Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31457 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Eğitim
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #220 : Aralık 05, 2012, 17:15:32 »
Hayirli olsun, iyi fiyat :) yaninda hediye ne aldiniz, bir de trafik sigortasi ve temmuz pulu onlardan mi..

Ben de 1453 km yapmisim bu arada 1000 bakimina geldim servis elemani fark etti  :)

Su anlin arabada bir skinti yok

Hocam hediye mediye vrmediler sormayın:).. yani arka park sensörü paspas birde vergi.. okadar.. size şunu sorsam şehir içi , şehir dışı ve ortalama yakıt tüketiminiz nedir? en cok merak ettiğim bu. benzinli bir araçtan dizel bir araca geçtim.. tek sebebi yakıt tasarrufu.. kitapcıktaki yakıt tüketimini görebiliyormusunuz?

Ayrıca herkeze  teşekkür ederim. Benim icin en önemli kriter müşteri memnuniyeti güler yüz ve teknik destektir. yorumlarda bunu göremedim ama sınıfında alabileceğim en azından yeni astraya göre cok daha mantıklı bir secim auris. Umarım teknik destekte sorun yaşamayız..
Toyota auris 1.4 dizel 2012 model

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #220 : Aralık 05, 2012, 17:15:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #221 : Aralık 05, 2012, 17:22:39 »
Hocam hediye mediye vrmediler sormayın:).. yani arka park sensörü paspas birde vergi.. okadar.. size şunu sorsam şehir içi , şehir dışı ve ortalama yakıt tüketiminiz nedir? en cok merak ettiğim bu. benzinli bir araçtan dizel bir araca geçtim.. tek sebebi yakıt tasarrufu.. kitapcıktaki yakıt tüketimini görebiliyormusunuz?

Ayrıca herkeze  teşekkür ederim. Benim icin en önemli kriter müşteri memnuniyeti güler yüz ve teknik destektir. yorumlarda bunu göremedim ama sınıfında alabileceğim en azından yeni astraya göre cok daha mantıklı bir secim auris. Umarım teknik destekte sorun yaşamayız..

Ben şehiriçi çok sıkışık olmayan trafikte kullanıyorum yaz aylarında 5.2-5.3 litre kış aylarında 5.3-5.6 arasında değişiyor. Şehirler arasın Ankara - İstanbul arası 4.3-4.6 litreyle gidiyorum.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #222 : Aralık 05, 2012, 18:00:30 »

Bu konuya bir göz atarsan kafanda bişiler oluşur ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47039.0
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Eğitim
« Yanıtla #223 : Aralık 05, 2012, 18:28:10 »
Ben şehiriçi çok sıkışık olmayan trafikte kullanıyorum yaz aylarında 5.2-5.3 litre kış aylarında 5.3-5.6 arasında değişiyor. Şehirler arasın Ankara - İstanbul arası 4.3-4.6 litreyle gidiyorum.

hocam araçta yakıt tüketimini gösteren göstergeler varmı.. oyle bir aldıkki aceleye geldi cok detaylı inceleyemedim:) aracı daha teslim almadım yarın alıcam. cuma günü balıkesirden istanbula gidicem.. balıkesir yalova arası 220 km..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #224 : Aralık 05, 2012, 18:36:55 »
Şoktayım bu kadar ses mi gelirmiş yahu :wacko: Astradan da C4'tende ciddi sinir bozucu sesler geliyor.
Aynen abi bızımkılerde mesela teypten olsun klımadan olsun ses gelmiyor.Sadece üst havalandırmada klıma son hızlarda açıkken geliyor.Geçenlerde Würth silikon sprey aldım hiç ses kalmadı. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #225 : Aralık 05, 2012, 18:38:04 »

Aralığı beklesem fiyat değişir mi diye düşünmüştüm demek ki çok fark etmemiş..

48.500'e aldım bende kapı çıtaları metre gösteren park sensörü vergi ve bir yıllık zorunlu sigortayı hediye ettirmiştim..

