Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #280 : Aralık 16, 2012, 01:43:04 »
Ben yazacaktım saolsun Mahmut benim düşüncelerime tercüman olmuş :D

Optitronda her kapı için ayrı uyarı olduğuna emin misiniz bu arada?

Kılavuzu kurcalarken gözüme çarptı, optitron da bagaj içi bir, 4 kapı için bir uyarı ışığı var sanırım..

yani bagaj açık kaldı veya 4 kapıdan biri açık kaldı diye uyarıyor galiba o da..
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Aralık 16, 2012, 01:43:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Aralık 16, 2012, 02:14:27 »

Kılavuzu kurcalarken gözüme çarptı, optitron da bagaj içi bir, 4 kapı için bir uyarı ışığı var sanırım..

yani bagaj açık kaldı veya 4 kapıdan biri açık kaldı diye uyarıyor galiba o da..
Optitronda da göstermiyor ki nerenin açık olduğunu. Tam net hatırlamıyorum ama benim 2008 model varken arabadakilere kimin kapısı açık diye sorduğumu hatırlıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #282 : Aralık 16, 2012, 02:43:24 »
AURIS 2012 COMFORT EXTRA PLUS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Aralık 16, 2012, 02:47:42 »

Abi eminim .

Evet hepsini ayrı ayrı gösteriyor . Eğer bagaj ve herhangi bir kapı açıksa ortalama 1-2 saniyede bir önce bagaj kapağının açık olduğunu sonra hangi kapı veya kapılar açıksa onu gösteriyor .

Ekteki resimlere bakarsanız daha açıklayıcı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #284 : Aralık 16, 2012, 02:49:10 »
Samet Bey bu bilgi çok iyi oldu. Hemen serviste 20 km kapı kilitleme özelliğini sorgulayacağım. Bende 2 ufaklık var, güvenliğe ayrıca özen gösteriyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #285 : Aralık 16, 2012, 02:57:16 »
Arkadaşlar bu maliyet ucuzlatma olayları maalesef tüm sektörlerde oluyor. Önceden otomotive sektörüne destek veren firmalarda çalıştım, şimdi de beyaz eşya üretiminde çalışıyorum. Otomotivde genelde 4-5 senede bir platform model yeniliyorlar; ilk sene olası hatalar yüzünden riskli oluyor, son seneler hatalar açısından stabil oluyor ama bu sefer de ucuzlatma projeleriyle ürünün bazı detay özellikleri tırpanlanıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Aralık 16, 2012, 03:05:54 »
Optitronda da göstermiyor ki nerenin açık olduğunu. Tam net hatırlamıyorum ama benim 2008 model varken arabadakilere kimin kapısı açık diye sorduğumu hatırlıyorum.
Ben bile kendi aracımı yanlış hatırlamışım şimdi eski resimlerime bakınca farkettim...Ayrı ayrı bütün kapıları ve bagajı gösteriyordu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #287 : Aralık 16, 2012, 11:29:05 »
Abi eminim .

Evet hepsini ayrı ayrı gösteriyor . Eğer bagaj ve herhangi bir kapı açıksa ortalama 1-2 saniyede bir önce bagaj kapağının açık olduğunu sonra hangi kapı veya kapılar açıksa onu gösteriyor .

Ekteki resimlere bakarsanız daha açıklayıcı .

eyvallah mahmut, kılavuzda bunla ilgili ayrıntı göremedim..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #288 : Aralık 16, 2012, 11:39:46 »
Arkadaşlar bu maliyet ucuzlatma olayları maalesef tüm sektörlerde oluyor. Önceden otomotive sektörüne destek veren firmalarda çalıştım, şimdi de beyaz eşya üretiminde çalışıyorum. Otomotivde genelde 4-5 senede bir platform model yeniliyorlar; ilk sene olası hatalar yüzünden riskli oluyor, son seneler hatalar açısından stabil oluyor ama bu sefer de ucuzlatma projeleriyle ürünün bazı detay özellikleri tırpanlanıyor :)

Okay Bey ben olayın maliyetten dolayı tam olarak yapıldığını düşünmüyorum.. Toyota sorunsuzluk imajını koruyabilmek için muhtemelen elektronikten mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalışıyor. Klasik bir söz vardır "Elektronik şans işi diye"

Maliyet dersek;

Kapıların belirli bir hızdan sonra kapaması eminim ki sistem yazılı ile yapılacak zira mümkün. Çünkü belirli şartlar altında da zaten kapı kendini otomatik olarak kilitliyor.(örnek: kumandadan açma tuşuna basar ama hiç bir kapıyı açmazsanız 30sn. sonra kapılar tekrar kilitlenir.)

