Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31456 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #260 : Aralık 13, 2012, 11:09:03 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Servisten ilk 1000 km bakımı 1,5 - 2 saat sürer denilince kronik arızalara müdahale sanmıştım, belki bekleme süresini de hesaba katmışlardır. Vites değiştirme uyarı ışığı konusunda emin olamadım, belki de dediğiniz gibi gaza hızlı basıyorumdur, Auris de kökleyecek bu deyip 2500'de shift up uyarısı veriyordur. Yoksa 1. viteste 2300-2400 devirde 30-40 sn gitmek sonra duraklamak ekonomik olur mu ki? Bu tarz trafikte 2200'de falan ikiye geçiyorum... Neyse kafaya fazla takmamak lazım herhalde :)

1000 bakiminda yag su kontrolu, elle gozle kontrol var bir de iste nasilsiniz sıkıntı sikayet var mi diye sordular..

Shift isiginda ben sunu fark ettim, gaz pedalini biraz rahatlatirsaniz aninda sonuyor bu isik..

Ayna dugmelerine gelince, dediginiz gibi kontaga baglanabilir ama bunun yaninda dugme ile mudahale olmazsa olmaz.. Gecen dar bir yerden gecerken kapatmak zorunda kaldim hemen iceriden kapattim, eger kontaga bagli olsaydi cik bakalim isin icinden :)

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #260 : Aralık 13, 2012, 11:09:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #261 : Aralık 14, 2012, 00:02:23 »
Bir soru daha sorsam? Dikey bagaj filesi alan var mıdır? İşe yarar mı yoksa zamanla laçka mı olur?
AURIS 2012 COMFORT EXTRA PLUS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #262 : Aralık 14, 2012, 00:09:52 »
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Servisten ilk 1000 km bakımı 1,5 - 2 saat sürer denilince kronik arızalara müdahale sanmıştım, belki bekleme süresini de hesaba katmışlardır. Vites değiştirme uyarı ışığı konusunda emin olamadım, belki de dediğiniz gibi gaza hızlı basıyorumdur, Auris de kökleyecek bu deyip 2500'de shift up uyarısı veriyordur. Yoksa 1. viteste 2300-2400 devirde 30-40 sn gitmek sonra duraklamak ekonomik olur mu ki? Bu tarz trafikte 2200'de falan ikiye geçiyorum... Neyse kafaya fazla takmamak lazım herhalde :)

Olcay bey 1.viteste aracın ekonomik olmasını beklemeyin. Dediğiniz gibi kafayada takmamak gerek yoksa kafayı yicez hakkaten.

Bir soru daha sorsam? Dikey bagaj filesi alan var mıdır? İşe yarar mı yoksa zamanla laçka mı olur?

Çok kullanışlı zamanla bozulmuyor yeter ki çok ağır bir şey koymayın.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #263 : Aralık 15, 2012, 02:36:18 »
İzlenimlere devam:

Merkezi kilit sisteminin kontrolü olmamış. Açık mı kapalı mı belli değil. Daha kolay erişilebilir ve açık-kapalı olduğunu belli eder durumda olmalıydı. Keşke belli bir hıza çıkınca otomatik kilitleme özelliği de olsaydı.

Stepne yüzünden bagajda çok ölü alan var. Sanırım ince stepneyle bagaj hacmi derinlemesine arttırılabiliyor, uygulayan var mıdır?

Optitron gösterge olmamasının bir kaybı da sesli uyarılar. Fren sistemi hariç sesli uyarı yok anladığım kadarıyla, ışıklı uyarıların farkına varılmayabilir. Radyatörü delsek motoru elimize alacağız desenize... Önceki araçlarda ailecek 2 kez conta yakmışlığımız var da :)

Anahtarın uzaktan kumandası çok uzun mesafeden algılanabiliyor (Belki yeni model tüm araçlarda böyledir).