Bugun 1000 km bakımı yaptırdım, ücretsiz kontroller yapıldı araç yıkandı..
190tl ye zar zor paspasları ve bagaj havuzunu aldım, bej yokmuş siyah aldım kapı altları vs siyah olduğu için güzel uydu..Orjinal Paspas tavsiye edilir :) kenarları falan yüksek toz toprağı güzel hapsedecek..

Paspasları alırken bir baba oğul yanaştı yakıt sarfiyatını sordu, "şu anda bende 5.6 larda" dedim, "biz daha 6,7 nin altına düşemedik" dediler..

Bornovanın evka-4 tarafında oturuyorum ve tepeye çıkarken genelde dipgaz çıkıyorum yeni hevesle, yaptığım km lerin bir kısmı çevre yolu bir kısmı hafif sıkışık bir kısmı da çok sıkışık trafikte. Şu anda gösterge 5.6 da ve muhtemelen daha da düşecek..Yakıt sarfiyatı iyi bence..

Performansını merak edenlere; 1-2 falan değil 3 viteste bile yokuşları tırmanırken 205 lik lastikler arabayı zor zaptediyor :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Eğitim
« Yanıtla #226 : Aralık 05, 2012, 18:38:45 »
Bu konuya bir göz atarsan kafanda bişiler oluşur ;)

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=47039.0

Hocam Teşekkür ederim. umarım bu verileri yakalarız müthiş. opel corsa benzinli araç kullanıyordum şehir içi 100 km de 10 lt :) fecii..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Eğitim
« Yanıtla #227 : Aralık 05, 2012, 18:41:11 »

48.500'e aldım bende kapı çıtaları metre gösteren park sensörü vergi ve bir yıllık zorunlu sigortayı hediye ettirmiştim..

190tl ye zar zor paspasları ve bagaj havuzunu aldım, bej yokmuş siyah aldım kapı altları vs siyah olduğu için güzel uydu..Orjinal Paspas tavsiye edilir :) kenarları falan yüksek toz toprağı güzel hapsedecek..

Paspasları alırken bir baba oğul yanaştı yakıt sarfiyatını sordu, "şu anda bende 5.6 larda" dedim, "biz daha 6,7 nin altına düşemedik" dediler..

Bornovanın evka-4 tarafında oturuyorum ve tepeye çıkarken genelde dipgaz çıkıyorum yeni hevesle, yaptığım km lerin bir kısmı çevre yolu bir kısmı hafif sıkışık bir kısmı da çok sıkışık trafikte. Şu anda gösterge 5.6 da ve muhtemelen daha da düşecek..Yakıt sarfiyatı iyi bence..

Performansını merak edenlere; 1-2 falan değil 3 viteste bile yokuşları tırmanırken 205 lik lastikler arabayı zor zaptediyor :)

Hayırlısı hocam. şu metre gösteren park sensörünü bana bu araçlarda olmaz dediler.. telefon acıp bastırayım da yapsınlar yada neyse farkı verelim ya:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #228 : Aralık 05, 2012, 18:49:23 »
Hayırlısı hocam. şu metre gösteren park sensörünü bana bu araçlarda olmaz dediler.. telefon acıp bastırayım da yapsınlar yada neyse farkı verelim ya:)

ayıp etmişler :) bana da yok sesli verelim falan dediler baya ısrar ettim, satıcı yetkiliye gitti geldi falan "tamam ikna ettim metre gösteren olacak dedi"

önceki aracımda sesli vardı ama bu baya bi hoşuma gitti..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
    • Eğitim
« Yanıtla #229 : Aralık 05, 2012, 18:54:45 »
ayıp etmişler :) bana da yok sesli verelim falan dediler baya ısrar ettim, satıcı yetkiliye gitti geldi falan "tamam ikna ettim metre gösteren olacak dedi"

önceki aracımda sesli vardı ama bu baya bir hoşuma gitti..
cc
aradım şimdi metreli verecekler:).. sizlerle tanışmak güzel oldu :).. Artık aracın kullanımını özelliklerini göstergelerini şusunu busunu bol bol size sorar degerli zamanlarınızdan bir miktar alırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #230 : Aralık 05, 2012, 23:03:21 »
Merhabalar,

Ben de Samet bey gibi Auris D4D aliyorum, almali miyim derken aldım gitti. Şiparişi verdim, işlemler sürüyor.

