Gönderen Konu: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?  (Okunma sayısı 31443 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« : Kasım 04, 2012, 11:02:37 »
Dün eşimle söyle bir çıktım Toyotaya gittim, Auris ile bir test sürüşü yaptık. Eşin de bol bol kullandığı için onun  da kullanmasını istedim, eski araçtan sonra zorlanmasın diye. Mevcut aracımız Hyundai i10, mükemmel bir görüş açısı ve kullanım kolaylığı var..Eşim yadırgamadı Auris i..

Gaza geldik alıyoruz gibi, fakat birkaç konu paylaşmak istiyorum..

1. Satış temsilcisi hemen ayırtalım bak istediğiniz kalmaz dedi(içi bej, dışı füme veya siyah alacağız sanırım), Mevcut Auris üretimi devam ediyor değil mi henüz stok sorunu olur mu?

2. 47.300 fiyat verdi comfort extra d4d için, artı 600tl lik iç dış koruma ömür boyu garantili filim artı 2 yıl garaninti extra ile 48000 düz hesap dedi. bir ay önceki fiyatlara göre baya yükselmiş fiyatlar sanırım, yeni kasa+ yılsonu olayından aralığı beklesek indirime girer mi?

3. Bizim araca 18.000 bedel biçtiler, bu demek ki bizim araç 20.000 eder :) siparişi verip bizim aracı satmamız için 15 gün süre veriyorlar 15 gün sonunda satamazsak 18.000 den alcaklarmış biizm aracı.

4. Auris'in alt yüksekliği ve burun yüksekliği nedir? Serviste ölçmeyi unuttum. Şöyle ki aracı evin önüne park ederken burnunu balkonun altına sokacağım..

5.Satış temsilcine 2 kere sordum comfort extra da VSC var dedi, fakat baktım bröşürde yok, 1500 tl gibi bir farkı olcak sanırım compfort plus'ın. Comfort PLUS almalıyım değil mi ?

İLgilenenlere teşekkürler :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 04, 2012, 11:02:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 54 ES ?
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #1 : Kasım 04, 2012, 11:20:10 »
Öncelikle stok sorunu olacağını zannetmiyorum fakat istediğiniz kombinasyonu bulamayabilirsiniz belki..

2-indirim olabilir fakat ben Ocak'ta alırken 48.500'dü..fiyatlar normal yani..

5-VSC bende yok , kullanıma göre sıkıntı olabilir..ben alıştım araba kendini bırakınca kontra veriyorum topluyor fakat toplayamazsam konu açarım arabam gitti diye :) temkinli kullanacaksanız sorun yok,VSC'sizde olsa olur..

Yakıt konusundada inanılmaz memnun kalacağınızdan emin olabilirsiniZ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2012, 11:28:55 »
Bari corolla alsaydın
auris son zamanlarda sorunlarla boğuşuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 04, 2012, 11:40:25 »
Plazadaki satıcı tamamen amatörmüş anladığım kadarı ile. Öncelikle comfort extrada VSC yok. Bende de comfort extra mevcut ama şimdiki aklım olsa idi comfort plus alırdım. VSC bana göre çok önemli bir kriter oldu artık. Aracın stok durumu ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum, başka plazalarıda gezmenizi tavsiye ederim. Önceki aracınız hangi renk bilmiyorum ama siyah araç temizlik konusunda çok sıkıntılı. Ben olsam beyaz yada gri tercih ederdim. Birde aracınızı alırken sıkı pazarlık yapın, fiyatta çok düşme yapmazlar ama alabildiğiniz kadar hediyeler alın. Örneğin, bagaj havuzu, plastik paspas, yoksa çelik jant, park sensörü gibi.
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 04, 2012, 11:55:36 »
Bu kadara kisa surede bu kadara cevap :) toyota kalitesi bu olsa gerek..

İsimleri goremiyorum cevap yazarken mobilden kusura bakmayin :)

1. fiyat icin diger bayiye de ugrayacagim, tanidik var gibi birseyler daha yapmalarini bekliyorum. Kararsizdin pazarliga iyice girmedim daha :)

2.corolla alamiyoruz sedan arac, izmir trafiginde surekli killanacagimiz bir arac ve garajda da skinti cikarabilir, ayrica esim de kullanacak, mini aractan sonra arkayi toparlamada skinti olabilir..