Kriko yerinden nasıl çıkıyor? Beceremedim :)

Bunlar aracı yeni aldığımdan ilk gözüme çarpan olumsuzluklar tabii. Eminim olumlu yanlarını sorunsuz bir şekilde 100 bin KM devirince, yakıt ekonomisini hissedince, 6 viteste kuş gibi gidince yaşayacağım.

Söylemeden de edemeyeceğim, insan sıfır araba alınca arabasını başka bir seviyormuş yahu :)
AURIS 2012 COMFORT EXTRA PLUS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #264 : Aralık 15, 2012, 08:55:21 »
Okay bey bunlar sevgi belirtisimi :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #265 : Aralık 15, 2012, 09:15:15 »
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #266 : Aralık 15, 2012, 14:00:25 »
merhaba. tüm yazışmaları okuyamadım ama belki vereceğim bilgiler daha önce verilmiş olabilir.

2012 temmuzda beyaz d4d conford extra aldım.

şuan arabam 10 000 km ye gelmek üzere

gram yağ eksiltme problemi yok

6. vites mükemmel bir ayrıcalık uygun bir yolda 200 km/saat hıza çıkabilirsiniz.

yakıt tüketimine gelecek olursam tamamiyle size bağlı ne kadar az yakabilir diye yaklaşık 100 km civarı bir uzun yolda deneme yaptım yol bilgisayarı 3,9 lt/100 km yi gösteriyordu(ortalama hız 90-100 km/saat)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #267 : Aralık 15, 2012, 16:22:39 »
İzlenimlere devam:

Merkezi kilit sisteminin kontrolü olmamış. Açık mı kapalı mı belli değil. Daha kolay erişilebilir ve açık-kapalı olduğunu belli eder durumda olmalıydı. Keşke belli bir hıza çıkınca otomatik kilitleme özelliği de olsaydı.

Stepne yüzünden bagajda çok ölü alan var. Sanırım ince stepneyle bagaj hacmi derinlemesine arttırılabiliyor, uygulayan var mıdır?

Optitron gösterge olmamasının bir kaybı da sesli uyarılar. Fren sistemi hariç sesli uyarı yok anladığım kadarıyla, ışıklı uyarıların farkına varılmayabilir. Radyatörü delsek motoru elimize alacağız desenize... Önceki araçlarda ailecek 2 kez conta yakmışlığımız var da :)

Anahtarın uzaktan kumandası çok uzun mesafeden algılanabiliyor (Belki yeni model tüm araçlarda böyledir).

Kriko yerinden nasıl çıkıyor? Beceremedim :)

Bunlar aracı yeni aldığımdan ilk gözüme çarpan olumsuzluklar tabii. Eminim olumlu yanlarını sorunsuz bir şekilde 100 bin KM devirince, yakıt ekonomisini hissedince, 6 viteste kuş gibi gidince yaşayacağım.

Söylemeden de edemeyeceğim, insan sıfır araba alınca arabasını başka bir seviyormuş yahu :)

Kapı kilidini kapı içindeki mandallara bakarak anlıcaz sanırım :) Yalnız kapılar kilitli olsa bile şöför kapısı içeriden kiltleri açmadan rahatlıkla açılıyor bu bir güzellik bence.. 20km hıza çıkınca kapıların otomatik kilitlenmesi için ayar yapılıyor sanırım serviste 40-50 tl ye, yalnız bazı servisler fırsatçılık yapıp alarm takılmazsa olmaz diyormuş fakat alarmdan bağımsız olarak ta bu işlem uygulanabiliyormuş..

Bagaj olayını servise söyledim "dedim ki eğer bunların bagaj hacmi 354 lt ise ingilterede satılan bagajı 5-6 parmak daha alçak olan aurislerin bagajı nasıl olurda 354lt olur" (videoya bakınca bagaj olayının iç yüzü ortaya çıkıyor  Toyota Auris review - CarBuyer )  bununla ilgili doyurucu bir cevap alamadım, çözüm bence de ince stepne ve içerideki plastik düzenleyiciyi sökmekten geçiyor..