Bir foto eleman ile 2 gıdım kaplonun maliyeti ne olur 5lirayı bulmaz, koysana far sensörünü standart.(gece farları yakmayı unutarak gittiğim çok oluyor :)

Kapılar için o gösterge panelinde 4 tane diyot koymanın maliyeti ne olur? zaten her kapıdan sensör sinyali gelmiyor mu?

Maliyetten çok biraz "biz hazır yıllarca test edip onayladığımız parçaları kullanalım " mantığı var bunlarda sanırım..

2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Ynt: Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #289 : Aralık 16, 2012, 14:17:55 »
Yeni Auris artık ingilterede üretilecek, Sakarya'da yeni Corolla üretilecek.
Şu an bizim Aurisler şubat'a kadar üretilecek ama değil mi serkan abi?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #290 : Aralık 16, 2012, 15:07:47 »
Şu an bizim Aurisler şubat'a kadar üretilecek ama değil mi serkan abi?

Şubata kadar üretileceğini sanmıyorum çünkü yılbaşından sonra yeni Aurislerin satılması bekleniyordu. Aşağıdaki sitede Eylül-Ekim aynda Türkiyedeki Auris üretimi sonlacak diyor. Yani üretim bitmiş olabilir ellerindeki stoktan satıyor olabilirler.

http://otoajanda.com/1068/yeni-aurisin-turkiyede-uretimi-sonbaharda-bitiyor-yerine-c-sedan-corolla-geliyor-sirada-ucuncu-bir-model-var/
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #291 : Aralık 16, 2012, 15:49:03 »
Şubata kadar üretileceğini sanmıyorum çünkü yılbaşından sonra yeni Aurislerin satılması bekleniyordu. Aşağıdaki sitede Eylül-Ekim aynda Türkiyedeki Auris üretimi sonlacak diyor. Yani üretim bitmiş olabilir ellerindeki stoktan satıyor olabilirler.

http://otoajanda.com/1068/yeni-aurisin-turkiyede-uretimi-sonbaharda-bitiyor-yerine-c-sedan-corolla-geliyor-sirada-ucuncu-bir-model-var/
Kasım ayında 996 adet auris satılmış hemen onun ardından 994 adet ile Corolla geliyor.Stokta bayağı araç var galiba serkan abi.Ama ben Auristen asıl çıkışı Aralık ayında bekliyorum 1000-1200 adet satar bence.
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #292 : Aralık 16, 2012, 17:11:14 »
Kasım ayında 996 adet auris satılmış hemen onun ardından 994 adet ile Corolla geliyor.Stokta bayağı araç var galiba serkan abi.Ama ben Auristen asıl çıkışı Aralık ayında bekliyorum 1000-1200 adet satar bence.

Başka bir forumda Aurisin karaborsaya düştüğünü yazıyorlardı :) Adamın biri araç almak için gidiyor pazarlık yapmak istiyor adama doğru düzgün indirim yapmamışlar araç sayısı çok az filan demişler. Ne kadar doğrudur tartışılır ama doğru olma ihtimalide var tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #293 : Aralık 16, 2012, 17:25:34 »
Başka bir forumda Aurisin karaborsaya düştüğünü yazıyorlardı :) Adamın biri araç almak için gidiyor pazarlık yapmak istiyor adama doğru düzgün indirim yapmamışlar araç sayısı çok az filan demişler. Ne kadar doğrudur tartışılır ama doğru olma ihtimalide var tabi.
Haklısın serkan abi ama sonkar'da şubat ayında yeni aurisler gelecek demiş. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #294 : Aralık 16, 2012, 19:10:58 »

Ben kasımda alırken Plazadaki arkadaş artık auris bulmada sıkıntı yaşıyoruz, araç kalmayabilir karar verirseniz biran önce ayırtalım demişti.

Ben o ara satış politikasıdır, aralğı beklim fiyat düşer dedim. Dayanamadım aldım gene, iyi ki almışım aralıkta fiyat farketmedi :)

En son aralıkta 1000 bakımına gittiğimde plazada sergilenen 1 auris kalmıştı sadece, şimdi aklıma geldi..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #295 : Aralık 16, 2012, 19:45:07 »

Ben kasımda alırken Plazadaki arkadaş artık auris bulmada sıkıntı yaşıyoruz, araç kalmayabilir karar verirseniz biran önce ayırtalım demişti.

Ben o ara satış politikasıdır, aralğı beklim fiyat düşer dedim. Dayanamadım aldım gene, iyi ki almışım aralıkta fiyat farketmedi :)

En son aralıkta 1000 bakımına gittiğimde plazada sergilenen 1 auris kalmıştı sadece, şimdi aklıma geldi..

