: güzel uğraşlar ama mekan ve de imkan lazım malesef  yıkama ve cila işleri için  :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Doya doya Toyota
  • Kilometre: 13000
  • 183 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Haziran 30, 2014, 22:21:59 »
Latife yaptım abi :saygi: güzel uğraşlar ama mekan ve de imkan lazım malesef  yıkama ve cila işleri için  :olu:

Aslında ben alan ve su bakımından rahatım. Okul lojmanında oturuyorum, ders zamanı dışında okul bahçesi bana ait. Su bedava, arabaya garaj da var... Cuma yıkamıştım arabayı, yarın sabah kısmetse yine yıkayacam (yıkamasam olur ama yıkayacam işte)... Şu an müdür yardımcılığı yapıyorum, öğleye kadar işler bitiyor... Telefonu masa başında beklemektense alıyorum telefonu yanıma, arabada bir şey icat edip temizlemeye başlıyorum; torpido temizliğidir, jant parlatmadır, motor temizliğidir, vs...
2014 Yeni Auris 1.6 Advance Multidrive S
CVT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Haziran 30, 2014, 22:43:57 »
Aslında ben alan ve su bakımından rahatım. Okul lojmanında oturuyorum, ders zamanı dışında okul bahçesi bana ait. Su bedava, arabaya garaj da var... Cuma yıkamıştım arabayı, yarın sabah kısmetse yine yıkayacam (yıkamasam olur ama yıkayacam işte)... Şu an müdür yardımcılığı yapıyorum, öğleye kadar işler bitiyor... Telefonu masa başında beklemektense alıyorum telefonu yanıma, arabada bir şey icat edip temizlemeye başlıyorum; torpido temizliğidir, jant parlatmadır, motor temizliğidir, vs...
Zühtü bey dediklerinize sonuna kadar katılıyorum. Herkes arabasına bişiler yapıyor uğraşıyor biz protectliler oturuyoruz :( ama mekan konusunda rahatlığınız çok iyi :) bizim öyle bir imkanımız yok malesef :( evin önünde olduğu kadar olmadığı benzinlikte devam :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 299 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Kasım 22, 2014, 17:06:36 »
geç olarak bende yazim ve konuyu hortlatim tekrar :)
bende protect yaptırdım sanırım 1 yıl oldu
geçen gün aynı yıl aynı renk araç ile otoparkta yanyana parketmiştik
benim araç çok çok daha iyi gözüküyordu :) yani yanyana gelince fark daha belirgin oldu
bu arada araç Corolla 2012
sonax konusunda da şunu belitrmek isterim
eski aracımda duruyor 97 model
sonax da iç dış bakım yaptırdım koruma olarak
dış gayet iyiydi
ancak iç kısımda panellerde sürdükleri ne ise 1-2 gün içerisinde kusmaya başladı
götürdüm tekrar yaptılar kusma yapan yerleri
bu aracımı da yaptıralı 2 sene oldu
halen direksiyon iç panel kapı yanları elimle bastırınca çok hafif yapış yapış gibi
iç temizlemesinde hiç memnun kalmadım
bir dahaki sefere ziebart denemek istiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5700
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Nisan 10, 2015, 11:52:19 »
"Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir."

yukarıdaki uyarıya rağmen buraya yazayım dedim.

evin dışına mantolama yapıyorlar. üzerine de boya tabi. bu süre zarfında arabayı evin önünde bırakmamaya çalıştım ama nasıl olduysa bu sabah erken başlamışlar ve arabanın üzerine çok küçük noktalar halinde boya gelmiş. sanırım rüzgardan oldu. neyse. elimle büyük olanları çıkardım ama minik olanlar biraz zaman alacak.

sizce;

1. 1-2 saatimi vereyim tırnakla tek tek çıkarayım,

2. tiner gibi bir madde ile sileyim, (tiner alttaki kaplamaya zarar verir mi? başka ne tavsiye edersiniz?)

3. arabayı alırken "toyota protect" hediye edip, senede bir gelin ufak tefek hataları gideriyoruz demişlerdi. bu senede bir yaptıkları işlem nedir? küçüklerle uğraşmasam -zaten çok belli olmuyor- senelik kontrolde onlar da hallolur mu?