Umarım yağ yakma sorunu olmaz, başlıkta Mart 2012'den sonra üretilenlerde sıkıntı yok denmiş. Sizde nasıl Samet bey, yağ eksiltiyor mu?
Araştırmayı seven biri olmama karşın hakkında spekülasyon olan böyle bir ürüne yine de bu parayı verdim :) Marka güvenilirliği bu olsa gerek...

Garantiyi uzatıyorum. Extra karter koruması yok çünkü aracın motoru pozisyon olarak yukarda dediler. Arka camlara küçük kızlarım güneşten rahatsız olmasın diye koyu cam filmi taktırayım diyorum, sizce faydası olur mu?

Saygılarımla
AURIS 2012 COMFORT EXTRA PLUS DİZEL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #231 : Aralık 05, 2012, 23:13:44 »
araclarını iyi günlerde kullansın bütün arkadaşlar.okay bey arka yanlara kaliteli bir film çok işinize yarar.2 numara yerine en koyusundan 3 numara yaptırın.Ben sonaxtan yanlara 150 tl vermiştim.Bayagı farkediyor.yazın çocuklar rahat rahat yolculuk yaptılar.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #232 : Aralık 05, 2012, 23:25:02 »
Merhabalar,

Ben de Samet bey gibi Auris D4D aliyorum, almali miyim derken aldım gitti. Şiparişi verdim, işlemler sürüyor.

Umarım yağ yakma sorunu olmaz, başlıkta Mart 2012'den sonra üretilenlerde sıkıntı yok denmiş. Sizde nasıl Samet bey, yağ eksiltiyor mu?
Araştırmayı seven biri olmama karşın hakkında spekülasyon olan böyle bir ürüne yine de bu parayı verdim :) Marka güvenilirliği bu olsa gerek...

Garantiyi uzatıyorum. Extra karter koruması yok çünkü aracın motoru pozisyon olarak yukarda dediler. Arka camlara küçük kızlarım güneşten rahatsız olmasın diye koyu cam filmi taktırayım diyorum, sizce faydası olur mu?

Saygılarımla
Okay Bey hayırlı olsun aracınız. Allah kaza bela vermesin. Cam filmi hem göze hoş geliyor, hem de faydası var. Bende yaza doğru yaptırmayı düşünüyorum.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #233 : Aralık 05, 2012, 23:41:50 »
Merhabalar,

Saygılarımla

Aileye hoş geldiniz :)

1500 km ye yaklaştım yağ eksiltme fark etmedim, bugün servise girdi kontrol edildi ekleme falan belirtilmemiş..
Satan satış görevlisi kesinlikle böyle bişey yaşamayacaksınız içiniz rahat olsun dedi. Toyota Türkiye'ye mail attım, cevap vermişler tel no istemişler, gönderdim telefonu aradılar. Bir bayan baya bir anlattı öyle bir sorun çıktı bazı araçlarda ama kronik bir sorun değil diye ısrar etti, sorunu kronik olarak kabul etmiyorlar. Düşük oranda sorun meydana geldi hepsi serviste ücretsiz halledildi dedi.. Benim tahminim kronik bir sorun olarak görmediklerini belirtmekle birlikte gerekli önlemleri aldıkları yönünde..

Cam filmini arabayı alırken araştıramadım(körü körüne yaptırmak da istemedim) ama yaz gelmeden mutlaka yaptırmak istiyorum bende, şart.