Bir eleştiri de benden; yahu o 4 kapıya sensör koydunda şunların hangisi yandığını göstergede adam gibi gösterde hangi kapı açık kalmış anlayalım..

Not: Eleştirilerimizden araçlarımızı sevmediğimiz anlaşılmasın, bunlar olsaydı araçlarımızı daha çok verdik diyoruz :)  İnsan birşeyi/birini körü körüne seviyorsa orda bir sıkıntı vardır zaten, bu ilişki sizi mahveder :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #268 : Aralık 15, 2012, 19:13:22 »

Bir eleştiri de benden; yahu o 4 kapıya sensör koydunda şunların hangisi yandığını göstergede adam gibi gösterde hangi kapı açık kalmış anlayalım..

Abi sen geç kaldın daha önceki optitron gösterge olan seriden alsaydın . Hangi kapının veya bağaj kapağının açık olup olmadığını gösteriyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #269 : Aralık 15, 2012, 19:14:27 »
Abi sen geç kaldın daha önceki optitron gösterge olan seriden alsaydın . Hangi kapının veya bağaj kapağının açık olup olmadığını gösteriyor . :)

Ben yazacaktım saolsun Mahmut benim düşüncelerime tercüman olmuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #270 : Aralık 15, 2012, 19:21:53 »
Ben yazacaktım saolsun Mahmut benim düşüncelerime tercüman olmuş :D

Toyotayı anlamak kadınları anlamaktan da zor . :D

Hangi akla hizmet bir önceki modelde olan özelliği bir sonrakine katmazsın . Adı üstünde model yükseltiyorsun insan eski modele göre bir kaç şey ekler farklı olsun diye . Gerçi yaptıkları şekilde de amaçlarına ulaşıyorlar sonuçta bir önceki model yılına göre farklı oluyor araç .

Bildiğim önce arka kol dayamayı çıkardılar şimdi optitronu çıkarmışlar sıradakini sabırsızlıkla bekliyorum . :)
Auris alacaklar arkalarına bakmadan bayiye koşsunlar bu gidişle 4 tekerlek bir gövde direksiyon ve pedal alacaklar .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #271 : Aralık 15, 2012, 19:31:50 »
Toyotayı anlamak kadınları anlamaktan da zor . :D

Hangi akla hizmet bir önceki modelde olan özelliği bir sonrakine katmazsın . Adı üstünde model yükseltiyorsun insan eski modele göre bir kaç şey ekler farklı olsun diye . Gerçi yaptıkları şekilde de amaçlarına ulaşıyorlar sonuçta bir önceki model yılına göre farklı oluyor araç .

Bildiğim önce arka kol dayamayı çıkardılar şimdi optitronu çıkarmışlar sıradakini sabırsızlıkla bekliyorum . :)
Auris alacaklar arkalarına bakmadan bayiye koşsunlar bu gidişle 4 tekerlek bir gövde direksiyon ve pedal alacaklar .

Tamamen maliyeti azaltmak, başka hiçbir mantığı yok bunun. Müşteri memnun olsun gibi düşünce yok en dolu donanımlısında bile yağmur sensörü far sensörü yok. Hız sabitleyiciyi hiç katmıyorum bile. Bu kafayla giderlerse ilerde çok sıkıntı çekerler. Şahsım adıma ben bu aracı alırken fiyatı diğerlerine göre çok uygun diye aldım şuanda alacak olsam aynı aracı alır mıyım bilmiyorum. Ha memnun değil miyim memnunum ama neden var olan bir özelliği kaldırıpta sen müşteri memnuniyetini hiçe sayıyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #272 : Aralık 15, 2012, 19:38:09 »
Tamamen maliyeti azaltmak, başka hiçbir mantığı yok bunun. Müşteri memnun olsun gibi düşünce yok en dolu donanımlısında bile yağmur sensörü far sensörü yok. Hız sabitleyiciyi hiç katmıyorum bile. Bu kafayla giderlerse ilerde çok sıkıntı çekerler. Şahsım adıma ben bu aracı alırken fiyatı diğerlerine göre çok uygun diye aldım şuanda alacak olsam aynı aracı alır mıyım bilmiyorum. Ha memnun değil miyim memnunum ama neden var olan bir özelliği kaldırıpta sen müşteri memnuniyetini hiçe sayıyorsun.