çok teşekkür ederim.
Auris 1.6 Multidrive S Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Nisan 10, 2015, 13:20:06 »
@Cemal Uçar (33911) Tırnakla yapmayın boyayı çizebilirsiniz. Toyota protect bakımına gittiğiniz zaman hallederler, başka bir şey de sürmeyin bence.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3167 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Nisan 10, 2015, 13:51:28 »

evin dışına mantolama yapıyorlar. üzerine de boya tabi. bu süre zarfında arabayı evin önünde bırakmamaya çalıştım ama nasıl olduysa bu sabah erken başlamışlar ve arabanın üzerine çok küçük noktalar halinde boya gelmiş. sanırım rüzgardan oldu. neyse. elimle büyük olanları çıkardım ama minik olanlar biraz zaman alacak.

sizce;

2. tiner gibi bir madde ile sileyim, (tiner alttaki kaplamaya zarar verir mi? başka ne tavsiye edersiniz?)

3. arabayı alırken "toyota protect" hediye edip, senede bir gelin ufak tefek hataları gideriyoruz demişlerdi. bu senede bir yaptıkları işlem nedir? küçüklerle uğraşmasam -zaten çok belli olmuyor- senelik kontrolde onlar da hallolur mu?

çok teşekkür ederim.

Protect olmasa tinerle deneyim derdim, ama hiç uğraşmayın servise gidin. Protect garantinize bir şey olmasın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Nisan 10, 2015, 14:22:14 »

sizce;

çok teşekkür ederim.

Benzer bir durum benimde başıma gelmişti. Yan bina inşaatında çelik kontrüksiyon kullanıldığından, çelik akasamları boyarken gemileri boyadıkları boya kullanılmış. Arabanın heryeri milyonlarca gri boya zerrecikleri ile kaplanmıştı. Bende çözüm ararken detailturkey.net sitesiyle tanıştım ve siteden sağolsunlar çok yardımcı oldular. Orta sertlikteki kil ile tüm boyayı temizlemiştim.  Sizde detailturkey.net sitesinde n yardım alabilirsiniz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Nisan 10, 2015, 15:06:36 »
arkadaşlar merhaba,

Toyota Protect'i sıfır aldığım aracıma yaptırdım bundan 4 ay evvel ve alırkende sordum bu bir boya korumamıdır cizilmelere karşı dayanıklımıdır diye.

dönen cevap hayır oldu nitekim bugün 0 aracımın kaportasında ön kaput üstü ve ön tamponda kurşun kalem ucu kadar 2 noktam var taş çarpması sonucu siyah renk aracım beyaz bu arada hiç bir koruma özelliği yok bilginiz olsun bu işlem çok farklı bir işlem

sadece show room parlaklığı ve kuş pisliklerine karşı koruma sağlıyor bence hiç bir artısı yok nitekim yaptırdım belki protectin farkını 5 sene sonra görürüm ama o zamana kadar kaportada kaç siyah noktam olur ve onun nekadar artısı olur bana ( showroom parlaklığının) bilemem yaptıracak olan arkadaşlar özellikle bilsin diye yazıyorum

kimseye cevap olarak anlaşılmasın

saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Nisan 10, 2015, 15:18:01 »
Benzer bir durum benimde başıma gelmişti. Yan bina inşaatında çelik kontrüksiyon kullanıldığından, çelik akasamları boyarken gemileri boyadıkları boya kullanılmış. Arabanın heryeri milyonlarca gri boya zerrecikleri ile kaplanmıştı. Bende çözüm ararken detailturkey.net sitesiyle tanıştım ve siteden sağolsunlar çok yardımcı oldular. Orta sertlikteki kil ile tüm boyayı temizlemiştim.  Sizde detailturkey.net sitesinde n yardım alabilirsiniz.

benimki o kadar sağlam bir boya değil. dış cephe yapılırken kullanılan boya, ayrıntısının bilmiyorum. ama elimle bile çıkıyor. ekstra bir işleme gerek var mı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Nisan 10, 2015, 23:56:18 »
Kaputa  en kalitesinden seffaf koruma yaptırın.Tam boy iyi kalite 800 tl yi buluyor.Biz arkadasin yeni passatina  sonax tan tam boyunu 800 tl ye yaptirmistim .Uzun yol yapanlar.için.turkiyede şart
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 21 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Nisan 13, 2015, 11:06:09 »

sizce;

çok teşekkür ederim.

arabayi servise görürdüm, keşke kurumadan getirseydin dediler. kurumadan tazyikli su ile bile çıkarmış. simdi pasta cila olacakmış.