3. Test surunu otomatikte yaptim fazlada performansini deneyemedim ama bana yeteek gibi bakalim , 6 vites olayi cok iyi..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 04, 2012, 11:56:42 »
Bir park sensoru her turku hediye etmeleri lazim zaten :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 04, 2012, 11:58:58 »
Bir park sensoru her turku hediye etmeleri lazim zaten :)

Siz istemezseniz hiçbir şey hediye etmeden satarlar size aracı. Bu arada yan kapı bantlarını da hediye ettirin :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 04, 2012, 12:03:41 »
bu fiyat multimode şanzıman için mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 04, 2012, 12:16:42 »
Samet bey bana kalsa hiç bulaşmayın .

Toyota yı karalamak istemem ama ben toyota almaya ve başka birine tavsiye etmeye  tövbe ettim . Yinede seçim sizin hayırlısı ne ise o olsun .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 04, 2012, 12:16:45 »
Oktay bey duz vites.. Kasim girince fiyatlar zamlanmis o canimi skti biraz..

Kapi bandi benim de aklimda var  aslinda..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 04, 2012, 12:17:31 »
Samet bey bana kalsa hiç bulaşmayın .

Toyota yı karalamak istemem ama ben toyota almaya ve başka birine tavsiye etmeye  tövbe ettim . Yinede seçim sizin hayırlısı ne ise o olsun .

Hocam toyotadan mi toyota turkiyeden dolayi mi
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ynt: Ynt: Auris D4D Aliyorum/Almali miyim?
« Yanıtla #11 : Kasım 04, 2012, 12:34:02 »
Hocam toyotadan mi toyota turkiyeden dolayi mi

Samet bey benim toyotayı secme nedenim sorunsuzlugu ve firma güvenilirliği idi ama ikisinide bulamadım.
Merkez beni 1.5 aydır yağ yakma problemi ile ilgili arıyacak ama ne arayan var ne soran.  Gerçi servis en sonunda onarımı kabul etti ama merkezin 1.5 aydır bana ara ara arayıp kendilerden cevap beklediğimi söylememe rağmen dönüş yapmaması hiç hoş değil.

Ben bir daha da toyotanın bırakın arabasını iğnesi olsa almam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 04, 2012, 13:32:23 »
Mahmut bey, tahmin ettiğim gibi sorun aslında Toyota Türkiye sorunu. Hangi markanın yetkili servisi çok iyi iş yapıyor Türkiye'de desek sanırım cevabı çok zor olur..

Eşim mühendistir, arabalarla çok ilgisi yoktur ama Toyota deyince bir farklı bakar. Endüstride Toyota Felsefesi diye bişey vardır der, Kurumsal olarak ta çok sağlam bir firma aslında ama maalesef bizim Türkiye'dekilerin yaptığı iş ortada..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Kasım 04, 2012, 15:04:14 »
Mahmut bey, tahmin ettiğim gibi sorun aslında Toyota Türkiye sorunu. Hangi markanın yetkili servisi çok iyi iş yapıyor Türkiye'de desek sanırım cevabı çok zor olur..

Eşim mühendistir, arabalarla çok ilgisi yoktur ama Toyota deyince bir farklı bakar. Endüstride Toyota Felsefesi diye bişey vardır der, Kurumsal olarak ta çok sağlam bir firma aslında ama maalesef bizim Türkiye'dekilerin yaptığı iş ortada..