Alt koruma işine gelince, motorun yüksekte olmasından ziyade kedi falan girmesin diye yaptırasım var benimde ama metal değil plastik istiyorum..Malum metaller kaza anında motorun düşmesini engelleyip yolcular için tehlike arz ediyorlar..

Tekrardan hayırlı olsun :)

Edit :
yazın bizim bir arkadaşın aracına kedi girmiş alttan, motor çalışınca kedi sakatlanmış, kediyi veterinere yetiştircez derken kedi ısırmış. haydi bakalım kuduz aşısına, yurtdışına çıkacaktı aşılar bitmeden salmadılar :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #234 : Aralık 06, 2012, 01:25:59 »

Maşallah allah kaza bela vermesin tekrardan. Yalnız birşey anlamadım ben, trafik sigortası ve vergi zaten aracın anahtar teslim fiyatına dahildir. Siz isterseniz bu işlemleri kendim yaptıracağım dersiniz anahtar teslim fiyattan düşerler ruhsat,plaka masrafları,bandrol ve trafik sigortasını. Neden hediye diyorlar bunu anlamadım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #235 : Aralık 06, 2012, 02:38:00 »
Hocam Teşekkür ederim. umarım bu verileri yakalarız müthiş. opel corsa benzinli araç kullanıyordum şehir içi 100 km de 10 lt :) fecii..

Yakalayacağınızı düşünüyorum sakin kullanımda, 10lt mi Allah koru yarabbim :D
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #236 : Aralık 06, 2012, 08:28:52 »
Maşallah allah kaza bela vermesin tekrardan. Yalnız birşey anlamadım ben, trafik sigortası ve vergi zaten aracın anahtar teslim fiyatına dahildir. Siz isterseniz bu işlemleri kendim yaptıracağım dersiniz anahtar teslim fiyattan düşerler ruhsat,plaka masrafları,bandrol ve trafik sigortasını. Neden hediye diyorlar bunu anlamadım?

Vergi dahil de trafik sigortasi cogu markada dahil degildir liste fiyatina, opelde fiyat alirken biz karismayiz demislerdi mesela..hyundai keza oyle vs.
http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex fiyat listesinin altindaki nota bakarsaniz belirtir zaten..siz sesinizi cikarmazsaniz size kalabilir, ben ozellikle fiyata dahil olsun diye belirtmistim..

Plaka masraflari falan da onlardan tabi o konuda gaklisiniz..

Edit : artik trafik sigortasi olayi eskisi gibi degil bildigim kadari ile, arac sahibinin vukuatli bir gecmisi var ise cok yuksek degerler cikabiliyor..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #237 : Aralık 06, 2012, 12:38:08 »
Evet ben de baktım şimdi çoğu markada trafik sigortası dahil değildir diyor internet sitesinde yalnız opelin sitesinde göremedim bu ibareyi. Araç alma sürecinde belki 15 tane bayiyle görüştüm hiçbiri trafik sigortasını siz karşılayacaksınız dememişti. Aldığım bayiyle de aramızda hiç trafik sigortası muhabbeti olmadı zaten. Siz de vergi sigorta hediye deyince şaşırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #238 : Aralık 06, 2012, 18:44:01 »
Evet ben de baktım şimdi çoğu markada trafik sigortası dahil değildir diyor internet sitesinde yalnız opelin sitesinde göremedim bu ibareyi. Araç alma sürecinde belki 15 tane bayiyle görüştüm hiçbiri trafik sigortasını siz karşılayacaksınız dememişti. Aldığım bayiyle de aramızda hiç trafik sigortası muhabbeti olmadı zaten. Siz de vergi sigorta hediye deyince şaşırdım.

ödenmişse sorun yok hocam :)  opel izmir mermerlerden fiyat almıştım, orda da sormuştum trafik sigortası size ait demişlerdi... toyota'da ilk başta size ait dediler, benim ısrarımla kabul ettiler..

bilmiyorum diğer arkadaşlarda durum nasıl..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #239 : Aralık 06, 2012, 18:54:24 »