aklınızda olsun. benzeri bir durumda kurumadan işlem yapmak en iyisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #134 : Nisan 19, 2015, 14:54:29 »
Bende aracımı toyota protect yaptırarak aldım daha hiç yıkamadım forumda cilalı şampuanların cila oranının az olduğu bunlarla yıkanabileceği söylenmiş fakat ben yinede bu ürünleri kullanmak istemiyorum alternatif ürün kullanan var mı protectli aracı neyle yıkıyorsunuz bebek şampuanı almayı düşünüyorum uygun olur mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Nisan 19, 2015, 15:23:04 »
Ben sıfır alirken kaputa tam boy şeffaf folyo ve geri kalan yerlere boya koruma yaptirmistim. Aracimi alali 7 ay olacak çok memnunum, öyle takıntılı filan değilim ama o sira protect çok mantikli gelmemisti, simdi yilda 1 defa boya koruma yaptirmayi düşünüyorum. Kaputa yaptırdığım şeffaf folyo 5 yıl garantili serviste yaptirdim merak edenler varsa hala ilk yaptırdığım günkü gibi sağlam ve ciziksiz duruyor.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '17
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Nisan 19, 2015, 16:59:01 »
Bende aracımı toyota protect yaptırarak aldım daha hiç yıkamadım forumda cilalı şampuanların cila oranının az olduğu bunlarla yıkanabileceği söylenmiş fakat ben yinede bu ürünleri kullanmak istemiyorum alternatif ürün kullanan var mı protectli aracı neyle yıkıyorsunuz bebek şampuanı almayı düşünüyorum uygun olur mu acaba?
fırça ile yıkamamak dışında yapacağınız çok fazla bir şey yok. Toyota nın sitesinde detaylı bilgi mevcut. Ben ilk aldığımda yaptırmıştım. 3 ay oldu oto yıkamada 3-4 kez yıkattım.  Ara sıra da benzinlikte şampuan ve su tuttururum bir sıkıntı olmadı henüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 7600
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Nisan 25, 2015, 00:45:59 »
Ben de aracı daha bayiden almadan Toyota Protect yaptırdım. Aracın ön camı hariç (sensörleri etkilememesi açısından) farlar dahil tüm dış yüzeye uygulandığı söylendi. Bu işlemi yaptırdığıma dair bir belge istedim "bizim sistemimizde kayıtlı bakıma geldiğinizde kontrol edilip ona göre işlem yapılıyor" dediler. Israrcı oldum bir fatura vermek zorunda kaldılar. Faturanın ben istemeden verilmemesi de ilginçti. Ancak hiçbir yerde 5 yıl garanti olduğuna dair bir ibare yok. Bu 5 yıl garanti meselesi yalnızca sözle söylendi. Yazılı olarak nerede belirtiliyor arkadaşlar?

Yapılan işlemden sonrası sonuç oldukça tatmin ediciydi. Bayide satış danışmanının önerisiyle showroomdaki protect uygulanmamış bir araca ve benim araca elimi sürdüğümde aradaki fark bariz şekilde hissediliyordu. Benim aracın kaportası diğerinin yanında oldukça pürüzsüz ve yumuşak bir his yaşatıyordu.

Yalnız bir de şu var. Geceden yağmur yağdığı ve sabahında güneşin açtığı günlerde sabah aracın yanına gittiğimde apartmanın park yerindeki diğer araçlarda yağmurdan eser yokken benim aracın üzerinde boncuk boncuk su biriintileri toplanmış oluyor. Bu su birikintileri kuruyunca içindeki toz zerreciklerini aracın üzerinde bırakıyorlar ve benim araç daha kirli görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #138 : Nisan 25, 2015, 00:49:50 »
Malesef aynen öyle oluyor :) Bende kendim bakım yapmıştım, yaptığıma pişman oldum. Aynen dediğiniz gibi elalemin arabası temiz dururken benim araba boncuk boncuk lekeli duruyordu :) Ama şu şekildeymiş, su tutarsanız geçermiş, diğerlerinin ki geçmezmiş.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Nisan 25, 2015, 00:50:10 »
@Azat Şeref (33553) Bu garantinin yazılı olarak verildiğini duymadım. Boncuklanma yapması normal boya koruma veya cila yapıldığının göstergesi ancak dediğiniz gibi kuruyunca su lekesi kalır.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.