Ooooooooo Zühtü Abi kapak yapmışsın![]()
![]()

güzel uğraşlar ama mekan ve de imkan lazım malesef yıkama ve cila işleri için
Latife yaptım abigüzel uğraşlar ama mekan ve de imkan lazım malesef yıkama ve cila işleri için
Aslında ben alan ve su bakımından rahatım. Okul lojmanında oturuyorum, ders zamanı dışında okul bahçesi bana ait. Su bedava, arabaya garaj da var... Cuma yıkamıştım arabayı, yarın sabah kısmetse yine yıkayacam (yıkamasam olur ama yıkayacam işte)... Şu an müdür yardımcılığı yapıyorum, öğleye kadar işler bitiyor... Telefonu masa başında beklemektense alıyorum telefonu yanıma, arabada bir şey icat edip temizlemeye başlıyorum; torpido temizliğidir, jant parlatmadır, motor temizliğidir, vs...
ama mekan konusunda rahatlığınız çok iyi
bizim öyle bir imkanımız yok malesef
evin önünde olduğu kadar olmadığı benzinlikte devam

yani yanyana gelince fark daha belirgin oldu"Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt vermek yerine yeni bir konu açmanız önerilir."
yukarıdaki uyarıya rağmen buraya yazayım dedim.
evin dışına mantolama yapıyorlar. üzerine de boya tabi. bu süre zarfında arabayı evin önünde bırakmamaya çalıştım ama nasıl olduysa bu sabah erken başlamışlar ve arabanın üzerine çok küçük noktalar halinde boya gelmiş. sanırım rüzgardan oldu. neyse. elimle büyük olanları çıkardım ama minik olanlar biraz zaman alacak.
sizce;
1. 1-2 saatimi vereyim tırnakla tek tek çıkarayım,
2. tiner gibi bir madde ile sileyim, (tiner alttaki kaplamaya zarar verir mi? başka ne tavsiye edersiniz?)
3. arabayı alırken "toyota protect" hediye edip, senede bir gelin ufak tefek hataları gideriyoruz demişlerdi. bu senede bir yaptıkları işlem nedir? küçüklerle uğraşmasam -zaten çok belli olmuyor- senelik kontrolde onlar da hallolur mu?
çok teşekkür ederim.
"Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
evin dışına mantolama yapıyorlar. üzerine de boya tabi. bu süre zarfında arabayı evin önünde bırakmamaya çalıştım ama nasıl olduysa bu sabah erken başlamışlar ve arabanın üzerine çok küçük noktalar halinde boya gelmiş. sanırım rüzgardan oldu. neyse. elimle büyük olanları çıkardım ama minik olanlar biraz zaman alacak.
sizce;
2. tiner gibi bir madde ile sileyim, (tiner alttaki kaplamaya zarar verir mi? başka ne tavsiye edersiniz?)
3. arabayı alırken "toyota protect" hediye edip, senede bir gelin ufak tefek hataları gideriyoruz demişlerdi. bu senede bir yaptıkları işlem nedir? küçüklerle uğraşmasam -zaten çok belli olmuyor- senelik kontrolde onlar da hallolur mu?
çok teşekkür ederim.
Benzer bir durum benimde başıma gelmişti. Yan bina inşaatında çelik kontrüksiyon kullanıldığından, çelik akasamları boyarken gemileri boyadıkları boya kullanılmış. Arabanın heryeri milyonlarca gri boya zerrecikleri ile kaplanmıştı. Bende çözüm ararken detailturkey.net sitesiyle tanıştım ve siteden sağolsunlar çok yardımcı oldular. Orta sertlikteki kil ile tüm boyayı temizlemiştim. Sizde detailturkey.net sitesinde n yardım alabilirsiniz.
"Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
sizce;
çok teşekkür ederim.
Bende aracımı toyota protect yaptırarak aldım daha hiç yıkamadım forumda cilalı şampuanların cila oranının az olduğu bunlarla yıkanabileceği söylenmiş fakat ben yinede bu ürünleri kullanmak istemiyorum alternatif ürün kullanan var mı protectli aracı neyle yıkıyorsunuz bebek şampuanı almayı düşünüyorum uygun olur mu acaba?
Bende kendim bakım yapmıştım, yaptığıma pişman oldum. Aynen dediğiniz gibi elalemin arabası temiz dururken benim araba boncuk boncuk lekeli duruyordu
Ama şu şekildeymiş, su tutarsanız geçermiş, diğerlerinin ki geçmezmiş.