Abi şimdide sen benim düşüncelerime tercüman oldun . :)

Benimde demek istediğim tam olarak buydu .

Fiyat olarak bakmadım ama auris halen mantıklı seçenek gibi gözüküyor ama bir önceki modelde olan özelliği çalmış .

Bende şahsım adına konuşacak olursam ben sırf toyotanın sorunsuzluğuna ve müşteri memnuniyetine güvenerek aracı aldım .(2009 model corolladan da çok memnun kalmıştım onunda etkisi yok dersem yalan olur ) Yaşadıklarımı burada tekrardan saymama gerek yok diceğim benim bir daha toyota almam mucize gibi bir şey olur . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #273 : Aralık 15, 2012, 21:36:54 »
Abi şimdide sen benim düşüncelerime tercüman oldun . :)

Benimde demek istediğim tam olarak buydu .

Fiyat olarak bakmadım ama auris halen mantıklı seçenek gibi gözüküyor ama bir önceki modelde olan özelliği çalmış .

Bende şahsım adına konuşacak olursam ben sırf toyotanın sorunsuzluğuna ve müşteri memnuniyetine güvenerek aracı aldım .(2009 model corolladan da çok memnun kalmıştım onunda etkisi yok dersem yalan olur ) Yaşadıklarımı burada tekrardan saymama gerek yok diceğim benim bir daha toyota almam mucize gibi bir şey olur . :(

Bak şimdi bozuldum. vay üçkağıtçılar vay.. ben tahmin ediyorum bu Toyota TR nin dangalaklığıdır.. Yurtdışından gelenlerde de aynı sıkıntı var mı acaba..

2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #274 : Aralık 15, 2012, 21:51:04 »

Bak şimdi bozuldum. vay üçkağıtçılar vay.. ben tahmin ediyorum bu Toyota TR nin dangalaklığıdır.. Yurtdışından gelenlerde de aynı sıkıntı var mı acaba..

Yurtdışından gelenlerden değilde yurtdışına gidenlere bakmak lazım :) Biliyorsunuz Auris Sakaryada üretiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #275 : Aralık 15, 2012, 22:03:59 »
İngiltere'deki ilanlara baktımda oraya giden Aurislerdede gösterge şuanda Türkiye'deki gibi değiştirilmiş. İlan linki aşağıda.

http://www.motors.co.uk/VehicleDetailsView.aspx?carid=30598243&imageNo=1&searchguid=9f1fe995-c4fd-49b9-8530-615580115f85

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #276 : Aralık 15, 2012, 22:08:48 »
Yurtdışından gelenlerden değilde yurtdışına gidenlere bakmak lazım :) Biliyorsunuz Auris Sakaryada üretiliyor.

Sakaryayı biliyorum da bir arkadaş sanki bir de dışarıdan gelen aurisler var demişti..

2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #277 : Aralık 15, 2012, 22:13:49 »
Sakaryayı biliyorum da bir arkadaş sanki bir de dışarıdan gelen aurisler var demişti..

Evet doğru söylüyorsunuz, yanlış hatırlamıyorsam İngiltere ve Japonyada üretilen Aurislerde vardı galiba. Birde onlara bakalım ama bildiğim kadarı ile 1.4 motor sadece ülkemizde üretiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #278 : Aralık 16, 2012, 00:12:58 »
Geçenlerde arabam.com'da okumuştum Aurisin üretimi moladan sonra ingiltereye kaydırılmış.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
Ynt: Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #279 : Aralık 16, 2012, 00:23:21 »
Geçenlerde arabam.com'da okumuştum Aurisin üretimi moladan sonra ingiltereye kaydırılmış.

Yeni Auris artık ingilterede üretilecek, Sakarya'da yeni Corolla üretilecek.