Samet bey haklısınız Türkiye de bir çok firmada durum böyle . Ama Toyota Türkiye de ve bir çok yerde sorunsuzluğu ve müşteri memnuniyeti ün salmış bir marka ve ben aracı alırken toyota onatçanın yanında renault mais vardı orda da megane sport tourer u çok beğendim üstelik bir çok donanım fazlalığı olmasına rağmen corolla dan 2000 tl daha ucuzdu ve bayi benim o zamanki 2009 corolla ma 500 tl daha fazla fiyat biçmişti . Ama ben renault sorunludur diyerek gidip daha boş bir arabayı 2000 tl fazla vererek aldım ve ciddi bir sorun yaşadım sorun yaşayabilirim sonuçta kul yapası ama sorunu çözümü konusunda servisin ve genel merkezin takındığı tavır beni hiç memnun etmedi bu sorunu renaultta yaşamış olsaydım belkide bu kadar zoruma gitmezdi ben ozaman 2000 tl yi şimdiki yaşadığım sıkıntıyı yaşamayim diye ödemiştim ama gelin görün ki boşu boşunaymış .
Hatta eski aracımı takas olarak kullansa idim aradaki fark 2500 tl olacaktı .

Neyse fazla uzatmaya gerek yok benim anladığım Türkiye de bir ürüne müşteri hizmetleri iyi diye fazla para vermeye gerek yok alın birini vurun ötekine hepsi aynı .

Size de tavsiyem 1.6 dizel bir araca bakmanız . Renault un yeni 1.6 dizelleri 130 bg o maddi açıdan beni zorlar derseniz 1.5 110 bg lik dci lerde çok güzel . Unutmadan benimki si sadece tavsiye son karar ilk mesajımda da dediğim gibi yine size kalmış en son tavsiye olarak bütün araçları test etmeden gidip araç almayın en azından daha sonra aklınız başka otomobillerde kalmaz .  Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun umarım seçiminiz de sonradan pişmanlık yaşamazsınız .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 04, 2012, 16:52:10 »
o balkonun altına burun sokma olayı çok sıkıntı aklıma gelmişken söyleyim dedim... bende arabamı o şekilde park ediyorum .... bir keresinde arabada 5 kişiyiz balkonun altına soktum kaputu arada 4 5 cm mesafe kaldı balkon ile kaput arasında  4 kişi birden arabadan inince araba bir yükseldi direk kaput balkonda :) sonra ezik kaputla aylarca gezdim ve öyle sattım aracı... auris e gelince genel şikayeti takırtıları tukurtuları  d4d motorlardada yağ yakıyor diyenler var ben olsam 2013 auris i beklerdim fiyat arasında 1 2 fark olur ama bence değer güncel kasa bir arabaya binersiniz şu an autoshow da bile sergileniyor araba 1 kaç ay bekleyin bence.. 
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 04, 2012, 18:23:03 »
o balkonun altına burun sokma olayı çok sıkıntı aklıma gelmişken söyleyim dedim... bende arabamı o şekilde park ediyorum .... bir keresinde arabada 5 kişiyiz balkonun altına soktum kaputu arada 4 5 cm mesafe kaldı balkon ile kaput arasında  4 kişi birden arabadan inince araba bir yükseldi direk kaput balkonda :) sonra ezik kaputla aylarca gezdim ve öyle sattım aracı... auris e gelince genel şikayeti takırtıları tukurtuları  d4d motorlardada yağ yakıyor diyenler var ben olsam 2013 auris i beklerdim fiyat arasında 1 2 fark olur ama bence değer güncel kasa bir arabaya binersiniz şu an autoshow da bile sergileniyor araba 1 kaç ay bekleyin bence..

1-2 fark olacagini bilsem sorun degil de fark daha yuksek olacak tahminimce..

Yeni kasa mevcut kadar kullanisli degil sanirim bir de, bunun bardakliari torpidosu kapi icleri falan cok fonksiyonel, o da hosuma gidiyor..