Abi boş ver fiyatı düşer çıkar almışsın aracın keyfine bak . Allah kaza bela vermesin gerisi önemli değil .

Ben aracı 15 Temmuz 2010 da aldım herkez 15 gün bekle 2011 yazar ruhsatta dedi hiç birini dinlemedim aldım araba 15 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam 1000 tl gibi zamlandı . Ama ucuzlasaydı bile takmazdım kafaya sonuçta araç yatırım için alınmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #296 : Aralık 16, 2012, 20:43:19 »
Abi boş ver fiyatı düşer çıkar almışsın aracın keyfine bak . Allah kaza bela vermesin gerisi önemli değil .

Ben aracı 15 Temmuz 2010 da aldım herkez 15 gün bekle 2011 yazar ruhsatta dedi hiç birini dinlemedim aldım araba 15 gün sonra yanlış hatırlamıyorsam 1000 tl gibi zamlandı . Ama ucuzlasaydı bile takmazdım kafaya sonuçta araç yatırım için alınmıyor .

Mahmut benim olayda tam tersi oldu, yıl 2010 aylardan kasım :) Gazetede toyotanın reklamını görüyorum o aralar babamın arabasıyla takılıyoruz. Auris zaten çok beğendiğim bir araç birde makyajlanmış ki arabaya hasta oldum :) Gittik oturduk pazarlığa beyaz renk alacağım koydum kafaya fiyatta anlaştık park sensörü, çelik jant, kapı bantları vs vs 43 bin lira vereceğiz. Herşey tamam kız demez mi beyaz renk yok en erken 1 aya gelir onda da zamlanabilir. Elimizdekilerden verelim diyorlar hazırda siyah ve gri renk araç vardı. Ya dedim siyahta fena değil hem zamda yememiş oluruz filan derken arabayı aldım araç aralık ayında 42 bin liraya düştü onu geçtim beyaz renkte biz aracı alırken gelmişti :D Kız tabiri caizse o arabayı bize ... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #297 : Aralık 16, 2012, 20:48:00 »
Mahmut benim olayda tam tersi oldu, yıl 2010 aylardan kasım :) Gazetede toyotanın reklamını görüyorum o aralar babamın arabasıyla takılıyoruz. Auris zaten çok beğendiğim bir araç birde makyajlanmış ki arabaya hasta oldum :) Gittik oturduk pazarlığa beyaz renk alacağım koydum kafaya fiyatta anlaştık park sensörü, çelik jant, kapı bantları vs vs 43 bin lira vereceğiz. Herşey tamam kız demez mi beyaz renk yok en erken 1 aya gelir onda da zamlanabilir. Elimizdekilerden verelim diyorlar hazırda siyah ve gri renk araç vardı. Ya dedim siyahta fena değil hem zamda yememiş oluruz filan derken arabayı aldım araç aralık ayında 42 bin liraya düştü onu geçtim beyaz renkte biz aracı alırken gelmişti :D Kız tabiri caizse o arabayı bize ... :)

Abi boş ver hayırlısı böyleymiş demek ki belkide o beyaz aracı alan şimdi yağ eksiltme sorunuyla uğraşıyordur . Biliyorsun o dönem satılanların bir kısmı sorunlu . :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 110 kere teşekkür etti
« Yanıtla #298 : Aralık 16, 2012, 20:50:46 »
Abi boş ver hayırlısı böyleymiş demek ki belkide o beyaz aracı alan şimdi yağ eksiltme sorunuyla uğraşıyordur . Biliyorsun o dönem satılanların bir kısmı sorunlu . :(

Tabi orası öylede şimdide bi oto yıkamacı açabilecek kadar yıkama ekipmanım var :D birdaha siyah mı tövbeeee :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #299 : Aralık 16, 2012, 20:52:46 »

Her ne kadar arabayı yatırım için almasak da bak o işte insanın içine otururur  :)

Benim elemanda bak beğendiysen ayırtalım al falan diyor, araç bulmakta sıkıntı çekiyoruz falan oldu.. Dedim aralıkta fiyatlar düşmesin içime otururur, yok düşmez emin olabilirsiniz dedi. Düşerse senden alırım bak farkını dedim güldü falan..  Neyse 1 aralık geldi baktım liste fiyatları değişmedi en azından, belki daha iyi indirim falan yaparlar ama..

Bakıyorum da 2-3 yıldır fiyatlar nerden nereye gelmiş.. Bakarsın bizim araçlar yatırım olur Mahmut :)
2021 Corolla 1.5   MDS