Burun mecbur sokacagiz baska sansim yok, kapini onunde birakmam araci. Gerekirse biraz zemini oyacagiz artik.. :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Kasım 04, 2012, 18:27:28 »
Samet bey haklısınız Türkiye de bir çok firmada durum böyle . Ama Toyota Türkiye de ve bir çok yerde sorunsuzluğu ve müşteri memnuniyeti ün salmış bir marka ve ben aracı alırken toyota onatçanın yanında renault mais vardı orda da megane sport tourer u çok beğendim üstelik bir çok donanım fazlalığı olmasına rağmen corolla dan 2000 tl daha ucuzdu ve bayi benim o zamanki 2009 corolla ma 500 tl daha fazla fiyat biçmişti . Ama ben renault sorunludur diyerek gidip daha boş bir arabayı 2000 tl fazla vererek aldım ve ciddi bir sorun yaşadım sorun yaşayabilirim sonuçta kul yapası ama sorunu çözümü konusunda servisin ve genel merkezin takındığı tavır beni hiç memnun etmedi bu sorunu renaultta yaşamış olsaydım belkide bu kadar zoruma gitmezdi ben ozaman 2000 tl yi şimdiki yaşadığım sıkıntıyı yaşamayim diye ödemiştim ama gelin görün ki boşu boşunaymış .
Hatta eski aracımı takas olarak kullansa idim aradaki fark 2500 tl olacaktı .

Neyse fazla uzatmaya gerek yok benim anladığım Türkiye de bir ürüne müşteri hizmetleri iyi diye fazla para vermeye gerek yok alın birini vurun ötekine hepsi aynı .

Size de tavsiyem 1.6 dizel bir araca bakmanız . Renault un yeni 1.6 dizelleri 130 bg o maddi açıdan beni zorlar derseniz 1.5 110 bg lik dci lerde çok güzel . Unutmadan benimki si sadece tavsiye son karar ilk mesajımda da dediğim gibi yine size kalmış en son tavsiye olarak bütün araçları test etmeden gidip araç almayın en azından daha sonra aklınız başka otomobillerde kalmaz .  Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun umarım seçiminiz de sonradan pişmanlık yaşamazsınız .

Basiniza gelenler tabi ki uzucu umarim basimiza gelmez..

Performansi keser herhalde, sollamalarda falan sorun cikarmazsa sorun yoktur..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Kasım 04, 2012, 18:53:28 »
Basiniza gelenler tabi ki uzucu umarim basimiza gelmez..

Performansi keser herhalde, sollamalarda falan sorun cikarmazsa sorun yoktur..

1.4 d-4d nin performansı iyi fakat aynı yakıtı yakarak daha performanslı bir araca binmek daha iyi . Ben 1.4 d-4d yi sessiz ve sorunsuz olduğu için seçtim gerçi sorunlu çıktı ama servis bu kadar uğraştırmasaydı o kadar önemsemezdim . :)

1.4 D-4D güzel motor 2012 lerde yağ sıkıntısınında çözüldüğü söyleniyor . Alınmayacak bir araç değil fakat ben o paraya 1.5 veya 1.6 dizeller dururken gidip 1.4 araç almam üstelik yıllık mtv leri ve tüketimleri aynı iken hiç vermem . Daha önce siz niye verdiniz diyebilirsiniz ben 2009 da ötv indirimi olduğunda fiyatı diğer araçlardan uygun olduğu için 2009 corolla aldım ve 1 sene kullandım çokta memnun kaldım hem tüketimden hem performanstan hem motorun sessizliğinden hem de servisinden ondan 2010 yılın da hiç riske girmeyim dedim ve 2000 tl fazla vererek sport tourer dan vazgeçip yine corolla aldım . Fakat çok ciddi bir sorunla karşı karşıya kaldım . Sorun çıkması okadar önemli değil fakat servisin ve genel merkezin soruna yaklaşımın dan hiç memnun kalmadım .

Diğer araçlara baktınız mı bilmiyorum bakmadıysanız bence gidip bir inceleyin fiyat alın pişman olmazsınız . Eğer yine auris kafanıza yatarsa auris alın sizin sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum çünkü 2012 ler de yağ yakma sorunu çözüldü diye biliyorum . Tekrar dan ne alırsanız alın öncelikle hayırlı olsun amacım sizi auristen vaz geçirmek veya toyotayı karalamak değil sadece yaşadıklarımı anlatıyorum .                                                               

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 04, 2012, 19:26:27 »
Mahmut bey 1,6 yı tabi ki ben de isterim ama tercih kısıtlı, ben de biraz performans hastasıyım de işin içine bir sürü faktör giriyor..

*Fransız alacak olsam reno değilde c4'ü beğeniyorum tasarım olarak fakat maalesef önyargılıyım, halen sağda solda 1 yıllık fransız arabalarda abuk sabuk hatalar görmek insanın canını sıkıyor..

*golf e baktım ama yeni kasa çıktı en boşu dizel 57 bin tl, ola ki eski kasa bulduk trendline o da bomboş. 50000tl vereceğim aracın direksiyonundan  teybi ayarlayamıyorsam bluethot yoksa napayım ben o aracı.. mesele onun olup olmaması değil mesele firmanın bize aptal muamelesi yapmasında..ayrıca vw bakımları toyotadan baya pahalı sanırım..

*i30 olabilirdi ama eşim takıldın gidiyorsun i serisine diye tutturdu :) hyundai yi de seviyorum aslında

*focus iyi ama fiyat yüksek, artı bagaj kapasitesi çok kötü.

*geriye bir tek astra kalıyor, tasarımı beğenmesem de; toyota ile anlaşamazsak ikinci tercihim astra olacak..f/p iyi (o da 1.3 motor ve 6 vites olmayışı sıkıntı)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Kasım 04, 2012, 21:31:17 »
Mahmut bey 1,6 yı tabi ki ben de isterim ama tercih kısıtlı, ben de biraz performans hastasıyım de işin içine bir sürü faktör giriyor..

*Fransız alacak olsam reno değilde c4'ü beğeniyorum tasarım olarak fakat maalesef önyargılıyım, halen sağda solda 1 yıllık fransız arabalarda abuk sabuk hatalar görmek insanın canını sıkıyor..

*golf e baktım ama yeni kasa çıktı en boşu dizel 57 bin tl, ola ki eski kasa bulduk trendline o da bomboş. 50000tl vereceğim aracın direksiyonundan  teybi ayarlayamıyorsam bluethot yoksa napayım ben o aracı.. mesele onun olup olmaması değil mesele firmanın bize aptal muamelesi yapmasında..ayrıca vw bakımları toyotadan baya pahalı sanırım..

*i30 olabilirdi ama eşim takıldın gidiyorsun i serisine diye tutturdu :) hyundai yi de seviyorum aslında

*focus iyi ama fiyat yüksek, artı bagaj kapasitesi çok kötü.

*geriye bir tek astra kalıyor, tasarımı beğenmesem de; toyota ile anlaşamazsak ikinci tercihim astra olacak..f/p iyi (o da 1.3 motor ve 6 vites olmayışı sıkıntı)

Samet bey sizi anlıyorum vw gerçekten hem servis olarak pahalı hem araçları pahalı zaten ondan renaultu örnek göstermiştim . Dediğim gibi auris alınmayacak bir araç değil güzel araç yağ yakma sorunu da çözüldü diye biliyorum ama siz alırken sorun ve yağ yakarsa normal denmiceğine dair söz alın şimdiden yağ yakma dizellerde normal derlerse de arkanıza bakmadan oradan uzaklaşın çünkü normal değil . Diğer bir seçenek olarak size megane hb 1.5 dci 110 bg extreme modelinin konfor paketlesine bakmanızı tavsiye ederim konfor paketi ile 50000 tl gibi liste fiyatı çıkıyor ama renault bayileri indirim konusunda toyota dan daha iyi ve size o modeli 48000 tl ye hatta daha aşağıya verebilirler üstelik 18000 tl ye %0 faiz kampanyası da var . Onuda değerlendirmenizi tavsiye ederim .

Toyota dan yağ yakma konusun da size normal denmiceğine dair söz alabilirseniz de tercih edilebilir zaten dediğim gibi sorun çözüldü diye biliyorum ama emin değilim . Yinede son sözüm toyota ya bulaşmamanız ben tövbe ettim hem toyota almaya hemde birine tavsiye etmeye . Son karar sizin sonuçta siz kullanacaksınız  . Her şeyden önce Allah hayırlısı neyse onu nasip etsin . Araba işi biraz da şansı işi umarım seçiminizde pişman olmazsınız .